14.05.05
21:54
Въпросът ми е ако като кардио се използва скачане на въже всеки ден( отделно от 2та дена фитнес), по колко време трябва да се прави, как( бързо или бавно), колко калории гори горе долу на час, и кога е най- доброто време да се практикува( сутрин на гладно ли?)?
Съмнявам се някой да ти каже колко точно калории се горят на час.
И се съмнявам също така, че може да се скача бавно :) Аз винаги като съм се пробвал, забавя ли малко темпото се оплитам във въжето ;) :) Затова и не изкарвам много дълго - правя 150 - 200 скока и се уморявам, забавям темпото и се спъвам във въжето :)
Препоръчвам ти да скачаш на серийки, поне докато си изработиш техника и можеш да скачаш по - продължително време.
по добре е да го правиш сутрин на гладно 1-во 4е така се топят наи- много мазнини и 2-помага за обращането на метаболизма (ако имаш проблеми с килата).Можеш да скачаш спокоино колкото душа имаш защото не ми се вярва да искараш на важето повече от 20 минути.Но както по горе пише почни да скачаш на сери,така по-барзо ше станеш по издържлив.
15.05.05
12:52
Петко К е много прав-не поддържаж ли темпо - спъваш се във въжето :D
Аз например съм страшен фен на кардиото и тичането,но когато вали и е кално прибъгвам към въжето...20 мин на въже са около 40 мин тичане...малко хора обаче изкарват 20 мин..
Препоръчвам ти интервално скачане - 30 секунди скачаш като редуваш краката(получава се така сякаш тичаш,по-лесната част) и 30 секунди с двата крака,събрани един до друг(по-трудната част,товари много прасците)...така едното е разторарващо,а другото е довършващо!Без да почиваш,правиш една серия 20 мин и друго не ти трябва-от личен опит ти казвам!
С повече упорство(!),инат :D и постоянство ще постигнеш мн мн мн добър резултат!
По-здрави и по-релефни!!!!
[quote author=“Busta”]Петко К е много прав-не поддържаж ли темпо - спъваш се във въжето :D
Аз например съм страшен фен на кардиото и тичането,но когато вали и е кално прибъгвам към въжето...20 мин на въже са около 40 мин тичане...малко хора обаче изкарват 20 мин..
Препоръчвам ти интервално скачане - 30 секунди скачаш като редуваш краката(получава се така сякаш тичаш,по-лесната част) и 30 секунди с двата крака,събрани един до друг(по-трудната част,товари много прасците)...така едното е разторарващо,а другото е довършващо!Без да почиваш,правиш една серия 20 мин и друго не ти трябва-от личен опит ти казвам!
С повече упорство(!),инат :D и постоянство ще постигнеш мн мн мн добър резултат!
По-здрави и по-релефни!!!!
Busta, личи си, че не се занимаваш от вчера с въжето. :lol:
Искам да вметна само, че не трябва да се прекалява със скачането на въже, защото ако човек много се “юрне” като нищо ще вземе да претренира. Примерно ако всеки ден се прави... не е много удачно. Иначе е супер.
Айде по-релефни. :D
16.05.05
15:57
Tpd, през пролетта всички трябва да се обърнат към някакво кардио.Защото каквото направиш до Август-това е 8) После идва манията всички да качват пък и става по-студено,по-малко движение...аз като съм бил винаги пълен обаче тая пролет вървя на добре - за около 2-3 месеца свалих около 7-8 см от паласките(не меря талия,а паласки :lol: ),но този резултат не ме удовлетворява и мисля да продължавам и да стана някъде около 76-78см(което би отговаряло на една прилично изчистена преса)...въжето много ми помогна,горещо го препоръчвам на всички решили да чистят....с него се горят много мазнини,можеж да го практикуваш вкъщи на музичка,не отнема много време.
Успех на всички
По-здрави и по-релефни 8)
[quote author=“Busta”]Tpd, през пролетта всички трябва да се обърнат към някакво кардио.Защото каквото направиш до Август-това е 8) После идва манията всички да качват пък и става по-студено,по-малко движение...аз като съм бил винаги пълен обаче тая пролет вървя на добре - за около 2-3 месеца свалих около 7-8 см от паласките(не меря талия,а паласки :lol: ),но този резултат не ме удовлетворява и мисля да продължавам и да стана някъде около 76-78см(което би отговаряло на една прилично изчистена преса)...въжето много ми помогна,горещо го препоръчвам на всички решили да чистят....с него се горят много мазнини,можеж да го практикуваш вкъщи на музичка,не отнема много време.
