10.04.11
23:08
Здравейте, понеже от половин месец не тренирам и ми предстои операция и поне още месец и половина няма да имам тренировки, въпросът ми е как да запазя и малкото мускулна маса която имам. Какво да хапвам? Да намаля ли въглехидратите и да продължа да приемам повече белтъчини и малко протеин ми е останал да си го доизпия или какво? Мерси предварително и дано не съм объркал раздела!
10.04.11
23:28
Положителен калориен баланс -> ввд
казано от anonymous на 10.04.11, 23:28:
Положителен калориен баланс -> ввд
то хубаво ама с таз ВВД за месец и половина без тренировки да не взема да напълнея, което не ме устройва ?
10.04.11
23:56
Когато аз не тренирах спазвах РБД , не се омазних много въпреки нереално бавния ми метаболизъм а за месец и половина няма да изгубиш никаква мускулна маса ако се храниш добре.
Не че е моя работа , но каква е операцията ?
11.04.11
06:48
С РБД може да се прави всякаква диета,както за понижаване,така и за увеличаване на теглото.Но кой вариант ще избереш зависи само и единствено от тебе,как и какви калории ще приемаш съобразени с твоя Калроиен баланс.Повече можеш да прочетеш за него във форума точно в този раздел си има важна тема :) .
11.04.11
09:36
Виж тук - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52360#p-610936 . Накратко - по-добре да се омазниш сега, но да запазиш максимално мускул, а НВД без тренировки за мен е мускулно самоубийство :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.04.11 09:36.
Ясно по добре да се поомазня малко, отколкота да загубя и малкото мускул който имам :D Операцията е на разширена вена на единия тестис, но самата операция е по горе към корема. Но няма начин после да тренирам поне месец.
12.04.11
12:06
Ако са ти водни мускулите (правени по билдърския начин - с много повторения, помпане, креатин, добавки ), от сега можеш да се примириш със загубата им.
Възможно най-малко мускули ще загубиш ако се храниш циклично (intermittent fasting) или ВМ-НВД, или комбинация от двете.
Ако гледаш да пазиш мускулите с въглехидрати, ще се омазниш със сигурност, защото ще трябва да ядеш много калории. Няма ли тренировки, въглехидратите не вършат работа.
казано от Freelancer на 12.04.11, 12:06:
Ако са ти водни мускулите (правени по билдърския начин - с много повторения, помпане, креатин, добавки ), от сега можеш да се примириш със загубата им.
Възможно най-малко мускули ще загубиш ако се храниш циклично (intermittent fasting) или ВМ-НВД, или комбинация от двете.
Ако гледаш да пазиш мускулите с въглехидрати, ще се омазниш със сигурност, защото ще трябва да ядеш много калории. Няма ли тренировки, въглехидратите не вършат работа.
Ами определено не съм трениръл по този начин който описа, взимал съм единствено малко протеин, иначе ще я погледна тази диета, защото определено след като се замислих не ми се ще да се омазнявам :/ и без това не съм много чист...
12.04.11
13:44
С IF съм 50-50. Можеш да го използваш и него, но въпреки всичко трябва да си ако не в калориен излишък, то да си в калорийно равновесие. Какъвто и режим да спазваш, има ли калориен дефицит ще има и загуба на мускулна тъкан. Неизбежно е. И ако караш по ИФ внимателно прецени схемата и времето на гладуването. След 1 (и малко) ден глад настъпва пълно изчерпване на чернодробния и мускулния гликоген (чернодробния се изчерпва и за 8-10 часа сън), кръвната глюкоза, започва стабилно нарастване на глюкагона, хормона на растежа и адреналина. Малко след това нараства и кортизола и започва стабилна глюконеогенеза и разграждане на мускулен протеин. Отделно като настане момента на “голямото плюскане” зареждай и с въглехидрани храни, за да презареждаш гликогена доколкото е възможно.
хмм прочетох за тази (ПГ) диета и това периодичното гладуване хич не ми допада, свикнал съм се да се храня редовно и мисля да я карам поне на калорийно равновесие пък каквото стане...след месец и половина - два ще пиша какви са резултатите.
12.04.11
14:13
казано от Insomniac на 12.04.11, 14:08:
хмм прочетох за тази (ПГ) диета и това периодичното гладуване хич не ми допада, свикнал съм се да се храня редовно и мисля да я карам поне на калорийно равновесие пък каквото стане...след месец и половина - два ще пиша какви са резултатите.
Е, да. Този хранителен режим е тежък психически. Изисква се доста воля, особено ако си свикнал да ядеш 4-5-6 пъти на ден и изведнъж да не докосваш храна цял ден. Храни се както решиш, но (вече прекалявам) гледай да не седиш в калориен дефицит. :) И си хапвай и въглени. Да пишеш какво се случва. ;)
казано от ProXxX на 12.04.11, 14:13:
Е, да. Този хранителен режим е тежък психически. Изисква се доста воля, особено ако си свикнал да ядеш 4-5-6 пъти на ден и изведнъж да не докосваш храна цял ден. Храни се както решиш, но (вече прекалявам) гледай да не седиш в калориен дефицит. :) И си хапвай и въглени. Да пишеш какво се случва. ;)
;) Ок. А под въглени какво имаш предвид (wasntme)
Мнението беше редактирано от Insomniac на 12.04.11 14:33.
За тоя месец яж бавни въглехидрати до 5-6 часа, повечко протеин, малко разходки и нищо няма да изгубиш.. :)Ако толкова много ти се прияде сладко изачкай до следващия ден и сутринта нагъвай, но по принцип би трябвало на другата сутрин да си забравил :D
12.04.11
14:36
Въглени = въглехидрати. Придобих вредния навик от други хора да ги наричам така от време на време. :)