Дневник на Love Joy :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.10.10
06:05

Здравейте!

Бях болна и затова не писах. Не внимавах особено с храната в последната седмица, но въпреки това не съм качила - стоя си 91.8 кг. Само ме е яд, че нямаше как да спортувам с тоя грип (аз го изкарах спейки, щото бях като парцал). BTW започнах да пия клеева тинктура - имам наблюдения, че много помага срещу настинки и срещу какво ли още не.

Храната за вчера (”слушах тялото си” и ядох неща, които обичам):

закуска - 40 gr Weetabix с пр. мляко, 1 банан
2ра закуска - 1/4 франзела с малко сирене и кисели краставички
обяд - 1 пилешко бутче без кожата
следобяд - 200 гр смес от кис. мляко, овесени ядки и плодове
вечеря - още едно пилешко бутче, към 20 гр. ядки и 1 ябълка

Нямам търпение да се завлека до фитнеса в сряда...

09.04.11
17:13

Здравейте :)

За тия няколко месеца, в които ме нямаше, успях да се освиня. Много са ми килограмите, мнооого. От три седмици ходя на фитнес всеки ден без неделя и засега резултата е - 2 кг. Целта ми е отслабване засега. Старая се храната ми да е около 1600 ккал дневно, но всяка седмица имам ден или два, в които ги превишавам значително - към 2000, че и до 2500 стигнах веднъж... Както и да е, няма място за вайкане, продължавам с дневника :)

За днес:
Закуска - 3 weetabix с 300 мл прясно мляко 2%
Тренировка - 45 мин кростренажор, 400 изразходвани калории
Разходка около 40 мин от вкъщи до фитнеса и обратно.
4 парченца някакъв диетичен шоколад
Обяд - 200 гр задушена телешка плешка с лук, 1 домат
Преди малко: 1/2 филия пълнозърнест хляб (наистина е пълнозърнест) с 1 ч.л. фъстъчено масло, 1 малък банан, 100 гр. кисело мляко
За вечеря ще имаме гости и ще готвя пълнени чушки с кайма и ориз, от които ще изям две (средни към малки).

Ами това е от мен засега.

Айде :)

P.S. Е да, ама изядох 4 от чушките (сигурно към 300 гр общо). Принципно избягвам въглехидрати за вечеря, но имахме гости, а да готвя месо за всички би било много скъпо. Вода за деня - над 2 литра, може и към 2.5 л. да съм я докарала.

Мнението беше редактирано от Елена на 10.04.11 00:00.

10.04.11
09:12

Здравейте! :)

Сега ще закусвам 1 препечена филия пълноз. хляб с 1 с.л. фъстъчено масло и 1 яйце. Преди малко изпих 1/2 чаша студен чай. А, пия и кафе - нес, с малко мляко и мед, та и едно такова кафе да отбележа :) Калории от закуската: към 380.
После ще дописвам.
10:30 - 150 гр. кисело мляко 4%, 1 ч.л. мед (130 ккал)
Разходка 30 мин.
11:40 - 3 пълни с.л. ориз с кайма от вчера. Така става, когато не закусвам по-обилно... (тоя ориз да е 150 кал примерно :))
Oбяд: 130 гр свинска пържола на тефлон (изрязах мазното), 2 домата с малко зехтин, 2 ябълки (около 500 ккал общо)

75 гр. шоколад 85% какао
Разходка - 1 ч. и 20 мин.
Вечеря -  140 гр. варена наденица (някаква немска), салата домати и айсберг (200 гр) със зехтин

Калории за деня - бая :) Към 1900 са някъде. Утре - по-добре.

Моля, ако на някой му се занимава, да ми посочи евентуални грешки при изчисляването на калориите. Отдавна не ползвам таблици - мисля, че се ориентирам горе-долу правилно и без тях, но все пак може и да греша.

Хубав ден на всички! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 10.04.11 20:08.

11.04.11
10:17

Днес изненадващо съм с 300 гр. надолу. Знам, че не трябва да гледам кантара, но за мен той си е мотивиращ фактор. Разгледах дневниците на други момичета и забелязах, че някои хапват колкото мен, а са с десетки килограми по-леки. Още ми е трудно да приема факта, че за да отслабна, трябва да ям (качествена храна), а не да гладувам.

