12.04.11
16:40
Ако мога да попитам за Пикантни колбасчета (сурово-сушени пушени полутрайни) представляват нещо като наденица но по-тънка и леко жилави,не се готвят вакумирани са и направо се хапват, не може да не сте ялиТа въпросът ми е какво мислите за тях в НВД. Направих си меню от днес го почнах и първият ми ден е 7:20 - 100г бадеми 10:40 - 80г бирени фъстъци 14:20 тези пикантни колбасчета 3-4 на брой 16:20 1 грейфрут 18:30 салата от маруля и краставица (с олио,зехтин и сол).Другите дни в менюто ми са включени риба,кашкавал,други ядки,лютеница,сирене,мляко,зърнени закуски и т.н (опитвам да не ям изобщо хляб,но в седмицата 3-4 филиики общо). Аз съм 166 61кг 14г почти 15,искам да изкарам коремната преса но без да губя маса от другите мускули. Тичам по стълби 3 пъти седмично и тренирам през ден или 2 дни трен 1 почивка. Тренирам сериозно от 2-3 месеца у дома. Предимно лицеви.. набирания и упражнения с дъмбел.. правя коремни 2-3 пъти седмично. Храните за цялата седмица са ми разпределени г/д както в първия ,които съм написал по горе.Та въпроса ми е добре ли съм направил режима за моите килограми и тренировачни дни? Дали няма да сваля мускулна маса ако правя това кардио с НВД и дали да продължавам да ям Пикантни колбасчета докато съм на НВД?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 12.04.11 16:43.
12.04.11
17:35
Преди да дискутираме каквото и да е:
1. На тези години не трябва да спазваш ограничителни хранителни режими какъвто е НВД от към въглехидрати. Само ще си навредиш на организма. Трябва просто да промениш хранителните си навици и да наблягаш на качествена храна, без junk food.
2. Теглото ти е нормално за височината. Би ли качил снимка в цял ръст, за да се прецени дали наистина се нуждаеш от отслабване?
3. В менюто има доста грешки, но тях ще обсъждам само ако изпълниш 2. и евентуално ако наистина имаш нужда от отслабване.
Поздрави! :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.04.11 17:36.
12.04.11
17:42
Няма смисъл да качвам снимка защото аз това НВД не го правя за отслабване а да изкарам плочките... корем нямам... г/д разбрал недоразбрал чух ,че за да ги изкарам плочки ми трябва НВД + кардио... 2 месеца се бъхрах като луд на коремни вече ми бяха като детска играчка и реших ,че освен леко горните другите няма мога изкарам... чуда се вече какво да правя за тея плочки :@ някакви съвети??? на всякаде пише НВД + КАРДИО
12.04.11
17:50
Run Forest, RUN!!!
Бягай и продължавай с пресите. Обаче не всеки ден .Примерно 2 правиш 1 почиваш нещо от сорта. НВД - забрави. НВД не правил за отслабване - ами то за качване едва ли става. Плочките се вадят точно с правилно хранене и кардио.НВД на тази възсраст (както ти е казал и прокс не ти трябва).Просто спри дюнери, джобове, пици и темподобни работи, безалкохолното, бирата (ако пиеш). Ако риташ или спортуваш някакъв спорт любителски (волейче, баскетче ) го прави по-често и всичко ще си дойде на мястото. Може да правиш ХИИТ кардио, от което лично аз доста съм доволен.
12.04.11
17:56
казано от Relefo relefof на 12.04.11, 17:42:
Няма смисъл да качвам снимка защото аз това НВД не го правя за отслабване а да изкарам плочките... корем нямам... г/д разбрал недоразбрал чух ,че за да ги изкарам плочки ми трябва НВД + кардио... 2 месеца се бъхрах като луд на коремни вече ми бяха като детска играчка и реших ,че освен леко горните другите няма мога изкарам... чуда се вече какво да правя за тея плочки :@ някакви съвети??? на всякаде пише НВД + КАРДИО
Значи е време да ти обясня малко по-разбираемо. НВД означава Ниско Въглехидратна Диета и тя се ползва с цел отслабване.
Защо не ти се виждат всичките плочки? - Защото върху тях има слой подкожни мазнини.
Как се маха този слой? - Чрез отслабване и намаляне на подкожните мазнини.
Обаче...
- твоето тегло е нормално и не се нуждаеш от отслабване и такива режими като НВД. Особено по време на пубертета! Само накратко ти казвам, че в момента тялото ти се променя адски много, както външно, така и вътрешно и се нуждае от енергия, за да става това правилно. Енергията идва с храната. Затова не трябва да се ограничаваш и да оставиш тялото ти да се развива по правилния начин.
