04.04.11
14:58
Купих си Whey протеин на PhD за да си запълня хранителния режим.
В момента чистя това ,което качих през зимата(и от преди да започна).
Вече тичам 3 пъти седмично,сутрин рано около 1 час след ставане.До сега го правех на гладно,но дали няма да е по-добре ако пия една доза.Или след тичането една?Или няма смисъл по това време?
За мен-16г ,185,87кг,прилична мускулатура,но и малко омазнена.Бягам около 5-6 км.Цел-оптимално отслабване от кардиото.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.04.11 11:19.
04.04.11
15:02
По принцип най-добре пий протеин преди и след кардиото. Обаче гледай да е чист протеин без въглехидрати в него иначе се губи ефекта от кардио на гладно :)
04.04.11
15:04
или може да хапваш белтъците от яйцата... те са само протеин и вода до колкото съм запознат 4-5броя преди и след долу горе трябва да помогнат :) е може и повече де... идеята е да не приемаш НИКАКВИ въглехидрати преди кардиото за да може оргазнизма да почне да гори мазнините
04.04.11
15:14
Благодаря за отговорите.
Ако го направя така:
1.08:00-Доза протеин
2.09:00-09:30-Бягане
3.10:30-3 Цели яйца+100гр овесени ядки.
Режима ми е РБД,защото освен тичането ходя и 4 пъти на фитнес,а НВД не ми понася на натоварването.
Вписва ли се?Или ми трябва и нещо веднага след бягането?
казано от emzo на 04.04.11, 15:17:
5-6км за цял час ли бе ? Ти май ходиш по-скоро :D
Протеина след кардиото.
Такова нещо никъде не е написал.
04.04.11
15:24
Бягам около 30 минути в парк.Не знам колко точно километра бягам(може и да се различава от цифрата,която съм посочил,но съм бил на пътека и горе долу знам с каква скорост бягам и го изчислявам),но бягам с сравнително бързо темпо и за половин час се изморявам бая.Скоро ще започна интервално,но цяла зима само мудно вдигане в фитнеса и около 1 месец ще си бягам равномерно.
04.04.11
15:30
казано от Асен Георгиев на 04.04.11, 15:14:
Благодаря за отговорите.
Ако го направя така:
Режима ми е РБД,защото освен тичането ходя и 4 пъти на фитнес,а НВД не ми понася на натоварването.
Вписва ли се?Или ми трябва и нещо веднага след бягането?
Екстра е. :)
казано от Valdis на 04.04.11, 15:18:
Такова нещо никъде не е написал.
Моя грешка, не съм видял.
казано от Асен Георгиев на 04.04.11, 15:14:
Ако го направя така:
А какво ще кажеш за
ставане, кафе чисто, на гладно
тичане 30 мин след кафето
протеин
30-40-50-60мин по-късно хранене
?
Идеята е да е на празен стомах, протеина малко или много вдига инсулина.
Не бой се няма да си стопиш мускулите ако тичаш на гладно, това ще зависи от храната за останалата част от деня.
Мнението беше редактирано от emzo на 04.04.11 15:53.
04.04.11
15:51
Протеин преди кардио на гладно звучи адски смешно и очевидно хората, които са ти дали този съвет си нямат представа какво говорят :)
Пий го след това, единственото, което можеш да си позволиш преди кардио НА ГЛАДНО е БЦАА/Глутамин/Бърнър/Л-карнитин.
Постът на емзо описва всичко точно.
Мнението беше редактирано от Георги Рачев на 04.04.11 15:52.
04.04.11
15:54
казано от Георги Рачев на 04.04.11, 15:51:
Протеин преди кардио на гладно звучи адски смешно и очевидно хората, които са ти дали този съвет си нямат представа какво говорят :)
Доста съм наясно какво говоря/пиша, а това, че ти знаеш само една теория за това как стават нещата въобще не означава, че е единствена. ;)
04.04.11
15:56
Благодаря за отговорите,Ще пробвам и двата варианта и ще видя как ще ми се отразят. :)
Бих ти препоръчал половин доза 15 гр. протеин веднага след ставане + половин грейпфрут + л-кар + бърнър + кафе. 45 мин след това кардио. Препоръчвам ти и HIIT системите за кардио, много по ефикасни са отколкото монотонното тичане ;)
Поздрави
казано от Freeflyer на 04.04.11, 17:49:
Бих ти препоръчал половин доза 15 гр. протеин веднага след ставане + половин грейпфрут + л-кар + бърнър + кафе. 45 мин след това кардио. Препоръчвам ти и HIIT системите за кардио, много по ефикасни са отколкото монотонното тичане ;)
Поздрави
А аз не мисля, че въглехидрат преди кардиото ще е от полза. Както и на гладно бърнър + кафе + кардио, и някой може да замине за кардиологията!
казано от Асен Георгиев на 04.04.11, 15:56:
Благодаря за отговорите,Ще пробвам и двата варианта и ще видя как ще ми се отразят. :)
И как ще разбереш ? На мен ми отнема средно по 2-3 месеца да разбера как реагира организма и то вече 6.7 или 8 години.
Ти какво очакваш ? Чудо за 3 дена ли ? Еми няма да стане.
