Дневникът на Велев - Ad virtutem via ardua est!

Темата е заключена.
Прескочи до:

@Dimzata - Благодаря за добрите думи! Appreciate It! В началото бях негативно настроен с тия дневници, но след като създадох свой разбрах, че идеята хич не е зле. Стига да имаш какво да пишеш де...ако се храниш добре, занимаваш се с някакъв спорт, имаш интересно ежедневие, виждания, разбирания, то дневник в BB-Team е идеалното място да ги споделиш. Аз също така се замислих как след време си чета първите страници, намирам си грешки, взимам си поуки и т.н. и т.н. :)
А относно разгряването - да, винаги разгрявам и леко разтягам преди тренировка. 5мин. кардио + махове, ротации и лек стречинг винаги са началото на тренировката ми. Предполагам е свързано с подложките под петите ми или нещо в техниката ми на клякане куца. Преди при по леки тежести (30-35кг.) не съм усещал това ощипване, но сега откакто започнах 5х5 и доста се товаря се започна.

@mayasy - от днес (04.04) започвам. Днес ще ми липсват зеленчуците, но от утре ще гледам да вкарвам по малко, колкото за цвят. :)
А бирата и аз не я смятам. Че ще взема да се стресна като видя крайните калории :D Е, аз така или иначе вече много рядко пия...социалния ми живот в последно време доста куца, та като ме извлекат френдовете от нас насила тогава си позволявам по няколко бирички. И пак е добре...преди вместо 4-5 бири щеше да пише 4-5 водки...че и от горе :D Твърдия алкохол за нищо го нямах. :)

4-ти Април 2011г. (Понеделник)

Меню: РБД

1. 6:00 - Овесени ядки (90гр.) + Прясно мляко 1,5% (350гр.) + Стафиди (30гр.)         
2. 9:00 - 4бр. яйце (220гр.) + Сирене (50гр.)                                             
3. 12:00 - Скумрия (консерва)(300гр.)
4. 15:00 - Свинско месо (плешка)(150гр.)                                                 
5. 18:00 - Пилешко филе (50гр.) + Сладка царевица (270гр.) + Боб (50гр.)           
6. 21:00 - Пилешко филе (100гр.)+ Ориз (бял)(100гр. суров) + Грах (100гр.)           

Всичко: 3084калории, В-286гр., П-208,6гр., М-122,3гр., 37%:27%:36%.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 4,5л.

Тренировка: 5х5

1. Клек - 5х5 @60кг.
2. Хоризонтален лег - 5х 5,5,4,4,3 @50кг.
3. Гребане с щанга - 5х5 @60кг.
4. Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2х8 @40кг.

Размисли: Перфектната тренировка. Смазах се тотално. Реших вместо да увелича натоварването с 5кг. да го направя с 10. От резултатите съм изключително доволен. С клека нямах проблем. Общо взето само последната серия ми беше по-трудна. Най-хубавото е, че го нямаше ощипването в левия крак. Дано е било нещо временно. На лега също скочих с 10кг. нагоре и най-накрая стигнах предела :D
Докато правих лега станах свидетел на човешката глупост. Идва един при мене и ме пита още колко серии имам да правя. Казвам му, че са още 4. Той ме пита дали може да се редуваме и аз се съгласявам. Пита ме колко дигам, понеже явно се затрудняваше да смята сам и му казах, че са 50кг. Той усети, че нещо не е наред и пита дали смятам лоста и му казах, че без него. Вика ми: “Нема проблем...идеално ми е...само ме пази, че ми е последно упражнение”. Казвам “дай да смъкнеме тежестите ако са ти много...няма да се контузваш я”. Той ми разправя “Пффф...споко бе, брато...аз с толко си дигам” :D
Е, не знам с колко дига, но направи 5 повторения като всичките бяха с моя помощ...стана, нещо се държеше за гърдата и...повече не го видях Явно дойде да се направи на мъж ли...нещо обаче не се получи :D

Та да се върнем на по-важното...мен :D Гребането беше с лек чийт. Другия път няма да увеличавам тежестта. То т’ва си е и половин тяга ебати с т’ва вдигане от земята. От лежанка или друго по-високо място не ми е удобно да вдигам лоста. Туй е относно вчерашния ми ден. :)

Поздрав!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.11 10:47.