Закуска - 1 преп. ф. пълнозърнест хляб с фъстъчено масло и 2 ot моите любими Weetabix с прясно мляко. 2 кафета с мед и още малко прясно мляко. Това прословуто мляко ми е слабост и трудно ще се откажа от него, но поне Weetabix- а е на свършване и ще си взема овесени ядки. Видях тук една интересна рецепта с мед, ядки и кокос и скоро ще я изпробвам.

Сега отивам до залата. В момента правя само кардио, обикновено по 40-45 мин на ден кростренажор. Оказа се, че тоя образ инструктора не говори грам английски и не можем да се разберем, иначе бих  искала да го поразпитам за други подходящи упражнения. Засега обаче кардиото при мен действа сравнително добре, после - ще видим.

Слънчев ден на всички! :)

След тренировката - 1 с.л. мед

Обяд - пиле с ориз на фурна. 150 гр пилешки гърди, към 200-250 гр. (сварен) ориз с телешки бульон и лук.
Следобяд - 1 ябълка, 50 гр. бадеми, 2 бонбона
Вечеря - 150 гр. агнешки бут, домати със зехтин, 200 гр. кисело мляко, 1 парче пъпеш, 20 гр. бадеми

Мнението беше редактирано от Елена на 11.04.11 22:01.

11.04.11
23:59

Ей, хора, опитах се да кача снимки, за да си наблюдавам прогреса, но не става. Дава ми, че снимките се качват, после обаче не ги виждам. Може ли някой евентуално да ми каже къде бъркам?

fire.is.my.nature

12.04.11
00:04

казано от Love Joy на 11.04.11, 23:59:

Ей, хора, опитах се да кача снимки, за да си наблюдавам прогреса, но не става. Дава ми, че снимките се качват, после обаче не ги виждам. Може ли някой евентуално да ми каже къде бъркам?

Пробвай да ги смалиш като размер . Не разбирам от такива неща принципно ,но при мен проработи :D

12.04.11
00:13

И при мен проработи :) Благодаря много, Fire! :)

12.04.11
10:54

Така... Ядох козунак, който го нарязахме вчера по повод рожден ден и аз чаках подходящ момент да си хапна. Козунак сутрин е по-добре от козунак вечер, нали така? Минало - свършено, няма да правя трагедия за малко козунак, но днес ще си заредя хладилника с по-подходящи храни и ще раздам остатъка от козунака.

Закуска (7:00) - 2 резена козунак (да кажем 100 гр)
200 гр. пълномаслено кисело мляко
1 кафе с мед

Втора закуска (10:30) - 2 варени яйца

След малко трябва да отида на фитнес, а тук се очертава да вали. Хич не ми се ходи никъде в такова време, но няма мърдане.
Успешен ден!

Тренировка - 42 мин кростренажор, 400 изгорени калории според машината. Пулсът ми се движеше в границите 130-140.
13:00 Обяд - Приблизително 1/3 от 553 гр. разфасовка свинско, което сварих. 5 домашни лозови сърми с ориз и лук. 2 малки домата със зехтин.

Забравих да впиша 1 час и 10 мин. “разходка” - качвах се и слизах по един наклон два пъти днес. Мисля, че е важно да отбелязвам всяка физическа активност, особено при моето тегло.

И един въпрос - мислите ли, че трябва да намаля въглехидратите на обяд?

Мнението беше редактирано от Елена на 12.04.11 14:43.

12.04.11
19:46

казано от Love Joy на 09.04.11, 17:13:

Здравейте :)

За тия няколко месеца, в които ме нямаше, успях да се освиня. Много са ми килограмите, мнооого.

Майната му за козунака- ОК.  Виж си поста, .....осъзнаваш ли колко е важно да си оправиш храненето и да свалиш наднорменото тегло. Сигурно не осъзнаващ, щом продължаваш да се въртиш в този кръг. Ама на здравето майната му не можеш да кажеш и след години ще ти се иска да не беше хапвала от козунака, хипотетично казано.
Малко съм груба, но знам че близките хора, са мекушави и лесно се предават в подобни ситуации.
Разкарай всички подобни боклуци от менюто си и спортувай-много!!!

12.04.11
20:08

Diva, благодаря за мнението!
Опитвам се да си оправя храненето, опитвам се да спортувам колкото мога повече... Сега след като се докарах до тук, трябва да преосмисля много неща. Старая се и ще продължавам да се старая, повече от сега и повярвай ми, близките ми не са толкова мекушави с мен и слава Богу! Движа се много повече от преди, НАКАРВАМ се да се движа, не че в момента с тия кила ходенето по разни баири ми е най-приятното нещо на света, но друг начин няма. Благодаря ти за мнението още веднъж! Един “ритник по задника” на никого не е навредил, а напротив.

