01.04.11
13:15
Знам, че въпроса ми ще ви се стори глупав, обаче не разбирам каква е разликата между маслото и маргарина и кое е по-полезно ?
Маслото е полезното- стига да няма добавени растителни елементи.
Маргарина е лош избор, а и не е полезен, дори вреден, защото е хидрогенирана растителна мазнина, това означава, че първоначално тази мазнина е била течна и след обработка, която също е кофти нещо, се е превърнала в твърда мазнина- тоест маргарин. Хидрогенираните мазнини представляват мастни съединеня, които имат много по-дълга верига и натоварват черния дроб повече при обработката им... казано на лаишки език това е.
01.04.11
14:53
#2
преди мен доста добре го е казал човека + при хидрогенирането се използват и някакви тежки метали, които също остават в мазнината.
Според мен ако хапваш от време на време не е проблем, но в момента всички пакетирани храни - бисквити вафли и т.н. са с растителна мазнина.