За пет лева на ден добро тяло !

АЧ

30.03.11
12:41

Един приятел ме помоли да Ви попитам дали с 10 яйца - 5 сутрин и 5 след тренировка (белтъците им), 1 литър боза и 1 литър мляко всеки ден и с г/д хубав хранителен режим за ММ ще постигне ефекта. Интересува ме мненията Ви. Благодаря :)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 14:42.

1. яж яйцата с жълтъците 15 броя ( 3лева ги сложи )
2. ква е тая боза за кво’ ти е... махай я
3. 1кг картофи струва ( 1.00лв. ги сложи ) ако неможеш да си ги приготвиш или майка ти не е навита всеки ден да ги прави ще ги ядеш варени ( трябват жертви в тоя спорт )
4.извара незнам колко пари ще ти излиза :)

това което си написал .. въглехидрата ти го няма .. отделно квото има вкъщи го зобай :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 30.03.11 12:46.

30.03.11
12:48

Аз лично за 5 лева бих си взел половин кило мръвка и десетина яйца (които ще ям цели разбира се).

АЧ

30.03.11
13:09

Е той каза, че изварата си се счита и месото към основното ядене, а си тия пари всеки ден ще си копува прясно да е... :) с горе изброените

Мнението беше редактирано от Ачо на 30.03.11 13:09.

krisitancho, от 15 жълтъка няма ли да се натрови ? А когато чистиш само белтъци ли да приемаш трябва или ?

http://www.bb-team.org/articles/3478_hey-yaychitse-imash-li-si-sarchitse#axzz1I0QbyAy6 :)) ще е полезна и на теб и на автора има доста вещи по тази тема Voyager беше един от тях дано се включи

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 30.03.11 13:24.

Ачо, глей’ ‘са как стоят нещата:
Знае се, че настинката се гони с Фервекс, вит. Ц и т.н. Ако питаш дали някой ще се излекува от настинка с прием на вит. Ц и Фервекс - да, 99% е вероятността да стане.
При качването на мускулна маса нещата са малко по-различни. Тук вече яйцата не е каквото е вит. Ц, нито месото е каквото е Фервекса. За да качиш мускулна маса трябва да:
1 стимулираш мускулите
2 им дадеш добро възстановяване
3 им осигуриш необходимата храна.
Първото се прави с трениране. На лостовете много малко хора знаят как да тренират за мускулите, повечето наричат сила и факта, че могат да правят 40 лицеви...  Просто в добре оборудвана фитнес зала шансът да натовариш както трябва мускулите, за да инициираш растеж е по-голям, ако не си достатъчно добре запознат с материята. Иначе сравнението зала с лостове за правене на мускули е като сравнението да пренасяш тухли с количка или на ръка. И в двата случая става, но в първия (залата) е по-лесно и бързо.
Второто (възстановяването) е почивката, която е нужна, за да се възстановят мускулите и да порастат. Всяко затормозяване на нервите и ума пречи. Дори и да е нещо с основната задача на Вселената - кое е първото: яйцето или кокошката да изяда?
Храната е 90% от успеха. Може да ядеш по 20 яйца и пак да не качваш. Защото яйцата не са магическа субстанция. За да растеш ти трябват не само правилните храни, но и правилното и достатъчно съотношение на белтъчини, мазнини и въглехидрати, които да ти носят нужните калории.
Всички въпроси: ако ям яйца, пия протеин, слушам Music for the MASSES и т.н. ще кача ли мускул са неотговаряеми.
Все едно да питаш за 5 минути ще стигнеш ли до магазина, но да не знаем как ще се движиш и колко далече е магазина.
Така че спрете да търсите дали 453.222455гр боза или колко мм да е дебелината на черупката на яйцето, а просто яжте достатъчно.

30.03.11
21:11

Ем аз за 5лв незнам ама за 10 мога да състава малко еднотипно но добро хранене :) примерно ако си от София или ако имате фантастико до вас можеш да се възползваш от евтини пилешки гърди 500гр за 3.50 и евтина риба тон 150 гр за 1.20 ,500гр извара 1.70 , 1кг ориз -1.35 ии можеш за останалите пари кам 2.50 някакви плодове или зеленчуци :) аз на това се спирам зимата не е 5 лв ама все пак :)

31.03.11
18:33

Бе 1 кг картоги не е левче, но както и да е :)
5 Лева не стигат ... каквото и да правиш ням да ти стигнат.

