Помощ за изграждане на хранителния режим

11.04.11
07:58

Току що се регистрирах в сайта , а преди да се регистрирам го четох 3 дни.
Искам вашето мнение , за хранителния режим който скалъпих от прочетеното във сайта, ако съм го разбрала правилно

Дневните ми калорий са  2054 П:35% М:20% В 45% или П:175 гр М:45 гр В: 225 гр.
Търся покачване на ММ
Тренирам от 6 месеца по 5 дни в седмицата  2 дни от които са кардио
Жена съм :)

Ето и плана
Закуска 9:00 – хранене 1 (536 кал)
Овесени ядки – 30 гр  114кал
Кисело мляко – 300 гр 150 кал
Мед – 10 гр 32 кал
Банан – 90 кал
3 белтъка – 150 кал

Обяд 12:00 хранене 2 (506 кал)
Риба тон – 116 кал
Ориз 100 гр – 130 кал
Боб 100 гр  -140 кал
Салата     
Хляб 50 гр – 120 кал

Мога ли да  взема малко преди тренировка  Банан и 15-20 мин след банана -  протеинова напитка? И ако МОГА това да ми се яви като 3то хранене

14:00 – 15:00 тренировка

15:00 - хранене 3 (480 кал)
Телешко 100 гр – 170 кал
Картофи 100 гр – 90 кал
Салата
2 белтъка - 100
Хляб 50гр – 120 кал

Вечеря - 18:00 Хранене 4 ( 453 кал)
Пилешко 100 гр -190 кал
Сирене 50 гр – 163 кал
Кисело мляко 200 гр – 100 кал
Салата

И към 21:00 часа трябва нещо да хапна за лека нощ – освен извара, какво друго?

Благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.04.11 08:00.

Хммм...да ти кажа нищо категорично не мога да ти кажа, освен, че наблягаш на правилните храни и самите хранения са добри.

Направила си обаче няколко грешки при пускането на темата и предполагам заради това никой не се е наел да изкаже мнение.
Първо - не си дала никаква информация за теб, освен, че си жена, която тренира 5 пъти в седмицата. На каква възраст си, колко си висока, колко тежиш, каква е целта както на тренировъчната програма ( и каква е тя), така и на хранителния режим...нямаме връзка с този номер :D

Друга грешка, която си направила е да смяташ менютата в калории, а не да смяташ количеството белтъчини, въглехидрати и мазнини в тях. То ако тях ги подбереш по подходящия начин, калориите също се напасват. И мисля, че протеина в менюто е прекалено много, но без да получиме гореописаните данни няма как да го заявя категорично. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.04.11 09:53.

Преди лягане само извара ! :)

11.04.11
18:07

@ProXxX благодаря за отговора ти
Къде мога да преместя тази тем? Бях сигурна че не я пускам на правилното място. Премествам въпроса в другата тема за Храненето. Извинявам се на администраторите. Може да изтрят тези постове от тук, щом въпроса не е много на мястото си в тази тема.

Информацията за която казваш, че съм пропуснала, така се бях постарала нищо да не пропусна , и мисля, че всичко съм написала, а ти сега ми казваш пропуснала си :))))

Ето пак информацията

Дневните ми калорий са  2054 кал сметнати на базата na
655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
Също съм дала по колко процентно съм си разпределила Протеини Мазнини и Въглехидрати.П:35% М:20% В 45%
Сметнала съм ги  колко грама са П: 175 гр М:45 гр В: 225 гр. И менюто ми е базирано на тези грамове. Написала съм калорийте за да знам горе долу къде съм.

Целта на тренировката също съм я написала. Покачване на ММ ( МУСКУЛНА МАСА)

И още един въпрос, колко скоро преди тренировката мога да изпия протеинова напитка и да изям един банан? И ако може, това считам ли го за хранене

Мнението беше редактирано от Foxy Li на 11.04.11 18:33.

И въпреки всичко все още се нуждаем от допълнителна информация. Я най-добре прочети това - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51808 . Главно препоръка №4. И недей да местиш темата и да я пускаш наново. Тук е добре.

11.04.11
18:36

казано от ProXxX на 11.04.11, 18:28:

И въпреки всичко все още се нуждаем от допълнителна информация. Я най-добре прочети това - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51808 . Главно препоръка №4. И недей да местиш темата и да я пускаш наново. Тук е добре.

Дневните ми калорий са  2054 кал сметнати на базата на
655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
54.4 кг, 170 см, 34 г
Също съм дала по колко процентно съм си разпределила Протеини Мазнини и Въглехидрати.П:35% М:20% В 45%
Сметнала съм ги  колко грама са П: 175 гр М:45 гр В: 225 гр. И менюто ми е базирано на тези грамове. Написала съм калорийте за да знам горе долу къде съм.

