НВД - уважете ми труда :)

Здравейте! Ето общата информация.
Стаж: 7 месеца
Години: 16
Ръст: 175 см
Тегло: 73 кг
Мазнини: 13.8% и изглеждам доста мазен
Цел: Да сваля доста /от корема най-вече/ - 5÷7 килограма предполагам

Тренирам пет пъти в седмицата: гръб, гърди/трапец, крака/прасец, почивка, бицепс/трицепс, рамена, почивка. Ще включа кардио - 3-4 пъти бягане, на всяка тренировка без тази с бедрата - 20-30 минути велоергометър.
При храненето да се има предвид, че от 8.00 до 13.30 съм на училище.

Ето моето НВД:

07.15 - 150 гр. овесени ядки, 1 банан
10.30 - 1 айрян или Данон за пиене /на училище съм/
13.30 - 150 гр. пилешко, 2 домата със сирене на салатка
15.30 - 1 кисело мляко, плодове /преди тренировка/
18.00 - протеинов шейк /след тренировка/
19.00 - 150 гр. пилешко, 2 домата със сирене на салатка

BMR: 1818,6
BMRx1,55 = 2818,83
Коефициент при покачването на маса: 41,8
Горна граница на калориите:
общ белтък: 633,6
мазнини: 777,6
въглехидрати: 1598,4
Общо: 3009,6 kcal

П.П. Колко грама е едно пиле на грил, от тези дето ги продават готови?
П.П. Благодаря за отделеното внимание. Четох теми, статии, смятах, писах .. непосилно ми е. Надявам се с няколко съвета от вас да я пооправя тая диета и ще ви кажа резултатите.

14.05.05
16:35

Така.... Значи като цяло не съм голям спец, НО имам 2 забележки:
1. И аз уча, ама в даскало не ям тост. Това е високовъглехидратна шибанория с много хляб, при това бял. В него има поне 70-80г въглехидрати.
2. Кардио. Не видях да си го писал някъде, без него си за никъде.

И един въпрос - Как си изчисли процента мазнини? Чудя се къде правят такива работи и евентуално колко пара

[quote author=“Nefarious”]Така.... Значи като цяло не съм голям спец, НО имам 2 забележки:
1. И аз уча, ама в даскало не ям тост. Това е високовъглехидратна шибанория с много хляб, при това бял. В него има поне 70-80г въглехидрати.
2. Кардио. Не видях да си го писал някъде, без него си за никъде.

И един въпрос - Как си изчисли процента мазнини? Чудя се къде правят такива работи и евентуално колко пара

1. Напълно съм съгласен. Какво ми препоръчваш да си вземам?
2. Разбира се, без кардио не може - ще бягам 3-4 пъти в седмицата и велоергометър след всяка тренировка 20-30минути.
3. Имаше тук една темичка как да си го изчислиш сам по една формула. При мен лично стоят по друг начин нещата - майка ми е ендокринолог и и подариха един апарат - малко прилича на кормило, хващаш го с две ръце, въвеждаш си данните, натискаш копчето и то ти изписва  :wink:

Добавено после: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=6581

14.05.05
19:20

Ами няма какво да ти предложа, то в училищата всичко си е боклук. Аз си купувам мляко - прясно или кисело плодово за пиене. Може и плод (най-добре да не е банан, знам че най-много от него има в лафките, но в 100гр има 21гр въглехидрат). Според мен млякото си засища доста. Виж, вече в ВВ ден може да си заредиш повечко, аз примерно си взех миналия път Кашкавалка  :lol:. Но в другите дни ям само мляко и бързам да се прибера, за да набарам пилето :)
EDIT:
Сега пробвах калкулатора, изчисли 16% при положение, че съм 1,77 и 70 кила.  :roll:  :oops:  :cry:

14.05.05
21:20

manson, хубаво си се “запътил”. Мисля, че най-важното ти е кардиото. Междувпрочем, струва ми се, че повечето хора под кардио тренировка разбират кардио трен. само с крака, което не е много адекватно. Можеш да правиш доста неща като кардио. Примерно изпълняване на удари с ръце, дори и без чувал с голям интензитет, това си е доста добро кардио, като барнеш продължителността му. Коремни преси, също могат да се правят с нещо като кардио повторения. И така... тези неща ще ти помогнат според мен.

Да даскалото, все пак то ти е доста дълъг период от деня и не трябва да скапваш храненето тогава. Според мен варианта с киселото мляко е перфектен. Всеки ден по еди си колко милилитра... Примерно 2 кофички са си доста стабилен прием. Сметни ги колко точно са, но на мен ми се случва да покрия дори и основно хранене с кисело мляко. /Към 30г белтък от 2 кофички, не е зле мисля. :)/

Обърни внимание на РАЗДЕЛНОТО ХРАНЕНЕ. Хората го подценяват, а то е начина хрананта да се усвоява на 100%, а не както правят повечето хора които познавам, да се надънят като прасета до припадък и после да се чудят какво става... Еми нищо, то като 50% от погълнатото не се храносмила, какво очакват да стане. :)

Обмисли го и чети малко инфо.
УСпех и продължавай с труда! /така човека е станал човек, от маймуна все пак :P :lol: /

То чисто кисело мляко няма как да ям в училище, но ще си вземам от Айряна на Данон за пиене. Има ли голямо значение за диетата дали ще е даречем Данон ягода или айрян?

П.П. Надявам се Мартин да се намеси в темата, тъй като той е компетентен по въпроса. плиииииииз  :mrgreen:

14.05.05
22:34

Изчисли ли си БМР по Хари-Бенедиктовата формула?
Не мисля, че Мартин ще седна да ти изчислява калорииния прием и процентите въглехидрати, протеини. Направи това и запиши информация за колориите да видим за какво иде реч. На сайта има таблица с хранителните стойност.

