Сваляне на мазнини

11.04.11
15:47

Здравейте,пиша тази тема с шестмесечно отлагане.Винаги съм имала проблеми с теглото-сваляне и качване до полуда (започнах от 68кг/100х/56б/86т,до сега резултатите са -5 кг/-11см ханш,-6см бедро/-10 талия.
На 23 години съм,63 кг/171 см.Реших вместо да пускам тема “аз не тренирам и ям боклуци ,но искам да сваля 10 кг... “за първи път да се заема със себе си.Започнах да тренирам 3-5 седмично от октомври миналата година.Купих си кростренажор и изтеглих упражнения за вкъщи ( на Синди Крауфорд-комлекс упражнения за цялото тяло,някои доста интензивни).Никога не съм се занимавала със спорт сериозно и ми отне месеци да наваксам пропуснато и да изградя някаква мускулна маса.До тази година март успях да си изградя навици за трениране и хранене(без сладко,пържено,тестено и т.н.).От март до сега тренирам 5-6 пъти седмично 4 дни интензивно и интервално кардио-50 мин(http://www.realhollywoodtrainer.com/New_Year_New_You_Workout.html),правех по 400 коремни (10 вида),упражнения за бедрата,задните части и промених коремните 10 мин (http://www.youtube.com/watch?v=gDkj_Bf0umE&feature=player_embedded),храня се 3 пъти на ден.Относно храненето от около 2 месеца наподобява диетата на Дюкан от втория етап (много зеленчуци-сурови и на пара),месо пуешко,пилешко и понякога свинско (на скара,варено,печено без мазнина),кисело и прясно мляко около 1,5%,сирене, яйца понякога до 6 на ден ,рядко кашкавал и често закусвам с мюсли.Кардиото го правя сутрин на гладно след чисто кафе и не се храня около час след него.Пия вода ,но не много около 1-1,5л с доста зор.
Проблема ми е следният-постигнах някакви резултати -плосък корем,изчистих кръста,прибрах бричовете (а бяха огромни :)),оформих краката.Лошото е,че започвам да губя мотивация-нещата се случват вече много бавно и краката ми се развиха прекалено-станаха брутално мускулести,а за жена не е особено естетично.Горната част на тялото ми е слаба,плосък корем с 1-2 идея за изчистване (имам плочки вече :)),широк ханш,но ми се виждат кокалите вече,голямо дупе с доста развита мускулатура- много за чистене и както вече казах крака на билдър:))))
Четох много за точковата редукция,биохимичните процеси (имам 4 на този изпит-уча биология),хранене,трениране на определени зони ,но явно бъркам някъде в режима си и ще съм благодарна ако ми помогнете...
Искам да опитам още малко само с хранене и тренировки и мисля да включа бърнър Fyre (след проучване на съставките или само йохимбе+л карнитен и кафе) и също така обмислям за Super Nova Caps na Weider ( не намерих инфо за тях във форума)

11.04.11
17:56

Сега първото нещо е няма как да имаш толкова здрави крака ,защото жените нямате нужните хормони за да изградите голям мускул,после ти вече си минала кик-старта от тук нещата вървят мноооого бавно :) трябва търпение и мотивация трябва да знаеш какво искаш и как да го постигнеш яденето само 3 пъти на ден не помага за сваляне трябва да се яде поне 5-6 пъти на ден по малко като правиш диета ;) намали мазнините също така вместо сирене обезмаслена извара свинско не ,има много варианти погледни някой от женските дневници и виж как се хранят ;) колкото до бърнер Fyre-то е хубаво доказан бърнер ;)

Мила

11.04.11
18:06

Това, че ‘’жените нямат достатъчно хормони’‘(попринцип си имаме достатъчно) не означава, че не може да има масивни крака.( в случая не твърдя, че тя има, говоря общо)
Мита с честите хранения отдавна отмина. И 3-4 хранения вършат работа. Важно е каква храна се яде.
Защо да не яде свинско ? Добър източник на протеин и ‘’добри’’ мазнини.
Защо да замени сиренето с обезмаслена извара? Заради лактозата или заради мазнините?
Женското тяло(както и мъжкото) се нуждаят от мазнини.
Постоянно се препоръчва избягването на животински мазнини, но мазнините от ядки и растителна мазнина, като зехтин както и пърженето в зехтин са ок.
Престанете с тези глупости.

Мнението беше редактирано от Мила на 11.04.11 18:09.