Мъдрост

Разковничето на стратегията не се крие в това да избереш пътя към победата, а в това да направиш избора си така, че всички пътища да водят към нея.

05.04.11
11:38

Значи и бицепс си направил вчера :D

05.04.11
13:30

Гледам, че имаш една мъртва 5х5 на 45 кг (без лоста) - малко си прекалил с гребането на 60 кг или се жалиш на мъртвата :) Мисълта ми е, да не стане някой фал...а и както казваш - получава се доста криво гребане. Какво ще кажеш за набиране с тежест в програмата ти? :)

казано от valerious на 05.04.11, 13:30:

Гледам, че имаш една мъртва 5х5 на 45 кг (без лоста) - малко си прекалил с гребането на 60 кг или се жалиш на мъртвата :) Мисълта ми е, да не стане някой фал...а и както казваш - получава се доста криво гребане. Какво ще кажеш за набиране с тежест в програмата ти? :)

По-скоро се жаля на мъртвата. Явно не е проблем 60кг. мъртва тяга (без лоста), щом за гребането ги използвам и ги вдигам всеки път от земята. И не ми е трудно да ги вдигна. И самото гребане (дърпането) не ми е чак толкова трудно. По-трудно ми е да седя в правилната поза за гребане и заради това се получава чийта. А и аз съм много предпазлив и започнах програмата от доста ниски кила, за да увеличавам натоварването постепенно и да не правя гафове. Но утре на тягата ще си сложа директно 60кг. :)

За набирането с тежест - съгласен съм, но по-натам. Все още не съм направил всичките 5х5 и на 4-та и 5-та серия последните повторения са ми мъка. След 1-2 седмици сигурно ще  съм готов и за тежест. :)

05.04.11
21:05

Ами ще се заема с дневника при първа възможност. През седмицата съм доста натоварен напоследък, а първия пост усещам, че ще бъде разточителен. ;)

Може да е от подложките под петите, но се сещам и за още нещо, което научих от сноуборда. Градусите на краката имат огромно значение. Когато си на градуси, които не са нормални за тялото ти, може да се получат такива ощипвания, парене, дори остра болка. Под градуси имам в предвид тези на стъпалата спрямо тялото. Много зависи от тазобедрената става. На мен дясната ми е много по-мобилна и когато карам е на по-голями градуси там(пръстите сочат повече навън). Иначе започва ужасно парене в съхожилията при глезена. Пробвай съвсем леко да си коригираш градуса на левия крак, просто много леко, докато почувстваш удобство. Някой ще каже, че преместваш така натоварването, но това е, ако си с идеални пропорции и подвижност на всички стави. И когато напъваш крака ти да е на 90 градуса, а на него му е удобно на 92 примерно, някои от сухожилията и мускулите може да не са в нормалното си положение спрямо кракът и оттам да идва това ощипване. Щом е само ощипване значи много малка корекция би трябвало да оправи нещата. Все пак хората не сме съставени само от мускули. Костите, ставите и сухожилията играят огромна роля за съкращаването, дължината и т.н. на мускулите. ;)

Пробвай. Знам, че е странна идея, но може и да помогне. :)

5-ти Април 2011г. (Вторник)

1. 8:40 - Овесени ядки (90гр.) + Прясно мляко 1,5% (350гр.) + Стафиди (30гр.)         
2. 11:30 - 4бр. яйце (220гр.) + Сирене (50гр.)                                             
3. 15:00 - Пилешко филе (100гр.)+ Ориз (бял)(100гр. суров) + Грах (100гр.) 
4. 17:00 - Пилешко филе (50гр.) + Боб (150гр.)                                                 
5. 19:30 - Свинско месо(плешка)(150гр.)         
6. 21:00 - 22:30 - 2бр. бира + малко кубети :D
7. 22:30 - 2 наденички         

Всичко: 2603 калории, В-276,2гр., П-185,7гр., М-86,9гр., 42%:28%:30%. Сметките не включват бирата, кубетито и наденицата.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 3л.

