Имам силната мотивация да отслабна, спортувам, но не се получава! Помогнете!

12.04.11
03:25

Здравейте на всички ! Вече не зная към кого да се обърна. Спортувам активно интензивен стил аеробика, доста интензивен дори.
3 пъти седмично ходя. гледам да ям предимно белтъчни храни-картофите и ориза съм ги изключила. алкохол пия радко.
като цяло не се движа кой знае колко.... старая се да изглеждам добре, но...
сега съм на 22г-преди 4г бях 65кг на височина 178, сега съм 80…понякога свалям, понякога качвам, но кой знае каква разлика няма.. а в тренировките си се блъскам страшно много.
дайте ми съвет младо момиче съм , и аз искам да изглеждам добре.
ПРобвах диетата на дюкан, но при мен лично не е съвместима с активен спорт.
Помогнете ми- виждам че това е саит , в който пишат компетентни хора, които спортуват!
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 12.04.11 08:52.

12.04.11
05:55

Може ли да опишеш един типичен храноден?
И какво мислиш за тренировка с тежести?

fire.is.my.nature

12.04.11
07:46

Преглеждала ли си си хормоните? Щитовидна жлеза ?

Мила

12.04.11
08:51

гледам да ям предимно белтъчни храни-картофите и ориза съм ги изключила.

Аз вече виждам една грешка, предполагам, че ако опишеш храненето си и тренировките, ще изкочат и други спънки...

12.04.11
08:55

Имам една приятелка с подобен проблем. Много внимава какво  яде, ходи на фитнес рядко, но ходи на танци - два пъти седмично на народни танци и два пъти на зумба. Наскоро си прави прочистване на организма с някаква драконовска диета - цяла седмица на варено жито, по 100 гр. на ден. Никакъв ефект - единственото, което постига с всичко това е, че фигурата и стана по-стегната, но пак си е в същите мерки и килограми. Нямам идея на какво се дължи това нещо. Ако тя не ходеше на танци и не внимаваше какво яде, сигурно вече щеше да е 100 кг. Някой ако познава добър фитнес треньор, който да разбира от диети и тренировки за жени, нека да каже.

Да, както каза entwickler, кажи какви храни и напитки консумираш най-често и в какви количества. Опиши и разпределението на храната във времето. fire.is.my.nature също е права, може да имаш хормонални проблеми, но те от своя страна са породени от ежедневието ти - храната и емоциите. Ако сложиш снимка в цял  ръст , по разпределението на подкожните мазнини може да се направи догадка за хормоните без да ходиш на изследвания. Ако не искаш да се показваш пред аудиторията на сайта, най-добре отиди до някоя лаборатория и си пусни едни хормонални изследвания.
Отговори на тези въпроси за да не правим повече догатки и после ще видим как можем да ти помогнем.

12.04.11
11:19

мерси за мненията. тренировките ми са по час и половина, както вече ви казах доста интензивен стил аеробика. степ аеобика. мого се потя там. сутрин ям ябълка или яйце. ако съм на тренировка, която е от 6 , последно ям в 12 защото ми е тежко след това, след тренировка ям много късно вечер. понякога имам случаи, в които ставам от сън и започвам да се тъпча. ям предимно месо, яйца, сирене, салати.
килограмите си стоят сщите, просто съм се стегнала.
по отношение на структурата ми , съм по-слаба в краката, с по-големи прасци, и много качвам в областта на ханша и талията.
и не зная спрямо натоварените ми тренировки, коий режим е най - подходящ за сваляне на теглото?
Ще чакам с нетърпение отговорите!

12.04.11
11:22

ОК, ако мислиш че хормоните са ти наред направи следното нещо:
Няколко дни си пиши всичко което ядеш и му сметни калориите!
Виж колко се получава - не е само до видовете храна.
Да- трудно е само с пилешко филе да се напълнее - но не е невъзможно!!!

Друго важно нещо “Мазнините изгарят в пламъка на въглехидратите” Така, че картофи, ориз, боб и подобни винаги трябва да ги ИМА - вече точно кога, как и колко са други въпроси.

Мнението беше редактирано от entwickler на 12.04.11 11:23.

