17.02.11
11:14
Днес:
9:30 1/3 порция мляко с ориз (около 100 гр)
11:30 парче домашна баница (пак около 100 гр)
12:30 коремни преси 3*20 + табата, ще видим колко серии ще се получат, но мисля че пак ще са не повече от 4.. (blush)
13:30 салата моркови (250гр) + пилешка супа (към 300 мл)
16:30 свинска пържола на скара 100 гр
за вечеря ще помислим. Имам кебапчета вкъщи, баница, яйца..
Как е днес менюто според вас, мили приятели?
17.02.11
11:24
Продължаваме да не обичаме белтъчините и кръста си :)
Как е менюто ли? Проведох кратко проучване и ето какво се получи:
- писачът на правилни диети: щом не е закупила продукта от мен - не става!
- собственикът на закусвалня: мнооооого лошо, ще фалирам така!
- собственикът на кварталната бакалия: добре, че надух цените на морковите, че да изкарам нещо от нея.
- вегетарианецът: към 16.30 ме заболяха очите.
- бозаджията - една бозичка щеше да дойде добре към баницата.
- главният готвач на елитния ресторант: менюто може да ми докара инфаркт! Пълно невежество и липса на елементарни гурме познания!!!
Та, идеята е да не питаш как е менюто, защото вкусове много, а се опитай да го нагодиш към себе си и целите си. И, като начало, започни със закуската и вземи закусвай вече :)
17.02.11
11:42
Oranje отговорът ти е в много забавна форма :) окси, днес явно пак не съм нацелила като хората нещата. Обаче днес ще се прибера по-рано, към 20 някъде и имам време да се подготвя за утре. Ето какво съм намислила, поправи ме от сега къде бъркам, за да не се дъня отново.
7:20 150 гр кисело мляко + 20 гр овес + 20 гр стафиди
9:30 чай + 20 гр сурово кашу
11:00 30 гр бри + 1 варено яйце
13:00 150 гр пилешко варено + 30 гр царевица
16:00 150 гр кисело мляко + 30 гр ставиди
вечеря омлет от 3 белтъка + 1 яйце + 1 филийка пълнозърнест хляб
вечеря омлет от 3 белтъка + 1 яйце + 1 филийка пълнозърнест хляб
Вместо 1филийка пълнозърнест хляб не е ли по добре една огромна зелена салата а филийката в 11часа
Мнението беше редактирано от ina_V_ на 17.02.11 11:49.
17.02.11
11:49
Това, какво хапваш в определен ден съвсем не определя как ще изглеждаш след седмица или месец. Трябва повече от ден правилно хранене, за да може организмът ти да се нагоди към него и да не ти “върти номера” :)
Та сутринта те мързи да закусваш, или вярваш в магичните овесени ядки?
17.02.11
11:49
казано от ina_V_ на 17.02.11, 11:48:
Вместо 1филийка пълнозърнест хляб не е ли по добре една огромна зелена салата
добре :) разбрах :) зелена салата ще да е :) аз обичам :)
17.02.11
11:50
казано от Oranje на 17.02.11, 11:49:
Това, какво хапваш в определен ден съвсем не определя как ще изглеждаш след седмица или месец. Трябва повече от ден правилно хранене, за да може организмът ти да се нагоди към него и да не ти “върти номера” :)
Та сутринта те мързи да закусваш, или вярваш в магичните овесени ядки?
еее, не, в никакъв случай не искам това да е режим за един ден. но все пак се почва от някъде.
Все викаш че не закусвам, защо така? Какво изпускам, кажи?
Мнението беше редактирано от Elena Kotseva на 17.02.11 11:51.
Аз малко по технически ще го кажа. Храната си е все така зле. Ако те затруднява четенето и преосмислянето на дадена диета заложи на простия принцип - ВЪГЛЕХИДРАТИ+МАЗНИНИ+БЕЛТЪЧИНИ на всяко хранене. Изключването САМО на въглехирдатите от вечерното хранене би ти помогнало да стопиш мазнини, но и без изключването им пак можеш да постигнеш прекрасна форма, ако останалата ти храна и физическата ти активност са на ниво. Та...