31.03.11
20:45

Ще си изкажа и аз мнението за някои от нещата. Сигурно има хиляди статии за яйцата, жълтъците - вредата, ползата и оптимално дневно количество и т.н само, че нещата са много по индивидуални за различните хора по отношение на прием, ползи и вреди от колкото някои си мислят. Това важи за много неща и ето един пример - един човек пушил на ден по 2 кутии цигари в продължение на дълги години 30-40 и живял до 80 и повече години, друг пушил по 1 кутия и дори по малко на ден и е заболял фатално от рак на белите дробове на 35 годинша възраст и какъв е извода според вас ? Изводът е много прост и той е, че всеки човек реагира различно на дадените вещества, количества и продължителност на прием.

Несериозни са също така твърденията в които някои казват, че те били яли по 10 жълтъка на ден в продължение на Х време и на тях им нямало абсолютно нищо и затова щом на тях им нямало нищо, значи и другите няма да имат проблеми, което е доста несериозно, като разсъждение и това важи за почти всичко и затова дадох примера с пушачите. Знам случай на познат, който консумирал ежедневно 6-7 жълтъка и за около 2 месеца си беше влошил доста здравето, като състоянието на кръвносните съдове хич не му е било добро и ако е бил продължил така е имало сериозни рискове за него (констатирано е от специалист). Обаче има пък много хора, които консумират голямо количество жълтъци на ден и продължително и те нямат никакви проблеми и това само показва колко индивидуални са нещата особенно, когато говорим за препоръчителн максимум на консумация.

Другото за което искам да кажа е относно бозата, горещо ви препоръчвам да не консумирате тази напитка тя няма нищо общо от времето, когато се произвеждаше истинска боза и аз живея в раьон, които е с много големи традиции в производството на тази напитка. Нямам как да забравя времето когато, бозата се продаваше в дебели стъклени шишета и трябваше да се носят такива, за да си купи човек боза. Тогава тя се правеше със захар и без никакви добавки и подобрители и почваше да вкисва след 2-3 дни. Сега това вече не е боза приятели, бъкана е с аспартам и вскяви добавки за да може да има голяма трайност, иначе ако беше като едно време това просто е префектната напитка за всеки хардгейнер тип.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 03.04.11 22:34.

31.03.11
21:18

оффтопик:
@Филип Буцев позволи ми да коментирам мнението ти:

казано от Филип Буцев на 30.03.11, 21:11:

пилешки гърди 500гр за 3.50

Да, ама замразени. Като ги размразиш, оставиш водата да се отцеди стават не повече от 300гр. Отделно хранителните стойности на замразеното месо не могат да се сравняват с тези на охладеното.

евтина риба тон 150 гр за 1.20

Това не е риба тон, а опашки от риба тон. Предполагам, че е в растително масло, олио или, че грамажа цитиран от теб  е заедно със соса.

500гр извара 1.70

Това са ти 3.40 за кг. Почти всяка една насипна извара струва доста под тази цена. Фактът, че изварата е в черво или в вакумирано пликче, не я прави по-качествена. Аз лично си взимам домашна извара за 2.20.

1кг ориз -1.35

При цена от 1.35 и то за цял килограм не очаквай да получиш ориз. По-скоро начупените останки, които са смитани от машините.
Цената за един нормален ориз в момента надхвърля 2лв за килограм

Иначе към автора:
ако предположим, че този твой “мним” приятел си набавя нужните въглехидрати и мазнини, чрез храната с която го гощават родителите му, то тогава тези 5 лева можеш да ги инвестираш в 400гр месо и 10 L яйца.

01.04.11
13:58

Здравей gips, може ли извинявай да ми кажеш от къде си купуваш за  2.20лв. домашна извара, понеже мен домашната много ми харесва и ще се радвам, ако знам от къде мога да си купувам. :) Благодаря предварително.

01.04.11
17:36

Аз преди имах тема как да си набавям протеин за 3лв...Яж във вас каквото можеш да се възползваш,не ги жали,а пък за тия 5лв си копувай 10яйца и 500гр свински бут и си ток...

01.04.11
19:04

казано от Стефан Бонев на 01.04.11, 13:58:

Здравей gips, може ли извинявай да ми кажеш от къде си купуваш за  2.20лв. домашна извара, понеже мен домашната много ми харесва и ще се радвам, ако знам от къде мога да си купувам. :) Благодаря предварително.

Купувам си я от една баба, която пък продава мляко, което и го карат от някаква село до Велинград. Проблемът, е че извара получава много рядко и в момента в който дойде аз купувам всичките пликчета (обикновено около 3кг).
А  ти как я ядеш домашната извара. Не съм сигурен дали не бъркаш продукта, но тази която консумирам аз е суха... суха ти казвам едвам я гълтам, ако я ям без да я пасирам. След пасирането вече по-лесно се преглъща, но иначе....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1