Протеин при силова тренировка и кардио веднага след нея

05.04.11
00:55

Не искам да отварям нова тема, та реших да попитам тук ( надявам се автора няма нищо против)

При трениорвка с тежести и след това веднага кардио, кога да се приеме протеина?
- след тренировката с тежести съответно преди кардиото
- след кардиото

Аз го приемам след кардиото, но ми е интересно през този интервал от 15-20 мин. какво е състоянието на организма/мускулите

казано от Blahzay на 05.04.11, 00:55:

Не искам да отварям нова тема, та реших да попитам тук ( надявам се автора няма нищо против)

При трениорвка с тежести и след това веднага кардио, кога да се приеме протеина?
- след тренировката с тежести съответно преди кардиото
- след кардиото

Аз го приемам след кардиото, но ми е интересно през този интервал от 15-20 мин. какво е състоянието на организма/мускулите

Зависи от тренировъчната ти програма. Ако е много обемна и да кажем продължава 70-80мин., то е препоръчително да пиеш протеин (малко...15-20гр.) преди кардиото (особено ако е монотонно). Ако обаче тренировката я вместваш някъде към 35-40мин. то може да изкараш и едно кардио от 25-30мин. без да пиеш протеин преди него. Съответно след кардиото отново зареждаш с бърз въглехидрат и още една доза протеин (20-30гр.). :)

05.04.11
09:40

За нова тема си бе дюд, не може да “цапаш” темата така.

Аз не съм съгласен обаче с ProXxX. Отново ще поркаш протеина чак след кардиото.
Тия митове, че ще стопиш мУскулЯ .........

п.с. всичко написано се отнася ако си на НВД.

05.04.11
16:54

Не разбирам защо правиш интервал между силовата и кардиото? Или къде по-точно е този интервал. Иначе протеинът е последен.

05.04.11
17:12

Добре е силовата тренировка да е с продължителност до 60 мин .Казват, че нивото на тестостерона пада , а това на кортизола се покачва рязко след 45-60тата минута. Ако кардио единицата е наложителна веднага след силовата, то най-удачния вариант според мен е течни аминокиселини между двете и доза протеин веднага след втората.

Мнението беше редактирано от малкия113 на 05.04.11 17:15.

05.04.11
17:26

казано от малкия113 на 05.04.11, 17:12:

Добре е силовата тренировка да е с продължителност до 60 мин .Казват, че нивото на тестостерона пада , а това на кортизола се покачва рязко след 45-60тата минута. Ако кардио единицата е наложителна веднага след силовата, то най-удачния вариант според мен е течни аминокиселини между двете и доза протеин веднага след втората.

Или само течни преди, по време и след тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1