Бицепси

Здравейте!
Макар че имам опасение, че не пускам темата на правилното място все пак ще ви попитам. Тъй като се запалих по бицепсите и реших да видя и моя къс/среден/дълъг ли е. Ако предположим че правя измерванията правилно разстоянието от сгънат 90 градуса лакът до бицепса ми е 6 см и остановявам, че е къс ... Та искам да попитам има ли вариант да съкратя това разстояние и да удължим влакната на мускула.
Благодаря!

мне :)

Генетично е. Някои са с къси бицепси, други с продълговати. :)

Дочувах че с добавки можело макар и малко, но с къси бицепси е по-гадно отколкото с дълги ...

защо смяташ така ?

Като е по голям бицепса е по-масивен и някак си изглежда по-голям и по-хубав

10.04.11
21:22

Стана ми интересно, я обесни по-подробно че и аз да си измеря бицепса :D колко санта трябва, че да ми е дълъг :D

има супер яка разлика между голям бицепс и дълъг бицепс  ;) не се ли замисляш... ако си 190см и тежиш 65кг бицепсите са ти дълги но дали са големи ... категорично не ;) ако си 165см и си 75кг бицепса ти е по-къс от 190сантиметровия пич но бицепса ти ще е със разлика по-голям от неговия ;)

BARCELONA аз прочетох за измерването във fitnes-bg.com

Аз примерно съм 174 см и около 67-68 кг следователно бицепса ще ми е къс, но голям така ли ?

Мнението беше редактирано от Лъчезар Петров на 10.04.11 21:40.

къс е да... ако тренираш усилено и правилно ако се храниш правилно и имаш нужното търпение освен къс ще е и голям ;)

Аз съм се поотпуснал и с ядене и с всичко последните седмици ... ама трябва да се стягам пак.

10.04.11
21:52

Само аз ли мисля, че дали ще са къси/дълги определят единствено упражненията?

и кои упражнения правят бицепсите къси и кои дълги ?

10.04.11
22:00

Аз да питам докато гадая как точно се мери, дължината на самата ръка определящ фактор ли е?ю

единствения фактор тук е визуален на един човек 165см - 40сантиметрова ръка ще стои яко ако е 195см тези 40см няма да стоят яко

Прав си. За един висок човек е много по трудно да се оформят мускулите и пак няма да изглеждат като на един нисък.

10.04.11
22:06

Концентрично не заформя ли “връхчето” на бицепс, Криско? Имам един фр, който е правил 6м. концентрично във всяка арм тренировка и сега му е като на Рони, но 3х по-малка :D Докато аз не съм правил никога (тоест от скоро правя) и ми е продълговат. Той е 180см. аз 10см отгоре :) Няма голяма разлика :)

10.04.11
22:07

казано от BARCELONA (*) на 10.04.11, 22:00:

Аз да питам докато гадая как точно се мери, дължината на самата ръка определящ фактор ли е?ю

Не съм много на ясно , но мисля ,че измерваш дължината от мишницата до до лакатя ти ... после стягаш ръката си (като ръката ти е сгъната на 90 градуса) и мериш самия бицепс и в зависимост колко ти е дълга самата част от лактите до мишницата ... поне така мисля :D

10.04.11
22:08

Е близо съм бил :D

сега ми кажи че бицепса се дели на горен (връх) и долен :D и малко странно как може от някое упражнение бицепса му да стане като Рони и същевременно да се смали

10.04.11
22:09

Концентрично правя във всяка тренировка вече 3-та година. И според мен това е Упражнението, но без илюзии за кой знае какво.

10.04.11
22:14

До колкото РАЗБРАХ от мнението на Стоянчо - това е. Аз няма как да си го обесня по друг начин, Криско.. виж, тя ръката му просто не е голяма като обем, но е оформена по същия начин.. ya dig ?

10.04.11
22:14

Стоянчо ... концентричното не играеше ли повече роля във формата на бицепса :? или се бъркам

10.04.11
23:26

Мястото на закрепване на сухожилието на бицепса може да се промени само с операция.

Ууухх недей с операции :D

10.04.11
23:55

казано от Лъчезар Петров на 10.04.11, 23:42:

С голи рЪце, трудна работа :D

казано от Стоянчо на 10.04.11, 23:55:

казано от Лъчезар Петров на 10.04.11, 23:42:

С голи рЪце, трудна работа :D

направо невъзможна ако питаш мен... според мен пък концентричното е за хора с големи баници които има защо да го правят... според мен на хората с малки ръце ( вкл. и аз ) ни трябват базови упражнения и упражнения в които можем да сложим сравнително голяма тежест... сгъване с щанга, скотово, чукове... Туй че на Стоянчо ръката му е 45 :) демек концентричното не може да направи масата на бицепса

11.04.11
17:19

Добре де, аз като започнах да трнирам ръката ми беше 31см. и бях 59 кг.За 1год. и 4 месеца ми стана на 39 см (38.5 преди месец и половина) и сега съм 75кг, а съм към 175-176 см.... Аз с какъв бицепс съм спред вас ? Аа и да кажа че не съм пил добавки, по едно време един геинър ама той мисля че нищо не направи :)

(ектоморф съм)

Мнението беше редактирано от Юли на 11.04.11 17:22.

казано от Death__ на 11.04.11, 17:19:

Добре де, аз като започнах да трнирам ръката ми беше 31см. и бях 59 кг.За 1год. и 4 месеца ми стана на 39 см (38.5 преди месец и половина) и сега съм 75кг, а съм към 175-176 см.... Аз с какъв бицепс съм спред вас ? Аа и да кажа че не съм пил добавки, по едно време един геинър ама той мисля че нищо не направи :)

(ектоморф съм)

Не си разбрал правилно. Става въпрос за генетичното оформяне на бицепса. Има хора с къси бицепси, други с дълги, трети с висок връх, други пък са им по-твърди и плътни бицепсите от на други и т.н.
Лари Скот - дълъг бицепс
Арнолд - с адски висок връх
Франко Коломбо - с висок връх, но къс
Серджио Олива - дълъг, но не особено висок

Прикрепил съм снимки в горния ред. Ако се вгледаш ще видиш разликата, за която става дума.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.04.11 17:43.

11.04.11
17:51

Оо да, съжалявам, не съм разбрал за какво говорите...
Благодария за компетентния отговор :)

Мнението беше редактирано от Юли на 11.04.11 17:52.

Вдигнете ръката си и сгънете предмишницата до прав ъгъл с изпъната и обърната към лицето ви длан. Ако остава голямо разстояние, то бицепсите ви не са дълги и няма да можете да развиете хубава долна част, но пък можете да направите страхотен връх. Вместо да се мъчите да оправяте неоправимото - концентрирайте се върху това, което ви е дадено и го изведете до завидно ниво.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1