Тренировка: ///

Размисли: Заради тежката тренировка в Понеделник имах доста добра мускулна треска на гърдите и краката. Това обаче не попречи на баща ми да нареди да сменя гумите на колата, та прекарах известно време пренасяйки гуми, клечене, крикове и какво ли още не :D Вечерта отново посегнах към изкушението, но като се гледа мач с приятели трудно се стои далеч от биричката. :)

Поздрав!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.04.11 13:17.

Мъдрост

Няма измама, ако не те хванат!

6-ти Април 2011г. (Сряда)

1. 6:00 - Овесени ядки (100гр.) + Прясно мляко 1,5% (350гр.) + Стафиди (40гр.)         
3. 12:00 - Скумрия (консерва)(170гр.)
Тренировка           
6. 22:00 - Пилешко филе (100гр.) + 2 наденички + Ориз (бял)(100гр. суров) + Грах (100гр.)     

Всичко: 3029калории, В-290,3гр., П-201,2гр., М-116,9гр., 38%:27%:35%. Сметките не включват надениците

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 4л.

1. Клек - 5х5 @45кг.
2. Военна преса - 5х 5,4,4,3,2 @30кг.
3. Мъртва тяга - 5х5 @60кг.
4. Набиране (ш.п.х.) - 5,5,5,5,4
5. Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3х8 @20кг.
6. Корем

Размисли: Отново перфектна тренировка. НО...вече издишам тотално. Краката ми са на мекици и дори вчерашния клек с 45кг. ми беше тежък :D Не знам от къде изнамерих сили да завърша, но по едно време при тягата ми идваше да легна на пода, да изспувам с цяло гърло, да затворя очи и да си глътна езика нарочно. :D Днес (07.04) - цялостна умора на тялото и мускулна треска в краката, кръста и раменете. Замислям се дали да не пропусна тренировката в Петък...ще видя утре как ще се чувствам. :)

ПС: Френда, с който тренирам ми направи клип на тягата и като ми го прати ще го кача за съвети и критики. :)

Поздрав!

Ае бро, прясното мляко не се ли мери в мл ?! :D

казано от Калоян Цонев на 07.04.11, 14:18:

Ае бро, прясното мляко не се ли мери в мл ?! :D

Принципно да, но крайния резултат е еднакъв :D

7-ти Април 2011г. (Четвъртък)

1. 09:30 - Овесени ядки (100гр.) + Прясно мляко 3% (350гр.) + Стафиди (30гр.)         
2. 12:00 - 5бр. яйце (275гр.) + Сирене (100гр.)                                             
3. 15:00 - Пилешко филе (50гр.) + Сладка царевица (270гр.) + Боб (50гр.)
4. 17:20 - Свинско месо (плешка)(130гр.) + Сирене (100гр.) + Кисело мляко(400гр.)
5. 20:00 - 3бр. вафлички от мюсли   

Всичко: 2725 калории, В-210,6гр., П-174,2гр., М-129,4гр., 31%:26%:43%.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 3л. Сметките не включват вафличките.

Размисли: Убав ден (като изключим мускулната треска). Вечерта беше посветенa на българското кино - City Center и Love.net. Много приятен филм. Събужда някои въпроси с философска насоченост. :) В “Пикадили” набарах някакви вафлички от мюсли, та сгънах 3. Все едно да ядеш въздух...къде са тия въглехидрати в тях само производителя си знае. :D

Поздрав!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.04.11 12:41.

