07.04.11
13:19
Извинявам се , ако не съм оцелил раздела! Просто неможах да реша , къде да го напиша... Според вас истина ли е или мит ? Има ли смисъл, да се тъпча с вода ?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.04.11 13:19.
07.04.11
13:20
Приблизително 60-70% от вашето тяло е съставено от вода. Кръвта ви е приблизително 90% вода. Мускулите ви са приблизително 70% вода. Дори костите са 20% вода.
Според теб има ли смисъл да се тъпчеш? Че не се отслабва е факт, но... ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.04.11 13:23.
може би ?? Разглеждах доста теми , в други сайтове и имаше противоречия. Бях разколебан и се обърнах към вас.
07.04.11
13:33
Сериозно ли го питаш това? Добре е да се пие повечко вода, да кажем към 2.5-3 л. дневно само вода. Позитивите при отслабване са ясни - намалява задръжката на вода, черняит дроб не се “товари” с функции на бъбреците и пр., ама да се говори за “тъпчене”. Ако пиеш по 5 л. на ден, при равни други услови, няма да станеш фиданка :)
07.04.11
13:33
Няма как да се отслабва от водата. Естествено, тя е непряко свързана с отслабването поради гореизложените причини в цитата. Просто тя участва в процесите на тялото и ако под това се разбира, че се отслабва от нея - така да бъде. :)
07.04.11
13:41
Има един начин за отслабване от вода и е доказан - ако за стоплянето на един литър студена вода отиват определено количество калории като го сметнеш за дълъг период от време може да се получи доста голямо число. Така че студена вода в големи количества подпомага в дългосрочен план И отслабването само поради тази причина.
07.04.11
13:51
entwickler, няма ли да е по ефективно да пробягаш 500 метра ? :D . Иначе според мен няма как да разчиташ на отслабване с помоща на вода. Едните качвали, другите сваляли от водата... Моето скромно мнение е ,че водата е като въздуха - жизнено необходима все едно да ми кажете че сваляте/качвате от въздуха. Но може пък някои да ме оспори ... вие какво мислите
07.04.11
13:56
Мотиватора, 100% е по-добре, това просто е чисто теоретична постановка, която да успокои 30-те процента затлъстели Американци :).
Като цяло според FDA на един нормален мъж си му трябват 3.7 литра вода (тук се включва и водата в храната).
Дали помага или пречи всеки сам си преценява, но НОМЕР ЕДНО причина за чувство на умора през деня е дехидратацията!
07.04.11
13:59
Когато се отслабва се пие повече вода, защото при отслабване тялото отделя отрвони вещества, които организмът изхвърля чрез урината.
entwickler… по-голям е шансът да те заболи гърлото, от колкото да свалиш ;)
казано от anxiety на 07.04.11, 13:59:
Когато се отслабва се пие повече вода, защото при отслабване тялото отделя отрвони вещества, които организмът изхвърля чрез урината.
entwickler… по-голям е шансът да те заболи гърлото, от колкото да свалиш ;)
И какви са тези отровни вещества? Калиев цианид, зарин? Човек пие, колкото му се пие. Много хора прекаляват с пиенето на вода. Има си и медицинска диагноза за това - психогенна полидипсия. Организмът ни затова е измислил жаждата и свързаните с нея физиологични феномени, за да ни казва кога да поемаме вода. За вода и отслабване - пиенето на вода преди ядене например запълва стомаха и по време на яденето се приемат по-малко калории. Лично аз не вярвам водата да има директно влияние върху загубата на тегло, не съм и срещал статии, сочещи това.
Усещането за жажда е първият признак,че вече си се дехидратирал,макар и леко.Поне така съм чел...
По 2-3 литра, трябва да пият не трениращи. Трениращите, трябва да пият двойно повече, и на всеки загубен литър вода в залата, да пият по литър и половина. Много, много е важна водата. Трябва да се пие повече, когато се приемат много белтъчини, защото улеснява обработката им от бъбреците. Това също е важно.
22.08.13
00:44
http://gotvach.bg/n6-26252-Отслабва_ли_се_с_пиене_на_много_вода .. виж това !!
22.08.13
01:33
казано от entwickler на 07.04.11, 13:41:
ако за стоплянето на един литър студена вода отиват определено количество калории като го сметнеш за дълъг период от време може да се получи доста голямо число.
Една килокалория представлява количеството енергия необходимо да се повиши температурата на 1 килограм вода с 1 °C.(wikipedia)
Ако е небоходимо да се стопли с 30 градуса и пием 8 литра вода на ден,това означава 7000ккал месечно(1кг подкожна мазнина).Звучи добре,ако тялото разгражда изцяло мазнинни за затоплянето на водата,но за съжаление това е по законите на физиката,в тялото властват други закони и ние се борим с тях ;)