07.04.11
16:42
Добър ден.Футболист съм и съм несъразмерен(краката ми са доста големи)тялото ми е слабо,въпросът ми е - ако кача 4-5 в горната част на тялото и в краката стана още по-силен,дали ще е проблем за физическите ми показатели в футбола?Аз така си го обеснявам:без значение масата ако си експлозивен и силен няма проблем?Вие как мислите?
казано от dsgsdgsd fakdfjd на 07.04.11, 16:42:
Добър ден.Футболист съм и съм несъразмерен(краката ми са доста големи)тялото ми е слабо,въпросът ми е - ако кача 4-5 в горната част на тялото и в краката стана още по-силен,дали ще е проблем за физическите ми показатели в футбола?Аз така си го обеснявам:без значение масата ако си експлозивен и силен няма проблем?Вие как мислите?
Еми, човече, много просто.
F=m.a / силата (F ) е равна на масата (m) по ускориението (a) /
За да имаш еднакво ускорение при различна маса, трябва и силата да ти е пропорционална на това различие в масата. Тоест, ако искаш да станеш по - тежък със същото ускорение и бързина като когато си бил по - лек, просто трябва да станеш по - силен. Но ти си написал, че ще тренираш за сила, така че масата няма да те забави.
Имай предвид също, че ако качиш 4-5 килограма в торса ще губиш равновесие малко по - лесно. Намери златната среда между теглото на торса и краката, за да може да си максимално стабилен в единоборствата.
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 07.04.11 20:55.