Вечеря - спаначена супа със застройка от кисело мляко и яйце.
Още едно слизане и изкачване по баира.

Бавно, но славно...

Мнението беше редактирано от Елена на 12.04.11 20:39.

12.04.11
22:13

казано от Love Joy на 29.09.10, 15:21:

Мария, казвам се Елена. Не винаги съм тежала толкова.
В последните години напълнях с 20 кг... от обездвижване и прекалено ядене на сладки глупости.
Диетата на Папе в общи линии е следната:
Сутрин - въглехидрати (до 75 гр) и мазнини (днес нямах сметана и сложих мляко на тези “мюсли”, които ядох)
Обед - позволени са въглехидрати, мазнини и белтъци, като общото съдържание на мазнините трябва да е под 20 гр. Това с мазнините важи и за останалите хранения.
Вечеря - протеини + салата

Яде се по 3 пъти на ден, не повече. Знам, че за отслабване се препоръчва хапване на често и по малко, но при мен се получава на често и по много. Затова мисля, че точно тази диета е подходяща за мен.

Вече няма да си купувам мюсли със захар. Край. А капучиното си беше най-нормално, не от разтворимите. 1 бучка кафява захар проблем ли е?

Благодаря и на двете за вниманието! :)
Хубава вечер! :)

Без да знам, че тази диета се нарича така - сестра ми, която беше чукнала 96 преди няколко години, спазва тази диета и ходеше ВСЕКИ ден по един час умерено темпо. Имаше страхотен резултат, свали 13 кг.! После заряза и режима /който й беше предписан от психоаналитичката, при която тогава ходеше и която е квалифицирана точно в хранителните растройства/ и сега гравитира пак някъде около 90-те. Само че вече с двоен тестостерон, падаща коса и да не ти казвам още какви проблеми. Искам да кажа, че явно тази диета, или режим, е добър за хиперфагици, той по принцип се практикува в Италия, където хиперфагиците ги затварят в специални клиники и ги третират като наркозависими. Дори не им разрешават да ходят сами по магазините. Не знам тази информация до колко ти беше полезна, но ми се видя интересно да я споделя.
Успех!

12.04.11
22:20

Ами благодаря за мнението, но Папе го зарязах още зимата. Сега се уча да се храня така, че да не ми се налага цял живот да се боря с йо-йо. Колкото и скептични да са всички, аз търся и ще намеря правилния начин.

Мнението беше редактирано от Елена на 12.04.11 22:23.

12.04.11
22:45

казано от Love Joy на 12.04.11, 22:20:

Ами благодаря за мнението, но Папе го зарязах още зимата. Сега се уча да се храня така, че да не ми се налага цял живот да се боря с йо-йо. Колкото и скептични да са всички, аз търся и ще намеря правилния начин.

Не не, аз не те карам да минеш пак на Папе, в никакъв случай. Просто споделям. А не знам - защо да са скептични, я влез в моя дневник, да видиш как ми се карат...
Не виждам защо да не успееш, който иска успява, още повече от снимките се вижда, че твоите кг. са някак равномерно разпределени, не изглеждаш дебела.

При сестра ми има нещо ей такова - Аз днес нищо не съм яла, леле! или пък - ама аз ядох само една салата! ама това е когато сме я гледали, а когато никой не я вижда си мушка яко. Най-трудно е да преодолееш самозаблудите си.

12.04.11
22:56

И аз минах през такъв период. Когато нашите бяха свръх критични към мен (по мои виждания тогава), аз вместо да се мотивирам, правех едва ли не напук. Сега отдавна не живея с родителите ми и макар че мнението им винаги ще бъде важно за мен, реших да отслабна заради себе си, за да се чувствам по-добре, ако ще и години да ми отнеме (макар че с правилен хранителен и двигателен режим едва ли ще ми трябват години). Та така :) Благодаря за включването и за комплимента.

Мнението беше редактирано от Елена на 12.04.11 23:12.

13.04.11
08:32

Здравейте!

Доколкото разбрах от някои теми, публикувани тук, трябва да приемам въглехидрати само сутрин и до обяд и общо към 1 гр. на кг телесно тегло - значи за мен около 95 - 100 гр. Днес съм 96.7 кг, т.е свалени кила - 3 за малко по-малко от месец.

