21.04.05
01:26
Костя Константинов от Латвия (не го знам кой е :) ) дърпа 411 кг тяга. Не знам малко ли е или много (не знам колко е рекорда). На някой може да му е интересно, случайно попаднах на него ;)
http://sp.lv/files/Kostja.wmv
21.04.05
11:00
доста интересно клипче.Накрая даже тоя задържа щангата и не я пускаше и се кефеше :D
21.04.05
12:11
Малко - със сигурност не е! Единици от нашите трижбойци правят 350-360 тяга...
Всъщност, поне спрямо правилниците, които съм чувал, фактът че килграмите му са 411 а не 410 или 412,5 показва, че той е вдигал за рекорд! Тежести от 1 кг. са разрешени само тогава.
Гирата е просто гигантска.Но колко реално е вдигната е друг въпрос.Значи първо за сравнение,световния рекорд на тяга в тежка категория (в IPF) принадлежи на Тибор Месарош от Унгария и е 408кг.,Месарош е доста известен трибоец и с мъртвата си тяга е легендарен.Във федерацията WPO вдигат и 422,5 кг-вдига ги Гари Франк (също доста известен трибоец),но пък там няма допинг-контрол,а и само Гари Франк и още един Ано Туртиайнен в тази федерация вдигат над 400.А този пич от филмчето даже не съм го и чувал,не че съм кой знае какъв капацитет по въпроса,но все пак доста се ровя из интернет в трибойските сайтове.Доста странен ми се стори и начинът на провеждане на самото “състезание” така да го наречен ,въпреки че не стана много ясно какво е това.Много несериозно изглеждаше-пишеха тежестта на черна дъска с тебишир,после го трият с гъбичка:)Абе общо взето доста възможно е според мен това да е някаква манипулация,от типа на пребоядисани по-леки дискове и т.н.Всичко е възможно!
21.04.05
15:12
Да, верно си е, има доста съмнителен елемент... Не е ясно нито кое е състезанието, нито коя е федерацията, нито кой е звярът.
Но от друга страна на мен туй състезание не ми прилича на такова, дето взиамт допинг проби :) Ама знам ли ги :)
21.04.05
18:25
Яко е момчето :shock: :shock: :shock:
Ама съм сигурен че Месерош ще го отнесе на ИПФ-състезание 8)
Но т’ва е само тяга :roll: каде саму лега и клека :?: :?: :?:
А за това какво ще кажете - 1005 паунда лежанка (455 кг!) :shock: Човека се казва Джиин Ричлак и тежи 179 кг. На мен хич не ми се вярва, че е възможно да се вдигне толкова от лег!
http://www.bodytechusa.com/images/04IPANS_GRychlak_1005BP_Small.swf
Няма съмнение,че пича с тягата е мн. як,незнам до колко състезанието е сериозно,прилича ми на състезанията които се провеждаха някога в зала ЦСКА,добре че се отървахме от тая зала.
21.04.05
20:25
[quote author=”Петко К”]А за това какво ще кажете - 1005 паунда лежанка (455 кг!) :shock: Човека се казва Джиин Ричлак и тежи 179 кг. На мен хич не ми се вярва, че е възможно да се вдигне толкова от лег!
Аве става въпрос за топчесто, дебело и ниско човече с къси ръчички(амплитуда 15 см.), във федерация, където няма допинг проби и можеш да се явиш с 16 стреч фанелки една връз друга, а пауза не е необходима и правилата са - просто я вдигни.
Нищо не казвам, ужасно е много това. Ама и той е тежък, назобен, и постижението не е съвсем реално.
Освен това нашият Иво тласка 280 при лично тегло около 105, доколкото знам. 2,67 пъти теглото си.
Този тласка при 179 лично 455 - 2,53 пъти теглото си. При това при значително по - леки условия!
Е, вярно, при свръхтежките няма категории... Но все пак... И коефициент да тръгнеш да му изчисляваш, пак не става...
В един руски форум намерих информация,че този пич е шампион на Латвия в кат. до 125 кг. с трибой-1050, клек385,лег255 и тяга 411.Тежестите са вдигнати на републиканското на Латвия.Доста добро постижение,дано само пича да е жив и здрав и информацията да е вярна! :lol:
22.04.05
11:28
Но от друга страна на мен туй състезание не ми прилича на такова, дето взиамт допинг проби Ама знам ли ги
ПО въпроса бих коментирал че няма допинг тестове за силов трибой щото няма кой да отиде :wink:
22.04.05
11:49
Грешиш по въпроса, иам допинг тестове за силов трибой, има и техника, която се нарича “изчистване”!
07.05.05
22:41
ДЗВЕР изчистването не е техника то си е страдание.Вервай
ми!Между другото хареса ли ти контролното?
[quote author=“D3BEP”][quote author=”Петко К”]А за това какво ще кажете - 1005 паунда лежанка (455 кг!) :shock: Човека се казва Джиин Ричлак и тежи 179 кг. На мен хич не ми се вярва, че е възможно да се вдигне толкова от лег!
Аве става въпрос за топчесто, дебело и ниско човече с къси ръчички(амплитуда 15 см.), във федерация, където няма допинг проби и можеш да се явиш с 16 стреч фанелки една връз друга, а пауза не е необходима и правилата са - просто я вдигни.
Нищо не казвам, ужасно е много това. Ама и той е тежък, назобен, и постижението не е съвсем реално.
Освен това нашият Иво тласка 280 при лично тегло около 105, доколкото знам. 2,67 пъти теглото си.
Този тласка при 179 лично 455 - 2,53 пъти теглото си. При това при значително по - леки условия!
Е, вярно, при свръхтежките няма категории... Но все пак... И коефициент да тръгнеш да му изчисляваш, пак не става...
Всеки прави кквото може, за да ждигне повече. Ако има някои по-здрав, от ИПФ, да иде, да сложи 455 кила и да ги вдигне. Нищо лично срещу теб, уважавам напълно твоето мнение, аз самия мисля,че екипировката става все по-луда и излиза от нормите. Но такива изказвания като твоето сам ги чел много и само едно мога да кажа - каквото и да е, това е човека повдигнал най-много от лег в света. Които иска да му го отнеме, да иде и да си сложи каквито иска бинтове, каквато иска фланелка и да го бие.
13.05.05
13:00
Много ми хареса контролното братле :) Вярвам във вас.
Без медали чух, че на българската граница при влизане отнемали гражданството. Така че постарайте се. В краен случай ще ви изпратя по една покана за статут на бежанец, но все пак :)
Не страдайте много :(
Анди Болтън даржи рекорда за тяга в УПО с 424.