02.04.11
16:49
Искам едно съветче. Така искам да се напомпам леко за лятото. На 24 съм тренирал съм преди 2,3 години за(2) години, но спрях. Сега отново имам малко повече свободно време и тренирам. Искам да взема някой продукт който да не тормози много организма(имам проблеми с черния дроб) но в същото време да има ефект. Искам като цяло мусколна маса да кача и релеф. На кила в момента съм 85/7 в зависимост. Ако може да ми препоръчате някакъв продукт който да ползвам ще съм много благодарен. Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 04.04.11 09:12.
02.04.11
21:09
Добра храна, ефективна тренировка и почивка ще са ти предостатъчни. Не се подмамвай по реклами тип “нечовешка маса, релеф, мускули в 3D” и пр. глупости. Щом си тренирал, ще си възстановиш формата бързо и ще започнеш да надграждаш. Не тръгваш обаче с голямата кошница - напомпан за лятото с една камара добавки - просто ще останаш разочарован :) Успех!
02.04.11
21:15
Да съгласен съм. Ноо незнам :) Искам да пробвам да видя ... и затова питам :) така и така ще си взема нещо по-добре някой да ми препоръча :)
02.04.11
21:52
Щом казваш, че имаш проблем с черния дроб, сподели какъв е този проблем, защото голяма част от добавките могат или имат токсичен ефект при заболявания на черния дроб.
02.04.11
22:09
Ми ензима ми нормално трябва при човек да е 45 моя е 80. Но вече 6 месеца го чиста :) По докторски, затлустял черен дроб така да го кажем.Но вече трябва да е в норма.
02.04.11
22:52
Според мен, преди да започнеш да пиеш добавки, иди и си изследвай кръвта, виж нивото на билирубина ( предполагам, че под чернодробен ензим имаше предвид него), консултирай се с читав доктор, и тогава предприемай нещо друго.
02.04.11
23:54
Значи проблема не е постоянен просто временен беше. Сега сряда съм на доктор да си направя изследванията, така че няма проблем просто искам продукт кажете ми нещо :) Разбирасе не съм професионалист недейте ми казва някакви работи :) За нормален човек :)
03.04.11
01:16
Няма добавки за нормални хора - тука 90% са ненормалници, а 10% още се опитват да не ядат хора по улиците ;)
Абе ползваме някъкви добавки тука, но са за мускУли, а за мускОли не сме чували (tmi)
Да беше прочел някоя от многобройните статии в сайта нещо от рода на:
http://www.bb-team.org/articles/1468_hranitelni-dobavki-mini-gid-za-absolyutni-novatsi#axzz1IPHDoFtL
http://www.bb-team.org/articles/1444_hranitelni-dobavki-pri-novatsi#axzz1IPHDoFtL
И още един куп други неща, но друго си е направо да ти кажат - взимай продукта Х и си машина! Съжалявам, но това няма да се случи.
03.04.11
01:28
Поредният летен билдър..Какъв съвет да ти дам..Не става както вие си мислите..За няколко месеца нищо не можеш да направиш,особенно с някаква добавка..Хранителен режим , по-късно някоя добавка,ако видиш,че не смогваш и чакаш другото лято..
Най-странното е, че вярата им във вълшебната добавка е толкова голяма, че дори не си правят трудът да се замислят, защо аджеба се нарича ДОБАВКА. Дали не е защото само добавя нещо и към какво го добавя? Ако беше толкова вълшебно, то щеше да се нарича ОСНОВА или БАЗА, а храната да е добавка.
03.04.11
08:07
казано от Velizar Donkov на 02.04.11, 22:09:
Ми ензима ми нормално трябва при човек да е 45 моя е 80. Но вече 6 месеца го чиста :) По докторски, затлустял черен дроб така да го кажем.Но вече трябва да е в норма.
Кой е ензима в крайна сметка? АлАТ(SGPT) ли? Телепатичните ми способности са ме изоставили преди раждането ми за съжаление!
Ензимите не могат да са с точна стойност. Има от... до .... се приема за нормални граници. На тебе са ти го измерили със точна стойност, но за нормални граници се приема от .... до...., така че това 45 е вероятно горна граница.
