02.04.11
18:14
Преди 6-7 месеца започнах да усещам болки в десния крак. В началото мислех че е сухожилие, но след като отидох на доктор разбрах, че е засегнат нерв. След като се подложих на изследване с ЯМР, разбрах че е дискова херния. Сега се чувствам добре, но родителите ми са крайно скептични относно завръщането ми в залата. Бих желал да чуя вашите мнения.
Темата беше редактирана от Dragomir Ivanov на 02.04.11 18:15.
Нямаш проблем да тренираш стига да знаеш кое можеш да правиш и кое не а и как.
02.04.11
19:12
Имах същия проблем , но бях парализиран 3 дена.
Моя проблем мина след операция която можеше и да пропусна , но в предвид различни обстоятелства си я направих.
Съветът които съм давал в не една или две теми за дискова херния, е да отидеш при Лазар Радков и да поработите заедно, аз лично скоро ще го посетя.
ПП: Да не си си помислил да стъпваш в залата докато не направиш нещо по въпроса за дисковата херния.
Нито бягане нито вдигане само разходки!!!
Мнението беше редактирано от Anatoli Ivanov на 02.04.11 19:13.
03.04.11
01:00
Правих физио терапии, бих инжекции и пих хапчета но мисля че главно от времето ми мина... Сега съм добре и си изготвих програма, която Христомир Христов одобри и мислех в понеделник да почвам.
П.П.
Би ли ми разяснил какъв е Лазар Радков (каде се намира кабинета му и тн.) Аз чух че правят някакво лечение в София с озон (инжектира се в спуканият диск), но не знам много подробно къде точно го извършват.
П.П.2
Ето я и програмата:
Den 1 - Gurdi
1. Gorna lejanka 12,10,8,8
2. Sredna lejanka 12,10,8,8
3. Dolna chast 10,8,8
4. Flais 3x12~15
Den 2 - Ruce
Triceps
1. Lejanka-tesen hvat 12,10,8,8,
2. Frensko 12,10,8,8
3. Skripec s 1 ruka 10,8,8
Biceps
1. Skot s lost 12,10,8,8
2. Oprqn v stenata s dumbeli 10,8,8
3. Dvoen skripec 10,8,8
Den 3 - Kraka
1. Predna ekstenziq 12,10,8,8
2. Zadna ekstenziq 12,10,8,8
3. Prasec 3x30
4. Sguvane za vutreshna chastna bedro 3x25~30
5. razguvane za vunshna chast na bedro 3x25~30
Den 4 - Pochivka
Den 5 - Ramo
1. Razguvane s dumbeli 12,10,8,8
2. Sednal za zadna chast 12,10,8,8
3. Povdigane na dumbel ot prevo polojenie 10,8,8
4. Sredna chast (mashina) 10,8,8
5 Legnal za zadna chast 10,8,8
Den 6 - Grub
1. Skreipec s shirok hvat 12,10,8,8
2. Za kuci hora 12,10,8,8
3. Vunshna chast na pull up mashina 10,8,8
4. Chukove na mashina 10,8,8
Мнението беше редактирано от Dragomir Ivanov на 03.04.11 01:02.
03.04.11
01:58
Лазар Радков е силово-кондиционен треньор занимаващ се и с възстановяване след контузий. Можеш да го откриеш в София в залата на стадион Академик. Ще поговоря с него когато го засека в скайп и ще го попитам какъв контакт да ти дам защото не обичам да раздавам личната информация на хората :) Просто посещавай редовно форума и скоро ще имаш съобщение. Честно да ти призная никакъв не съм на Лазар , но мисля че посещаването му ще е най-доброто нещо което можеш да направиш за себе си... мисля че има още доста хора от форума които могат да потвърдят.
А за програмата ти казах... радвай се че само те е боляло леко ;)
Аз не можех да ходя три дена след това болките отшумяха до толкова че да мога да ходя ( като доктор Хаус :D ) след 3-4 месеца минаха почти напълно , но усещах че ако се напрегна малко и отново ще се превивам от болка. Така че не си прави по-голяма беля от тази която е станала.
