USB Labs Anabolic Pump + Powerfull Review

11.04.11
21:22

Здравейте,

Реших да направя едно ревю на тези продукти с надеждата, че ще помогне на някой, който се колебае дали да ги изпробва. Нямам много мнения из форума (дори никакви ;) ), но благодарение на BB-Team намерих доста полезна информация относно тренировките, храненето и добавките и бих искал ако мога и аз да помогна с нещо.

Тренировъчен опит на автора + предишен опит с подобни на представения продукти :
На 23 години съм, имам 7 месеца стаж във фитнес залата и в момента съм 72кг. Ще напиша малко относно това как тренирам, с какво се храня и какви други добавки съм вземал/ вземам в момента и след това ще дам оценка на Anabolic pump и Powerfull.

Хранителен режим - Като цяло е близо до ВВД със 6 хранения на де, като гледам всеки ден да поддържам калориен излишък от 200-300 калории. Съотношението на протеин, въглехидрати и мазнини е 40%/35%/25%. Разбира се, няма как да кажа с абсолютна точност, че приемам точно толкова на калории на ден или че съотношенията са точни такива, но гледам да съм максимално близо. Въглехидратите са предимно със среден ГИ, разбира се от време на време си позволявам да чийтна.

Тренировъчен режим - Както казах имам около 7 месеца стаж, тренирам по 3 пъти на седмица, след 8 седмици тренировка почивам по една и променям леко тренировъчната програма. Всяко упражнение е от по 2 серии, а повторенията са в range 5-7, като се старая последното да ме изцежда напълно, т.е. да не мога да направя повече от това.

Хранителни добавки:
Суроватъчен протеин - след тренировка го смесвам с вода, а през останалото време - с мляко и го пия между основните хранения.
Креатин - най-обикновен монохидрат, 5 гр. след тренировка в тренировъчен ден и 5 гр. сутрин в нетренировъчен. Пия го един месец и един месец почивам.
Глутамин - отново най-обикновен глутамин, 5 гр. след тренировка и 5гр. преди лягане.
Мултивитамини - в тренировъчен ден непосредствено след тренировката, в нетренировъчен - сутрин.
Предишен опит с Anabolic pump и Powerfull нямам. Други добавки, освен изброените, също не съм използвал.

Причина за избора на дадения продукт :
Откакто съм на хранителния режим, който описах, съм доста доволен от резултатите. Започнах 64кг и успях да стигна до 74кг. Единственият проблем с него, че и бързо се омазнявам и тъй като не понасям да се гледам със шкембенце, колкото и да е малко, се налага да минавам в периоди на чистене през няколко месеца. Точно затова реших да пробвам Anabolic pump, тъй като идеята му е да позволи прием пием на повече въглехидрати, без съответното повишаване на мазнини.  Доколкото видях има няколко аналогични продукти, може да са по-добри, може и да не са - това не знам. Реших да пробвам точно този продукт, тъй като за компанията USB Labs по принцип има много позитивни отзиви, дори спечелиха награда за най-пробивна фирма на 2010г. (ако не се лъжа).
За Powerfull - накратко това е тестостеронен стимулатор, бях любопитен, а и с малко излишни средства и реших да закупя и него. По-подробно описание на двата продукта можете да си намерите навсякъде в интернет.

Предварителни очаквания:
Очаквах позитивни резултати и от двата продукта, поне до някаква степен. Чудеса не съм очаквал, разбира се.

Какво количество е прието от продукта преди пускането на ревюто :
Около 3/4 и от двата продукта . И двете бутилки стигат за близо месец, аз ги приемам от 3 седмици и 1-2 дни.

Цена :
Както повечето, да не кажа всички, добавки в България са скъпи. Вървят от порядъка на 80-100 лева, повече информация отново можете да видите в онлайн магазините.

Вкус и разтворимост :
И двата продукта са на капсули, така че няма какво да се каже по тази точка. Все пак ако трябва да сме напълно честни, Anabolic pump капсулите са горчиви ;)

Сила и издръжливост :
И тук нямам какво толкова да кажа. По принцип всяка седмица гледам да увелича леко килограмите с цел прогресия, така че това се запази напълно. На всяко упражнение успях да кача по няколко килограма или няколко повторения.