- съветите където се дават за НВД + Кардио са правилни, но те са за хора достигнали пълното си биологическо развитие т.е. над 17-18 години и които наистина имат проблем с килограмите.
- защо с коремни преси не става? - Става, но коремните преси се правят, за да могат плочките ти да пораснат на големина и да се виждат по-добре. Какво трябва да направиш, за да растат? - Да ядеш правилно. Как да се храниш правилно? - Прочети тук - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874 .
Ако имаш въпроси - питай? С радост ще ти отговарям, но въпросния режим, който искаш да следваш няма да коментирам. Все пак целта тук е да ти помогнем, а не да ти вредим! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.04.11 18:00.
12.04.11
17:59
Тва е ,че съм много злояд... не ям пици(ако на тесто с домати и салам викаш пица значи ям),джобове и т.н ям предимно нещата от НВД-ТО с много хляб + картофи... много обичам сладкото и много наблягам на зърнените закуски ям постоянно плодове... се едно съм на НВД.. така ям от както се помня... само ,че с много хляб и доста сладко... ако спра сладкото безалкохолното бирата,хляба ,а продължа да си ям риба,млечни,зърнести храни,ядки,таратор яко и плодове и зеленчуци вкарам кардио 3-4 дни седмично след 1 месец дано има промяна.Мисля да пробвам ако не стане ще пиша... може да дадете още съвети как да изкарам долните останалите 2 реда :) сега изкарах 1 за 2 месеца всеки ден почти коремни... ще намаля коремните на 3-4 дни седмично
12.04.11
18:04
казано от ProXxX на 12.04.11, 17:56:
казано от Relefo relefof на 12.04.11, 17:42:
Значи е време да ти обясня малко по-разбираемо. НВД означава Ниско Въглехидратна Диета и тя се ползва с цел отслабване.
Защо не ти се виждат всичките плочки? - Защото върху тях има слой подкожни мазнини.
Как се маха този слой? - Чрез отслабване и намаляне на подкожните мазнини.Обаче...
- твоето тегло е нормално и не се нуждаеш от отслабване и такива режими като НВД. Особено по време на пубертета! Само накратко ти казвам, че в момента тялото ти се променя адски много, както външно, така и вътрешно и се нуждае от енергия, за да става това правилно. Енергията идва с храната. Затова не трябва да се ограничаваш и да оставиш тялото ти да се развива по правилния начин.
- съветите където се дават за НВД + Кардио са правилни, но те са за хора достигнали пълното си биологическо развитие т.е. над 17-18 години и които наистина имат проблем с килограмите.
- защо с коремни преси не става? - Става, но коремните преси се правят, за да могат плочките ти да пораснат на големина и да се виждат по-добре. Какво трябва да направиш, за да растат? - Да ядеш правилно. Как да се храниш правилно? - Прочети тук - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874 .Ако имаш въпроси - питай? С радост ще ти отговарям, но въпросния режим, който искаш да следваш няма да коментирам. Все пак целта тук е да ти помогнем, а не да ти вредим! ;)
По късно видях коментара ти :) ще прочета и ще пробвам... ако имам въпроси ще пиша... БЛАГОДАРЯ и на 2ма ви :)
12.04.11
18:05
Прочети линка, който ти дадох. Тесто с домати и салам не е ядене. Сладкото също не ти помага с нищо. И да, ограничи коремните преси само до 3-4 дни в седмицата и най-добре се хвани да спортуваш нещо. Баскетбол, футбол...ако щеш само тичай в парка или на близкия стадион. Прави и лицеви опори. Ако се храниш правилно и спортуваш ще видиш резултати!
12.04.11
18:32
А пък ако имаш възможност - запиши се на плуване. Това е най-хубавият спорт, най-полезният. Ако си сериозен ще постигнеш не само плочки, но и изключително добре изглеждащо тяло.
14.04.11
15:00
такам от няколко дни се опитвам да спазвам здравословното хранене и мисля , че се получава.. въпроса ми обаче е какво кардио би било най-полезно за корем. Знам ще кажете тичане??? но има 2-3 седмици в който няма да мога да тичам вън... най полезното кардио за корем у дома? В момента тичам по 3 пъти седмично стълби за около 15 мин ,но натоварването е много по голямо в краката... тичал съм и на място 22-23мин,но мисля ,че не действа толко добре колкото стълбите??? моля мнение за някакво друго кардио или повече мнения относно тичането по стълби и на място ? Мерси за съветите предварително.. просто искам най- качественото кардио за корем да избера в дом условия :) което да ми помогне да изкарам тея шибани плочки :)