Мъдрост

Великите мисли идват в главата на човека толкова рядко, че никак не е трудно да се запомнят. Албърт Айнщайн

fire.is.my.nature

09.04.11
21:13

В теб има нещо много подредено :D Чудя се дали , защото си почитател на Гьоте ( съответно немското те влече ) или си Козирог :D , но от дневника ти лъха ред :D

няма да е от зодията... аз съм козирог и работата от към ред е трагична... :D :D :D

fire.is.my.nature

09.04.11
21:17

казано от kristiancho на 09.04.11, 21:16:

няма да е от зодията... аз съм козирог и работата от към ред е трагична... :D :D :D

Значи ти върви в бизнеса . :D

впрочем преди ми вървеше много бизнеса с игри за телефони... имаше хляб ( дано след време е по-мащабен дано да се окажеш права ) :D сори за спама Прокс

8-ми Април 2011г. (Петък)

1. 6:00 - Овесени ядки (90гр.) + Прясно мляко 1,5% (350гр.) + Стафиди (30гр.)         
3. 12:00 - Скумрия (консерва)(300гр.)
5. 18:00 - Пилешко филе (50гр.) + Сладка царевица (270гр.) +           
6. 20:00 - 2 телешки кюфтета с мини салата
7. 21:30 - Извара (100гр.) + Кисело мляко 2% (200гр.)     

Всичко: 2580калории, В-178,3гр., П-180,6гр., М-126,3гр., 28%:28%:44%. Сметките не включват кюфтетата.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 3,5л.

Размисли: Реших да пропусна тренировката. Бях адски скапан и в тоя вятър хич не ми се занимаваше

Поздрав!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.04.11 22:25.

9-ти Април 2011г. (Събота)

1. 08:40 - Овесени ядки (90гр.) + Прясно мляко 1,5% (350гр.) + Стафиди (30гр.)         
2. 11:00 - Пилешко филе (70гр.) + Сладка царевица (270гр.) + Кисело мляко 2% (400гр.)
Тренировка                                   
3. 15:00 - Пилешко филе (150гр.) + Ориз (бял)(100гр. суров) + Грах (50гр.)                                                     
4. 19:00 - Бъркани яйца (6бр. яйце (330гр.) + Сирене (100гр.))           
5. 21:30 - Извара (100гр.) + Кисело мляко 2% (200гр.) + Фъстъци (30гр.)       

Всичко: 3077калории, В-282,5гр., П-209,1гр., М-114,8гр., 38%:28%:34%.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 4л.

1. Клек - 5х5 @60кг.
2. Хоризонтален лег - 5х 5,5,5,3,2 @50кг.
3. Гребане с щанга - 5х5 @60кг.
4. Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3х8 @40кг.
5. Корем

Размисли:Добра тренировка. Добре, че я пропуснах снощи. Тежестите нарочно ги остави същите. Сега пък нещо ме притеснява в дясното рамо и даже ме беше страх да правя лег-а, че в долно положение беше кофти. То и в сряда нещо ме бъзикаше по време на военните преси. Може да съм го претоварил. Въпреки това отбелязах напредък с 1 повторение.

@Fire - За протокола - стрелец съм. :P А подредеността...не го правя умишлено. Несъзнателно си подреждам нещата. Естствено това не важи за бюрото ми, което е на миш-маш. Събрал съм в двата му ъгъла на 2 купчинки няколко книги, учебници, кабели за компютър и една стара видео-карта, която и кофата за боклук не я иска...така тактично съм си разтребил и оставил място за лаптопа. А по другите рафтове може и части от човек да намериш...кой знае вече какво е еволюирало там :D Та добре ме погъделичка с комплимента за подредеността. :P За Гьоте...тоя пич само по име го знам и нищо повече. Но ми хареса цитата и copy-paste. :)

Поздрав!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.04.11 22:24.

Мъдрост

Заблудите също са ценни, но само от време на време. Не всеки тръгнал за Индия е открил Америка. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.04.11 22:23.

10-ти Април 2011г. (Неделя)

1. 6:00 - Овесени ядки (90гр.) + Прясно мляко 1,5% (350гр.) + Стафиди (40гр.)         
3. 12:00 - Пилешко филе (100гр.) + Ориз (бял)(100гр. суров) + Грах (100гр.) 
6. 20:00 - 23:30 - 3бр. бира + шопска салата (неовкусена) 

Всичко: 2590 калории, В-275гр., П-169,3гр., М-89,3гр., 43%:26%:31%. Сметките не включват бирата и салатата.