казано от Freeflyer на 04.04.11, 17:49:
Поздрави
Мъка, мъка, мъкаааааа и после разни хора се цупят и пускат еееееееееееееееееееееееееееей такива теми:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52018
Но въпреки всичко ще отговоря, за n-ти път.
15гр. протеин защо ? Да не изгори мускулите дето сигурно ги няма ли ?
Грейпфрут защо ? Защото си прочел в някое модерно списание, че топи мазнини ли ? Топи чушки ! Единсвтената полезна съставка в грейпа е нарингина. А знаеш ли колко грейпа трябва да изядеш, за да си набавиш правилната доза нарингин ? Не знаеш я.
А захарите в грейпа, за какъв **п са му ?
Л-карнитин ... ми ок, става.
Бърнър .... ми екстра, също става, нямам забележки.
Кафе ? Кафе викаш, а знаеш ли на пазара, колко бърнара има с по над 250 до 350мг кофеин ? Ма кво толкоз да вкара още 50мг кофеин, че и ХИИТ да прави, ма той е железен, сърцето му е безотказно.
........
Много точно казано от Емзо! Тоя форум се напълни с хора дето чули недочули за нещо се изказват категорично, че и съвети раздават. Няма да е зле да се дават съвети за нещо от които наистина разбира човек или за неща в които е сигурен. Като знам какви бърнери има и как удрят в първите приеми , и като знам че има и хора дето се мятат направо на максимална доза , и към тва ако те послуша и си пийне едно двойно кафенце какво правим?
Тва за грейпфрута дето някои го е прочел в Космополитън или Ние жените въобще без коментар......
Вариант 1: Цепни 1 доза на 2 - половинате преди и другата половина след бягането. Аз така съм правил.
Вариант 2: Мушни 1 цяла доза переди кардиото, а чяс след него закуси направо.
Вариант 3: По 1 цяла доза преди и след (но това според мен е излишно, особено ако имаш стабилна закуска).
emzo, колега ще ти пусна само резюмето на едно проучване правено в САЩ на име Does Cardio After an Overnight Fast Maximize Fat Loss? публикувано в Strength & Conditioning Journal
In conclusion, the literature does not support the efficacy of training early in the morning on an empty stomach as a tactic to reduce body fat. At best, the net effect on fat loss associated with such an approach will be no better than training after meal consumption, and quite possibly, it would produce inferior results. Moreover, given that training with depleted glycogen levels has been shown to increase proteolysis, the strategy has potential detrimental effects for those concerned with muscle strength and hypertrophy.
Ето ти и цялата тема в ББ.ком http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=131851483&page=2 ако ти се чете де.
И един съвет, давай го по-малко критично и с по-приветлив тон. Тук сме да си помагаме не да се сочим с пръст. Нека се уважаме докато не докажем сами че не струваме. ;) Поздрави
08.04.11
11:21
казано от target на 04.04.11, 23:08:
Много точно казано от Емзо! Тоя форум се напълни с хора дето чули недочули за нещо се изказват категорично, че и съвети раздават. .
Ето точно ЗАТОВА вече не влизам във форума. За съжаление форума се напълни само с 15 годишни разбирачи, които дават съвети все едно тренират от 10 години и всичко им е ясно.
Няма ги от едно време хората, които наистина разбират, а и не виждам причина да се завърнат.
08.04.11
11:35
това с протеина е много добра идея
това с белтъците - не
пии го преди и след
31.10.12
21:56
казано от Стоян Петров на 31.10.12, 21:22:
Като се прави кардио (тичане) сутрин на гладно, какво е значението колко време след ставането ще е (според мен 20-25 мин след ставане или по-рано би било най-добре)
Няма особено значение.
и ако примрно се хапва малко месце
то вече няма да е кардио на гладно, нали? ;)
каква би била загубата на ММ за примерно 30 до 40 мин, 10-12 км/ч.
Ей с тоя въпрос ме разби... Това няма кой да ти го каже, няма как да се пресметне, има твърде много променливи и други фактори, които влияят на това дали ще сваляш предимно мазнина или предимно мускулна маса.
И като цяло колко пречи кардиото на покачването на ММ, ако се изпълнява 3-4 пъти седмично и по горенаписания начин ?
Не пречи. Дали ще качваш или ще сваляш зависи от диетата. Ще качваш докато ядеш повече отколкото гориш колкото и кардио да правиш. И обратното, ще сваляш и без кардио, ако ядеш по-малко отколкото гориш.
31.10.12
21:22
Здравейте,
въпросът ми е насорен попринцип, независимо дали е период за покачване на ММ, или сваляне:
Като се прави кардио (тичане) сутрин на гладно, какво е значението колко време след ставането ще е (според мен 20-25 мин след ставане или по-рано би било най-добре), и ако примрно се хапва малко месце (или най-добре би било протеин, нали ?, но все пак не взимам никакви суплементи), то каква би била загубата на ММ за примерно 30 до 40 мин, 10-12 км/ч.
И като цяло колко пречи кардиото на покачването на ММ, ако се изпълнява 3-4 пъти седмично и по горенаписания начин ?