Какви храни препоръчвате ?

11.04.11
23:38

Здравейте!
Казвам се Росен тежа 72-73 кг. висок съм 169 / 170 см. от скоро съм в сайта, разгледах сайта надявам се да съм направил темата на правилното място, темата е с цел да науча с какво е нужно да се храня, понеже от скоро се занимавам със фитнес и се интерсувам какво е добре и здравословно и какво не ?  Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Koichev на 12.04.11 00:00.

Яйца,Ориз,Пилешко месо,Сирене,Извара,Прясно мляко,Кисело мляко... общо взето качествени храни,без чипсове,сладкиши и такива боклуци ! Но това е мое лично мнение ! :)

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 12.04.11 00:17.

12.04.11
11:26

казано от Bojidar Yagodin на 12.04.11, 00:16:

Яйца,Ориз,Пилешко месо,Сирене,Извара,Прясно мляко,Кисело мляко... общо взето качествени храни,без чипсове,сладкиши и такива боклуци ! Но това е мое лично мнение ! :)

Изброените храни от адаша :) + много фибри поне 150гр . на ден, зеленчуци, не е лошо да наблегнеш на брокули, брюкселско зеле, краставици, моркови и т.н. Хапвай повече риба - треска, хек, тон. за препоръчване.Въглехидрати се стреми да с нисък гликемичен идекс.Яж мюслита, сурови ядки, кафяв ориз, не яж готвено, като мусака, кюфтета сос, винене кебап и всичките тези яхний, не са много полезни :) Мазнините с които се храниш, да са ненаситени и това е общо взето :)

П.С. Ако не знаеш какво са гликемичен индекс, сложни въглехидрати, фибри и ненаситени мазнини, тук в форума, може да намериш всичката тази информация, прочети 2, 3 статий по темата и ще ти стане ясно, защото едвали някой ще се хване толко подробно да ти ги обесни нещата, имаш шанс с Прокс и с мен евентуално ако съм в настроение и си  сериозен :)

12.04.11
12:03

Впрочем тук малко ще опонирам на колегата по-горе, не бягай от наситените мазнини. Важното е да не консумираш преработени мазнини (транс мазнини).

12.04.11
12:30

Не мога да разбера, защо повечето хора препоръчвате да се яде само пилешко месо и евентуално риба? За мен е безумие да се тъпчеш цял живот само с пиле, при това само гърди. Първо, че магазинното пиле е отвратително на вкус, второ, че е тъпкано с какви ли не препарати и трето, надали е най-полезната и незаменима храна в света. Телешкото и свинското месо, поне за мен, са много по-полезни, рибата също. Сигурно греша, но никога няма да започна да ям само пилешко.

Мнението беше редактирано от Anthony на 12.04.11 12:30.

казано от Anthony на 12.04.11, 12:30:

Не мога да разбера, защо повечето хора препоръчвате да се яде само пилешко месо и евентуално риба?

Хе...  на пилешкото му се носи славата на най-диетично и гарант за успеха на всеки хранителен режим за отслабване. Това е - когато една гледна точка се повтори достатъчно на брой пъти, тя се превръща в аксиома и всички започват да я проповядват по инерция. Никой не оспорва качествата на пилешкото месо, но наистина телешкото и свинското не му отстъпват по абсолютно нищо. Често и съвсем незаслужено се подценяват рибата, пуешкото, агнешкото и заешкото месо... но хората са инертни.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.11 12:45.

12.04.11
13:31

Anthony просто съм забравил другите меса да ги спомена, аз също ям и свинско и телешко, даже съм на мнение, че в момента телешкото е най-качественото месо на пазара, а за свинското го избягвам просто гледам повече от 2 пъти на седмица да не ям.

12.04.11
13:48

Нямах предвид теб, а говоря по принцип. Кольо е абсолютно прав, превръщаме се в папагали и повтаряме това, което се е наложило като всеобщо мнение, независимо дали е правилно. И пилешкото ни е най-малкия проблем, ама хайде да не навлизаме в други теми :) Аз ям предимно свинско, при това всякакво - гърди, джолани, вратни пържоли, котлети, бут, плешка. Когато реших да отслабна, намалих драстично тестото и сладкото, започнах да закусвам (преди не го правех) и да ям поне 3 пъти на ден (преди това ядях 1 път, при това вечер) и за сравнително кратко време свалих 15 кг. Разбира се, тренирам усилено, ходя пеш, спрях алкохол и цигари, но продължих да ям същото месо както преди. На всичкото отгоре ми се нормализира кръвното налягане и холестеролът вече ми е в нормата (беше 2-3 единици над горна граница). Не е виновно месото за всичките ни беди, комплексни са факторите. Естествено, при всеки човек е различно, няма универсална рецепта.

12.04.11
20:00

Изключително ми помогнахте, за което съм ви много благодарен и със сигурност ще проверя за нещата които не са ми ясни. Щастлив съм че намерих свестен сайт в който мога да науча доста неща. Благодаря ви!!!

12.04.11
20:42

Казаха ми че са полезни “Оризови блокчета” купих си 1 пакет от тях пише че съдържат Витамин B6, Е , минерали Mg, Zn, глутен и 2% мазнини ако правилно го превеждам, ям ги вместо хляб. Надявам се да ми кажете дали е полезно или не.

13.04.11
16:03

Честно, аз за пръв път чувам за тях, и ми стана инитересно, сега ще го проверя въпроса :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1