Мускулен растеж :
В началото на приема бях 70кг, с 9,5% процента подкожни мазнини спрямо калипера ми. Тъй като не е най-точното нещо на света използвам и шивашки метър, както и огледалото ;) За тези три седмици качих 2кг, според калипера съм си все така 9,5% мазнини, а според метъра  +1 см на талията.  Като равносметка това са 2 сравнително чисто качени килограми, за някои може да не са много, но аз не качвам бързо маса и то особено през последните месеци. Мерки на останалите части на тялото все още не съм вземал, ако някой държи - ще ъпдейтна ревюто в края на седмицата окончателното приключване на двете бутилки.

Странични ефекти :
Anabolic pump - Единственият страничен ефект е по-често ходене до тоалетната, обикновено 2-3 часа след взимане на капсулата. Тук ще вметна нещо друго, което не е точно страничен ефект, но е вид неудобство. Дозата е 1 капсула 15 минути преди хранене богато на въглехидрати и понякога е доста неудобно да се планира.

Powerfull - 1-2 малки пъпки по тялото, като следствие от повишаването на тестостерона. Очаквах да е по-зле при мен, тъй като 5-6 години имах доста тежко акне и се отървах напълно от него едва преди година.

Обща оценка : 8/10
Ами с оглед на резултатите съм доволен от продуктите, качих мускулна маса и си запазих процента подкожни мазнини. Естествено резултатите не са такива, каквито би трябвало да се очакват от надутите реклами и на двата продукта, но ако се подходи реалистично към тях и се комбинират с хранителен режим и тренировки са задоволитени.

Надявам се ревютото да е задоволително, пишете ако има нещо, което да трябва да се добави или промени :)

Темата беше редактирана от ActionHank на 11.04.11 21:27.

12.04.11
16:54

Много ми харесва ревюто от гледна точка на това, че е написано интелигентно и реалистично. Аз лично се интересувам от това дали усещаш някакво допълнително нампомпване от анаболик пъмпа и дали имаше положителен ефект върху либидото и съня от пауърфул.

Имаш някои пропуски в режима (ясно и точно мога да ти дам съвет за приема на добавките, тъй като яденето не е описано в детайли, а от това, което си написал изглежда окей), като например витамините трябва да се приемат веднага след следтренировъчното хранене, преди тренировка е добре да сложиш 20гр протеин (2/3 доза), 5гр креатин, 5гр глутамин. 1 месец/1 месец ми се вижда излишно за креатина, по-скоро 2месеца прием/1 почивка.

П.П Слабо вероятно е пъпките да са от пауърфул, а анаболик пъмп определено действа по този начин на по-чувствител стомах, така че няма от какво да се притесняваш.
Успех!

Мнението беше редактирано от Георги Рачев на 12.04.11 16:56.

12.04.11
22:16

Георги Рачев.

Ами някакво по-силно напомпване от Пъмп-а не съм усетил. Една от дозите я вземам с предтренировъчното хранене и мога да кажа, че през изминалите седмици не съм имал слаба тренировка - имах енергия и сила и успявах да кача работните тежести всеки път, дори и с малко.

За съня и либидото отново не мога да се изкаж с абсолютна убеденост - по принцип нямам нито с едното, нито с другото, затова и да е имало разлика не е била чак толкова голяма. Може би някой, който не успява да се наспи би забелязал по-сериозно подобрение.

Иначе мултивитамините ги взимам точно след тренировка, а преди нея - протеин и въглехидрати. На повечето места съм чел, че креатина и глутамина се приемат непосредствено след тренировката и затова ги взимам след нея. А за цикъла на креатина - пак на някои места съм чел, че е един месец, на други 2, на трети - 3 и т.н. :D

Благодаря за коментара и ако има още нещо, което те интересува питай :)

Мнението беше редактирано от ActionHank на 12.04.11 22:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1