КРЕМВИРШИ :)

27.04.05
14:27

Може да ви изглежда смешно ама обикновено вкъщи имам в изобилие кремвирши.... знам че не са като пилешкото филенце ама не мога ли да ги ям като заместител на друго месо например ? Не всеки път де ама в повечето време ??? и не сте ли се замисляли за тях нещо подобно като мен :))

Преправих поста ти на анкета за да е обективно колко са “супер” кренвиршите. Дано нямаш нищо против.
К

27.04.05
14:57

Като се загледаш в диетологичното им инфо...Има достатъчно белтък, ама другите неща...Веднъж съм влизал в цех за кренвирши и повече не съм погледнал!!! И мога на всички да препоръчам - НЕ ГИ ЯЖТЕ ТИЯ БОКЛУЦИ!!!  И разни такива от сорта на “кренвиршите от месо”, дъра-дъра, да не ви заблуждават!!
Ми то вътре освен оцветители, съмнителна соя и вкусови подобрители...сухожилия, очи, копита, бял дроб и всякакви други карантии, дето друго приложение не може да им се търси, освен да ги направиш на кренвирши, или да ги изхвърлиш.
Не си ли се замислял, защо “кренвиршите от месо” са около 4лв за кг.(има и за 2.50), а месото около 10лв/кг. Това се отнася и за разните там македонки, вурстове, колбаси и пр.

27.04.05
16:31

при нас е пенсионерския магазин има кренврши вурст за 1лв КГто
ма кучето ми не ги яде

27.04.05
17:40

Добре де нач общото мнение е, че са боклуци....така ли ? Ми нали уж има пилешки,телешки ???

[quote author=“Joro_Killara”] Ми нали уж има пилешки,телешки ???

Има си бре с пилешки или телешки карантии :cry:

27.04.05
18:11

[quote author=“Kulturista”][quote author=“Joro_Killara”] Ми нали уж има пилешки,телешки ???

Има си бре с пилешки или телешки карантии :cry:

Еми супер хахаххаха начи стават за ядене  :lol:

По принцип незнам някой да я умрял от употреба на кренвирши, но като качество за ужасни.Имам роднини които работят в месокомбинат Монтана и са ми казвали, че хеи минават на проверки и т.н. но дефакто от 40кг месо могат да направят 100кг салам без никакъв проблем.При това така създадения салам ще се вписва в стандартите.

27.04.05
22:16

[quote author=“Kulturista”]По принцип незнам някой да я умрял от употреба на кренвирши, но като качество за ужасни.Имам роднини които работят в месокомбинат Монтана и са ми казвали, че хеи минават на проверки и т.н. но дефакто от 40кг месо могат да направят 100кг салам без никакъв проблем.При това така създадения салам ще се вписва в стандартите.

Това и аз съм го чувал и със сигурност е вярно според мен, ама нищо де аз да питам :)

27.04.05
22:56

аз тък като съм правил проучвания в най скъпите кренвиши на тандем дето са по 6-7лв, за килограм има 30-35% месо най успешно замаскираните кренвиши на пазара.Има внос на замразена карантия или трупно месо в превод идва.Това са калъпи от по 20-30кг. които се слагат в мелачката и с сурватката и разните подобрители,оцветители,антиоксиданти се бъркат и мешат.та за да не ви е ептем гадно ще ви кажа една далавера.Пуешко филе от гърдите на пуйката много чисто и вкусно за 7:00-7:40лв. за килограм на фирма браво май беше трябва утре да видя си е като 6 от тотото.Месото съм го тествал и разпитвал за него разни хорица от този бранш и за сега си е наред поне за сега,докато не почнат и него да го развалят :wink:

28.04.05
13:38

Само да ти обърна внимание на нещо относно пуешкото на “Браво”,което мен меко казано ме потресе...Доста пъти съм си взимал и е вкусно и е евтино,чудесно се вписва примерно в един омлет с гъбки, например.
ОБАЧЕ!  Обърни внимание какво съдържа!! След “пуешко месо”(има си хас!), има, ако не се лъжа, СЕДЕМ Е-та!!!  Как да го ядеш това?!?!

