09.04.11
21:36
Почети всяко мое хранене съдържа и протеин,и въглехидрат,а и доста често ми се случва да смесвам и трите.Чудя се дали това е правилно и дали не си пречат едно на друго на усвояването?Всеки ден обядвам едно от следните три неща (редувам ги):
-варени картофи и една скумрия
-варени картофи и 300-400 грама свински паржоли
-печени картофи и печено пиле (половината пиле,не знам колко грама е,но е доста)
Най-често се получава,че обядът ми се пада и следтренировъчното хранене.
Често след тренировка (заедно с обяда) изяждам и 2 банана и понякога се получава прост въглехидрат,сложен въглехидрат,протеин и мазнини.
Дали по този начин се усвоява всичко?Друг е въпросът,че едвали усвоявам всичкия протеин от една скумрия или 300-400 грама свинско..но въпросът ми е дали това съчетаване на въглехидрат,мазнини и протеини е правилно?
трябва да си на стероиди , за да усвоиш такива големи количества протеин.Раздели месото на по-малки порции.
09.04.11
23:50
еми ако съотношението е в по-малък грамаж може,но с тея 300-400 гр. свински пържоли и картофи доста се съмнявам да е така.Принципно е добре протеин да има във всяко хранене и в умерени количества ,защото ако е много не се усвоява толкова бързо.А едното от въглехидрати/мазнини според мен тябва да е в по-малко количество.
Това ми е ясно,че май направо го похабявам протеина от обяда.Мисля да започна да вземам половината от обяда на училище,въпреки че ще е доста неудобно .. Как ви се струва това дневно меню:
Закуска-3 яйца,2-3 филии пълнозърнест хляб и малко луканка
Обяд-горе съм го написал-или 1 скумрия с варени картофи,или 1/2 пиле с печени картофи,или свински пържоли с варени картофи
Следобяд-тук храненето е малко кофти-или препечени филии пълнозърнест хляб и луканка или 5-6 странджанки
вечеря-2-3 филии пълнозърнест хляб и 4-5 кюфтета,може би около 300 грама (в качеството на каймата съм сигурен)
Между храненията или след тренировка често се случва да изям 2-3 банана,на вечеря често се случва да ям свински дроб и това е общо взето храненето ми.Как ви се струва ?