Успех на всички
Браво на теб, само така!
Но не си много прав, че всеки трябва да подпука кардиото, зависи от целите на човек. Аз въпреки, че съм 65кг, тренирам спорт, много аеробен и ми идва чисто кардио. Също така съм превърженик на релефа за сметка на масата.
Но ако човек иска да качва стабилно не е никак препоръчително да прибягва до яко кардио, защото в един момент може да се окаже, че е заличил постигнатото до този момент./Това важи за слабите/клъощавите/, който тренират.
*Извинявам се за офтипика
16.05.05
23:23
[quote author=“Busta”]Tpd, през пролетта всички трябва да се обърнат към някакво кардио.Защото каквото направиш до Август-това е 8) После идва манията всички да качват пък и става по-студено,по-малко движение...аз като съм бил винаги пълен обаче тая пролет вървя на добре - за около 2-3 месеца свалих около 7-8 см от паласките(не меря талия,а паласки :lol: ),но този резултат не ме удовлетворява и мисля да продължавам и да стана някъде около 76-78см(което би отговаряло на една прилично изчистена преса)...въжето много ми помогна,горещо го препоръчвам на всички решили да чистят....с него се горят много мазнини,можеж да го практикуваш вкъщи на музичка,не отнема много време.
Успех на всички
А да те питам точно за тренировките ти през тези месеци :roll:
17.05.05
08:23
®off™,здравей.Като цяло,не очаквай да ти кажа някаква магическа програма или нещо нечувано.За този период чистих по следния начин:
Тичане на гладно сутрин 6 пъти в седмицата(започнах от 15 мин,в момента 35-40 мин не ги усещам)..имах резултати,но наистина добрите резултати дойдоха когато включих и диета-ТЯ Е РАЗКОВНИЧЕТО..Скъсвах се да тичам,но докато не включих диетка,тц,резултатите бъха незначителни.
Прецени какви резултати гониш,защото както каза Tpd е възможно да изгориш и мускулна маса и важно какъв тип си(ендоморф,мезо и т.н.)!
Никакви добавки не съм взимал,всички пари съм вложил в пилешко,НВД дава много добри резултати,заложи на нея!!В форума има доста написано за нея!
И пак,без диета(за съжаление) няма как!!!
пс
[quote author=“tpd”]
Аз въпреки, че съм 65кг, тренирам спорт, много аеробен и ми идва чисто кардио. Също така съм превърженик на релефа за сметка на масата.
ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ.И АЗ СЪМ ОКОЛО ТИЯ КИЛА ОБАЧЕ РЕЛЕФА ЗАСЕГА Е НОМЕР ,ЧАК НА ЕСЕН ЩЕ МУ МИСЛЯ ДАЛИ ТРЯБВА ТИЯ КИЛЦА ДА СА ПОВЕЧЕ :D
18.05.05
10:32
[quote author=“Busta”]®off™,здравей.Като цяло,не очаквай да ти кажа някаква магическа програма или нещо нечувано.За този период чистих по следния начин:
Тичане на гладно сутрин 6 пъти в седмицата(започнах от 15 мин,в момента 35-40 мин не ги усещам)..имах резултати,но наистина добрите резултати дойдоха когато включих и диета-ТЯ Е РАЗКОВНИЧЕТО..Скъсвах се да тичам,но докато не включих диетка,тц,резултатите бъха незначителни.
Прецени какви резултати гониш,защото както каза Tpd е възможно да изгориш и мускулна маса и важно какъв тип си(ендоморф,мезо и т.н.)!
Никакви добавки не съм взимал,всички пари съм вложил в пилешко,НВД дава много добри резултати,заложи на нея!!В форума има доста написано за нея!
И пак,без диета(за съжаление) няма как!!!
пс
[quote author=“tpd”]
Аз въпреки, че съм 65кг, тренирам спорт, много аеробен и ми идва чисто кардио. Също така съм превърженик на релефа за сметка на масата.
Ами мисля и аз да направя като теб. Диетката разбира се е задължителна. Сега съм 176см/75-76кг и мисля като махна мазнините да остана горе долу същите кила.