Ти имаш следното меню
9:30 1/3 порция мляко с ориз (около 100 гр)-тук долу-горе добре В+Б+М, ама само 100 гр
11:30 парче домашна баница (пак около 100 гр)- тука белтъчини почти липсват и пак само 100 гр
12:30 коремни преси 3*20 + табата, ще видим колко серии ще се получат, но мисля че пак ще са не повече от 4..- това съчетание е ненужно или табата или фитнес
13:30 салата моркови (250гр) + пилешка супа (към 300 мл)- тука нямаш нито В, нито М, нито Б-само фибри и вода
16:30 свинска пържола на скара 100 гр-тук няма зеленчуци или гарнитура, предимно Б
за вечеря ще помислим. Имам кебапчета вкъщи, баница, яйца..-кебапчетата и баницата ги остави за мъжете ;)
Е постарай се повечко..:)
17.02.11
11:57
казано от Elena Kotseva на 17.02.11, 11:50:
казано от Oranje на 17.02.11, 11:49:
Та сутринта те мързи да закусваш, или вярваш в магичните овесени ядки?еее, не, в никакъв случай не искам това да е режим за един ден. но все пак се почва от някъде.
Все викаш че не закусвам, защо така? Какво изпускам, кажи?
Ако си разпишеш калории и макронутриненти някак си няма да личи, че закуската е най-стабилното ядене за деня.
Всъщност подозирам, че подходяш откъм кои храни си чула, че са полезни. А всъщност се подхожда откъм съдържание и вече според нуждите се избират определените храни.
Т.е. сутринта при нужда от 40гр (примерно) хубави мазнини и 30гр бързи въгледхирати ще си избера дали да са от 40гр масло, от 20гр масло и 3 жълтъка или 3 жълтъка и 50гр ядки в комбинация с 60гр стафиди или да си набавя от шоколад част от тях и т.н.
Като гледам избора ти не мога да хвана друга логика освен: овесените ядки са за закуска и са полезни, яйцата са полезни, от пилешките гърди се отслабва...
17.02.11
12:10
казано от Elena Kotseva на 17.02.11, 11:14:
Днес:
9:30 1/3 порция мляко с ориз (около 100 гр)
11:30 парче домашна баница (пак около 100 гр)
12:30 оставяме само табата - 4 серии, но почивката бе по 10 сек, не по 40 като предният път
13:30 пилешка супа (към 300 мл) + салата (макарони, пилешко роле, маслини, кисели краставички, кашкавал, яйце, майонезен сос)
16:30 свинска пържола на скара 100 гр, това май ще си остане така.. имам тук само останал бри и айрян..
за вечеря ще помислим. значи, за вечеря яйца :)
Мнението беше редактирано от Elena Kotseva на 17.02.11 12:29.
17.02.11
12:15
казано от Oranje на 17.02.11, 11:57:
Като гледам избора ти не мога да хвана друга логика освен: овесените ядки са за закуска и са полезни, яйцата са полезни, от пилешките гърди се отслабва...
Логиката е по-скоро... мога да ям яйца, кисело мляко и месо .. от всичко това сутрин рано никога не съм яла яйца или месо, остава млякото. Само мляко не ми е вкусно, затова да добавим и още нещо.. Общо взето така..
17.02.11
12:32
казано от Elena Kotseva на 17.02.11, 11:42:
Oranje отговорът ти е в много забавна форма :) окси, днес явно пак не съм нацелила като хората нещата. Обаче днес ще се прибера по-рано, към 20 някъде и имам време да се подготвя за утре. Ето какво съм намислила, поправи ме от сега къде бъркам, за да не се дъня отново.
7:20 150 гр кисело мляко + 20 гр овес + 20 гр стафиди мога да го замения отново на мляко с ориз, но не знам какво количесто да е.. 100-200 гр?
9:30 чай + 20 гр сурово кашу
11:00 30 гр бри + 1 варено яйце
13:00 150 гр пилешко варено + 30 гр царевица
16:00 150 гр кисело мляко + 30 гр ставиди
вечеря омлет от 3 белтъка + 1 яйце + зелена салата
Мнението беше редактирано от Elena Kotseva на 17.02.11 14:03.
Давам ти идея за закуска, страшно вкусна/ не е моя и аз съм я откраднала от този сайт/ Разбиваш едно яйце слагаш му овесени ядки и на тефлоновия тиган, като палачинка, после я обръщаш в тигана, намазваш я с масло, точно като палачинка аз я ям с мед и сирене. Незнам колко е правилно но е ужасно вкусно, ям по две всяка сутрин.
17.02.11
15:30
Чети поне по 10 пъти на ден съветите на Оранже, Дива и Файър, започни да ги прилагаш, забрави за Байкова.Информацията в тези 3 поста, за които ти споменах, е просто безценна, не ти трябва нищо друго, но трябва да се осмисли много внимателно и се изпълни с търпение!!!