Размисли: Нещо не съм в ред. :D Пак няк’ви негативни мисли се въртят из главата ми. Събиранията със старата компания на по бира сякаш са започнали да ми влияят зле. Не знам защо. Вече не се чувствам комфортно и даже ме избива на агресия. :) Не знам защо...всъщност знам, но....whatever :)
Кантара не помръдва и грам, както и метъра и калипера. Е то се очакваше от 5х5. Хубаво е, че съм намерил баланса в калориите. От друга страна пък в главата ми е само и единствано “чистене” и изкарване на преса. :D Малко като летен звуча (хаха). Единственото, което ме спира е, че имам държавен изпит след 2 месеца и не ми се ще да се ограничавам от “храната на мозъка”. Пък и 10% мазнини не е много, но аз искам още надолу. Не се харесвам в момента. :)
Btw…пак си купих Mezim Forte. Вчера отделих 1-2 часа и проучих въпроса с редовното взимане на храносмилателни ензими. По това, което намерих излиза, че не е проблем редовната им употреба. В смисъл такъв, че не вредят на собственото производство на ензими. Това, което научих е, че добри количества храносмилателни ензими се съдържат в храната...суровата обаче. :) Та това е един плюс на суровоядството. При термичната обработка на храната ензимите в нея биват унищожени. От друга страна с нарастване на възрастта количеството храносмилателни ензими, които произвежда тялото намалява. Така се получава кофти комбинация, затормозяване на организма, неусвояване на хранта, гниенето и в стомаха и т.н. и т.н. Аз определено се чувствам в пъти по-добре като приемам ензими.
И един близко до акъла начин да се провери дали човек има нужда от храносмилателни ензими - ако след ядене се получава подуване на стомаха, газове...абе въобще дискомфорт, а след приемането на ензими това изчезва, значи...е сещате се. При превишаване на нужното количество ензими се получава нещо като парене в стомаха и това е знак, че можете да се справите и с по-малка доза. Възможно е и употребата само на определен ензим (липаза, протеаза и т.н.), а може и комплекс. :)

Поздрав!

Motivation!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.04.11 11:23.

Свалки

По-сладка си от глюкоза и ме привличаш като свободен електрон от ядрото на 238U, та се чудех какво ще кажеш да отидем в моята стая да направим ковалентна връзка? (nfun)

fire.is.my.nature

11.04.11
14:01

Я да се стягаш ! Негативизмът е сигнал , че трябва да промениш нещо в живота си . Или да се разделиш с източника ( удошевен/неудошевен) на нещастливи настроения , или да си намериш извор на мотивация . Just do it :)

Хей, хей ProXxX кви негативни мисли, кви 5 лв?! :)

Я смиле на фацето и само пролетни хормони и летни купони на дневен ред :)

11.04.11
14:15

Спокойно!
Това е от смяната на сезона аз се чувствам по абсолютно същия начин само че мен ме хвана близо месец преди теб.
За жалост аз имах много лоши последствия от това...
Най-доброто лекарство е да правиш това което ти доставя удоволствие. Тренирай, смей се и помни че бъдещето е пред теб.
Абе “be cool” :D

11.04.11
14:38

Браво, че си разучил за ензимите, защото и аз се интересувах.Мерси ;)

уф аз миналата седмица бях така... направо нежелание за нищо за 1-2дена ще мине... върви поклякай тежко да ти дойде акъла у главата ( или то май при това положение акъла си отива от главата.... ама пък не усещаш страдание и негативизъм :D )

Абе протеините как си ги смяташ? На груби сметки като погледна имаш 100-120гр на ден, а някъде пишеш 200+. Растителния сигурно също смяташ?

11-ти Април 2011г. (Понеделник)

1. 08:40 - Овесени ядки (90гр.) + Прясно мляко 1,5% (350гр.) + Стафиди (30гр.)         
2. 11:00 - Пилешко филе (50гр.) + Сладка царевица (270гр.) + Боб (50гр.)
Тренировка                                   
3. 15:00 - Пилешко филе (100гр.) + Хляб (бял)(180гр.)                                                 
4. 17:00 - Бъркани яйца (6бр. яйце (330гр.) + Сирене (100гр.))           
5. 20:30 - Пилешко месо (150гр.) + Картофи (задушени)(150гр.)     