Нека да видя дали съм разбрал правилно. Четох темата 2-3 пъти, но...
- Все още искаш да отслабваш?
- Краката и задните части са ти много мускулести, това не ти харесва и искаш да го промениш? Дали наистина са “брутално мускулести” както ти се изразяваш или просто не се връзват с твоята представа за нормално мускулесто бедро?

Каква все пак е главната ти цел? Определени килограми? Обиколки? Постижения? :)

11.04.11
21:03

Имах в предвид,че остава доста за чистене...Маса има,а отгоре мазнини на места в повече......Искам да сваля тези места,проблема е че свалям само  в горната част на тялото(бюст не ми остана),краката наедряват-а дупето си седи(явно от свалянето се отпуска кожата и мазнините си седят,мускулите са много стегнати,но като цяло обема е същия)
Много бавно тече процеса и в сравнение с очакванията ми...По принцип лесно се демотивирам...
Искам да завърша месеца и от май ще включа бърнър,като се надявам да сваля от ханша,бедрата и корема.Лошото е ,че свалям много от ръцете и бюста,а там където искам не мърда.Опасявам се ,че ще продължа да свалям в горната част и с бърнъра...
Благодаря за отговорите!

11.04.11
23:43

Когато човек иска да получи резултати общо взето има четири възможни курса на действие:
• да продължи да прави същото, което е правил до момента;
• да прави „повече от същото”;
• да прави „по-малко от същото”;
• да прави нещо различно.

В човешката психология, ако нещо ни е давало резултати за определен период от време често се проявява ефекта на т. нар.  „escalating commitment to a losing course of action”, което най-просто означава, че когато нещо, което сме правили до момента спре да действа ние в повечето случаи сме склонни да правим „повече от същото” и да задълбочим проблема, вместо да се опитаме да направим нещо напълно различно.

Ето например ти правиш интензивно кардио, комплекси на Синди Крауфорд, някаква форма на високо-белтъчна НВД и т.н. Това ти е дало добър резултат за определен период от време, но сега се сблъскваш с различни проблеми като прекалено отслабване на горната част на тялото и „омускуляване” на долната част, нещата стават доста по-бавно и т.н. Може би вместо да правиш „повече от същото” е време да започнеш да правиш нещо напълно различно.

Например вместо да се чудиш как да намалиш ханша (което всъщност е невъзможно), бедрата и дупето, може би трябва да се концентрираш върху увеличаването на раменете и гърба. По широките рамене и гръб (нещо различно), съчетани с тясна талия, според мен биха дали по-добра обща визия отколкото усилията за по-нататъшно намаляване на долната част (повече от същото). Може би не е зле да обмислиш заместването на част от тренировките, които правиш до момента с тренировки с тежести 2 пъти седмично в зала, с акцент върху повече мускулна маса в горната част на тялото.

Вместо да задълбаваш все повече в НВД и Дюкан (повече от същото), което с течение на времето ще действа все по-слабо, може би трябва да обмислиш включването на повече зареждащи дни (с повече комплексни въглехидрати), ротация на въглехидратите, методиката „Cheat Your Way Thin” и други различни неща.

Може би трябва да намалиш тренировките за да намалиш кортизола, може би трябва да увеличиш броя на храненията за да ускориш метаболизма, няма точна рецепта защото различните хора реагират различно на различните стимули.

В крайна сметка, това което си мисля е че може би ще имаш полза да мислиш в посока „нещо различно”, а не „повече от същото”. След 2-3 месеца когато „различното” спре да действа пак можеш да се върнеш на „същото”.

Мислих да ти напиша доста от нещата, които колегата antov12 ме е изпреварил и е описал чудесно. Организма е страхотно умна машина, и когато го подлагаме на нещо, независимо дали е диета или тренировки, достатъчно дълго време, той намира начин и се адаптира. Пример: Ако месец-два тичаш редовно на пътеката с едно и също темпо, по един и същи начин и т.н. в края на първия или втория месец тялото ти ще изразходва много по-малко енергия в сравнение с началото на първия месец, за да избяга същото разтояние и да извърши същата работа. Та antov12 много добре те насочи към смяна на стратегията. Дай си няколко дни в положителен калориен баланс (калориен излишък), смени високо белтъчната диета, смени тренировките и т.н. И аз също като него мисля, че не е добра идея да се чудиш как да изчистиш мускулите от краката си. Точно тези мускули горят най-много калории и ти помагат адски много по пътя към отслабването. Насочи се към покачване на мускулната маса в горната част на тялото, а долната част можеш да тренираш за тонус. И като цяло няма как да сваляш мазнини само от горната част на тялото, а пък долната да не помръдва. Явно си в така нареченото “плато” или “застой”. Иначе тялото отслабва равномерно и гори мазнини от всички части на тялото. Да, може първоначалния ефект да е в горната част на тялото, но после нещата ще се балансират и ще слабееш и в долната. Отделно, че е  нормално за жените да отслабват трудно в долната част на тялото. Генетика си е. Жените трупат най-лесно и горят най-трудно мазнини от ханша и бедрата заради това, че това помага за износването на плода. Мъжете пък трупат най-лесно и най-трудно свалят от талията. Така ни е заложено. При нас се получава буревидната форма, а при вас - крушовидната. И да, процеса е бавен. Здравословно и нормално е да сваляш по 0,5-1кг. на седмица и както сама си забелязала с времето този процес става по-бавен и по-труден именно поради адаптацията на организма. Стискай зъби и се зареди с търпение. Друг начин няма. :)