17.02.11
16:27
Здравей, Елена! Прочетох дневника ти и виждам, че наистина се стараеш, но сякаш нещо все не ти достига, за да му “хванеш цаката”. Дали е липсата на информация? В bb-team има предостатъчно от нея ;) Мисля, че едно от нещата, което ти липва е дългосрочното планиране. Четейки останах с впечатлението, че сутрин отваряш очи, след това отваряш хладилника и се мъчиш да изобретиш нещо гениално само с това, което е вътре. Твърде често се получава така, че това, което има в хладилника трудно се комбинира помежду си. Точно затова ти трябва дългосрочното планиране. Да седнеш в Неделя вечерта и да си помислиш какво точно мислиш да хапваш през идните дни. Да го напишеш на хартия, после да отидеш в магазина и да си купиш съответните продукти. Мисля, че така нещата ще се пооправят в известна степен. Естествено ще има и разминаване с написаното, но ако имаш прът, чрез който да балансираш докато ходиш по въжето, ще е по-добре отколкото ако го нямаше. Ще го има залитането в една или друга посока, но в крайна сметка ще се държиш ;) Същото важи и за работата. Това, че работиш в офис не означава, че не можеш да си занесеш храна в кутия и да я хапнеш в свободното време или така “в бързината”. Също така виждам, че ти е трудно да се разделиш с неща като шоколада. Тази дума преобладава в трите страници от дневника ти и определено се усеща зависимостта ти. М/у другото и аз бях така, но при мен нещата сякаш се оправиха от раз, когато започнах да се храня редовно, през 3 часа, като всяко ядене съдържа необходимите макронутриенти, които да “затворят устата” на стомаха и организма. Когато тялото има всичко необходимо, от което се нуждае, то няма да те кара да мечтаеш за сладко, кисело или др. Айде и умната! ;)
17.02.11
16:49
@ProXxX Много правилно си преценил ситуацията. Особено частта с сутрешното отваряне на хладилника. Ще имам впредвид това, което написа. Мерси :)
18.02.11
17:27
Петък 18.02.2011
07:30 250 гр мляко с ориз
09:30 1 варено яйце + 80 гр руло шунка с кашкавал
11:00 30 гр бадем суров
13:00 180 пилешко варено + 30 гр царевица
16:30 150 кисело мляко + 30 гр стафиди
От 18:30 съм във фитнеса, най-накрая свободна вечер (за сметка на утрешното обикаляне)!
За вечеря: омлет 3 белтъка + 1 яйце + зелена салата
Мнението беше редактирано от Elena Kotseva на 18.02.11 17:28.
казано от Elena Kotseva на 18.02.11, 17:27:
Петък 18.02.2011
07:30 250 гр мляко с ориз
09:30 1 варено яйце + 80 гр руло шунка с кашкавал
11:00 30 гр бадем суров
13:00 180 пилешко варено + 30 гр царевица
16:30 150 кисело мляко + 30 гр стафидиОт 18:30 съм във фитнеса, най-накрая свободна вечер (за сметка на утрешното обикаляне)!
За вечеря: омлет 3 белтъка + 1 яйце + зелена салата
браво
18.02.11
20:58
малка корекция във вечерята - яйцата са 2 нормални, няма кой да изяде жълтъците този път :):):)
във фитнеса скипнах гиричките, имам някаква ужасна мускулна треска в ръцете, и даже не знам от къде ...
Иначе, може да ме поздравите - май се разболявам ... тамън си мислех че тази зима ще ми е първата без боледуване и те на.. отивам да се наливам с чай с мед и лимон, няма как...
Дива, мерси за подкрепата много! :)
Мнението беше редактирано от Elena Kotseva на 18.02.11 21:01.
19.02.11
13:32
Събота 19.02.2011
07:30
09:30 палачинка от 1 яйце и овес 20 гр
11:00 1 ябълка + 2 варени яйца + 80 гр руло шунка с кашкавал
13:30 палачинка от 1 яйце и овес 20 гр
не съм гладна нито грам, но овесената палачинка беше страшно вкусна ( мерси на ina_V_ за идейта), затова реших и да обядвам една такава. Май ще хапвам чак вечерта. За вечеря още не съм решила какво ще е, ще го видиме.
П.С. гърлото още ме боли, даже компреса който си направих снощи не помогна :(
Мнението беше редактирано от Elena Kotseva на 19.02.11 13:47.