Закуска: 5 с.л. фини овесени ядки с вода, 10 бадема, 1 ч.л. мед

Разбрах и че преди тренировка се ядат белтъчни храни, а след нея - бързи въглехидрати. Моля, поправете ме ако греша. След около час заминавам на фитнес и мисля преди това да изям 1 яйце и 1 белтък, а след тренировката - 1 банан.
Така става ли? Много ще съм благодарна ако някой се включи с компетентно мнение.

Слънчев ден! :)

казано от Love Joy на 13.04.11, 08:32:

Доколкото разбрах от някои теми, публикувани тук, трябва да приемам въглехидрати само сутрин и до обяд и общо към 1 гр. на кг телесно тегло - значи за мен около 95 - 100 гр. Днес съм 96.7 кг, т.е свалени кила - 3 за малко по-малко от месец.

Да, това е принципът на ниско въглехидратната диета - 1 g/kg въглехидрати дневно. Разумно е да ги приемаш в първата част на деня, така е. В зависимост от това кога тренираш, обаче, можеш да изместиш част от въглехидратите и рано следобед (заедно с белтъчините в предтрениновъчното хранене). До тук говоря само и единствено за бавни въглехидрати (т.е. тези с нисък гликемичен индекс).

казано от Love Joy на 13.04.11, 08:32:

Разбрах и че преди тренировка се ядат белтъчни храни, а след нея - бързи въглехидрати. Моля, поправете ме ако греша. След около час заминавам на фитнес и мисля преди това да изям 1 яйце и 1 белтък, а след тренировката - 1 банан.

Според мен в момента спокойно можеш да приемеш и част от въглехидратите (толкова, колкото да не ти тежи по време на тренировката) заедно с белтъчините. Хммм... сложи още едно яйчице де... ;)

13.04.11
08:57

Кольо, много ти благодаря за бързия отговор! :)

Яйцата преди тренировката ще са две цели + 1/2 банан, другата половина от банана + 1 ч.л. мед - след тренировката.

Ще вляза аз в релси с такива помощници :)

Благодаря отново и ти желая успешен ден!

Е, въглехидратът преди тренировка бих те посъветвал да не е точно банан... нека да е малко овес или филийка хубав пълнозърнест хляб, например.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.04.11 09:01.

13.04.11
09:05

ОК, пълнозърнест хляб имаме в наличност ;), така че 2 яйца + 1 филия пълн. хляб преди тренировката, а бананът остава за след нея. Надявам се, че така вече е добре.

Мерси! :)

казано от Love Joy на 13.04.11, 09:05:

...2 яйца + 1 филия пълн. хляб преди тренировката, а бананът остава за след нея.

Имаме сделка! (party)
Нали няма да забравиш да хапнеш качествено след бананчето после?

13.04.11
09:25

:) Планирам печени тиквички с яйце и 100 гр сирене + домати със зехтин. Приемам предложения! :)

13.04.11
13:27

Така. След тренировката и слизането/катеренето по баира, изядох 1 банан, но след около 30-40 минути вече умирах от глад и... дойде ред на тиквичките (чаках само да стане 12 ч., за да ги изям, хаха).

Изпекох 600 гр тиквички с 250 гр сирене, 1 яйце и 100 гр. кисело мляко и от това количество изядох половината, обаче не ми стигна. Имах глад за въглехидрати. Чудех се какво би било подходящо и се спрях на 3 с.л. фини овесени ядки с малко кисело мляко, и сега вече се чувствам ок. Сигурно сбърках с тоя овес... Дали плод нямаше да е по-добър вариант?

Мнението беше редактирано от Елена на 13.04.11 13:34.

fire.is.my.nature

13.04.11
13:51

Е в процеса на отслабване понякога ще чувстваш дискомфорт и ще искаш да хапваш повече , но трябва малко воля . Плод/черен хляб според мен би било по-добре , защото така мешаш сирене , кисело мляко , тикви , овес ... Но карай , не му мисли толкова , постоянството е важно . Малки промени и компромиси на всяко хранене водят до големите резултати :)

13.04.11
17:18

Благодаря за включването, Fire :)

Значи е по-добре да се използват по-малко продукти при готвенето, нали така? Звучи логично и ще го имам предвид.

