21.10.10
14:19
Бих желал да получа компетентен отговор на въпроса как се изпълнява правилно упражнението стискане на гумичка или ръкохватка, кои мускулни групи участват в това движение и какъв трябва да бъде обема на изпълнението му - повторения, серии, времетраене.
Очаквам отговори само от хора които са наясно с проблема и могат да отговорят компетентно, няма нужда от празнословици.
Не знам доколко компетентно мога да се изкажа, но близо 5 години не съм оставал без такава гумичка (живях в държава-производителка). И най-съпротивителните гуми не оказват кой знае какво съпротивление. Стискал съм ги помпещо до отказ. Стискал съм ги и съм задържал до отказ и какви ли не вариации. С чиста съвест мога да кажа, че предмишниците растат! И хвата заяква (не кой знае колко).
Повторения, серии, времетраене - не мисля, че има смисъл да се извеждат в принципи.
И щипки съм имал - бяха ми неудобни, защото бяха от най-евтините боклуци. Скоро мислих да си взема едни на харбингер...
Използвам темата за да попитам у нас къде мога да намеря гумички? Виждал съм едни с някакви топченца, ама те са много слабички.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.10.10 15:43.
21.10.10
16:29
И аз се интересувам. Преди да започна фитнеса съм стискал каквото мога да намеря. Всеки ден съм помпал и мога да кажа, че като вдигна за тягата мизерните 90кг, се кефя супер много на предмишниците, те стават като по 80см. Много е респектиращо да навиеш ръкавите... Какво им се случва на зрелостници на канадска не е истина (само на 15 съм и хич не съм скромен! :D )
21.10.10
17:34
При стискане от права, китката отива в слаба супиниация и се извита навътре. Заедно с това стягаш флексорите на предмишницата и стискаш колкото можеш по-силно за 3 до 10 секунди. Това е за увеличаване силата на хвата. След всяко стискане, почиваш по 10 секунди и отново. Прави по 6 до 10 стискания през 10 секунди. Ако след това не си изцедил силата си, значи гумата е слаба, съответно взимаш по-здрава.
При търсенето на издръжливост, правиш брой за минута. После почиваш 2-3 минути с масаж на ръката, не я движиш през това време. Така намаляваш нервната умора и млечната киселина. Комбинираш двата метода в различни дни и качваш силовата издръжливост.
казано от Стоянчо на 21.10.10, 15:40:
...
Използвам темата за да попитам у нас къде мога да намеря гумички? Виждал съм едни с някакви топченца, ама те са много слабички.
Знам за един магазин за медицински аксесоари - там продават такива гумички с различна твърдост. Все не остава време да мина да си взема, затова и не мога и да кажа точен адрес, но се намира в началото на локалното на Тотлебен посока Руски паметник/Пирогов (или иначе погледнато продължението на локалното на Борис след Гешов). Доколкото знам е в началото на тази отсечка, малко след магазина на Шкода.
Поздрави.
Повторенията не се правят по учебник, а в зависимост от възможностите ти - Стреми се да правиш възможно най-много и възможно най-бавно, като от време на време разнообразяваш с по бързо темпо.
Също така може да почнеш да се набираш - лостът помага много на предмишниците.
06.04.11
21:46
Кои уреди са най-добре за трениране на предмишница: гумите,ръкохватките с пружина или тези ??? аз мисля да си купя такива с променливо съпротивление и при кои съпротивлението е най-голямо ?!?!......
11.04.11
21:19
И аз искам да попитам ако някой може да предложи онлайн сайт от който мога да закупа такава гума за стискане. Благодаря!!!
12.04.11
09:11
казано от Лъчезар Петров на 11.04.11, 21:19:
И аз искам да попитам ако някой може да предложи онлайн сайт от който мога да закупа такава гума за стискане. Благодаря!!!
Опитай с Google. Ще намериш около 50-тина. А ако се разходиш из града, в който живееш ще откриеш още толкова.
12.04.11
18:12
Едва ли да намеря тук, но имам питане, защото видях от Гугъл една синя гума, която е като малко поясче. Това ли представляват и добра ли е за стискане ?
казано от Dimitar Alexandrov на 06.04.11, 21:46:
Кои уреди са най-добре за трениране на предмишница:
Най-доброто упражнение за предмишница, за мен, е навиването в киткините стави в надхват от стоеж.Необходими пособия са: една по-дебела тръба или точилката на баба, 1 метър въженце и някаква тежест... какво му трябва на човек.
Мнението беше редактирано от x_3_mar на 12.04.11 20:35.
18.04.11
18:42
x_3_mar не те разбрах, може ли видео ?
тези гумички “като малки поясчета” за мен са най-добрият вариянт.. за размери на предмишницата при всеки е индивидуално знаете.. но за хват е много- добра
казано от Hanibal Lecter на 18.04.11, 18:42:
x_3_mar не те разбрах, може ли видео ?
http://www.ehow.com/video_2351859_do-forearm-curl-exercise-rope.html Това само че мишницата я държа успоредно ,а предмишницата е хоризонтално и по-малко клатушкане де ;)
Мнението беше редактирано от x_3_mar на 18.04.11 23:50.