04.04.11
12:49
Уважаеми форумници, какво мислите за приема на въглехидрати вечерно време, при цел мускулна маса, но в нетренировъчен ден?
И още нещо-какъв вид въглехидрат е съдържащият се в киселото и прясното мляко и има ли място то във вечерното хранене?
Благодаря.
04.04.11
13:30
Това за въглехидратите вечер като цяло не е добра идея, но всеки човек е различен и ако качваш трудно... мисля, че е ОК.
В киселото и прясното мляко има лактоза (бърз въглехидрат - вид захар).
04.04.11
13:41
Моето мнение е, че в нетренировъчен ден въглехидратите нямат място във вечерята. Дори и в тренировъчен нямат място ако тренировката е била до обяд. Отделно, че пречат за качествената секреция на хормона на растежа, който се секретира главно в първата част от съня ни.
В млякото се съдържа дизахарида лактоза (глюкоза + галактоза), както и нищожни количества монозахариди и олигозахариди. И както каза entwickler лактозата е прост въглехидрат. Мляко обаче съм съгласен да има във вечерното хранене поради наличието на голям процент казеин (вид протеин). :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.04.11 13:42.
04.04.11
15:48
Ясно. Ами аз тренирам следобед, трудно качвам, така че вечерята ми е ключов фактор. Може би да в тренировъчен и не в нетренировъчен ден?
За млякото ми се изясни. Благодаря ви.
04.04.11
15:51
казано от Miss Fight на 04.04.11, 15:48:
Ясно. Ами аз тренирам следобед, трудно качвам, така че вечерята ми е ключов фактор. Може би да в тренировъчен и не в нетренировъчен ден?
За млякото ми се изясни. Благодаря ви.
Значи в твоя случай - в тренировъчен ден можеш да си позволиш въглехидрати за вечеря, но в нетренировъчен ги избягвай. :)
04.04.11
21:40
Мерси! :)