п.п.Mon coeur est a vous билирубина варира в други граници, нямащи нищо общо с 45. Да не казвам, че и за АлАТ горната граница е 40U/l, ама както вече подчертах телепатията не ми е присъща.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 03.04.11 08:18.
03.04.11
08:51
п.п.Mon coeur est a vous билирубина варира в други граници, нямащи нищо общо с 45. Да не казвам, че и за АлАТ горната граница е 40U/l, ама както вече подчертах телепатията не ми е присъща.
Само предполагах, защото не е уточнил. Аз нямах предвид, че билирубин 45 мкмол/л е нормална граница. До колкото съм запозната, границата е около 22 мкмол/л. :)
03.04.11
09:24
Mon coeur est a vous сори за по-острото изказване, но не съм целял да те засегна. Просто тая тема и онази за оня дето пил нещо преди тренировка, ама и той не знае какво, трябва да им се сложат линкове като примери в темата “Как да задаваме въпроси”. Сега остава някой пита как да качи маса в бедрата и после да каже, че са му отрязани краката до колената. И АлАТ и АсАТ, и ГГТ са ензими с близки стойности до заветните 45, а ако мен питат - 42 ( справки - “Пътеводител на галактическият стопаджия” от Дъглас Адамс), и са все ензими дето много ще се “радват” на повишен белтъчен прием.
03.04.11
09:39
Krasimir Yolov -няма проблем, не съм го приела лично. Просто и аз имам чернодробен проблем(боледувах от хепатит ‘’а’’ преди близо 1 м.) и за това се включих в тази тема. Без значение кой от ензимите му е завишен, автора според мен се отнася несериозно към здравето си.
03.04.11
21:13
Значи не съм професор/доктор вътрешни болести както повечето от тук.”РАЗБИРАЧИ” явно половината е .. влизаш в залата и всеки почва това не го правиш както трябва и така. Относно ензима незнам направих си кръвно изследване(ПРОФИЛАКТИЧЕН преглед) и там се показа ... както и да е вече съм ОК. Исках просто съвет кое/я добавка да си взема да кача малко релеф и да напомпам малко мускол... не кила да кача, защото съм достатъчен. Но явно в такива форумчета 99% от потребителите са... Същото е като видиш някой мега здрав голям чичка и да го питаш как постигна това чисто ли е... и той естествено ще ти каже с мноооого труд,ябълки,плодове,диети и без грам мааа подчертавам грам добавка/химия и т.н ДАДА ма не!! може да изтриете темата. Защото явно разбирачите са много.
03.04.11
22:19
А би ли ми обяснил как ще ти нарастне мускулната маса без увеличен белтъчен прием, а после ще се върнем на конкретния ензим да видим колко е полезно приема на 2-2,5гр протеин на телесно тегло. Теб не те интересува даже кой е ензима, а някой трябва да се сети за някакви чудодейни добавки.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 03.04.11 22:21.
03.04.11
22:24
С удоволствие бих ти изтрил не само темата, но и акаунта ;)
И пак ти повтарям тук мускОли няма бе човек - не знам какво е това, но не го търсиш на правилното място!
Да беше прочел коя добавка за какво е бе сладурче - то да е ... да ти го набие човек, но е акъл.
Всичките големи и лоши билдъри не искат да кажат на горкото лятно билдърче с какво да се напомпа, а остава толкова малко време за лятото. ;(
Вземи се натъпчи с всичките хранителни добавки, които можеш да си купиш - ще си останеш същия хербарий, защото вакума между ушите ти не ти разрешава да осъзнаеш, че хората се опитват да ти обяснят, че нито е бърза тази работа, нито е лесна и трябва да започнеш от самото начало /с хранене и тренировка/ и след това да питаш за магически прахчета. Позатопля се времето и всеки иска да е здрав и корав - е сетила се Мара да се побара!
03.04.11
22:33
Мале колко си деградирал....... аз и нищо да не пия както досега боли ме фара как изглеждам а ти ако паднеш с 2 кила почваш да садваш. Такива като тебе са комплексарчета който явно нямат достатъчно мозъчни гънки да гледат по някакъв начин да компенсират. Ае бегай си у фитнесчето че иначе ще земе нещо да ти стане!
