13.04.11
07:46
Добре чудя са от 1 седмица дали наистина 2 белтъка(варени) имат 11гр. мазнини???Защото като гледам таблицата в сайта ги дава толкова,а по други таблици за 1 белтък пише 0,1 гр. мазнини.
13.04.11
08:34
#1
Може би е станала грешка,или са имали в пред вид варен в нещо,може би мазно:
Яйце
белтък, готвен, твърдо сварен 155 12.58 1.12 10.61
А и явно,имат в предвид на 100гр,той като няма как в един белтък да има 12гр протеин
13.04.11
09:53
#2
В таблицата информацията е за 100 гр яйце, което приблизително прави 2 яйца, в които има приблизително 11 гр мазнини.
13.04.11
10:06
#3
Става въпрос за готвен белтък, при което мазнината идва от външен източник. Иначе белтъците не съдържат мазнини и това е факт! ;)
Btw…аз пък сега попаднах на информацията, че прекалената консумация на белтъци може да предизвика “дефицит на биотин”. Все още разучавам нещата, но засега разбрах, че това е изключително рядко явление, защото дневната препоръчителна доза за биотин била изключително ниска и едва ли не без проблем се набавя с повечето храни. Сега проучвам дали самия белтък не вклияе по някакъв начин на този витамин или става въпрос ако менюто ти е изградено само от белтъци. :D
13.04.11
10:35
#4
Е не ми е изградено от белтъци.На ден ям по 3 до 5 белтъка.Питам защото тая сутрин ми се прияде сирене,но според изчисленията ми по менюто не би трябвало да ям.Но явно не е имало проблем след като нямат мазнини.