12.04.11
03:25
Здравейте на всички ! Вече не зная към кого да се обърна. Спортувам активно интензивен стил аеробика, доста интензивен дори.
3 пъти седмично ходя. гледам да ям предимно белтъчни храни-картофите и ориза съм ги изключила. алкохол пия радко.
като цяло не се движа кой знае колко.... старая се да изглеждам добре, но...
сега съм на 22г-преди 4г бях 65кг на височина 178, сега съм 80…понякога свалям, понякога качвам, но кой знае каква разлика няма.. а в тренировките си се блъскам страшно много.
дайте ми съвет младо момиче съм , и аз искам да изглеждам добре.
ПРобвах диетата на дюкан, но при мен лично не е съвместима с активен спорт.
Помогнете ми- виждам че това е саит , в който пишат компетентни хора, които спортуват!
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 12.04.11 08:52.
12.04.11
05:55
Може ли да опишеш един типичен храноден?
И какво мислиш за тренировка с тежести?
12.04.11
07:46
Преглеждала ли си си хормоните? Щитовидна жлеза ?
12.04.11
08:51
гледам да ям предимно белтъчни храни-картофите и ориза съм ги изключила.
Аз вече виждам една грешка, предполагам, че ако опишеш храненето си и тренировките, ще изкочат и други спънки...
Имам една приятелка с подобен проблем. Много внимава какво яде, ходи на фитнес рядко, но ходи на танци - два пъти седмично на народни танци и два пъти на зумба. Наскоро си прави прочистване на организма с някаква драконовска диета - цяла седмица на варено жито, по 100 гр. на ден. Никакъв ефект - единственото, което постига с всичко това е, че фигурата и стана по-стегната, но пак си е в същите мерки и килограми. Нямам идея на какво се дължи това нещо. Ако тя не ходеше на танци и не внимаваше какво яде, сигурно вече щеше да е 100 кг. Някой ако познава добър фитнес треньор, който да разбира от диети и тренировки за жени, нека да каже.
12.04.11
08:56
Да, както каза entwickler, кажи какви храни и напитки консумираш най-често и в какви количества. Опиши и разпределението на храната във времето. fire.is.my.nature също е права, може да имаш хормонални проблеми, но те от своя страна са породени от ежедневието ти - храната и емоциите. Ако сложиш снимка в цял ръст , по разпределението на подкожните мазнини може да се направи догадка за хормоните без да ходиш на изследвания. Ако не искаш да се показваш пред аудиторията на сайта, най-добре отиди до някоя лаборатория и си пусни едни хормонални изследвания.
Отговори на тези въпроси за да не правим повече догатки и после ще видим как можем да ти помогнем.
12.04.11
11:19
мерси за мненията. тренировките ми са по час и половина, както вече ви казах доста интензивен стил аеробика. степ аеобика. мого се потя там. сутрин ям ябълка или яйце. ако съм на тренировка, която е от 6 , последно ям в 12 защото ми е тежко след това, след тренировка ям много късно вечер. понякога имам случаи, в които ставам от сън и започвам да се тъпча. ям предимно месо, яйца, сирене, салати.
килограмите си стоят сщите, просто съм се стегнала.
по отношение на структурата ми , съм по-слаба в краката, с по-големи прасци, и много качвам в областта на ханша и талията.
и не зная спрямо натоварените ми тренировки, коий режим е най - подходящ за сваляне на теглото?
Ще чакам с нетърпение отговорите!
12.04.11
11:22
ОК, ако мислиш че хормоните са ти наред направи следното нещо:
Няколко дни си пиши всичко което ядеш и му сметни калориите!
Виж колко се получава - не е само до видовете храна.
Да- трудно е само с пилешко филе да се напълнее - но не е невъзможно!!!
Друго важно нещо “Мазнините изгарят в пламъка на въглехидратите” Така, че картофи, ориз, боб и подобни винаги трябва да ги ИМА - вече точно кога, как и колко са други въпроси.
Мнението беше редактирано от entwickler на 12.04.11 11:23.
Здравей!
