На коя фирма си купувате пилешко месо?

05.04.11
22:45

Чудя се на коя фирма да си вземам пилешко месо и да си го приготвям в къщи. До сега го карах на домашно пилешко, свинско, агнешко и на готово пилешко от магазина, но всичко си има своя край и всеки търси по изгодното, но не ме интерисува при пилешкото толкова цената колкото качеството не да си купя 500гр пилешко месо сурово а то да е 300 гр месо и 200гр вода.

Филе, бутче или замразено месо си купувате и на каква цена и фирма?

Темата беше редактирана от Bocko на 06.04.11 00:33.

05.04.11
23:42

Имам добри отзиви от Амета. Цената е 9,70 лв/кг!

MF

06.04.11
08:43

Взимам пилешко филе на Дюк, безкрайно съм доволна. Никаква замразена вода, чисто месо. Попадала съм на разни пилешки меса, които като се изпекат, отвътре като ги срежеш сякаш са на мехурчета..абе, все едно гума, не месо. Дюк е много добро, крехко, бяло, вкусно..(хайде, че още е рано, пък ми потекоха лигите) :D

06.04.11
10:09

Вчера купих Градус една тарелка 900гр. Като цена не мога да си спомня ориентировъчно 7/8лв кг . Хоп на скарата и беше мн вкусно и крехко.

Поздрави

И аз мисля, че градус са много хубави, 1кг и нещо пилешки крилца с фикс на Маги за пиле с чесън ии паприка и стават супер, умитам си 1 тава без проблеми :D

аз също съм за DUKE, уж е чисто и кокошките са отглеждани по екологичен начин...

06.04.11
13:01

Много съм доволен от охладените пилешки гърди на “Градус”, месото на тиган си става печено, докато на другите фирми, които съм ползвал става варено ;)
Цената му в метро излиза под 10лв. на килограм, по магазините на дребно съ вижда цени до 12лв.
Към други части на пилето нямам наблюдения, също така и към замразени продукти.

07.04.11
06:57

Винаги си меря месото преди и  след обработка...Каквато и фирма да си купувам, след изпичане става от 1 кг с 400-500 грама по-малко. Само прясната риба е сигурна и качествена.

07.04.11
07:00

Замръзено на ,,Хелиос’’ 6лв за килиграм. Въпреки,че е замръзено след обработка остава доста месо.

07.04.11
07:48

казано от Randy на 07.04.11, 06:57:

Винаги си меря месото преди и  след обработка...Каквато и фирма да си купувам, след изпичане става от 1 кг с 400-500 грама по-малко. Само прясната риба е сигурна и качествена.

Ти искаш опечено да е кило и 200 та ли ? е нЕма как да стане :D :D

Мила

07.04.11
07:55

казано от brusakch на 07.04.11, 07:00:

Замръзено на ,,Хелиос’’ 6лв за килиграм. Въпреки,че е замръзено след обработка остава доста месо.

И аз си купувам на ‘’Хелиос’‘, понякога ‘’Градус’‘. Относно пилешкото на ‘’Хелиос’’ винаги го меря след размразяване(за да видя колко горе долу е водата) и разликата е не повече от минус 50 гр.

Мнението беше редактирано от Мила на 07.04.11 07:55.

09.04.11
20:12

Най на далавера ще е направо цели пилета от пилетарник,ако някой намери да пишее ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1