Всичко: 2990калории, В-311,2гр., П-224гр., М-96,8гр., 41%:30%:29%.

1. Клек - 5х5 @65кг.
2. Хоризонтален лег - 5х 5 @40кг.
3. Гребане с щанга (супиниран хват) - 5х5 @65кг.
4. Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2х8, 1х7 @40кг.
5. Корем

Размисли: Не много добра тренировка. Клека вече достигна върхова точка, но въпреки това успях някак си да изпълня всичките 5х5. Дясното рамо е доста зле и нарочно лег-а го изпълнявах с 40кг. Вдигнат ли се тежестите над 30кг. и много ме боли. И не е само при концентричната част, а и при ексцентричната. Едвам спускам лоста под контрол, а вдигането е адска мъка. Затова съм решил в Сряда да пропусна както клек-а, така и военнaта преса, че не искам да стане фал. Мисля да правя набиране, тяга и ръце. При гребането реших да го редувам с различни хватове. Днес правих със супиниран, за да натоваря малко и долния сектор мускули на гърба.

@Fire - Мерси за подкрепата. Отдавна знам, че трябва да променя нещо, но така и не намирам сили за промяна. Хич не ме бива в промените...главно първата крачка...винаги е най-трудна :) Особено като знам, че решението на проблема е да се отдръпна от хората, с които съм израстнал и съм вършил какви ли не дивотии. Просто виждането ми, разсъжденията и нещата, от които се интересувам се промениха коренно, а тези хора не ме разбират и това ме кара да се чувствам...(swear)

@Aktrisata - и на теб благодаря....смиле на фацето...направо ме съсипа :D

@Anatoli - За съжаление не е от сезона :) Все пак мерси. Правя това, което искам и харесвам, но има някакъв вътрешен конфликт в мен, с който ще трябва да се боря и т’ва е. :)

@kristiacho - така кляках днес, че мозъка ми тотално се изпари :D

@Mиsho - ахам, и растителния смятам. :)

Поздрав с уникалното!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.04.11 16:35.

Свалки

Знам, че за теб не нещо особено, но в мое племе смятат, че божествено красив. (nfun)

Поздрав с уникалното!

Едно от любимите ми!!!

11.04.11
23:13

ProXxX, някакви цели постави ли си? Колко време си вече на 5х5? Ако чувстваш че стигаш макса махни едната тренировка и асистиращите. Купи си магнити. С тях може да прогресираш и с 50гр.

Вече 9 тренировки съм на 5х5. 3 седмици демек. И аз обмислях да съкратя нещо от програмата, че вече изплезвам език. Особено както съм претоварил рамото...явно от честото изпълняване на лег...и военната преса и набиранията са помогнали. :) А във фитнеса има тежести от по 1,25кг., та лесно мога да прогресирам само с по 2,5кг.
Целите ми за близкото бъдеще са да изкарам 2-3 месеца по 5х5. Зависи колко ще издържа. Обмислям да направя скоро и 4-5 дена почивка или една “лека седмица”, в която да смъкна тежестите с по 25-30%, за да възстановя тялото. Юни месец ми е държавния изпит и след него се спускам по Аткинсовата пързалка и тренировки с цел отслабване. Целта е да смъкна 4-5-6кг. и...за после не съм мислил. По принцип ще продължа с качване на маса и хипертрофия, но има време до тогава. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.04.11 08:20.

12.04.11
09:51

Сигурен съм, че си го знаеш но все пак... най-добрият съвет за първата година тренировки е стани силен. В този смисъл остани на 5х5 възможно най-дълго, но прогресирайки. След определен период 2,5 кг на тренировка ще се окажат твърде много, но 100гр, 200гр, напълно постижими. Вземи си магнити или най-добре ако имаш възможност комплект олимпийски дискове от малките. Относно целите гледай как се движиш спрямо BW. След една година тренировки трябва без проблем да можеш да клякаш с 10х1,5BW, тяга 10х1,5BW, лежанка 10х1BW.

Мнението беше редактирано от default на 12.04.11 10:15.

