06.04.11
12:48
Здравейте, преди доста време забелязах в себе си известни “изчатквания” при определено движение на: рамената, китките, началото на кракът до тазобедрената кост, гръб, врат, дори чеенето... Доста поотлагах посещение при специалист но скоро реших да отида за да се подсигуря че ми няма нищо. Още при влизането забелязах че има нещо съмнително. Обясних и какво ми има, и тя ме хвърли в най-дълбоките бездни. Трябвало операция... само с операция се оправяло... имал съм широки стави и костите ми се премествали при движение. БЕЗ ПОВЕЧЕ тренировки и не само. Доста се отчаях, преди да разбера че в Бургас ортопедите са плачевни. От доста хора разбрах че Зайков и компания доста говорят без покритие. Приятел, танцьор ми разказа че му забранили за танцува, тренира, дори натоварва с каквото и да било защото неговия гръб бил специфичен и не можел да прави нищоо “положението било много сериозно” дори му дала препоръка да си намери работа, където ще работи седнал.... Той обаче посетил професор при който само прегледа е 120 лева и разбрал че му няма абсолютно нищо, или ще се прояви чак след 101вата му годишнина(живи и здрави). Питах се дали някой има подобни симптоми като мен, а имнно пукащи кости и стави, и имали проблем да тренирам. Така или иначе ще посетя и професора за да съм сигурен и ще ви държа в течение.
06.04.11
13:32
Аз пукам постоянно крака, ръце, гърди, врат.. не ме ли боли не ме интересува :)
Ех, тези професори, бе :) Имам доста сериозно вземане-даване с доктори и мога да те уверя, че професорите далеч не носят тази титла, защото притежават невероятни познания. В повечето случаи, развитието им не е мръднало през последните 20-30 години, за разлика от развитието на медицината. Не ти трябва да знаеш с какви игри и интриги се става професор в нашата мила Родина. Това съвсем не значи, че конкретния човек, за когото говориш, не е чудесен специалист. Просто ти го казвам за да имаш едно наум като си даваш парите. Не винаги е оправдано. Аз бих те посъветвал да вземеш мнение от поне трима специалисти, по възможност доказани. Не решавай проблемът си според това, което ти се иска да чуеш. След като единия доктор казва, че нищо ти няма (на теб или на танцьора), това не означва, че наистина е така. Винаги събирай повече мнения, когато се отнася за здравето и най-добре да са подкрепени с изследвания, снимки, скенер, ЯМР и т.н.
Благодаря за компетентния отговор. Ще потърся второ, и трето мнение разбирасе. Просто ми се иска да разбера дали останалите момчета имат същите проблеми като мен. Не мога да разбера защо рамото ми изчатква и се премества с 1см когато мърдам ръката си като дъга. Болка не чувствам...
По принцип, ако пукането не е съпроводено с болка, в повечето случаи не трябва да се притесняваме. Така бях в чел в сайт за спортна медицина.
Болка не усещам :) Дали след някоя друга година ще стане проблемно от тренировки ?
Аз имам подобен проблем, че даже същия. Доказан ортопед ми каза: ” Освен ако пукането не е съпроводено с болка, не е опасно” Вероятно ставите ти “прищракват” т.е. точно на определено разположение се чува звук, това е заради растежа и ставите не са с равномерна големина. Отново по думите на доказан ортопед”при 90% от юношите е така, това не е за притеснение” А предполагам че “пукането” става при натоварване на ставата. Това и след пубертета ще продължи. Отново от този доктор “Така ставата един вид се освобождава от напрежението”
Аз обаче целяк да правя максове и така някои стави ме болят от доста време. Така че по малко от 5 повторения не прави иначе рискуваш да повториш моята грешка. Също така не използвай смит машината, там натоварнето не се разпредля баланирано и се натоварва много в една част от движението - колената, а в друга таза.
Дано да съм ти помогнал. За утеха ще ти кажа, че мен доктор А след 2 прегледа и излеследвания ме прати при доктор Б при който направих всякакви изледвания, който ме прати при доктор В, който искаше други и го чух как праща хора при доктор Б. Така че и аз съм мотан наляво-надясно ;) Накрая обаче се свързах със професионалист и ... най-важното ти го казах.
Доста се успокоих. Ще намаля натоварването върху себеси като цяло. Иначе и мен ме лашкаха напред назад по лекари, но в бургас този вид “специалисти” са така. Едно огромно благодаря за информацията :)
казано от Martinnnn на 08.04.11, 14:29:
Доста се успокоих. Ще намаля натоварването върху себеси като цяло. Иначе и мен ме лашкаха напред назад по лекари, но в бургас този вид “специалисти” са така. Едно огромно благодаря за информацията :)
Макар Бургас да имат една от най-големите болници, специалистите там много куцат...