03.04.11
22:44
Пишман ставаш че си се регистрирал и си поискал помощ ... 99% от алл ЗОБАЧИ както повечето тук сте тъпи комплексарчета който немогат нищо да постигнат в жалкото си средно животче. И нито е тук мястото да пиша или да се обяснявам на вас писах отгоре отгоре какво искам вие ми пишете глупости... толкова сте плиткоумни че няма докаде.. вместо да напишете Миии Пробвай това и това може ти хареса аз пих добре беше така и така вие ми развивате някакви теми... който абееее както и да е айде зобкайте си се спазвайте си диетките избивайте си комплексите и да сте живи и здрави щото такива като вас ..... по бързичко се махат от тук.
03.04.11
22:48
Първите хора които писаха в темата се опитаха да ти кажат, че очакваш неща които няма как да се случат. А колкото до ензимите, на тебе може и нищо да не ти говорят, но някой от нас са държали доста изпити върху бионеорганична, координационна химия и биохимия, и се очаква да имат някакви представи за ензими. Виж: ГГТ (http://en.wikipedia.org/wiki/Gamma-glutamyl_transpeptidase), АлАт (http://en.wikipedia.org/wiki/Alanine_transaminase) и АсАТ(http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartate_transaminase) и после ми кажи дали имат някакво отношение с белтъчния метаболизъм.
03.04.11
22:49
казано от Velizar Donkov на 03.04.11, 22:33:
Мале колко си деградирал....... аз и нищо да не пия както досега боли ме фара как изглеждам а ти ако паднеш с 2 кила почваш да садваш. Такива като тебе са комплексарчета който явно нямат достатъчно мозъчни гънки да гледат по някакъв начин да компенсират. Ае бегай си у фитнесчето че иначе ще земе нещо да ти стане!
Хахаха сладуран. Точно щото не ти пука как изглеждаш ревеш тук като вдовица за ... :D
Предполага се само какъв дроб си. И на мен ли ми говориш за мозъчни гънки бе мускОл? :D
Това летните билдъри, освен нагли ставате и жалки ;) Бягай сега да си лекуваш дробчето :P
п.п. А да зобиме - класическа реблика на летен билдър, произнесена с много завист, щото “Кисело си грозде, високо”. Няма смисъл да се потиш в залата - ще се посрамуваш малко това лято /и следващото и до края на жалкия си мръзелив и завистлив животец/, ще погледаш със завист тези, които не са си намирали оправдание през годината и ще си останеш същата пача. :D Гледай поне дробчето да излекуваш ;)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 03.04.11 22:53.
казано от Velizar Donkov на 03.04.11, 22:33:
Щом ще раздаваме съвети кой къде да ходи, имам предложение - върни се в първи клас, да се научиш да пишеш. Или бягай в някоя книжарница - за правописен речник.
То си е казано - “мозък не се продава наливен” ;) Предполагам, че същото важи и за търсените от теб мускОли на прах ;)
Edit: и уж търсиш съвет, а после се нахвърляш тука и твърдиш, че не те интересува как изглеждаш.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.04.11 23:34.
03.04.11
23:10
Много е неприятно да искаш помощ, но да не знаеш как да си поискаш. Когато удавника иска помощ, не за да се спаси, а за да се удави по-бързо, отговора не винаги е това, което е очаквал.
Братле, относно въпроса ти, съжалявам но няма такъв продукт. Ако започнеш сега, за другото лято ще си невероятен. Не ме разбирай погрешно, можеш да свалиш някое килце, да се постегнеш и да се преведеш във вид. Просто не очаквай чудеса. Причината всички да ти отговарят така е, че всяка година по едно и също време ( периода април-юли) всеки ученик пуска тема, как да си “искара пресата”, “да напомпа баниците” и други такива глупости, за да може като иде на летен лагер на Обзор след 2 седмици, да сваля ученички.
Инфото, което си дал, не е пълно. Кажи колко си висок, как се храниш, какъв вид тяло имаш.
Благодаря
04.04.11
09:12
Мисля, че темата беше активна предостатъчно време. Време е темата да придобие друг статус, поради несподобността на автора да внимава как и какво пише. :)