А дали трябва да си взема някакви витамини да пия? В смисъл задължително ли е и ако е така да ми препоръчате какви
Да си довърша вечерята за 31.03
20.00ч. 2 кюфтета със салата
21.30ч. кисело мляко със извара
Днес се чувствам отпаднала,спи ми се и се очертава да не тренирам.Явно 5 дена в седмицата тренировки ми се отразяват и днес няма да се мъча,ще релаксирам |-)
Тези дни нямах време да си пиша дневника.Все нещо се случваше,та кабела на монитора ми гръмна :D хм сега ми е смешно,но доста се уплаших.Слава богу монитора е здрав.По задачки тичах и време за тренировки нямах,а и се чувствах доста отпаднала.Храната ми през последните дни си е обичайната: закуска с кисело мляко и мюсли,за обяд и вчеря месце със салата,следобед си хапвах ядки,кисело мляко или извара.Днес се поглезих с едно малко парче баклава и локум,донесени ми от Турция.На обяд си хапнах пилешко бутче със салатка и извара.Вечерята ще е пилешко филенце отново със салата.Дано утре имам време за тренировка.И да си дойдем на думата за тренировката.Понеже и аз съм от момичетата с липсваш цикъл и мисля че това кардио 3 пъти в седмицата по 40мин.ми идва в повече,смятам да го намаля и да тренирам вече 4 пъти в седмицата,а не 5 и да наблегна повече на тренировки със свободни тежести и след това интервално кардио 30мин..Не съм го измислила все още от какво точно ще се състои тренировката,но този цикъл наистина ме притеснява и вече се моля на чудо да ми дойде.Взех си хапчетата и си стискам палци до 10 дена да се появи на хоризонта.
Хах тука е като една голяма изповедалня :) всеки си споделя проблемите,постиженията и моментите когато му е трудно,знаейки че има хора които ще го подкрепят да се бори да постигне целите си.Стига толкова от мен,че се отплеснах :)
Хубав ден на всички ! :)
Да допълня:смятам понеделник да тренирам долна част с 20-30мин.кардио,вторник горна част и пак 20-30мин.кардио в сряда почивка и четвъртък и петък отново гдолна и горна част.Събота и неделя почивам.Според вас така добре ли е.Ще се радвам да разбера какво мислите.
04.04.11
09:54
Сплита е подходящ. Въпроса е обаче как ще са разпределени упражненията, сериите, повторенията и т.н. :)
Здравей Proxxx :) Радвам се за вниманието ти и наистина имам нужда от съвет от човек който разбира.Наистина не знам как да си разпределя упражненията,за да има наистина ефект.Смятам да тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/3352_pred-proletna-shema-za-izgaryane-na-maznini#axzz1IXnsSklP Според теб дали е подходяща? Искам тези 2 кг.да ги сваля,а не съм мръднала от близо 2 месеца,въпреки усиленето кардио което правих.А това може и да се дължи на липсващия цикъл,но няма как да знам докато не дойде.Наистина много ще се радвам какво ще ме посъветваш :)
04.04.11
14:58
Хммм...ми какво да ти кажа. Гледам, че всички много ти хвалят храненето, а за мен не е добре :) Това, което мисля е, че ти трябва още ядене. Ако държиш да ядеш малко въглехидрати (нали всички жени се плашите от тях) като в момента, трябва да увеличиш мазнините. Вкарай някаква риба или още ядки. Да го кажем така, че ти трябва още едно ядене през деня. Не се притеснявай за калориите ти. В доста голям дефицит си в момента и затова искрено ти преоръчвам още храна. С протеина добре се справяш. Яж и яйцата цели...гледам, че последното ти вписано меню има само 4 белтъка. В такъв случай е най-добре да сложиш 2-3 цели яйца и 1-2 белтъка.
Относно тренировъчната програма - тази, която ти си избрала не е подходяща за теб. Препоръчвам ти да си избереш една от тези:
http://www.bb-team.org/workout/2786_otslabni-s-1-2-3-4#axzz1ITG9N9J5
http://www.bb-team.org/workout/2793_chetiridneven-plan-za-izgaryane-na-maznini-s-mashini#axzz1ITG9N9J5
Та това е...накратко - увеличи малко храненето, избери си една от горните 2 програми и я следвай точно, без да добавяш допълнително кардио от себе си, че ви знам какви сте дяволи жените и в желанието за бързо отслабване се претоварвате. Не си писала и така да подпитам - пиеш ли вода и по колко? Купи си и витамини и минерали от аптеката. Има много евтини и качествени. Аз пия за 14лв. и ми стигат за 3 месеца :D Ако имаш финансовата възможност си купувай и ленено масло. Струват по 20лв. и стига за месец и половина.
