Начинаещ streeter

Здравейте! Харесва ми, тренировката по лостовете, но имам 1 проблем. Тъй като имам малко излишни килца, които се надявам до края на лятото да премахна, не мога да се набирам много. Набиранията с подхвят ги правя по 2-3 чисти, а с нядхват 1-2 чисти. Кофите ги правя по 4-5 с наклон напред. Тренирам от година редовно в зала, 17 год. 80кг. Искам да съчетая street тренировката с бягането. По-точно искам да започна да се занимавам само със Street. Бих искал на базата на това, което ви казах да ми изготвите нещо като програмка, по която да тренирам, докато започна да правя по 10-12 повторения в серия набирания и кофи. Благодаря :)

не съм steeter даже хич не виждам как някой би предпочел лостове пред зала но ... даваш си определена бройка набирания които трябва да изпълниш за тренировката примерно 20.. правиш колко серии е нужно докато не стигнеш 20 бройки като това трябва да да стане за възможно най-кратко време.. същото е и с кофичките ;) може да ги правиш в супер серии да уплътниш почивката и да можеш да намалиш време което ти е нужно за да попълниш необходимата бройка ( ти може да си сложиш като цел и 30 набирания и 30кофички аз просто примерно споменах 20 )

Ами, струва ми се, че лостовете са по добрия вариант за трениране. А и ми харесва по-вече. Колкото до супер сериите, имаш предвид да правя серия набиране, серия кофи и след това една стабилна почивка и пак ?

стабилна почивка какво ще рече ... правиш набирания почиваш 5-10секунди ( колкото по-малко толкова по-добре ) след като свършиш с кофичките почиваш 1-2минути ( колко по-малко толкова по-добре ) и пак почваш :) и това далеч не са единствените упражнения в стрийтфитнеса ;)

според теб това е по-добре от фитнеса... в огромна грешка си да кажеш, че ти харесва повече добре но да кажеш, че е по-добро от залата е .... несериозно ;)

Вероятно си прав, не споря. Но съм виждал хора, които не са стъпвали в зала, а си ходят редовно по лостове и имат много по-добри тела от тези, които тренират в зала...

АЧ

01.04.11
12:51

Петраки, Кристианчо ти даде добър съвет. Тъй като с теб сме лостаджий по-лесно ще ме разбереш. Може би знаеш, че цаката на лостовете е да напомат цялото тяло в една тренировка. Неможеш да правиш по много повторения, защото си пълничък, случая като един мой приятел. ;) Това лесно можеш да го промениш. Тичане ;) Ами най-добрия съвет е да тичаш поне 4-5 пъти в седмицата, за да свалиш кила, следователно като ги свалиш и тренираш на лостовете ще си вдигнеш повторенията и ще добиеш супер сила. Как да тренираш на лостовете ? 4-5 пъти в седмицата са добре. Гледам искаш да си вдигнеш повторенията в набиранията и кофите. Кристианчо ти е казал супер начин за вдигане на бройката. Направи общо 50 набирания, да речем за определено време - 10-15 мин, в това време ти влиза и почивката. След това почиваш малко и отиваш на успоредката за кофи. Процедурата е същата. Тренирай, яж и тичай ! Ефекта ще дойде. Воля и воля. Няма да се отказваш. Относно тичането най-добре редуваи крос и спринт в една тренировка. Тичай най-добре сутрин рано, защото товага въздуха е най-чист и така ще гориш повече мазнини. Ако има нещо ме питай. С каквото мога ще ти помогна. По-здрави :)

01.04.11
12:51

казано от Петраки Стефанов на 01.04.11, 12:34:

Ами, струва ми се, че лостовете са по добрия вариант за трениране. А и ми харесва по-вече. Колкото до супер сериите, имаш предвид да правя серия набиране, серия кофи и след това една стабилна почивка и пак ?

