07.04.11
17:28
Питам приблизително колко протеин има в едно готово печено пиле(купено изпечено)?
Поздрави!
07.04.11
17:31
Махни кожата и кокалите и го притегли на няк’во кантарче и ще разбереш !
07.04.11
17:34
МЕРСИ!!
Така щях и да направя,но се чудя дали някои съфорумец не го е правил преди мен. :D
Изпеченото пилешко има ок.30 гр. протеин на 100 грама,нали?
казано от Alejandro на 07.04.11, 17:52:
Така щях и да направя,но се чудя дали някои съфорумец не го е правил преди мен. :D
Да.
казано от Alejandro на 07.04.11, 17:52:
Има доста големи пилета,има и врабчета,които се опитват да ги пробутат за пилета.
Ако беше питал колко % от цялото пиле е чистото месо,можеше някой да го е изчислявал.
Аз питах подобно нещо за банана и кората му.
10.04.11
15:30
Ами повечето пилета, до колкото е имало написано отзад какво и колко съдържат, са с около 23-24 грама протеин и между 16 и 20 гр. мазнини на 100 грама. Това се отнася за суровите. Печените ще са с малко по-малко мазнини, за протеините не съм сигурен, тъй като все още не съм чел никъде за това какво се случва с протеините при термична обработка. :) Забелязал съм, че пилетата стават все по-мазни и по-мазни с годините. Това се дължи според мен на по-ограниченото движение, което хората, които ги развъждат им позволяват и такам. Имаше такава статия тук някъде, всъщност. Ако някой се интересува мога да метна линк, че не ми се търси сега. ;)
Мнението беше редактирано от Живко Богданов на 10.04.11 15:32.