12.04.11
11:26

Здравей!

Ама ти сутрин само на 1 ябълка ли я караш? Не знам откъде идва проблема, но аз съм на същата височина почти и се докарах до 100 кг точно от такива диети - неядене, после яко ядене и сега се мъча да сваля едно 20 кг на първо време. Чети, това е моят съвет. Чети дневниците на момичетата, които се хранят добре, спортуват и са слаби. Важно е да ядеш, не карай на по 1 ябълка цял ден - това е абсурд, замисли се - цял живот ли така ще си поддържаш теглото? Не знам дали аз съм точния човек, от който да приемаш съвети, но знам едно - от прекалени ограничения не се отслабва качествено. После кг се връщат с лихвите.

Поздрави и успех!

12.04.11
11:55

някой може ли да ми даде някакво примерно меню>?
толкова блъскане за няма нищао. вече се отчайвам

12.04.11
12:01

като цяло не се движа кой знае колко

Ето това мон ами ти е основния проблем
Нали се досещаш че ако разчиташ на час и 30 мин движение и през останалото време лежпром...ми то това миприлича на трупане на маса :)
Тренировките са хубаво нещо,но няма ли обща физическа активност,то метаболизма пак ще ти се забави
не на последно място идва и генната предразположеност

А и както са споменали по горе,хранителния режим иска постоянство,не може да разчиташ от 1 седмичен такъв чудеса,виж,ако от двумесечен не става,може би наистина имаш проблем,който е от друг характер

Обикновено,не е така,хората са си здрави,простичко,не спазват режима,и масово залежават,разчитайки на час танци,или зала

12.04.11
14:57

всичко е важно, но не е ли най-важно храненето...на мен това ми е проблемът, че не зная как да се храня.
а натрупаната мускулна маса много трудно ли се сваля, тъй като така съм чувала?

12.04.11
18:09

Като начало може да пробваш моята тактика - на 46 години съм и внимавам да не качвам килограми. Засега удържам фронта. Не мога да пазя диети - влияят ми много зле. Затова правя така - ям от всичко, обаче по малко. Количеството на храната е много важно - като ще ям нещо, слагам си го в чиния, другото го махам от масата. Или ако съм на гости - хапвам от всичко по малко, като внимавам да не преяждам - при нас като отидеш на гости и постоянно те карат да ядеш или да пиеш и настояват постоянно. Сега му намерих цаката - казвам че съм алергична и никой не ме закача повече.

12.04.11
18:28

казано от vanessa peneva на 12.04.11, 14:57:

всичко е важно, но не е ли най-важно храненето...на мен това ми е проблемът, че не зная как да се храня.

Много е важно храненето. Има цял раздел за това. Има и цял раздел с дамски дневници и доста менюта в тях.
Дори не си описала един твой храноден, за да може някой да коментира. Е, установихме, че една ябълка не е закуска.

Натрупаната мускулна маса не се сваля лесно, но при теб няма никакви предпоставки да я натрупаш, понеже се занимаваш с аеробика. Имай предвид, че с малко мускули ще изглеждаш доста по - “стегната”, отколкото ако ги нямаш. Това е, в случай че решиш да ходиш на фитнес. Не бой се, нямаш толкова тестостерон, че да заприличаш на културистка в основен период.

12.04.11
20:49

казано от vanessa peneva на 12.04.11, 14:57:

Да,храненето е важно,но още по важна е общата физическа активност
Относно оправданието че не знаеш как да се храниш...еми моля моля,тук,има потребители,които са постнали чудесни формули и начини на храна,от теб остава малкото труд да сърчнеш форума

Най лесното нещо на света е да свалиш натрупаната мускулна маса :)