Преди малко - 250 гр. кисело мляко, 3 парчета Lindt 60%

Вечерята ще е 150 гр (сурово тегло) свинска котлетна пържола + спаначена супа и/или салата (ако се навия да отида до магазина за нещо зелено, че доматите малко ми омръзнаха :P)

По-късно: вечерята беше тая пържола + 100 гр. меко козе сирене. Изобщо не ми се ядеше нито салата, нито супа. Бях супер гладна цял следобед и си мисля, че е от слабия обяд. Вече няма да си правя такива безмесни експерименти и ще увелича леко комплексните въглехидрати на обяд, за да не налитам на шоколад по-късно.

Изчислих си енергоразхода - 2418 ккал на ден (смятах с индекс 1.375). Днес отново съм изконсумирала около 1900 ккал. Ще видим как и дали ще свалям с толкова калории, но май е по-добре така, отколкото да карам на по-ограничителен режим и да има дни, в които тотално оплесквам нещата.

Още по-късно: Поради ранната вечеря, сега преди малко (тук е 22:04 pm) ометох още 50 гр от козето сирене (добре, че свърши) и 1 домат.

Лека нощ на тези, които хвърлят по едно око на дневника ми :)

Мнението беше редактирано от Елена на 13.04.11 23:04.

14.04.11
12:27

Добър ден!

О изненада - минус 100 грама от вчера съм (след всичкото това ядене). Не че съм се зарадвала безумно де, 100 грама при мен под микроспоп да ме гледа човек, няма да ги забележи, хаха. То ще се види как ще е след няколко дни. Цел до другата неделя - минус 1 кг.

7:00 1 филия пълн. хляб с фъстъчено масло
10:00 1 банан + още една такава филия, но с риба тон

Водата не я пиша, но обикновено я докарвам до към 2 литра и малко. Качването и слизането по баира ми е гарантирано поне по два пъти на ден. Днес фитнеса се очертава да е довечера, че не мога да мръдна преди това.

После ще дописвам.

14.04.11
12:36

казано от Love Joy на 14.04.11, 12:27:

Добър ден!

О изненада - минус 100 грама от вчера съм (след всичкото това ядене). Не че съм се зарадвала безумно де, 100 грама при мен под микроспоп да ме гледа човек, няма да ги забележи, хаха. То ще се види как ще е след няколко дни. Цел до другата неделя - минус 1 кг.

7:00 1 филия пълн. хляб с фъстъчено масло
10:00 1 банан + още една такава филия, но с риба тон

Водата не я пиша, но обикновено я докарвам до към 2 литра и малко. Качването и слизането по баира ми е гарантирано поне по два пъти на ден. Днес фитнеса се очертава да е довечера, че не мога да мръдна преди това.

После ще дописвам.

Съжалявам но не мисля,че 100-500гр трябва да ги отчиташ като някаква промяна в теглото си. Не би трябвало като цяло да се теглиш всеки ден. В месеца веднъж, два пъти е достатъчно. Килограмите на жената варират, както знаеш в зависимост от месечния ни цикъл, овулация и т.н.
А сега за храната. Може и да не съм права, но ми се струва, че тези закуски не са много подходящи за твоите цели.
Може би филия с риба тон е ок, но хляб и фъстъчено масло при твоите цели не ми се вижда разумно. Това е мое мнение и може и да греша.
Но според мен ми било по добре:
7:00 филия хляб (ако държиш на него) с риба тон и някаква зеленина, марула/краставица
10:00 яйца със зеленчук и ябълка/портокал/грейпфруп/киви вместо банан.

Ако бананите са ти любили, хапни един след тренировка :)

14.04.11
12:50

Благодаря за включването, Рали!

Бананите са ми любими, факт... Ще взема да си купувам ябълки и портокали вече. За 100-те грама се пошегувах, знам, че теглото варира. За фъстъченото масло си мислех, че е полезно - ненаситени мазнини, протеин, не знам си какво, пък и сутрин... Но е факт, че е много калорично и май за моите цели и него трябва да го забравя. Яйца нямаше как да си нося на лекции, изглежда ми странно, затова и си носех филия с риба тон, ама за нея се разбрахме, че е ок. Колко навици трябва да изкореня само...

За обяд планирам пилешки гърди на тефлон, малко спаначена супа и домати с айсберг и зехтин. Ако някой има забележки, ще съм благодарна на корекции...

Мнението беше редактирано от Елена на 14.04.11 12:52.