Само така ти се струва. В залата освен лост и успоредка имаш още десетки полезни уреди- викат им щанги и дъмбели ;).
Не знам какво си правил в залата цяла година, но явно не си се набирал много.
Щом си решил на лостове, прави колкото можеш кофи и набирания през ден, като всеки път вдигаш обема, т.е., общия брой повторения. Примерно, днес направи 20, ако трябва в 10 серии, следващия път 21 и така.
Можеш да редуваш серия набиране със серия кофички (или лицеви). Сменяй хватовете всяка тренировка.
А най-добре ходи в зала и си направи читава тренировъчна програма ;)

казано от Петраки Стефанов на 01.04.11, 12:49:

Вероятно си прав, не споря. Но съм виждал хора, които не са стъпвали в зала, а си ходят редовно по лостове и имат много по-добри тела от тези, които тренират в зала...

Ами, зависи в кои зали си гледал ;) Те повечето хора само ходят на зала, и правят нещо там, колкото да не е без хич и си мислят, че тренират.
То така не става, трябва малко да се потрудиш. И на лостовете е същото.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.04.11 12:55.

казано от Ачо на 01.04.11, 12:51:

Тичай най-добре сутрин рано, защото товага въздуха е най-чист и така ще гориш повече мазнини.  По-здрави :)

и теб да поправя.. тичането сутрин на гладно кара тялото да започне да гори мазнини след 5-10минута до към 30-40минута ( зависи от организма тези цифри са общоприети ) няма нищо общо с въздуха кое те кара, че сутрин въздуха в по-чист в града винаги е мръсен ;) ако си ял преди това значи си приел калории което значи, че тялото ще гори тези калории и реално мазнините ти ще останат непокътнати което НЕ Е целта в случая.. при тичането сутрин риска от загуба на ММ е доста голяма но в неговия случай няма да е фатално

Благодаря за мненията. Колкото до бягането, наистина въздуха не влияе, както каза Кристианчо. Аз тичам, но 5-10 мин. след тренировка, за да не губя много мускулна маса, но няма и да е фатално, защото веднъж махна ли мазнините, и кача чиста ММ, ще бъда доволен :]

не не той въздуха си влияе и то не малко... просто в града каквото и да правиш и когато и да бягаш не очаквай чист въздух :) чиста мускулна маса също неможе да качиш.. ако се храниш с правилните храни разбира се мазнините ще са минимални което ще подчертае идеята за ‘’чисто качване’‘

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.04.11 13:55.

01.04.11
13:55

петраки имаш много грозна снимка брат :Д

Ем, ако ми кажеш как да си я сменя, щото ползвам фейсбук акаунт, би било добре :) А ти, вероятно не си си сложил, защото си по-зле и от мене, ама все тая, нека не спамим :)

Мнението беше редактирано от Петър Стефанов на 01.04.11 14:06.

01.04.11
14:31

Ми как някои ще предпочете лостове пред зала. Има хора на които не им е приятно да са на едно място с още 20 изпотени човека. В фитнеса има други уреди факт но това не означава ,че на лостове не може да се правят пълноценни тренировки. Има много други упражнения на лостове освен обикновени кофи и набирания с под и надхват. На успоредката спокойно можеш да си правиш упражнения за коремните мускули. Руски кофи различни типове везни силови с различни хватове. Всяко упражнение влияе по различен начин на различните мускули .Предполагам че някои ще изтъкне ,че е трудно да се правят крака. Най- лесното нещо е да вземеш някои твои приятел на рамене и да почнеш да клякаш с него :)

Надявам се ,че ще имаш бързи резултати и успех с тренировките:)

Не мога да разбера, защо си мислите, че знам само за набиранията и кофите... Просто смятам, че тези са основните упражнения и мога ли да правя тях без проблем, ще мога да правя и другите... Има най-различни упражнения, зная. Тренировките по лостовете са комплексни и тренират цялото тяло. Има силови и какви ли не още. Говоря за набиранията и кофите(стандартни), защото искам да мога да правя първо тях като хората и за това ви помолих да ми дадете съвети, а не да ме нападате все едно съм някой, който не е чел, и хабер си няма за какво става дума...