12.04.11
21:07

Taка момичетата качват много по-бързо от момчетата това би трябвало да ти е ясно, но ти явно не разбираш какво правиш! ДИЕТА= 4-5 хранения по минимални количества примерно 50г месо  ориз 50-100г премерен варен! Ябълки и други плодове от тях не се пълнее, но при момичетата не е полезно да се ядът след 12:00 на обяд, четох книги за тези работи, сутрин ти трябват фибри и протейн, а ти ги нямаш много много лошо! ЗАкуската трябва да си е нормална! Използвай 2-3 яйца не съм сигурен дали цели трябва да се ядът от момичетата, може би трябва само белтъка! Хапни малко мюсли с активийка ако ти понася добре, но гледай активиата или млякото да е с 0,1 до максимум 0,5 малсеност! След закуска също трябва да имаш нещо бананче или друго плодче, но гледам жените си слагат бананче. Обяд е не знам към колко го ядеш, но пробвай с половин краставичка и 1 доматче и вече там ако искаш сол може, но не прекалявай, солата задържа водата в организма, а докато правиш диета не е полезно да взимаш сол, защото все пак с диетата махаш 1-во водата после мазнините 1 диета не е за 1-2 месеца, това е много много грешно 1 диета за чистене на мазнини е в продължение 4-6 месеца, ако искаш чиста като перце, но естествено ти може да се храниш и като модел, но там идва другото спорт, е спортът за жената е много важен повечето жени доста често дори всеки ден правят по 2-4 часа разходка из молове и ткнт, и ако имаш възможност ти всяка вечер по 30мин или 1 час малко тичане ! за следобяд и вечеря не мога да ти помогна, ще те объркам нещо  и тогава да не стават фалове да качваш, вместо да сваляш! Да допълня 1 нещо Внимавай!!! как преминаваш от едни калории на други, там може метаболизма да се заяде и нищо да не стане, сметни за 1 седмица в момента колко калории ядеш и ги намаляй с 350! Не минавай под 1200, играл съм си на 500-800 калори 4 дена и се разболявам, а аз съм момче препдолагам ти още на 2рия ще се разболееш ;) Е това е от мен, може да има някоя грешка, но ...

13.04.11
02:31

мерси за отговорите на всички!
попрочетох някои неща из форума. разбирам че е добре да се храня по 4 пъти на ден средно. проблемът ми е че много ми се яде вечер , а не трябва. сега стискам зъби  и колкото да ми се яде , не трябва да ям. утре мисля да изям за закуска 2 яйца, за обяд ще видим.
до скоро :)

13.04.11
11:12

казано от ElmerFudd на 12.04.11, 21:07:

Taка момичетата качват много по-бързо от момчетата това би трябвало да ти е ясно, но ти явно не разбираш какво правиш! ДИЕТА= 4-5 хранения по минимални количества примерно 50г месо  ориз 50-100г премерен варен! Ябълки и други плодове от тях не се пълнее, но при момичетата не е полезно да се ядът след 12:00 на обяд, четох книги за тези работи, сутрин ти трябват фибри и протейн, а ти ги нямаш много много лошо! ЗАкуската трябва да си е нормална! Използвай 2-3 яйца не съм сигурен дали цели трябва да се ядът от момичетата, може би трябва само белтъка! Хапни малко мюсли с активийка ако ти понася добре, но гледай активиата или млякото да е с 0,1 до максимум 0,5 малсеност! След закуска също трябва да имаш нещо бананче или друго плодче, но гледам жените си слагат бананче. Обяд е не знам към колко го ядеш, но пробвай с половин краставичка и 1 доматче и вече там ако искаш сол може, но не прекалявай, солата задържа водата в организма, а докато правиш диета не е полезно да взимаш сол, защото все пак с диетата махаш 1-во водата после мазнините 1 диета не е за 1-2 месеца, това е много много грешно 1 диета за чистене на мазнини е в продължение 4-6 месеца, ако искаш чиста като перце, но естествено ти може да се храниш и като модел, но там идва другото спорт, е спортът за жената е много важен повечето жени доста често дори всеки ден правят по 2-4 часа разходка из молове и ткнт, и ако имаш възможност ти всяка вечер по 30мин или 1 час малко тичане ! за следобяд и вечеря не мога да ти помогна, ще те объркам нещо  и тогава да не стават фалове да качваш, вместо да сваляш! Да допълня 1 нещо Внимавай!!! как преминаваш от едни калории на други, там може метаболизма да се заяде и нищо да не стане, сметни за 1 седмица в момента колко калории ядеш и ги намаляй с 350! Не минавай под 1200, играл съм си на 500-800 калори 4 дена и се разболявам, а аз съм момче препдолагам ти още на 2рия ще се разболееш ;) Е това е от мен, може да има някоя грешка, но ...

