Относно състезанията по лег

Темата е заключена.

08.05.05
14:03

Никога не сам тренирал по специална програма за сила, не сам спазвал режим и не съм имал необходимите добавки..... въпросът ми е имам ли някакъв шанс да се явя на състезание по лег след като 2-3 месеца се подготвя по спец. програма... в момента сам 75 кг вдигал съм 155 единица.... вобще да си правя ли труда и мислите ли че за тия няколко месеца ще имам нямав напредък ??

B

08.05.05
14:08

То ако се знае предварително, защо има състезания??
Опитай! Със съгурност ще си по силен на състезанието от сега. Но колко, никой неможе да каже :roll:

Давай, пък каквото стане! Ще знаеш че си опитал!

08.05.05
17:48

добре ама тва 155 на 75 кг лично тегло добре ли е въобще ? И имам ли някав шанс за добро класиране на например в 5ицата ? Да речем че ако се подготвя ще вдигам около 160-165… без стречинг фанелка?

B

08.05.05
19:10

Т’ва никой неможе да каже. Зависи от много неща. Но ако успееш да ги вдигнеш  на състезанието според мен е голям успех.

08.05.05
19:59

А системата и начина на тенировка треа да си ги взема от някой който е състезател и знае за какво става вапрос, нали ? Или мога и см да се помъча като почна 2 пати в седмицата гърди с по малко повторения ..... да кажем единици....двойки .. ???

10.05.05
15:21

Виж резултатите от републиканското по лежанка миналата година.
Категория до 75 кг
Име Клуб Резултат
1.Роберт Михайлов “Максимус” 180
2.Георги Обрешков “Картел Спорт” 175
3.Вихър Митев “99” П-д           162.5
4.Десислав Стоилов “Гладиатор” 162.5
5.Тодор Василев НСА           157.5
6.Петър Петров “Чани”Варна 155
7.Кемал Кадир “Хат Кубрат” 145
8.Емил Петров “Масъл Арт” 135
9.Чавдар Деков индивидуално 130
10.Владимир Христов “Максимус” 125
11.Пламен Тодоров “Олимпия”               120
12.Мирослав Валентинов “Боди Форм” 110
13.Илия Огнянов “Локо”С-я             102.5
14.Пламен Златанов “Славия” С-я 100

10.05.05
17:32

Значи ако направя една по-добра подготовка може да влезна в 5ицата.... ама всичко опира и до доста пари ..

10.05.05
21:35

Жоро,ако започнеш да се подготвяш както трябва и да тренираш специално и само за да повишиш повдигането си от лег,наблегнеш първо на това да развиеш правилна техника и заедно с това да развиваш силата си и си купиш стреч фланелка и свикнеш с вдигането с нея и ако наистина вдигаш толкова колкото казваш на тези килограми,които тежиш ,имаш реални шансове да влезеш в тройката на републиканското по лежанка.За тази година вече е доста късно-състезанието е близо,но ако се подготвиш както трябва за следващата година може и да имаш шансове,но при положение че направиш написаното по-горе.Успех!

10.05.05
23:50

Аз Жоро съм го признал от много време и дано наистина може да се подготви за подобно състезание.
по-здрави

12.05.05
11:33

Ами силата ми варира в някои граници тва 155 което ви го казвам е максимума който съм вдигал..... иначе има дни в които 145 вдигам едвам едвам....  :oops:
П.С. мерси за отговорите, момчета !

12.05.05
14:35

Нормално е да има дни,в които да вдигаш по-малко.Не може да си винаги добре.А тези тежести,които казваш,как ги вдигаш?Предполагам,че не правиш пауза и т.н.,но контролирано ли вдигаш тежеста?Блъскаш ли щангата в гръдния кош?Отлепяш ли си задника от лежанката?Иначе постижението е добро за кат. до 75 кг и ако направиш това,което ти препоръчах по-горе,може догодина да направиш доста добър състезателен резултат.А защо не дойдеш тази година и да участваш на състезанието?Да видиш как е,да започнеш да трупаш състезателен опит,общо взето да се ориентираш в това как протичат състезанията.

12.05.05
16:20

[quote author=“Caca”]Нормално е да има дни,в които да вдигаш по-малко.Не може да си винаги добре.А тези тежести,които казваш,как ги вдигаш?Предполагам,че не правиш пауза и т.н.,но контролирано ли вдигаш тежеста?Блъскаш ли щангата в гръдния кош?Отлепяш ли си задника от лежанката?Иначе постижението е добро за кат. до 75 кг и ако направиш това,което ти препоръчах по-горе,може догодина да направиш доста добър състезателен резултат.А защо не дойдеш тази година и да участваш на състезанието?Да видиш как е,да започнеш да трупаш състезателен опит,общо взето да се ориентираш в това как протичат състезанията.

Ами ако има как да дойда на състезанието ще съм много щастлив дори и само да гледам...
а тежестта като я вдигам не я блъскам в гръдния кош а просто я докосвам и рядко си отлепвам задника от лежанката обикновено просто правя дъга с гръбнака и така...  Кога е състезанието и къде ? Не знам дали ще мога да дойда с някой.. а и паричните затруднения....иначе много искам да дойда на състезанието..

12.05.05
17:55

Състезанието е в зала Локомотив,на 28.05.05г.

12.05.05
18:45

Състезанието е на 28.05.2005 в София, в зала Локомотив,това е на стадион Локомотив в ж-к “Надежда”.Вече за неща от сорта на-в колко часа е кантара,от колко започва състезанието и т.н. в момента не мога точно да ти кажа.Ако имаш възможност,ела на състезанието и то не само като зрител,а участвай за да усетиш сам за какво става дума:)С гледане не става,въпреки че и гледането е от полза.Не се притеснявай,не е толкова трудно,особено като няма да обличаш и стреч фланелка.Само трябва да се претеглиш,да се запишеш за участие,да си платиш такса за участие (мисля че ще е около 10 лв. най-много),да си кажеш началната тежест и след това ти остава само да загрееш и да покажеш на какво си способен.Ако намериш пари и време и имаш желание за вбъдеще да се подготвяш и да участваш на такива състезания,това участие би ти било от невероятна полза.

13.05.05
14:32

Ами най-лошото е, че на 27 заминавам за Турция.... нали съм абитуриент и ще сам там за 7 дена..... и след като си дойда състезанието ще е свършило... а и всичките ми пари ще идат там... (надявам се да ми останат някакви де)... иначе много ми се иска да участвам поне да усетя тръпката и да видя на как во ниво съм и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1