казано от Elena Kotseva на 19.02.11, 13:32:
Събота 19.02.2011
........09:30 палачинка от 1 яйце и овес 20 гр
11:00 1 ябълка + 2 варени яйца + 80 гр руло шунка с кашкавал
13:30 палачинка от 1 яйце и овес 20 гр.............
Хубаво е че си закусила овесена питка, но количеството е много малко. По-добре е да увеличиш малко количествата - 3-4 белтъка, 1 жълтък, 50-60 гр. овесени ядки, 1 с.л. ленено семе, малко стафиди + щипка канела и ето ти една пълноценна и здравословна закуска, която ще ти даде енергия за дълго време и ще те накара да не посягаш към сладкото. Разстоянието между храненията ти е добре да бъде между 2.5-3-4 часа максимум.
19.02.11
20:28
ето и причината за липсата на апетит и болките в мускулите - грип! Добре поне ренгена не показа нищо повече. Сега една седмица поне ще съм си у дома :( от обяд не съм яла нито грам, и не съм гладна изобщо, но заради изписаните лекарства ще трябва да се насиля малко. Примерно две бъркани яйца с малко фетаки. Не ми се карайте, просто няма да мога да изям повече!
21:15 2 бъркани яйца + 50 гр сирене фета + билков чай с мед
Мнението беше редактирано от Elena Kotseva на 19.02.11 21:26.
Не вярвям някои да ти се кара 4е не ядеш като си болна:) и аз вече 2 седмици след грипа осте нямам нормален апетит , а по жреме на него за 5 дни храната ми беше 2 портокала и 1 банан. Понякога тялото си знае наи добре от какжо има нужда. Лежи , почивай си и.... скорошно оздравяване :)
19.02.11
21:35
казано от eli_ile на 19.02.11, 21:29:
Лежи , почивай си и.... скорошно оздравяване :)
Мерси Ели :)
20.02.11
07:29
Точно поради неправилно хранене боледуват толкова много хора. Аз от 5 месеца не съм боледувал, дори и настинка. А преди боледувах всеки месец. Е, има и болести и вируси, от които не можем да се спасим. Точно когато си болен трябва да се набляга на храната. Тояно тя ще помогне на организма да се пречисти и излекува. Не става въпрос за тъпчене, но неяденето забавя процеса на лекуване, та може и да влоши нещата. Липсата на апетит е нормално нещо при боледуване, но това не значи, че не можеш малко да се напънеш и да си хапваш. И пий много вода...ще си на крак до няколко дни ;) Скорошно оздравяване! :)
20.02.11
12:07
казано от ProXxX на 20.02.11, 07:29:
Точно поради неправилно хранене боледуват толкова много хора. Аз от 5 месеца не съм боледувал, дори и настинка. А преди боледувах всеки месец. Е, има и болести и вируси, от които не можем да се спасим. Точно когато си болен трябва да се набляга на храната. Тояно тя ще помогне на организма да се пречисти и излекува. Не става въпрос за тъпчене, но неяденето забавя процеса на лекуване, та може и да влоши нещата. Липсата на апетит е нормално нещо при боледуване, но това не значи, че не можеш малко да се напънеш и да си хапваш. И пий много вода...ще си на крак до няколко дни ;) Скорошно оздравяване! :)
Не знам, дарлинг. Не бях боледувала повече от година, и затова ми е много криво сега :) Пък и тоооолкова много неща трябва да свърша, а сега съм затворена за цяла седмица :(
В 9:00 закусих мляко с ориз, около 230 гр
11:00 2 портокала
До сега към литър и нещо чай от лайка с мед и лимон и 2 парченца шоколад за вдигане на кръвното
17:00 1 порция пилешка супа с картофи
19:00 още една порция супичка
+ още няколко чая
Мнението беше редактирано от Elena Kotseva на 20.02.11 20:02.
04.03.11
14:49
Ето ме отново :) Най-накрая се върнах :) Настинката от преди 1 седмица се оказа пневмония - резултат 8 дена и 7 нощи в Пирогов и тотално разваляна на какъвто и да било режим, както и още поне 2 седмици ще си седя в леглото и ще се храня “от всичко и по много”.
казано от Elena Kotseva на 04.03.11, 14:49:
Ето ме отново :) Най-накрая се върнах :) Настинката от преди 1 седмица се оказа пневмония - резултат 8 дена и 7 нощи в Пирогов и тотално разваляна на какъвто и да било режим, както и още поне 2 седмици ще си седя в леглото и ще се храня “от всичко и по много”.