03.04.11
02:29
Kaзах леко, но това беше в началото. След това заболя стабилно и минах на стадия както ти каза “Хаус” Наистина ще е хубаво да се срещна с Лазар, но аз съм от Горна Оряховица (до Велико Търново) и не зная дали ще има полза само от 1 разговор с него...
03.04.11
02:40
Аз пък съм от Варна :) Намираш някой евтин хотел правиш резервация и готово... Ако си мислиш че ще ти струва много пари помисли пак защото операцията е ужасно скъпа , а и си е операция... не ти трябва след като можеш и без нея , но и задължително трябва да предприемеш мерки защото шанса да стане много по-зле е голям. Ще говоря с Лазар и като се свържете ще се разберете кога и за колко време ще се видите. А ако решите да се оперираш бих ти препоръчал възможно най-добрия хирург , но по-добре направи всичко възможно да не се стига до там.
03.04.11
02:53
Aз сигурно ще ходя към София, за да проверя лечението със озон-а, така че ще приказвам и с него. До колкото разбрах, това лечение е ново за страната и е много ефективно.
Благодаря за отделеното внимание :)
Я, кажи къде го правят това лечение? Аз говорих с лекари за него и са доста скептични. Казаха ми, че така ще се оправи от едната страна, но прешленът за да компенсира ще се отвори от другата. Идеята за Лазар е отлична.
Мнението беше редактирано от Anthony на 03.04.11 03:08.
03.04.11
03:21
Просто чух, че го правят само в София. Нищо повече не знам относно мястото. При мен е по-различна ситуацията, защото нещата не зависят изцяло от мен. Аз съм на 17 и трябва да се съобразя и с родителите си. Ако има някаква друга информация относно Лазар Радков или някой друг, който може да помогне, моля пишете.
Мнението беше редактирано от Dragomir Ivanov на 03.04.11 03:21.
03.04.11
17:08
Toва го пише на листта, който ми дадоха след разчитането на снимката:
Телата на прешлените, дъгите и израстъците в лумбалния отдел на гръбначния стълб са с непроменен интензитет.
Интервертебалният диск L4-L5 е хипоинтензен (дехидриран) и с редуцирана височина - израз на дегенеративно дистрофични промени.
На същото ниво L4-5 на фона на дискова протрузия наличие на голям медианен към дясностранен парамедианен дисков пролапс, облитерирал вентралното субарахноидално пространство и десния латерален рецесус.
Не се виждат промени, касаещи напречния размер, контура и сигналния интензитет на миелона, Конус медуларис и фибри на кауда еквина - Б.О.
04.04.11
16:31
до този момент традиционната медицина не гарантира пълното излекуване на това заболяване,за това се съмнявай във това, което ти предлагат и вземи научи възможно повече по въпроса за да не си хвърляш парите на вятъра
Аз също съм с дискова херния на ниво L5-S1,болките в крака продължиха 2 месеца,сега съм добре и мисля да започвам пак фитнес,в момента въртя всяка сутрин велоергометър по 30 мин.+ упражнения за кръста.Озоно терапията не се прави само в София,има и във Варна,Русе и още два града бяха,но не таи големи надежди за нея,ефекта не е дълготраен,след това трябват нови процедури!Поинтересувай се за инжекциите Discus Compositum,хомеопатични са,няма да ти навредят със сигурност,има ги в Германия,Италия,Англия,доста хора са доволни!Тук има събрана на едно място,може би най-изчерпателната информация за нашия проблем .Успех!www.bg-mamma.com/index.php?topic=573766.0
Мнението беше редактирано от webdevil на 06.04.11 14:14.
06.04.11
16:19
Благодаря за обстойната информация.
17.04.11
05:00
Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!
Моля, запознайте се с Условията за ползване.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.04.11 08:58.