Целта на тренировката също съм я написала. Покачване на ММ ( МУСКУЛНА МАСА)

И още един въпрос, колко скоро преди тренировката мога да изпия протеинова напитка и да изям един банан? И ако може, това считам ли го за хранене

Според мен протеина ти идва в повече за твоето телосложение. Излиза по 3гр. на телесен килограм, а това е излишно много. Най-добре го направи да е 28-30%. Можеш да увеличиш мазнините или въглехидратите за сметка на това. Иначе като цяло менюто е добро и е годно за употреба. :D За вечеря най-добре освен извара е риба и яйца.

Преди тренировка ти трябва комплексен въглехидрат, а банана е прост. Под комплексен въглехидрат се има в предвид хляб (пълнозърнест, ръжен), картофи (обикновени, сладки), овес, леща, грах, боб, паста (пълнозърнеста),  ориз (бял, кафяв, но най-вече кафяв), за да имаш енергия по време на тренировката.

Ако поемеш въглехидрат и протеинов шейк преди тренировка се брои също за ядене. Банана го запази след тренировката, за да възстановиш част от изгубената енергия.

11.04.11
19:59

казано от ProXxX на 11.04.11, 18:48:

Според мен протеина ти идва в повече за твоето телосложение. Излиза по 3гр. на телесен килограм, а това е излишно много. Най-добре го направи да е 28-30%. Можеш да увеличиш мазнините или въглехидратите за сметка на това. Иначе като цяло менюто е добро и е годно за употреба. :D За вечеря най-добре освен извара е риба и яйца.

Преди тренировка ти трябва комплексен въглехидрат, а банана е прост. Под комплексен въглехидрат се има в предвид хляб (пълнозърнест, ръжен), картофи (обикновени, сладки), овес, леща, грах, боб, паста (пълнозърнеста),  ориз (бял, кафяв, но най-вече кафяв), за да имаш енергия по време на тренировката.

Ако поемеш въглехидрат и протеинов шейк преди тренировка се брои също за ядене. Банана го запази след тренировката, за да възстановиш част от изгубената енергия.

Ма да ти кажа с най-голеееемоо :) удоволствие ще намаля протеина , то ако може да намаля яденето като цяло ще ми е още по-добре, незнам как ще го ям това количество така или иначе. Толкова много храна не съм яла от много отдавна :)  но когато я ядях бях  на двуразови тренировки  по 6 дни в седмицата, а и бяхх на 16 :))) Ще ги оправя сега съотношенията протеин, мазнини, въглехидрати

Виж, аз все пак пак да попитам 2рото хранене ми е в 12 часа а тренировката ми е от 2 часа, значи имам два часа до тренировката, достатъчно време да ми слегне храната, нали така? МОГА ли да взема протеинова напитка преди тренировка. Тренировката ми свършва в 3 часа, тогава вече ми идва ред за 3тото хранене, Ако  в 3 като свърша тренировка и взема банан и протеин, тогава мога ли и да си поема и 3тото хранене? е тва ме мъчи много немога да разбера.
Мерси :)

Ядеш в 12, а от 2 ти е тренировката. И да - 2 часа е достатъчно време за храносмилане и можеш да тренираш. Щом в 3 тя приключва, то няма смисъл да пиеш протеин преди нея. Доколкото знам, протеина се задържа в кръвта за около 3 часа, следователно ще имаш някакъв запас и по време на тренировката. А и тялото не изисква протеин по време на тренировката. По-скоро изисква, но е в някакви нищожни количества и преди това трябва да изчерпиш гликогена си.
Отделно щом тренировката ти свършва към 3 часа и имаш възможност да ядеш веднага, то няма смисъл да ядеш банан и протеин. Отделно, че хранене №3 е идеално за след тренировка.
Демек протеина можеш да си го спестиш и да не харчиш излишни пари. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.04.11 20:09.

11.04.11
20:08

казано от ProXxX на 11.04.11, 20:06:

Ядеш в 12, а от 2 ти е тренировката. Щом в 3 тя приключва, то няма смисъл да пиеш протеин преди нея. Доколкото знам, протеина се задържа в кръвта за 3 часа, следователно ще имаш някакъв запас и по време на тренировката.
Отделно щом тренировката ти свършва към 3 часа и имаш възможност да ядеш веднага, то няма смисъл да ядеш банан и протеин. Отделно, че хранене №3 е идеално за след тренировка.
Демек протеина можеш да си го спестиш и да не харчиш излишни пари. :)

Ма злллааатееен сиии :)
Мерси

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1