12.05.05
16:40

Според мене няма смисъл да се ядат НИКАКВИ колбаси от трениращи.Добре съм запознат със схемата им на приготвяне и съветвам всички ви да не ги употребявате.

12.05.05
23:17

ООООООООо ПеПиииииииииииииии  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  Да аз много обичам кренвирши колега яж си кренвирши да не те барка :)

BA

01.06.05
15:22

креНвиршите са наааай-големите боклуци. Ако знаете от какво ги правят ще се откажете. Съквартиранта ми работи в САЧИ и разправя, че със сланините наред с всички останали боклуци, които съдържат кренвиршите, бършат пода постоянно... няма смисъл от тези полуфабрикатни глупости. По-добре си купете сурово месо пекнете си го чиста работа ;) хем по-вкусно, хем и много по-чисто

02.06.05
02:09

И аз съм един от тези които знаят как се приготвят кренвиршите :)
Имам 2ма приятели които са се занимавали с този бизнес :) Казват ми че в кренвиршите има до 30% месо (30% има в тези които са от 6-7 лева килото, в тези от 2,50 не знам дали изобщо има месо). Отделно че и тези 30% месо са от 3ти тип месо, което ще рече обрезки,сланина,опашки,карантии,хрущяли,смляни кости и т.н... Отделно кренвиршите са доста мазни. Аз от много време не се и докосвам до кренвирш. Пфф не знам как някой все още купува тези боклуци и как бизнеса с кренвирши не е замрял!

02.06.05
09:05

Абе те направо пъхат в мелачката една цяла кокошка с перушина вътрешности и т.н. ,  и ние това го ядем.

02.06.05
12:08

Като знам какво слагат в тях направо съм щастлива, че не ги обичам. Гласувах с  НЕ.

02.06.05
12:12

И аз гласувах с НЕ. Чувал съм за такива, ходили още по татово време на бригади в месокомбинати и от тоз момент насам ни яли ни мирисали тия кучешки патки. Дори и за виатнамците ще са гадни сигурно.. :)

02.06.05
14:21

[quote author=“kaloiancho”]И аз съм един от тези които знаят как се приготвят кренвиршите :)
Имам 2ма приятели които са се занимавали с този бизнес :) Казват ми че в кренвиршите има до 30% месо (30% има в тези които са от 6-7 лева килото, в тези от 2,50 не знам дали изобщо има месо). Отделно че и тези 30% месо са от 3ти тип месо, което ще рече обрезки,сланина,опашки,карантии,хрущяли,смляни кости и т.н... Отделно кренвиршите са доста мазни. Аз от много време не се и докосвам до кренвирш. Пфф не знам как някой все още купува тези боклуци и как бизнеса с кренвирши не е замрял!

Евала бате много си прав !!! :!:

02.06.05
14:22

Такава смрад  даже на кучето си не бих дала да яде :)

02.06.05
14:51

[quote author=“tigra”]Такава смрад  даже на кучето си не бих дала да яде :)

И правилно! Не го карай да яде събратята си! :lol:

M_

02.06.05
16:59

По анкетата се разбира  :lol:

03.06.05
00:14

мда така като стана поста на анкета се вижда обективно. Другото което искам да споделя е че повечето колбаси,салами,вурстчета,наденици и деликатесни салами са със същото качество като кренвиршите, макар че признавам по-вскусни са :)

05.06.05
22:44

Истината е между двете, т.е. вкусни са ама не са полезни :)

06.06.05
00:26

Килото на кренвиршите е варира около 4-4.50лв. Аз за 5.30 си взимам пуешко месо. Разликата в цената, не е толкова голяма, че да правя компромис и да не знам какво ям.

06.06.05
00:29

хохо,вчера гледах мекви по тв-то,дет били одобрени от ЕС,мали,мали...

06.06.05
14:26

[quote author=“freakster”]хохо,вчера гледах мекви по тв-то,дет били одобрени от ЕС,мали,мали...

хахахахаха :lol:  аз ям но мн мн редко и кат ги ям не ги броя към протеина ми за деня 8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1