24.03.11
12:43
Здравейте,
от април смятам да започна период за изчистване. Целта ми е да сваля около 3-4 килограма за следващите 2-3 месеца. В момента съм 71кг, ръст - 172см, 20 год., стажа е около 4-5 години (с прекъсвания). Много е важно за мен да запазя колкото се може повече мускулна маса и затова съм се насочил към БЦАА + Глутамин. Първия ми въпрос е има ли по-добра комбинация за запазване на мускулната маса при период за изчистване?
Следващия въпрос, с оглед на целта ми (сваляне на колкото се може по малко мускулна маса) е кога е по-разумно да правя кардио тренировка (интервална) - сутрин веднага след ставане или 2 часа след закуската ?
Благодаря предварително за вниманието.
Имам и още някои въпроси относно приема на БЦАА и Глутамин, но ще ги задам като удобрите комбинацията :)
24.03.11
14:52
Ще следя темата с интерес, тъй като и аз съм се насочил към БЦАА и глутамин и съм се захванал вече с кардиото. Така че, по тази част съвет не мога да дам, тъй като нямам впечатления, но и аз след известно четене съм се насочил към БЦАА и глутамин.
Относно времето за тренировка - преди или след закуска - май ще получиш разнообразни отговори - аз лично съм имал най-добър ефект сутрин преди закуска (само с няколко глътки вода в стомаха). Освен личен опит друга аргументация не мога да дам, но преди няколко месеца попаднах на тази статия - http://lubomirivanov.com/2616 , може и да намериш нещо полезно.
26.03.11
17:45
С извинения че пиша тук но не ми дава да пствам теми и наситна искам да ми тоговори някои какфа е дневната доза БЦАА 1000 прочетах доста в нета никаде не пише конкретно на едно място пише че е две капсули преди и две след тренировка на друго две на ден продавача от които го закупих каза да пия по 6 до 8
Никой ли неможе да ми помогне ?
Раздвоен съм дали да си взема само суроватъчен протеин, който да пия веднага след тренировка или комбинацията БЦАА+Глутамин, относо след тренировка??
Спорна работа, никой неможе да ти каже със сигурност, да не говорим и огромната доза субективизъм която се поражда от това, че на всеки всяка добавка влияе различно. Аз бих пробвал БЦАА- по време на трен и глутамин след и вечер. Протеина ще си го набавиш от храната, ако режима ти е читав. А ако ли не е, не се захващай с каквото и да е.
от опит - и само с ВСАА става - по 20-30гр/ден, разпределени в няколко (поне 4) приема, като 2 са преди и след тренировка. ако ще пиеш и глутамин, гледай приемите да не съвпадат. работещите дози при него са в същия диапазон.
за кардиото ... лично аз го правя след работа (късния следобед) и бих дал мнение, основано само на предположения ... по-добре ми звучи да е след закуска, но и това е според “зависи” от останалия ти дневен режим
А ако вместо глутамин взема казеин и го пия само преди лягане. И отделно взимам 5грама БЦАА преди трен, 5 грама след трен и 5 грама след обед между храненията ?
12.04.11
16:06
Определено казеинът е по-есенциален от глутамина, особено ако досега не си ял преди лягане. БЦАА-то може да го разделиш на няколко приема по 5гр.
Най-важно е преди и след трен, оттам вече ти си преценяш колко да добавиш сутрин/преди лягане и т.н.