Ама ти сутрин само на 1 ябълка ли я караш? Не знам откъде идва проблема, но аз съм на същата височина почти и се докарах до 100 кг точно от такива диети - неядене, после яко ядене и сега се мъча да сваля едно 20 кг на първо време. Чети, това е моят съвет. Чети дневниците на момичетата, които се хранят добре, спортуват и са слаби. Важно е да ядеш, не карай на по 1 ябълка цял ден - това е абсурд, замисли се - цял живот ли така ще си поддържаш теглото? Не знам дали аз съм точния човек, от който да приемаш съвети, но знам едно - от прекалени ограничения не се отслабва качествено. После кг се връщат с лихвите.
Поздрави и успех!
12.04.11
11:55
някой може ли да ми даде някакво примерно меню>?
толкова блъскане за няма нищао. вече се отчайвам
12.04.11
12:01
като цяло не се движа кой знае колко
Ето това мон ами ти е основния проблем
Нали се досещаш че ако разчиташ на час и 30 мин движение и през останалото време лежпром...ми то това миприлича на трупане на маса :)
Тренировките са хубаво нещо,но няма ли обща физическа активност,то метаболизма пак ще ти се забави
не на последно място идва и генната предразположеност
А и както са споменали по горе,хранителния режим иска постоянство,не може да разчиташ от 1 седмичен такъв чудеса,виж,ако от двумесечен не става,може би наистина имаш проблем,който е от друг характер
Обикновено,не е така,хората са си здрави,простичко,не спазват режима,и масово залежават,разчитайки на час танци,или зала
12.04.11
14:57
всичко е важно, но не е ли най-важно храненето...на мен това ми е проблемът, че не зная как да се храня.
а натрупаната мускулна маса много трудно ли се сваля, тъй като така съм чувала?
Като начало може да пробваш моята тактика - на 46 години съм и внимавам да не качвам килограми. Засега удържам фронта. Не мога да пазя диети - влияят ми много зле. Затова правя така - ям от всичко, обаче по малко. Количеството на храната е много важно - като ще ям нещо, слагам си го в чиния, другото го махам от масата. Или ако съм на гости - хапвам от всичко по малко, като внимавам да не преяждам - при нас като отидеш на гости и постоянно те карат да ядеш или да пиеш и настояват постоянно. Сега му намерих цаката - казвам че съм алергична и никой не ме закача повече.
казано от vanessa peneva на 12.04.11, 14:57:
всичко е важно, но не е ли най-важно храненето...на мен това ми е проблемът, че не зная как да се храня.
Много е важно храненето. Има цял раздел за това. Има и цял раздел с дамски дневници и доста менюта в тях.
Дори не си описала един твой храноден, за да може някой да коментира. Е, установихме, че една ябълка не е закуска.
Натрупаната мускулна маса не се сваля лесно, но при теб няма никакви предпоставки да я натрупаш, понеже се занимаваш с аеробика. Имай предвид, че с малко мускули ще изглеждаш доста по - “стегната”, отколкото ако ги нямаш. Това е, в случай че решиш да ходиш на фитнес. Не бой се, нямаш толкова тестостерон, че да заприличаш на културистка в основен период.