Къде изчезна пак? Захвърли го този дневник :) Оздравя ли?
04.04.11
09:42
Тук! :)
Признавам честно - оздравях, но нямаше за какво да пиша в дневника - за 1 месец се бяха натрупали тооооооолкова много ангажименти, че едвам си поемам дъх. Обаче сега трябва да се залавям за работа.. със себе си.
В събота си направих BIA тест. Не знам дали някой си го е правил и дали е достатъчно верен, но резултати на кратко от него са следните:
1. г-ца Елена е въглехидратен тип метаболизъм, НВДто явно не е за мен, може би затова не ми се даваше лесно
2. Теглото ми е 73 кг (2.5 по-малко от колкото в началото на дневника)
3.Свободната маса ми е 49.4 кг (почти 68%)
4. Мазнини 23.6 кг ( 32.3%, което е 10% над нормалното за мен)
5. Вода не задържам, трябва да пия повече, тъй като е 49.6% при мен, а трябвало да бъде 56%
6. Риск от затлъстяване - нисък
7. Основният ми метаболизъм е 1526.10 ккал/ дневно
Мацката (лекарка ужким, не съм й искала дипломата) ми препоръча да консумирам около 1100 ккал дневно за махане на мазнините:
закуска, обяд, вечеря ( хранения с интервал 4-5 часа) по 18г мазнини, 89г въглехидрати и 33г протеини + на всеки час по 250-300 мл вода да се пие
Общо взето това е относно храненето. За днес имам вече изпити около половин литър вода. Сутринта като станах пих една чаша боза (която никъде не мога да намеря колко калории и въглехидрати е). Този интервал за храненията ми се струва доста голям и мисля към 10:00 да хапна и една ябълка, или банан..
Програмата за спорта също малко я променям, повлияна от сватбата която предстои се записах на народни танци два пъти седмично (сряда и петък, по час и половина е занятието). Днес ще ида на йога - никога не съм ходила и ми е интересно какво представлява от себе си. Май това е за сега..
05.04.11
09:23
04.04.2011
закуска: 200 мл боза
втора закуска: банан
обяд: половин порция мусака + овчарска салата (около 200 гр)
вечеря: 1 хлебче + 1/2 чаша таратор + пиле с ориз (беше останало около 1/3 порция)
Течности: около 3 литра
20:00-21:30 йога
Йогата страшно много ми хареса, спала съм като бебе. А това въртене и усукване на гръбнака се оказала идеално за работещите като мен на компютър. Жалко, че е само 1 път седмично.
05.04.11
10:32
И каква е равносметката?
За два месеца свалени 2.5 килограма. За мен това е пренебрежимо малко, като съществува голяма вероятност да върнеш предишните си килограми. Струваше ли си усиоията и лишенията на които се подложи? Напълно е възможна връзка между стреса, който си причинила на организма си с диетата и заболяването ти. При диетите спада имунната способност на организма да защитава тялото от външни атаки.
За жалост късно видях този дневник, за да взема няка отношение. Д-р Байкова е известно име в българската диетология. Мой приятел, бивш републикански шампион по десетобой, спазва диета изработена от нея. Свали 20 кг. и успя да ги задържи. Диетата му беше доста по-балансирана от твоята и беше комбинирана с тренировки в зала.
Моят съвет е да не правиш резки залитания по отношение на храненето. Храни се балансирано и спортувай. Ако се храниш умерено и имаш по-голям енергоразход, осигурен от някакъв вид спорт, ще постигнеш по-добри и устойчиви резултати, отколкото от спазването на някакъв вид диета. Под диета разбирам лишаване на организма от определени хранителни вещества.
05.04.11
10:54
казано от Elena Kotseva на 04.04.11, 09:42:
Теглото ми е 73 кг (2.5 по-малко от колкото в началото на дневника)
Напълно съм съгласен с vladokar - този резултат е посредствен.
Не ме разбирай погрешно, нямам за цел да те засегна.
За 2 месеца, обаче, можеш да постигнеш много по-значими и качествени резултати.
казано от Elena Kotseva на 04.04.11, 09:42:
Мацката (лекарка ужким, не съм й искала дипломата) ми препоръча да консумирам около 1100 ккал дневно за махане на мазнините
В моите очи не е разумно да намаляваш калориите до 1100 - това е намаление с почти 30%.
Намали тази енергия с не повече от 15%.