14.04.11
12:57

Ами както казах може и аз да греша. Просто комбинацията хляб и фъстъчено масло, не ми се връзва, понеже ти искаш да сваляш, а и двете неща са доста калорични ,и без да се усетиш може  да хапнеш повече, от колкот е необходимо.
Според мен не трябва да забравяш за любимите си неща като банани и фъстъчено масло просто в умерени количества и не всеки ден :) Както ти казах банан след тренировка е много добре, а фъстъчено масло една лъжичка сутрин едва ли ще навреди :)
Важно е храната да ти носи удоволствие, но и да не прекаляваш с нея. И когато нещо ти се прияде не се лишавай, просто прецени кога е най-подходящо да го хапнеш.

Мнението беше редактирано от Rali на 14.04.11 13:00.

14.04.11
13:56

Ами аз не ям фъстъчено масло всеки ден. Тоя банан само май се е явил излишен, тъй като не тренирах тая сутрин. Абе май не правя нещата чак толкова грешно все пак ;) :)

Мнението беше редактирано от Елена на 14.04.11 14:00.

fire.is.my.nature

14.04.11
14:00

Само ако не ти е проблем пиши отчета в един пост ,че така не мога да хвана какво обядваш/вечеряш /закусваш , цялостната картинка ми се губи :D A и за теб ще е по-прегледно като се връщаш назад по-натам ;)

14.04.11
14:02

казано от Love Joy на 14.04.11, 13:56:

Ами аз не ям фъстъчено масло всеки ден, значи само на бананът не му е мястото сутрин, освен ако нямам много движение по това време на деня. Абе май не правя нещата чак толкова грешно все пак ;) :)

Хммм , абе и аз не се изказвам много добре :) Банан също може да ядеш сутрин, но просто си мислех, че сутрин ти трябва протеин и бавен въглехидрат. А и комбинация хляб+риба+ банан ми се вижда множко. Иначе нищо лошо и при бананите :)
Според мен не си на прав път.

fire.is.my.nature

14.04.11
14:06

Съгласна съм с Рали . Може да ъпгрейднеш закуската като намалиш въглехидратите . Сутринта спокойно може да си хапнеш само плод ,ако не искаш др. белтъчини(по-кисел) и малко по-късно вече тази филия с риба тон .
Иначе ми хареса ,че си поставяш малки цели ( до др. неделя -1 кг ) . реалистични са и ще те държат “будна” за изборите ,които правиш всеки ден . Ако това те мотивира , мери се всеки ден , но да имаш едно на ум , че не е съвсем обективно меренето :)

Щом се стараеш , си винаги на прав път . Не стават промените изведнъж :) ;)Успех :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 14.04.11 14:09.

14.04.11
14:07

Да, абсолютно си права, Fire :)

7:00 1 филия с фъстъчено масло (хлябът винаги е пълнозърнест)
10:00 1 филия с риба тон и 1 банан
12:40 Приблизително 140 гр. пилешки гърди на тефлон + спаначена супа с яйце и кисело мляко, домати и айсберг със зехтин

После ще дописвам ТУК.

Дописване :)

15:45 2 малки варени яйца, 1 с.л. риба тон
След час и нещо - 40 мин тренажор. Качих до 5та степен.
Веднага след това - 40 гр. черен шоколад.
Вечеря - 170 гр сурово тегло свински котлет с кост, на тефлон + голяма смесена салата с малко зехтин, 30 гр. сирене
След малко: 100-150 гр. котидж

Ами то хубаво кисел плод и 1 филия, ама когато съм по-ангажирана не мога да карам само на това сутрин. Също така си мисля (може да ви се стори необосновано), че на моите 96 кила и 1.77 см и тренировки всеки ден (верно, само 40-45 мин тренажор и час-час и нещо разходки нагоре-надолу по баир, но за мен си е бая), ми трябват 2400 ккал, за да задържам, а нали не е хубаво да “окастрям” храната с повече от 500 ккал? Кога, ако не сутрин, да приемам повече храна?

Също така, ако започна да се ограничавам повече, съм сигурна, че ще има дни, в които ще прекалявам и то не с точните храни. Нямам за цел бързо сваляне, не бързам за никъде.  Не знам, може и да не са ми правилни разсъжденията, каквото съм разбрала досега - това правя.

Мнението беше редактирано от Елена на 14.04.11 22:12.

14.04.11
14:15

Пак съм аз, дано не досаждам :)

Сега ти поразгледах дневника и имам няколко въпроса.
Как тренираш в залата? Все още ли правиш само кардио на кростренажора? А колко често и колко време?
Правила ли си тренировки със свободни тежести?
В залата в която ходиш няма ли организирани групи с разни занимания?

