07.04.11
23:53
Казаха ми, че с бягане се губи мускулна маса в ръцете,гърдите,рамене,гръб и като цяло над кръста. Истина ли е? Искам да бягам за удоволствие като преди това ям, вместо отслабване, отделно ходя на фитнес, дали това пак ще попречи на ММ?
08.04.11
00:13
И аз си мислех нещо такова до скоро ,а и някаде из интернет го пише на някои места ,но попитах насам натам и в крайна сметка останових,че не е толкова опасно за ММ,ако го умерено... не да обикаляш София.Защо да се губи ММ в интерес на истината с добра храна също така и някакви добавки можеш да закупиш,какво ще изгубиш?Бягаш 20-30 мин и си готов нито е нещо много ,че да се пренатовариш,нито нищо.Някои си правят тези изводи съдейки по футбулистите... хора осъзнайте се това е спорта.. това им е ежедневието,както вие трябва да тренирате и се храните те трябва да са бързи и издражливи.А други просто си измислят тази причина,защото ги мързи да отидат да побягат.То вярно не е като да седнеш и да въртиш на място докато си приказваш с някого ама... .
08.04.11
00:53
Според мен от бягането едва ли се губи мускулна маса,защото като ги гледам спринтьорите не ми се видат много отслабнали ! :D
08.04.11
00:58
Дааа ама спринтьорите правят нещо съвсем друго казва се високо интензивно интервално бягане разрови се из интернет и прочети за HIIT и ще разбереш какво имам предвид
08.04.11
06:49
има нещо такова...тъй като освен фитнеса се занимавам и с спорт който изисква доста бягане,когато почна да наблягам на бягането се губи известна ММ но при добър хранителен и тренировъчен режим (евентуално и суплементарен) може да се сведе до минимум,за никаква загуба не знам вече.. но т’ва си е от лични наблюдения ^^ от това което чета по форуми и статий навсякаде пише че е неизбежно да се губи ММ при кардио . Тялото няма как да прибягва само до мазнините за енергия,тялото се пригодява към условията за бягане и за това намалява обема на мускулите...горе доло това чета из статийте :) а във форумите в повечето случай се потвърждава това но се твърди че с правилен режим спада няма да е толкова голям,и аз смея да твърдя същото ^^
08.04.11
08:29
При прекалено голям калориен дефицит и бягане, без да ходиш на фитнес, като нищо се губи мускулна маса. При правилни хранителни навици, точен калориен дефицит, дори и калориен излишък, силови тренировки и правилно съчетание на последните изредени е малко вероятно да изгубиш мускулна маса. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.04.11 08:30.
Какво значи “багам за удоволствие”? Ако смяташ да бягаш до скапване в пресечена местност, бъди сигурен че ще загубиш маса. Ако си решил да потичаш 15 мин в парка, едва ли ще заслабнеш кой знае колко. Иначе на теория маса се губи, но основно в краката, а не в горна част на тялото.
казано от atanasov на 08.04.11, 15:37:
Аз като бягам качвам ;)
Къде в ръцете и гърба? :D
казано от dragovich на 08.04.11, 21:57:
Къде в ръцете и гърба? :D
Да, и в ръцете и в гърба и в краката... Ако следиш темата ще видиш, че се говори за бягане + фитнес.