09.04.11
14:58
От блога ми: http://www.ivanpopov.info/2011/04/blog-post.html
Вчера си направих профилактични изследвания. “Цокнаха” от мен няколко милилитра кръв, напълних една пластмасова чашка до средата, правейки всичко това на празен стомах.
Разгледах резултатите си. Отне ми малко време да знам какво значат всичките съкращения, но ми помогна татко ми, който е лекар.
Резултатите може да видите в блога ми или от от снимката - ТУК.
Стана ми кеф от факта, че хемоглобина ми е 154 g/l. Доколкото знам, нивата на хемоглобин, нужни за американски рейнджър са 150 g/l.
Публикувах всичко това в блога ми и тук, защото аз не знаех какво значат всичките съкращения и пуснах нужния за мен “превод”.
Както и да е - просто се радвам, че се прегледах. :)
09.04.11
16:11
ха,ако станеш рейнджър,кат та пратат в либия :D,не една чашка,ами една туба ще напълниш:)
09.04.11
16:28
Хич не бързам да ставам :D
Мдааа.То дето ще напълнят тубата,ами може да напълнят и гащите момчетата,мераклии за рейнджъри.Хахаха. :D
Направи си изследвания на липидите и чернодробни ензими... Те са по-важни :) Това е банална кръвна картина. Бтв, ако хемоглобинът ти беше 145, по ли щеше да си разочарован :). Аз съм с генетично заболяване бета-таласемия минор... хемоглобинът ми рядко надвишава 140, еритроцитите са ми 60 fl и над 7 млн на брой. И си живея и спортувам...
Само не схващам защо пускаш тази тема. За да се похвалиш ли? Или?
И на мен онзи ден ми излезнаха резултатите, нямам нищо извън нормата. Но сега да пускам тема за това ли?
При мен хемоглобина е 153 и какво от това? Наистина не разбирам значението на темата. :D
Иначе супер, че всичко ти е наред. Браво.
09.04.11
20:05
Ами, както повечето теми и тази бе прескочена от идеята и - “Както и да е - просто се радвам, че се прегледах.”
Хубаво е човек да си пуска профилактични изследвания 1-2 пъти в годината. Като мрежа, в която огромен процент от членуващите сме активни спортисти не виждам нищо лошо в това да проведем дискусия относно значението на това човек да знае в какво състояние се намира.
P.S. - Само за инфо как се спретна връзката от закачливата шега за американските войници до това да предначертаете евентуалното ми бъдеще като такъв... ? По-кротко бе хора :]
Мнението беше редактирано от Иван Попов на 09.04.11 20:32.