Да, разбирам те. И има голяма вероятност да те послушам и да продължа със силовата насоченост, но задължително ще мина кратък цикъл за редукция на мазнините, че вече нещо доста ме изнервят. И аз като всеки новак искам да напомпам мускулите и затова се отклонявам от правилния път, но пък такива като теб с включванията ме карат да се замислям :) Има време до тогава. То времето лети, ама все пак... :) Иначе за момента (като броя лоста - 20кг.), клякам с 85кг, тяга - 80кг, лег - 70кг. Всичко по 5 повторения. До заветните стойности BW обаче има доста трънлив път, особено като се има в предвид, че вече съм на ръба на възможностите си. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.04.11 12:58.

12.04.11
18:04

Попрехвърлям ти дневника и се надявам, че няма да възразиш, ако попиша малко. Ако пък възразяваш, модерирай си го. :D

Пишеш, че някакси си изпълнил клека от последната тренировка. Това много вероятно означава, че си правил компромис с техниката - тръгвал си нагоре с д-то, затварял си коленете, изгърбвал си се и т.н. Това би означавало, че тежестта за тези серии не е твоята. Просто защото няма чисти изпълнения, които да се правят някакси. Отделно четох, че клякаш с подложки. Увеличава се натоварването върху коленете, хайде, че акцентира върху квадрицепса - сигурно нямаш против. Равна и тънка подметка за мен, обаче, е най - добре и с нея ще си най - стабилен. Особено ако щангата ти лежи високо - в комбинация с повдигнати пети - има потенциал за неприятни усещания...

Клекът ти е по - силен от тягата, което на мен ми се вижда чудно. Обикновено е обратното, освен ако не правиш някакви половинчати клекове...при мен тягата винаги е била с 15-20% разлика...не е задължително, но не установих доколко си сигурен в техниката си.
Програмата си е програма, но грешиш много, ако тренираш въпреки болката в раменете. Те не обичат този тип експерименти и ако не им дадеш време, ще те болят мнооого дълго време напред. Въпрос на приоритети, предполагам - програмата или здравето.
От гл.т. на опита ти в залата и работните ти кг е доста вероятно с варианта 3 х 5 резултатът да е по - добър, отколкото с 5 х 5.

Всичко написано отразява само и единствено личния ми опит, в този смисъл не бих спорила с теорията по въпроса, отчитайки факта, че теорията и практиката понякога влизат в противоречие.
И последно - с приятелите си се разминаваме по пътя, всеки с неговото си. Но различният начин на живот не е причина да скъсваме отношенията си с тях или да държим те непременно да ни разбират. Просто с тях ще говориш на други теми....

Да възразя - глупости! Високо оценявам това, че си си направила труда да хвърлиш едно око на дневника ми и да изкажеш градивно мнение. Благодаря, за което!

Така...да видим от къде да започна. Ще карам по ред.

Под “едвам едвам” имах в предвид, че вече определено стигам предела си, а техниката (макар и само моя гледна точка) смятам, че е над средното ниво. В смисъл такъв, че съм наясно с възможните грешки, които мога да допусна и следя за тях. Няма свиване или прибиране на коленете, няма лордоза. Btw…заел съм се да направя клипове на техниката на упражненията ми, но трябва да се засечем с един френд във фитнеса и да го помоля, защото ми е неудобно да моля други.

За подложките...пффф...отдавна се каня и работих доста върху техниката на изпълнение без подложки, но просто не мога. Не мога сам! :) Залитам напред...не мога да държа прав гръбнака и кръста и да стигна ъгъл от 90 градуса в коленете. А с подложки нямам този проблем и си клякам чудесно. Знам, че местят натоварването към коленете, но...не знам друго какво да кажа по въпроса. :) Мисля, че знам защо се е появил този проблем. Много години редовно носих официални обувки с по-висока пета. Сещаш се. Та може те да са ми пренатегнали някой мускул или да са прецакали мобилността на някоя става...знам ли.

За тягата - Имам още сила при нея. Още 10кг. отгоре ще мога да ги дръпна, но нарочно аз карам много леко и внимателно, защото ми е ясно, че ако не внимавам и се правя на голям мъж...една контузия е достатъчна.