12.04.11
20:49
казано от vanessa peneva на 12.04.11, 14:57:
Да,храненето е важно,но още по важна е общата физическа активност
Относно оправданието че не знаеш как да се храниш...еми моля моля,тук,има потребители,които са постнали чудесни формули и начини на храна,от теб остава малкото труд да сърчнеш форума
Най лесното нещо на света е да свалиш натрупаната мускулна маса :)
Taка момичетата качват много по-бързо от момчетата това би трябвало да ти е ясно, но ти явно не разбираш какво правиш! ДИЕТА= 4-5 хранения по минимални количества примерно 50г месо ориз 50-100г премерен варен! Ябълки и други плодове от тях не се пълнее, но при момичетата не е полезно да се ядът след 12:00 на обяд, четох книги за тези работи, сутрин ти трябват фибри и протейн, а ти ги нямаш много много лошо! ЗАкуската трябва да си е нормална! Използвай 2-3 яйца не съм сигурен дали цели трябва да се ядът от момичетата, може би трябва само белтъка! Хапни малко мюсли с активийка ако ти понася добре, но гледай активиата или млякото да е с 0,1 до максимум 0,5 малсеност! След закуска също трябва да имаш нещо бананче или друго плодче, но гледам жените си слагат бананче. Обяд е не знам към колко го ядеш, но пробвай с половин краставичка и 1 доматче и вече там ако искаш сол може, но не прекалявай, солата задържа водата в организма, а докато правиш диета не е полезно да взимаш сол, защото все пак с диетата махаш 1-во водата после мазнините 1 диета не е за 1-2 месеца, това е много много грешно 1 диета за чистене на мазнини е в продължение 4-6 месеца, ако искаш чиста като перце, но естествено ти може да се храниш и като модел, но там идва другото спорт, е спортът за жената е много важен повечето жени доста често дори всеки ден правят по 2-4 часа разходка из молове и ткнт, и ако имаш възможност ти всяка вечер по 30мин или 1 час малко тичане ! за следобяд и вечеря не мога да ти помогна, ще те объркам нещо и тогава да не стават фалове да качваш, вместо да сваляш! Да допълня 1 нещо Внимавай!!! как преминаваш от едни калории на други, там може метаболизма да се заяде и нищо да не стане, сметни за 1 седмица в момента колко калории ядеш и ги намаляй с 350! Не минавай под 1200, играл съм си на 500-800 калори 4 дена и се разболявам, а аз съм момче препдолагам ти още на 2рия ще се разболееш ;) Е това е от мен, може да има някоя грешка, но ...
13.04.11
02:31
мерси за отговорите на всички!
попрочетох някои неща из форума. разбирам че е добре да се храня по 4 пъти на ден средно. проблемът ми е че много ми се яде вечер , а не трябва. сега стискам зъби и колкото да ми се яде , не трябва да ям. утре мисля да изям за закуска 2 яйца, за обяд ще видим.
до скоро :)
казано от ElmerFudd на 12.04.11, 21:07:
Taка момичетата качват много по-бързо от момчетата това би трябвало да ти е ясно, но ти явно не разбираш какво правиш! ДИЕТА= 4-5 хранения по минимални количества примерно 50г месо ориз 50-100г премерен варен! Ябълки и други плодове от тях не се пълнее, но при момичетата не е полезно да се ядът след 12:00 на обяд, четох книги за тези работи, сутрин ти трябват фибри и протейн, а ти ги нямаш много много лошо! ЗАкуската трябва да си е нормална! Използвай 2-3 яйца не съм сигурен дали цели трябва да се ядът от момичетата, може би трябва само белтъка! Хапни малко мюсли с активийка ако ти понася добре, но гледай активиата или млякото да е с 0,1 до максимум 0,5 малсеност! След закуска също трябва да имаш нещо бананче или друго плодче, но гледам жените си слагат бананче. Обяд е не знам към колко го ядеш, но пробвай с половин краставичка и 1 доматче и вече там ако искаш сол може, но не прекалявай, солата задържа водата в организма, а докато правиш диета не е полезно да взимаш сол, защото все пак с диетата махаш 1-во водата после мазнините 1 диета не е за 1-2 месеца, това е много много грешно 1 диета за чистене на мазнини е в продължение 4-6 месеца, ако искаш чиста като перце, но естествено ти може да се храниш и като модел, но там идва другото спорт, е спортът за жената е много важен повечето жени доста често дори всеки ден правят по 2-4 часа разходка из молове и ткнт, и ако имаш възможност ти всяка вечер по 30мин или 1 час малко тичане ! за следобяд и вечеря не мога да ти помогна, ще те объркам нещо и тогава да не стават фалове да качваш, вместо да сваляш! Да допълня 1 нещо Внимавай!!! как преминаваш от едни калории на други, там може метаболизма да се заяде и нищо да не стане, сметни за 1 седмица в момента колко калории ядеш и ги намаляй с 350! Не минавай под 1200, играл съм си на 500-800 калори 4 дена и се разболявам, а аз съм момче препдолагам ти още на 2рия ще се разболееш ;) Е това е от мен, може да има някоя грешка, но ...