13.04.11
10:11

Здравейте,отново.Сърдечно благодаря за отговорите ви.Прецаках си предишната регистрация,за това си направих нова.
За 2 дни много изчетох за въглехидратната ротация,уж установих нуждите ми от В/П/М-сега остава да избера схемата.Колебая се между 3:1(Нисковъглх.П-45%/В30%/М-9% и Високовъглх.-30%/50%/9% и популярната 1:2:3:2:2:1:3 -1 НВД/2РВД/3ВВД ,като се страхувам от връщане на килограми ,но ще следя да съм на минус 400-500.В последния месец съм постоянно уморена от тренировките и имам лека мускулна треска(която е приятна :)))) ,но така се надявам да съм по-енергична.
Относно тренировките за гърба и ръцете винаги съм ги пропускала,а да не говорим пък за тежести.Имам сколиоза придобита от неправилна стойка (вечно съм леко прегърбена)съответно мускулите на гърба и ръцето ми са мн слаби и доста отпуснати/разтегнати с толеранс към прегърбването,често изпитвам болка и дискомфорт.За да коментирам положението с ръцето -не мога да ги държа вдигнати,не мога да завия крушка без да изпитам слабост...Благодарение на вас и близките ми до няколко дни ще потърся специалист,чувала съм за инструктури ,които допринасят за връщане на гръбнака с около 20 градуса за месеци.Ще се радвам да ми препоръчате някой!
Реших,че вместо да се чудя как  да направя тренировката за долната част изтощителна и работеща,как да сваля и т.н. да обърна внимание на много належащ проблем-гърба и стойката.Ще се фокусирам върху тях и ще тренирам допълнително мин 3 пъти седмично за отслабване.Преди години ортопеди ми казаха ,че ако продължавам с същия дух ,ще постигна трайно изкривяване,проблеми със сърцето, жестоки болки в гърба,усложнения при раждането и ефекта Квазимодо.
Та стига приказки заемам се-още днес ще посетя фитнес център и ще поговоря с инструктор.Надявам се да нямеря някой разбиращ от естеството на проблема.

22.05.11
14:19

Здравейте.Аз съм нов ходя на фитнес от 2 месеца бягам от 1 седмица имам проблем с килограмите.Тренирам горе долу по 1 час, час и половина и бягам приблизително 3.5-4.0 километра на ден.Моята програма е следната 2 дена тренирам и бягам( в 1 ден тренирам и бягам) и 1 ден почивка.Та искам да попитам може ли някой да ми препоръча някаква диета изчислих си BMR-то.На ден трябва да приемам 2060.883898477324 калории.Нов съм и не мога да си намеря подходящата диета с наднормено тегло съм на 16 години  висок съм 1.75-6 а тежа 98-99 кг старая се много имам желание да сваля излишните килограми.Ако може някои да ми каже някаква диета ще му съм много благодарен.Искам да попитам също дали трябва да приемам някакви добавки като креатин - Л-карнетин и такива.
Между другото ето го калкулатора с който си изчислих BMR-то http://dieti.cmc.bg/bmr-calculator.php

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Мнението беше редактирано от Tinyo Bozov на 22.05.11 14:21.

22.05.11
16:36

казано от Tinyo Bozov на 22.05.11, 14:19:

... изчислих си BMR-то.На ден трябва да приемам 2060.883898477324 калории.

“Недай си боже” да приемеш 2060.883898477325 калории и веднага ще ти се лепне на корема.
Препоръчвам ти да прочетеш тази тема. (не правя реклама, а просто мисля, че ще ти бъде полезна)

И един съвет от мен(бизнес съвет): Няма недостижими неща, има само неясно поставени цели, зле подбрани средства и основното – погрешни стратегии.

Мнението беше редактирано от Fallen на 22.05.11 16:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1