За рамото - напълно си права и съм съгласен с теб. Затова и реших, че в Сряда (утре) ще пропусна всички упражнения, които натоварват рамото. Даже и краката ще пропусна, защото вътрешно усещам, че се нуждаят от 1 ден почивка повече. Та утре ще направя ден за ръце и корем и ще видя в Петък как е рамото. Ако има още болка пак прескачам упражненията и ще правя нещо друго. Странното е, че очаква лявото рамо да откаже, защото съм чупил ключицата, а то дясното (здравото) ме предаде :D

За предложението 3х5 - добре звучи. Може и да си права и да продължа по тази схема, защото сам усещам, че ми идва доста тежко 5х5. А и появата на болки в рамото е явен признак, че възстановяването куца.

За приятелите ми - много сложно там. То си е мой вътрешен проблем, който и аз не съм сигурен какъв е точно. Може би още не мога да се адаптирам към здравословния начин на живот. Откакто реших да направя нещо за тялото си и да спортувам, да се храня здравословно, живота ми се обърна на 360 градуса в сравнение с пиянските нощи, цигарен дим и всичкия junk food…та сега аз съм на другия бряг, а всичките ми приятели останаха там, където аз вече не съм.

Благодаря ти отново за включването! ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.04.11 18:36.

12-ти Април 2011г. (Вторник)

1. 06:00 - Овесени ядки (110гр.) + Прясно мляко 1,5% (350гр.)   
2. 09:00 - 4бр. яйце (220гр.) + Кашкавал (50гр.)                                             
3. 12:00 - Пилешко филе (100гр.) + Ориз (бял)(100гр. суров) + Грах (100гр.) 
6. 21:00 - Извара (100гр.) + Кисело мляко 2% (200гр.) + Пилешки дроб

Всичко: 2744 калории, В-272,1гр., П-193,3гр., М-97,7гр., 40%:28%:32%. Сметките не включват дробчетата.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 2,5л.

Размисли: Целта ми за деня беше да видя с колко малко вода мога да изкарам. В смисъл, че се стремях да пия максмално рядко, но въпреки това не успя да изкарам с по-малко от 2л. Сигурно съм пристрастен. :D

Поздрав с уникалното!

13-ти Април 2011г. (Сряда)

1. 09:00 - Овесени ядки (110гр.) + Прясно мляко 1,5% (350гр.)   
2. 12:00 - Бъркани яйца (6бр. яйце (330гр.) + Сирене(100гр.)                               
3. 17:00 - Свинско месо(плешка)(125гр.) + Сладка царевица (270гр.) + Боб (50гр.) 
Тренировка       
4. 21:30 - Свинско месо(плешка)(150гр.) + Ориз (бял)(100гр. суров) + Грах (100гр.) 

Всичко: 2966 калории, В-270,7гр., П-177,9гр., М-133,2гр., 36%:24%:40%.

Тренировка: Ръце, корем

1. Лег (тесен хват) - 1х8 @20кг., 3х8 @25кг.
2. Трицепсово разгъване на горен скрипец (въже) - 3х8 @20кг.
3. Едностранно трицепсово разгъване на горен скрипец (подхват) - 3х8 @10кг.
4. Бицепсово сгъване с щанга - 3х8 @25кг.
5. Кръстосано чуково сгъване с дъмбели - 3х6 @11кг.
6. Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж - 3х4 @11кг.
7. Корем - много упражнения минах с по 1 серия всички и 30-40сек. почивка. Натоварих както правия коремен мускул, така и косите.

Размисли:Първо останах много доволен от това как успях да си набавя всички калории и макронутриенти само чрез 4 хранения. :) Бях зает през деня и имах няколко часово обикаляне по прекрасна София (giggle).
Тренировката както си обещах беше за ръце и корем. Ръцете доста добре съм успял да ги натоваря, защото днес имам прилична мускулна треска. Е, трицепса не ме боли, но него от край време ми е трудно да го натоваря както трябва. Обаче подхвата на разгъването на скрипец го усещах перфектно как разкъсва трицепса. :D Смятам за напред да го включвам в тренировките си за трицепс.

Поздрав!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1