Има ли ги още?

MF

10.04.11
22:27

Може на някои запалени фитнес маняци да им прозвучи налудничаво, но аз съм сред малкото, които все още не са посегнали на добавките и които приемат...храна! Таа...има ли други тук някъде?
пОздрави.

10.04.11
22:47

Не, няма такива, всички караме само на добавки ;)

HE

10.04.11
22:52

Някои от нас даже с няколко стака са се заредили, а отделно имам към 7.5 кг. протеин :D

10.04.11
22:57

Да , има... ама изглеждат , като мене :D

Мнението беше редактирано от Мая на 10.04.11 23:00.

10.04.11
23:31

И аз като теб не взимам добавки, но се интересувам за мнения около тях ,относно качество,цена,ефект и т.н Просто ми е интересно :)

11.04.11
00:34

Какво е това храна ? На BSN, Gaspari или някоя друга марка е ? Може ли едно ревю да направиш като свършиш със приема ?

Ако изключим факта, че от време на време удрям по доза протеин или бар след тренировка, може да се каже, че и аз съм от натуралните. Засега...рано или късно всеки посяга към компактността и удобството. Някои обаче определено подраняват :D

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.04.11 09:32.

11.04.11
09:43

Miss Fight

Знаеш ли,това твоето ми прилича малко като на тия които отричат раждането в болница :)
Добавките са хубаво нещо,но забележи: ДОБАВКИ
На дали накой осведомен замества хранене с тях,някой с уникални съставки

Сега,на дали е удачна идеята,с цел да си набави човек необходимите протеини да пие по 5 кила мляко дневно,да търчи търсейки продукт с омега 10,и да изяде 2 кила от него(примерно) или още по абсурдната идея да пасе по лозята бабини зъби

А кво да кажат хората със специфични нужди>?Да ходят да ровят по полята на мексико корени ли ?

На дали е удачно да се се ходи до Африка и гризе кора от дърво с цел набавата на йохамбе

Вие предполагам,като сте настинали не пасете върбови клонки :)

11.04.11
11:26

Бях чувал за тва нещо ... “храна”, ма приема му бил много сложен - няма никаква дозировка от производителя - сам си разпределяш дозите през деня ... има много варианти и лично аз не можах да си избера начин на прием.
Да не говорим, че има адски много варианти с различни макро и микро нутриенти - въобще - някакво мазало е приема ѝ.
А отделно ревютата са много разнообразни - някои имат добри постижения, ама други са се омазнили много. Според мен тва си е за напреднали - аз си карам на витамини, рибено масло, креатин, протеин, декстроза ... и руска салата :D

11.04.11
13:53

Аз пък само да докопам пари и почвам химия.

MF

11.04.11
14:50

Уважаеми Dean Petrov,
не, не пася, но благодаря.
Мисля, че трябва малко да се замислите, преди да поставяте толкова крайни мнения. Първо, не съм казала, че съм против, а описах своето положение и ви попитах за вашето. Второ-далеч не смятам, че без добавки е като раждане извън болница. Може би защото неприемането на добавки не представлява риск от инфекции или усложнения със здравето. Трето, защо толкова ви харесва да говорите сякаш сте на върха на веригата?!

Лазар има един лаф, който напълно подкрепям: “95% от хората нямат нужда от добавки, а онези 5% нямат нужда от 95% от добавките на пазара”.

По темата - добавки приемаме и докато се храним. За справка - етикетите на храните.

Мисля, че е редно да споменем за какви добавки става въпрос? Също така и да обърнем внимание на приема на хранителни добавки при жени и мъже - според мен има разлика.

MF

11.04.11
18:02

Димитър Михайлов, съгласна съм. Нека се уточня, може би трябваше да го направя от самото начало. Имам предвид протеините главно. Не говоря за витамини и минерали, а за онези туби с  надписи и картинки, обещаващи зверски мускули и чудовищна мощ. Стана ми интересно, каква е разликата в приема им при жени и мъже?

13.04.11
10:06

казано от Miss Fight на 11.04.11, 14:50:

Уважаеми Dean Petrov,
не, не пася, но благодаря.
Мисля, че трябва малко да се замислите, преди да поставяте толкова крайни мнения. Първо, не съм казала, че съм против, а описах своето положение и ви попитах за вашето. Второ-далеч не смятам, че без добавки е като раждане извън болница. Може би защото неприемането на добавки не представлява риск от инфекции или усложнения със здравето. Трето, защо толкова ви харесва да говорите сякаш сте на върха на веригата?!

Къде видя тук крайно мнение?Крайно ми звучи нещо от сорта на :С Фармахим-непобедим :)
НИкога,не съм чувал някой,който да се е инфектирал от протеин,виж,годишно по света умират над 26милиона души от хранителни отравяния,справка:
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/index.html

Може би двойно повече умират от некачествена вода

Човек,драга моя,се среми към покой и ленност,така е устроен организма ни,когато ние го форсираме в зала,стадион,и тнт,то на него не му е много приятно,и понякога,просто отказва:за това обикновено не са ни виновни протеините,а самите органи в тялото,на които не им се нрави спортния ни режим....какво всеки аутомобил:на дали всеки би издържал на 4-5к оборота,и то години

ТУк идват протеините и другите възтановително-изграждащи вещества:аз тренирам доста отдавна,и си спомням времето когато 1 кило протеин,качествен беше 100 долара а аз бях студенти трудно си ги поизволявах,и въпреки младостта ми възтановявах много по бавно от сега.
Да не говорим че контузиите при невъзтановено тяло са много много по вероятни.

Наистина!Продават се доста съмнителни добавки,със много неясен произход,но обикновено популярността на продукта си казва думата,в крайна сметка,с трици маймуни не се ловят.

А и както спомена Димитър,в храните,особено в днешно време,добавките са далеч по канцерогенни и опасни от колкото в протеинчето

Всичко си има мярка апропо,ако прекалиш с нещо,то неминуемо ще даде негативен резултат,дори водата,ако човек изпие на екс 5 литра,що посети Свети Петър не толкова бързо и особено болезнено

MF

14.04.11
17:36

Човече, разбери ме! Не съм ПРОТИВ ПРОТЕИНИТЕ, попитах ви за мнение! Просто за мен те не са задължителен компонент от фитнес начина на живот, ако за теб са, хубаво!! Еййй значи..

15.04.11
23:33

Рано или късно всички разбират, че ключът е ХРАНАТА, а добавките са просто за мотивация, експерименти, допълнение към хранителния режим и неслучайно носят това име.

Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 15.04.11 23:35.

А хр. добавки какво са? Не-храна? Те са храна в концентрирана форма, например ако трябва да взимам големи дози витамин C, ако караш само ма портокали нема да стане пи4, няколко хапчета е друго и това не е вредно, така че качествени хр. добавки са Храна и нищо друго!

Модерация: Моля, не замествайте буквите с цифри!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.05.11 17:41.

08.05.11
18:22

Някои хора остават с впечатлението, че да пиеш хранителни добавки е почти равно на това да си биеш тестостерон. И са много доволни от себе си, че не са си купили протеин напр. и резултатите им са “чисти”. Когато тренираш за удоволствие, можеш да си позволиш да се грижиш за възстановяването си само с храна; търсиш ли обаче по - сериозни резултати, рано или късно ще си вземеш поне един протеин, амини за преди / след тренировка... За да има по - добър резултат от усилията, които хвърляш в залата...
Няма съществена разлика при приема на протеин при мъже и жени, само в това, че жените като цяло имат нужда от по - нисък прием на протеин / калории.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1