Този коментар за мен е АБСУДРЕН! Първо се чете трудно и второ съветите в него не струват! Като цяло всичко ми звучи зле, но посоченото с червено най-много !
13.04.11
11:53
казано от ralista на 13.04.11, 11:12:
казано от ElmerFudd на 12.04.11, 21:07:
Този коментар за мен е АБСУДРЕН! Първо се чете трудно и второ съветите в него не струват! Като цяло всичко ми звучи зле, но посоченото с червено най-много !
Подкрепям! От целия коментар трябва да остане само ”не мога да ти помогна, ще те объркам нещо и тогава да не стават фалове “.
хах дал съм и храните който според мен ще са и полезни за вечеря не знам какво ядът жените за това и съм и казал, също за цели яйца 2-3 може да и повлияят зле, за това съм казал не съм сигурен дали при момичето няма да ги лепи точно тея мазнини от жълтъците, а и с жълтъците може да се натровиш. Ще ми кажете, че при хора който правят хранителн режим за чистене ядът мляко 4,5% масленост ? За солта гледам нещо пак грешно съм бил написал ? Солта само ако тя иска разбира се, аз ги ям без сол, но познавам 1 момче което не може да яде без сол гадно му става ...
Следобяд и вечеря момичетата не съм сигурен какви храни ядът дали леки или храна която задоволява глада, за това и казах, че ще объркам нещо! И както знаете на всеки организма е различен тя с това пак може да качи килограми, а аз да свалям!
казано от ElmerFudd на 13.04.11, 15:44:
хах дал съм и храните който според мен ще са и полезни за вечеря не знам какво ядът жените за това и съм и казал, също за цели яйца 2-3 може да и повлияят зле, за това съм казал не съм сигурен дали при момичето няма да ги лепи точно тея мазнини от жълтъците, а и с жълтъците може да се натровиш. Ще ми кажете, че при хора който правят хранителн режим за чистене ядът мляко 4,5% масленост ? За солта гледам нещо пак грешно съм бил написал ? Солта само ако тя иска разбира се, аз ги ям без сол, но познавам 1 момче което не може да яде без сол гадно му става ...
Следобяд и вечеря момичетата не съм сигурен какви храни ядът дали леки или храна която задоволява глада, за това и казах, че ще объркам нещо! И както знаете на всеки организма е различен тя с това пак може да качи килограми, а аз да свалям!
Като цяло, според мен ти не си наясно, не само за момичета ами и за момчета ,както е полезно и какво не!!! Няма голяма разлика дали си мъж или жена, храната е едан и съща за всички. Количествата са различни спрямо нуждите и целите.
Пишеш объркано и неясно и даваш много необмислени съвети.
Нито мюслите и активията са най-добрият избор за закуска, нито пък краставица и домат са достатъчни за обяд.
По добре порчети малко повече и тогава съветвай другите!
13.04.11
20:44
Ванеса, от прочетеното наиситна си мисля, че може да имаш някакъв хормонален проблем.
Пак ти казвам, качи някаква снимка, за да се опитам да ти помогна.
14.04.11
03:02
нямам подходяща снимка в наличност.
не етрудно да се опиша.
висока около 177-8, нормална в краката, доста пълна в областта на корема и ханша.
не зная дали имам хормонален проблем, но мога да кажа че имам същата структура като майка си.
коремът ми е проблем, ханшът също.
от аеробиката, която е интензивна, доста се постягам, но искам резултати, когато се кача на кантара.
аеробиката за този момент е моят спорт, от години я познавам, и отивам там с огромно желание.
товакоето маалко не ми харесва е , че прасците ми , които по принцип не са малки,, се доразвиха там,но се надявам със сваляне на килограмите, да има и там резултат.
реших да пиша в този форум, тъй като ми се струва доста сериозен, за разлика от някои други.
Мнението беше редактирано от vanessa peneva на 14.04.11 03:06.