Стува ми се,че ти трябват друг вид тренировки и ако може подробно да опишеш какво правиш и кога ще е добре :)

14.04.11
14:27

Рали, не досаждаш. Няма организирани занимания в залата, в която ходя. Правя само кардио (както написах в предишния ми пост при редакцията току-що ;)), по 40-45 мин на ден, пулсът ми се движи между 130 и 140, само първите минути е малко под 130, изкачвам си нашия баир по няколко пъти на ден и като натоварване засега ми е добре, защото преди това водех много по-заседнал начин на живот (използвах градския транспорт, вместо да качвам баира, а на фитнес съм била 4-5 пъти за 6 месеца, смятай :))

fire.is.my.nature

14.04.11
14:30

Права си . Не бива да прегладняваш . Не бива да ти е досаден режима. Просто внимавай тогава какво ядеш . А тренировки с тежестиии абе не съм убедена , че са ти нужни на този етап. Освен ако не са с леки тежести.

14.04.11
14:36

Това е добър страт :) Мисля си само, че много бързо ще ти писне. Поне при мен се получи така :) А и с еднообразно кардио тялото свиква бързо. Но за начало е много добре.
Според мен започни да разглеждаш упражненията с тежести. В интернет има много клипчета пък и тук има доста статии и разяснения :) Не съм много по обясненията и не съм от най-знаещите,но съм чела, че мускулите са тези, които спомагат за изгарянето на мазнините. Колкото повече мускупи имаме, толкова повече енергия хаби тялото. Следователно мазнинките и килограмите намаляват. Затова си мисля че ти трбват тренировки с тежести :) При кардиото се свалят мазнини, но и мускул, а на теб мускулите са ти нужни и едва ли ги имаш в излишък. дано ме разбираш какво имам в предвид. Комбинирани тренировки тежести+кардио са по-удачен вариан, или в различни дни тежести и кардио :) Разгледай из саита има много инфо :)

fire.is.my.nature

14.04.11
14:40

ъммм само последно се включвам и спирам със спама . Рали , позволи д ане се съглася с теб. За да си 90 кг , значи ИМАШ мускули в излишък, няма как да носиш това количество мазнини иначе. Тренировките с тежести ( според мен по-удачно е с тежестта на тялото да се изпълняват , а не тежести ,които само ще й натоварват допълнително ставите и ще я правят “набита” ) могат да са полезни , за да не й увисва кожата и като цяло леееко ускоряват метаболизма. На този етап обаче... напълно безсмислено да се “помпа” по машините или с щангите. Виж , упражнения със собствено тегло ( или някакви по-леки тежести ) е друго нещо. Но както и да е , това е моето мнение . Момичето само да си реши :)

П.с. По-ефективни биха били тези тренировки по-натам като свали известно количество мазнини . Не съм против тежестите принципно. Ето една хубава статия : http://www.fitbul.com/how-to-get-the-body-you-want-part-II

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 14.04.11 14:45.

14.04.11
14:43

Рали, така е, тренировки с тежести са полезни и ще ги включа на малко по-късен етап. Иска ми се да ползвам и пътеката, но за коленете ми не е добре да тичам засега ;) Иначе кростренажора не ми е омръзнал още. След седмица се връщам в БГ за две седмици, а там имам вело, така че ще се наложи да ползвам него за този период от време (въпреки че предпочитам тренажора, повече калории гори). За мускулната ми маса - със сигурност не е много, но усещам как краката ми се стягат и ми харесва :)

Забравих да отговоря на въпроса ти кога правя кардиото - обикновено сутрин, час, час и нещо след закуска.

Fire, благодаря за статията! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 14.04.11 14:48.

14.04.11
14:46

Ами аз така си мисля. :) А и никъде не кавам че трябва да прави упражнения със 100кг щанга. Това тя трябва да си го прецени. Тук в Англия съм гледал няколко предавания за хора с наднормено тегло и във всичките, участниците имаха кардио тренировки и такива със тежести . И даваха резултат.
И пак казвам, това е мое мнение и аз само споделям, не я карам да го прави. Но на мен кардио тренировките ми писнаха много бързо и ако не бях открила този саит и да се запаля по упражненията със тежести, до сега да се бях отказала. Всеки е различен, няма спор :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1