Този коментар за мен е АБСУДРЕН! Първо се чете трудно и второ съветите в него не струват! Като цяло всичко ми звучи зле, но посоченото с червено най-много !

13.04.11
11:53

казано от ralista на 13.04.11, 11:12:

казано от ElmerFudd на 12.04.11, 21:07:

Този коментар за мен е АБСУДРЕН! Първо се чете трудно и второ съветите в него не струват! Като цяло всичко ми звучи зле, но посоченото с червено най-много !

Подкрепям! От целия коментар трябва да остане само ”не мога да ти помогна, ще те объркам нещо  и тогава да не стават фалове “.

13.04.11
15:44

хах дал съм и храните който според мен ще са и полезни за вечеря не знам какво ядът жените за това и съм и казал, също за цели яйца 2-3 може да и повлияят зле, за това съм казал не съм сигурен дали при момичето няма да ги лепи точно тея мазнини от жълтъците, а и с жълтъците може да се натровиш. Ще ми кажете, че при хора който правят хранителн режим за чистене ядът мляко 4,5% масленост ? За солта гледам нещо пак грешно съм бил написал ? Солта  само ако тя иска разбира се, аз ги ям без сол, но познавам 1 момче което не може да яде без сол гадно му става ...

Следобяд и вечеря момичетата не съм сигурен какви храни ядът дали леки или храна която задоволява глада, за това и казах, че ще объркам нещо! И както знаете на всеки организма е различен тя с това пак може да качи килограми, а аз да свалям!

13.04.11
15:59

казано от ElmerFudd на 13.04.11, 15:44:

хах дал съм и храните който според мен ще са и полезни за вечеря не знам какво ядът жените за това и съм и казал, също за цели яйца 2-3 може да и повлияят зле, за това съм казал не съм сигурен дали при момичето няма да ги лепи точно тея мазнини от жълтъците, а и с жълтъците може да се натровиш. Ще ми кажете, че при хора който правят хранителн режим за чистене ядът мляко 4,5% масленост ? За солта гледам нещо пак грешно съм бил написал ? Солта  само ако тя иска разбира се, аз ги ям без сол, но познавам 1 момче което не може да яде без сол гадно му става ...

Следобяд и вечеря момичетата не съм сигурен какви храни ядът дали леки или храна която задоволява глада, за това и казах, че ще объркам нещо! И както знаете на всеки организма е различен тя с това пак може да качи килограми, а аз да свалям!

Като цяло, според мен ти не си наясно, не само за момичета ами и за момчета ,както е полезно и какво не!!! Няма голяма разлика дали си мъж или жена, храната е едан и съща за всички. Количествата са различни спрямо нуждите и целите.
Пишеш объркано и неясно и даваш много необмислени съвети.
Нито мюслите и активията са най-добрият избор за закуска, нито пък краставица и домат са достатъчни за обяд.
По добре порчети малко повече и тогава съветвай другите!

Ванеса, от прочетеното наиситна си мисля, че може да имаш някакъв хормонален проблем.
Пак ти казвам, качи някаква снимка, за да се опитам  да ти помогна.

14.04.11
03:02

нямам подходяща снимка в наличност.
не етрудно да се опиша.
висока около 177-8, нормална в краката, доста пълна в областта на корема  и ханша.
не зная дали имам хормонален проблем, но мога да кажа че имам същата структура като майка си.
коремът ми е проблем, ханшът  също.
от аеробиката, която е интензивна, доста се постягам, но искам резултати, когато се кача на кантара.
аеробиката за този момент е моят спорт, от години я познавам, и отивам там с огромно желание.
товакоето маалко не ми харесва е , че прасците ми , които по принцип не са малки,, се доразвиха там,но се надявам със сваляне на килограмите, да има и там резултат.
реших да пиша в този форум, тъй като ми се струва доста сериозен,  за разлика от някои други.

Мнението беше редактирано от vanessa peneva на 14.04.11 03:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1