Btw…изглеждаш много секси! Не знам дали е нужно да сваляш още килограми, но ти по-добре можеш да прецениш. Все пак аз те гледам само на снимки :)
Благодаря ти за комплимента и за критиката относно храната.Най-накрая да имам забележка.Определено ще увелича храненето защото сама по себе си усещам че не ми стига.Вода пия много между 2-3 литра,но не е пиша.Нали съм зодия риби и на сухо не мога стоя :D За килограмите се чувствам най добре когато съм 53.Разбрала съм че кантара не ми е толкова нужен,а с метърчето си меря бедрата и те са с 2 см.отгоре.Може и вода да задържам,защото по скоро се чувствам подута.Сега остава да си купя витамини и минерали да си увелича храната,хващам за ушите една от програмите и спазвам стриктно както е описана :)
04.04.11
17:32
Не се притеснявай за бедрата. Естествено е да се увеличат сантиметрите след като мускула е постоянно тонизиран. Отделно, че силовите тренировки влияят добре и увеличават “дебита” на гликогенните депа, може и някой друг килограм мускул да си качила, вода може да си задържала..1гр. гликоген задържа 3гр. вода...накратко - напълно нормално е и така трябва ;)
Върна усмивката на лицето ми :) значи всичко си е както трябва.Опитвам се много да не се вманиачавам на тема отслабване и наситина разбрах,че храната е на първо място съчетана с правилна тренировка и резултатът няма да закъснее
06.04.11г.
8.30ч. кисело мляко с мюсли канела и мед + 1 чаша кафе
9.30ч. 1 ябълка
10.20ч. ТРЕНИРОВКА
5мин.крос тренажор
придърпване на вертикален скрипец с тесен под хват - 3х10
затваряна на пек-дек - 3х12
железен кръст - 3х15
придърпване на долен скрипец - 3х10
избутване на машина за гръдни мускули - 3х12
супермен - 3х12
тренажор за коремна мускулатура - 3х20
30мин.бързо ходене по наклон
13.00ч. пилешко филе окло 160гр. + 1 яйце и салата
16.30ч. сурови бадеми 30гр. и 200гр.кисело мляко
20.00ч. 2 кюфтета със салата и 1 яице
21.30ч. кисело мляко с извара
07.04.11
10:18
Поздравления за вчерашния ден. Само така! ;)
Данке :) чувствах се добре след тренировката.Днес понеже няма да тренирам смятам за обяд да си направя варено картофче с 2 яйца + 2 белтъка и пресен лук и да ги запека на фурната.Добър ли е този вариант?
07.04.11
10:29
Екстра е, но ти препоръчвам да прибавиш и храна богата на фибри. Грах примерно много върви с картофи (поне на мен ми харесва). Целта е да смъкнеш ГИ-то и ГЛ-то, че картофите са подли. :)
Бях го забравила вкусното грахче :) или вместо картофи да заложа на него,че вече се чудя какво да ям за разнообразие
07.04.11
10:40
Както решиш. 100гр. суров картоф = 200-250гр. сурова грах. Сама виждаш, че за да си набавиш 40гр. въглехидрати ще трябва да изядеш 200гр. картоф, което си е един картоф, но към 500гр. грах, което ще те накара да изглеждаш като бременна хлебарка :D Най-добре ги съчетай. ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.04.11 10:40.
07.04.11г. - ДЕН БЕЗ ТРЕНИРОВКА
8.30 ч.кисело мляко с мюсли мед и канела; 1 чаша кафе
10.30-11.00ч. 1 ябълка
13.00ч. 1картоф с грах + 2 яйца и 2 белтъка на фурна
16.30ч. 10 бадема + 150гр.извара
19.30 - 20.00ч. 2 кюфтета и салата от 1 домат половин крастажичка със сиренце и 1 яице
21.00 - 21.30ч. кисело мляко с извара
08.04.11г.
8.30 - 9.00ч. кисело мляко с мюсли мед и канела;1 чаша кафе
10.00ч. 1 ябълка
10.40 ч.ТРЕНИРОВКА
5 мин.крос тренажор
Арнолд преси - 3х10
кик-бек - 3х10
кръстосано чуково сгъване - 3х10
глутеус мост - 3х35
глутеус машина - 3х15
хиперекстензии - 3х15
40 мин.бързо ходене по наклон
13.00 - 13.30ч. 110гр.пилешко филе на скара + 1купа грах около 150-180гр.
16.30ч. 20-30гр.бадеми + кисело мляко с извара
20.00ч. омлет от 3 яйца с 1 лъжица извара + салата
21.30ч. окло 150гр.извара
09.04.11г.
9.30ч. мюсли с кисело мляко мед и канела; 1 чаша кафе
10.30ч. 1 ябълка
13.00ч. омлет от 3 яйца с 1 лъжица извара + 2 малки домата и грах
16.00 ч.около 150гр.извара
19.30ч. пилешко филе със салата
По късно среща с приятелки на по чаша фреш от лимон,портокал и грейпфрут
Тренировка няма!
10.04.11г.
9.00ч. 1 ябълка
9.30ч. овесени ядки с кисело мляко + 1 чаша кафе
11.00ч. ТРЕНИРОВКА
5 мин.крос тренажор
избутване на гръдна машина - 3х10
придърпване на вертикален скрипец зад врата - 3х12
привеждане на горен скрпец с прави ръце - 3х15
флайс от наклонен лег - 3х10
придърпване на долен скрипец с широк над хват - 3х12
супермен - 3х12
тренажор за корема - 3х 20
30 мин.бързо ходене по наклон
13.30 - 14.00ч. пилешко филе на скара със салата
16.30 ч. 50гр.извара с 50гр.кисело мляко
Размисли: Нямам търпение да се стопли и да подновя кросовете в парка или отново се хващам да ритам - Тае бо.Смятам да прекъсна връзката си с фитнеса,но да не си правя плановете от сега :)