05.04.11
15:03
Аз може ли да призная нещо? Може да не съм много права с изводите си след Байкова, боледуването и теста от събота, но това, което разбрах от цялата история е следното:
1. определено трябва да се науча да пия повече вода, работя по въпроса. На всеки час по 250 мл.
2. НВДто ми е тежко, не мога да ям толкова много месо, малко насила ядях преди боледуването.Диети... Не че не мога, реша ли - правя каквото съм решила, но съм много изнервена и не се чуствам щастлива. Затова просто се намалят количествата, както и сладките неща. Без ограничения, но по-малко. И без това с топлото време човек яде по-малко, а и аз основно ям плодове и зеленчуци
3. затлъставяне не ми грози, но много малко се движа.
4. Фитнеса.. заменям го на йога, народни танци и акваспининг. Поне до сватбата, пък там ще видим.
Може отново да греша, но така мисля сега...
05.04.11
15:12
1. Водата - за нея спор няма.
2. ОК, помисли за РБД при разумен калориен дефицит.
3. Движението е един от основните фактори.
4. Как ще се натоварваш - това не е ча-а-ак толкова важно. Преди всичко и абсолютно задължително - трябва да го правиш с удоволствие. Ако не си правиш кефа с даден спорт - махай го, не става. Затова - избери нещо по твой вкус.
Ели, много малко хапваш, наистина. Крайно непрепоръчително е на този ръст и тегло да падаш толкова ниско с калориите - 1100. Просто ще се изтормозиш безрезултатно. Макар че ти и в момента си там някъде.
Аз свалям на 1500, а съм 171/65 в момента. На теб ти трябват поне 200 отгоре. Ниските калории не са панацея в отслабването...тъй де, те са, но само ако си готов да си платиш с малко или повечко здраве и добър външен вид.
Като не можеш да ядеш много месо, яж риба, яйца, комбинирай източници на растителен протеин.
Здрасти Ели,
Би ли казала какво по-точно е VIA test? Аз съм чувала за Вега тест...каква е разликата м/у двата теста? Благодаря :)
06.04.11
09:16
казано от Allegra на 05.04.11, 19:35:
Здрасти Ели,
Би ли казала какво по-точно е VIA test? Аз съм чувала за Вега тест...каква е разликата м/у двата теста? Благодаря :)
Презентацията не изглежда много сериозна (намерих я сега като търсех инфо в нета за да ти отговоря), но това е ,което намерих .. http://www.health-prevent.com/dietibg/dieti.html
06.04.11
09:21
04.04.2011
закуска: 300 мл боза
обяд: 1 кюфте със 100-150 гр пържени картофки + 1/2 мешана салата (пак около 150 гр)
следобедна закуска: 1 ябълка + пакетче солети (60гр)
вечеря: 250 гр салата ориз със сьомга (http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=877-orizova-salata-sus-sioomga-i-krastavici) + 200 мл таратор + 3 бисквитки (http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1377-domashni-biskviti)
Течности: около 2.5 литра
казано от Elena Kotseva на 06.04.11, 09:21:
04.04.2011
закуска: 300 мл боза
обяд: 1 кюфте със 100-150 гр пържени картофки + 1/2 мешана салата (пак около 150 гр)
следобедна закуска: 1 ябълка + пакетче солети (60гр)
вечеря: 250 гр салата ориз със сьомга (http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=877-orizova-salata-sus-sioomga-i-krastavici) + 200 мл таратор + 3 бисквитки (http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1377-domashni-biskviti)Течности: около 2.5 литра
Здравей,
Изчаках да се уверя, че бозата е просто инцидентна закуска, но се оказва, че не е така. Може и да греша, но според мен в бозата няма нищо полезно и не е подходяща закуска. Сигурно е бъкана със захар и куп други кофти неща и с твоите цели не е никак подходяща.
Обяда е ок, ама тези каротфки е по добре да на варени, печени, а не пържени.
Следобед вместо солети по добре сурови ядки
За вечерята нямам забележки.
Според мен трябва да се постараеш и да изчистиш храната си от ненужни калории, които не ти дават нищо полезно, като солетите примерно. И на мен са ми любими, ама като преследваме определени цели трябва малко воля. Пък и има куп други по полезни изкушения :)
06.04.11
11:15
Изчаках да се уверя, че бозата е просто инцидентна закуска, но се оказва, че не е така.)
Абе закуската този тип наистина си беше инцидентна. За последните година и половина за първи път си купихме боза, ама цял литър.. не можех да я подмина.. но забележките ги приемам :)