01.04.11
17:15

Както сам си забелязал има един основен проблем,на тренировките със собствено тегло.Именно те са със собствено тегло,което за някои е много,за други е малко и в двата случая това е недостатък.Не мога да се съглася изобще че тренировките на лост са толкова комплексни.Я ми обясни как ще изпълниш дърпащо движение,тип тяга на лост в тази посока.

01.04.11
17:25

Ами, примерно има хоризонтални набирания или набирания към корема ;) Първите са лесни, а вторите са за напреднали.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.04.11 17:25.

01.04.11
19:50

Занимавал съм се около 2 години с лостове, след което се върнах към залата. Какво научих:
- Набиранията и кофите са перфектни mass builder-и
- Силовите набирания, независимо от скоростта на изпълнение, са много добри, ако искаш да постигнеш мускулна координация на високо ниво
- Front lever е ултимативното упражнение за преса.. и като се замисля - за цялата горна част на тялото. Много стабилност може да ти даде.
- Има вариации на кофите и набиранията, които могат да ти изведат силата на съвсем друго ниво. Front lever pull-ups например изискват животинска сила.
- Рамото, поне при мен, не се разви както ми се искаше и ми остана слаба група.
- Ръце МОГАТ да се правят, и то доста ефективно.

В резултат на тези заключения, тренирайки сега билдърската, запазих кофите и набиранията като ядрото на програмата си, само дето кофичките ги правя на гимнастически халки, а набиранията - доста разнообразно. Front lever е упражнението, върху което работя обикновено в почивните дни и смятам, че точно то е упражнението, което по един или друг начин подобрява качеството на мускулатура ми и ми дава значителна функционалност.

Прави тежки клек и тяга, военна преса. Тренировката на лостове + тези 3 упражнения смятам, че ще те развият изключително комплексно. Ако си добър на лоста и в залата, ще изпъкнеш страшно много на фона на едностранно развиващите се трениращи.

Voyager, искаш да кажеш, че трябва да комбинирам клек, тяга и военна преса(пред или зад врат, май зад врат се нарича “военна преса)+ набирания и кофи(основните, докато свикна). И мога да прибавя и бягането за да изгоря мазнините?
П.П. Кофите ги правя(поне докато бях в залата) на гладиатора. А иначе ги правя на успоредка...

Мнението беше редактирано от Петър Стефанов на 01.04.11 19:59.

01.04.11
20:35

Военната преса е прав с щанга пред врат.
Изобщо няма да ти се налага да бягаш. Такива базови тренировки ще ускорят метаболизма и вдигнат тестостерона ти до такава степен, че кардиото няма да бъде необходимо.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52016 Прегледай темата ми и пак си помисли, а иначе докато навляза в street-a, и като цяло да правя освен на лостовете и успоредките упражениния да си правя и клекове, военна преса и мъртва тяга и да се стремя да ги правя с мн. кг. ?

АЧ

01.04.11
20:55

Това, което ти казва Voyager е така. Хубаво е да се комбинира лостове с основните базови упражнения във фитнеса като клек, лег, военна преса. Някои може ли да каже добро упражнение за бицепс като основно във фитнеса. Аз мисля че е сгъване с щанга ?

01.04.11
23:21

казано от Ачо на 01.04.11, 20:55:

Това, което ти казва Voyager е така. Хубаво е да се комбинира лостове с основните базови упражнения във фитнеса като клек, лег, военна преса. Някои може ли да каже добро упражнение за бицепс като основно във фитнеса. Аз мисля че е сгъване с щанга ?

Гилотина преса според мен :)

Гилотината не е ли за гърди оО

АЧ

01.04.11
23:35

Баш за гърди е ;) Вчера четох такава тема в сайта ;)

01.04.11
23:50

Май малко се пообърках.. Исках да кажа Жиронда сгъване.. Извинявам се

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1