06.04.11
15:21
Здравейте! Бях спряла тренировките за няколко дни /тичане + други упражнения/ и си дадох почивка заради болка, от която едва ходех в началото. Тръгва от посоченото място на картинката - http://prikachi.com/images/367/3186367h.jpg - по целия ми крак. Вчера се опитах да бягам, но кракът ми изтръпна отново. Правих и упражнения, мъчейки се да пренебрегна болката. Та въпросът ми е да спра ли с тренировките, докато болката изчезне напълно и от какво би могла да се е получила?!
П.С.: Извинете ме за обърканите обяснения.. хD
Темата беше редактирана от Bathory на 06.04.11 15:22.
06.04.11
15:49
На колко години си и преди имала ли си травми някъде около кръста или седалището? Ежедневието ти свързано ли е с дълго седене? Неврологично е, но не се паникьосвай- не е сериозно и мисля, че без раздвижвания и рехабилитация ще ти мине. Щади си тялото с правилна поза при гледане на телевизия, компютър и да- може известно време да не тичаш. По-скоро аеробика и стречинг ще помогнат.
На 17 години съм. Нямала съм такива травми и не бих казала, че е ежедневието ми е свързано с дълго седене - единствено в училище. И все пак няма ли да е добре да започна с бавно тичане, защото в моя град няма стречинг или аеробика? !
Мнението беше редактирано от Bathory на 06.04.11 17:11.
казано от Bathory на 06.04.11, 15:21:
Здравейте! Бях спряла тренировките за няколко дни /тичане + други упражнения/ и си дадох почивка заради болка, от която едва ходех в началото. Тръгва от посоченото място на картинката - http://prikachi.com/images/367/3186367h.jpg - по целия ми крак. Вчера се опитах да бягам, но кракът ми изтръпна отново. Правих и упражнения, мъчейки се да пренебрегна болката. Та въпросът ми е да спра ли с тренировките, докато болката изчезне напълно и от какво би могла да се е получила?!
П.С.: Извинете ме за обърканите обяснения.. хD
Явно,че има проблем с кръста,моят съвет е ако до ден два,не отмине болката,да отидеш на невролог!Най-добре е да се направи снимка,поне за скенер дават направления,за разлика от ядрено магнитния резонанс.
06.04.11
18:46
ЯМР - задължително
Да, но нямам никакви болки в кръста, само кракът ме боли.. Мм май ще трябва да се облъчвам.. хаха
Това,че нямаш болки в кръста не значи,че не е от там!Като има притиснат или захапан нерв тръгва от кръста и продължава надолу по някой крак.При мен също нямаше болки в кръста отначало само в десния крак,чак долу кутрето ми изтръпваше,и се оказа дискова херния,така че шега няама с тези работи!