Проблем с метаболизма или бъркам нвд-то?

10.04.11
16:16

Здравейте! За сефте ми е изключително трудно да отслабна, но не трудно като да нарушавам диетата, а всичко става прекалено бавно. Подробност е че преди месец ми оперираха коляното след инцидент и в близките 3-4 месеца няма да мога да тичам и 1 месец бях на легло, но и преди съм се контузвал и съм нямал проблеми с понижаването на тегло

за 6 седмици смъкнах  от 98 на 93.5,  вчера ми беше първият разтоварващ ден 110въгл  от хляб и риба и съм качил 900грама..!! а за седмицата свалих 700грама :D

3 пъти хапвам -веднъж 50-60 въгл до 13:30 обикновено от плодове и кафета 3в1, може би греша, че плодовете през ден ги редувам с корн-флейкс? Преди вечеря месо или сух шпек, вечерта зелена салата + пилешко без кожа и  без разтоварващи дни. преди при подобна диета бих свалил до 6-7кг..!! Сега 4,5 кг и метаболизъм никакъв  с тва темпо заветните 80кг ще ги правя 3 месеца, което е абсурдно при положение, че винаги от 15-ти дек то 15ти януари качвам 7-9кг мазнини и за месец и малко ги чистя с тая диетка и малко тичане.Винаги съм качвал бързо и маса и мазнини и съответно изчиствал, рекорда ми е 25кг надолу за 3 месеца, ама бях хлапе под надзор на доктори и плувах дневно по 3 часа.  Нямам никви болести, пия над 3л вода, не пуша и не пия, едно приятелче с тая диетка свали 5кг за 2 седмици, така че мойте 4,5 са 6 седмици са леко казани смешни и метаболизмът явно ми се е изпарил

дажбата ми е нещо подобно

1.50г протеин (200калории)
2.60 въглихидраа (240 калории)   
3.100-130гмазнини (1200 калоори)

Чудя дали да си взема колело да въртя, да почна плуване (ако ми позволи доктора) или да ходя да правя спартански тренировки (макс тежести, мин почивка) за засилване разтеж на хормона или квото е там, че не само съм далечи от плочки, ама ми тежи да си завържа маратонките.. :D спасявайте

п.с забравих да спомена, на 23 съм и съм високичък

Темата беше редактирана от Valentin Grozdev на 10.04.11 16:18.

10.04.11
17:10

от 10 мин се чудя тая дажба за деня ли ти е или за 1 ядене. o.O

10.04.11
17:13

опа, моя грешка, за деня, то другото би било диета за надебеляване :D

Мнението беше редактирано от Valentin Grozdev на 10.04.11 17:17.

10.04.11
17:28

Доста повече протеин ти трябва.

10.04.11
17:36

Ами не просто бъркаш нвд-то,адски здраво го бъркаш!
Никой няма да тръгне да ти обяснява подробно каквое нвд и как се прави,затова разгледай форума и сайта(а също и други сайтове за фитнес и културизъм) и ще ти се изясни всичко.Но най-общо-протеинът ти е доста малко,всякакви салами и плодове след 12 часа някъде са забранени,да не кажа съвсем.Това е за нвд-то-аз лично не го препоръчвам,защото метаболизмът се забавя и забавя,а особено както не правиш зареждащи дни ще е още по-пагубно.Мускулите ти ще се стопят(ако въобще имаш или не са вече) при този малък прием на белтъци,а мазнините ще си останат.А когато започнеш да се храниш нормално ще е още по-зле-ще качиш мазно,а мускулната маса ще е много по-малко-резултатът е,че на същите килограми ще си по-отпуснат и безформен.

10.04.11
17:57

Епа ти си над 90 килограма човек и дневният ти прием на калории е има-няма 1600??? Просто безумна диета е това ,ако мога да я нарека изобщо диета.Диетата не се казва ниско-белтъчна,а ниско-въглехидратна,просто незнам закакво ти е някакав завишен прием на мазнини.

10.04.11
18:12

приемах по 230гр протеин, 130 на прах и 100 от месо и точно стана както казваш, стопих мускулна маса отколкото мазнини и видях, че само го хабя, затва го и спрях. бих си правил чеат-дни, но в момента нещо не се връзва с моите 700гр надолу на седмица и качване на 1-1,5кг в неделя

дневният прием ми е изчислен от маркираната тема за нвд по-горе
1.2000 калории
2.225г протеин (900 калории)
3.80 въглихидраа (320 калории)   
4.135г мазнини (1200 калоори) 

мазнините и 50% не ги взимам, въглехидратите са намалени с 20гр и последно намалих драстично протеина (не видях полза),явно съм бил в грешка :) но все още се опитвам да разбера, защо трябва да приемам огромни количества протеин, когато продължавам да губя мм?

Мнението беше редактирано от Valentin Grozdev на 10.04.11 18:29.

TN

10.04.11
18:27

казано от Daniel Dimitrov на 10.04.11, 17:57:

Епа ти си над 90 килограма човек и дневният ти прием на калории е има-няма 1600??? Просто безумна диета е това ,ако мога да я нарека изобщо диета.Диетата не се казва ниско-белтъчна,а ниско-въглехидратна,просто незнам закакво ти е някакав завишен прием на мазнини.

Приема на мазнини винаги и завишен при НВД,както обаче и протеина,който при него е доста занижен..

10.04.11
18:38

Ами ако приемаше 60 грама на прах и 170 от храна мисля , че резултатът щеше да е различен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1