Креатин киназа

11.05.05
11:58

Моля някой с медицински познания да поразясни какво представлява тази креатин кеназа.

Правих си кръвни изследвания, които показаха повишение на този ензим. Пия креатин от 5 месеца с по 1 месец почивка + декстроза + протеин.

Не ми е ясно какво е кретин киназата. Казаха ми, че увеличението му е резултат от сърдечни проблеми или може дори да се увеличи от мускулна треска. Това, че пия креатин какво влияние може да оказва.

Мерси  :wink:

TO

11.05.05
23:54

Не знам дали си дажа6 сметка, но никои от 4етирите хиляди ду6и от тоя форум няма да може да ти отговори както трябва. Медицина - не.
Така 4е се консултираи с лекар.

Креатинкиназата  ако не се лъжа се влияе и от орално приетия креатин. Връзката на увеличението на ензима е обикновено правопорпорционално на увеличението на целевото вещество.
Спри креатина. Това със сигурност няма да ти навреди, по - добре здравето да ти е на първо място, отколкото приходът на фармацевтчините компании.
И се консултирай със спортен лекар, който ще да е запознат с нивата на ензимите и кръвните картини на спортисти(които могат да са малко изменени спрямо тези на обикновените хора).
Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1