15.05.05
02:55

ваглехидратите са добре ама протеина малко ми се вижда :arrow:

[quote author=“Nefarious”]Изчисли ли си БМР по Хари-Бенедиктовата формула?
Не мисля, че Мартин ще седна да ти изчислява калорииния прием и процентите въглехидрати, протеини. Направи това и запиши информация за колориите да видим за какво иде реч. На сайта има таблица с хранителните стойност.

Да, съжалявам за пропуска. Изчислих ги, но явно съм забравил да ги запиша. Ето ги:

BMR: 1818,6
BMRx1,55 = 2818,83
Коефициент при покачването на маса: 41,8
Горна граница на калориите:
общ белтък: 633,6
мазнини: 777,6
въглехидрати: 1598,4
Общо: 3009,6 kcal

Въведох промените до сега и в първия пост да ви е по-удобно.

15.05.05
10:05

1. Нещо не разбрах какво ще рече този коефицент за покачване на маса.
2. Как си изчислил протеина? По колко грама на твое кило?
3. Защо има толкова много въглехидрати или аз нещо не схванах какво си писал?

[quote author=“Nefarious”]1. Нещо не разбрах какво ще рече този коефицент за покачване на маса.
2. Как си изчислил протеина? По колко грама на твое кило?
3. Защо има толкова много въглехидрати или аз нещо не схванах какво си писал?

http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php

15.05.05
10:45

Да, разбрах, ама тва в момента не те грее :).
Значи видял си, че ти трябват 2800ккал, за да си седиш с тия кила. А искаш да отслабнеш, релеф, ала-бала. Значи махаме 500. Остават 2300. Горе-долу толкова ти трябват на ден и с едно кардио - бомба.
Протеини се изчисляват в зависимост от килограмите и колко имаш да париш мускулна маса. Коефицента варира от 0,7г/кг до 2,5/кг. При теб го слагаме да речем 2г/кг (ти може да си го промениш).
73кг х 2г = 150г протеин на ден = 600ккал
2300 х 20% = 460kkal максимално въглехидрати. 460 : 4 = 115гр на ден МАКСИМАЛНО
2300 - 600 - 460 = 1240ккал - те трябва да си ги набавиш с мазнини
1200 / 9 = 133гр - пак на ден нали :)
Това да не те притеснява - многото МАЗНИНИ, те си ги разграждаш лесно, а и с хубавото кардио. Лично аз използвам тази формула и има усепх!

16.05.05
10:00

manson, хаиде да уважим труда ти като те накараме да се потрудиш още :D
1. Искаш ли да пресметнеш параметрите отново, защото нещо ме съмнява... :) .
2. А иначе ми прави впечатление, че до обяд почти не приемаш белтъчини (и мазнини), което е немислимо. Айраните (Данон или други) не можеш да считаш за пълноценен протеиное източник. Опитай да ползваш някакви ядки или кисело мляко. Ако има “бърза закуска” някаква, взимай оттам пържоли, кебапчета, кюфтета или каквото има (но без хлебчето :) ).
Успех

16.05.05
13:14

Не ти ли е малко белтъка,два пъти на ден Х 150 гр.пилешко..? За закуска в училище можеш да си свариш по едно две яйца и едно малко парче кашкавал например,супер е и се яде на крак, от айряна ти минава глада, но в него няма почти нищо... Включи си и три-четири яйца дневно,също и извара,примерно вместо банана,който да речем отива при салатката преди тренировка...Абе примерно говоря.
Препоръчвам ти горещо-ако имаш възможност, влизай във форума и чети наред! Малко по малко всичко ще започне да ти се изяснява. Има много хора, които можеш 100 процента да слушаш за всичко. Всичко това ти е готов, смелен и поднесен на тепсия опит.. :wink:

Вчера седнах да го смятам това. Значи ако имам:

150 гр. овесени ядки
300 гр. прясно мляко
100 гр. банан
300 гр. Данон за пиене
400 гр. пилешко
500 гр. домати
150 гр. сирене
300 гр. кисело мляко
протеинов шейк

Това прави:
- белтъци 788 kcal
- липиди 720 kcal
- въглехидрати 740 kcal
- oбщо 2248 kcal

Значи с това достигам нужните калории с отрицателен прием 500 kcal
Притеснява ме отношението между б/л/в защото е горе долу 1,09/1/1,03

Кое с кое да сменя за да останат същите калории, а въглехидратите да се намалят за сметка на белтъците?

16.05.05
15:11

Аз смятам, че не е нужно да намаляваш въглехидратите. Опитай така две седмици, ако не смъкваш, можеш вече да ги намалиш без да ги заместваш с нищо.

ОК. Благодаря много! Сега съм малко болен, ще изчакам 2-3 дена да се дооправя и да почна тренировките и почвам диетата. Ако работи ще я систематизирам както newguy направи с неговата и да може и другите да я ползват като готов вариант.

Благодаря още веднъж!  :wink:

16.05.05
21:20

[quote author=“manson”]То чисто кисело мляко няма как да ям в училище, но ще си вземам от Айряна на Данон за пиене. Има ли голямо значение за диетата дали ще е даречем Данон ягода или айрян?

П.П. Надявам се Мартин да се намеси в темата, тъй като той е компетентен по въпроса. плиииииииз  :mrgreen:

Какви айряни, какви Данони??? Те едно, че са набухани с разни консерванти, ми втори и захар , не са изобщо хранителни и т.н. Изобщо... ти луд ли си да взимаш такива буклуци? :wink:

Носиш си от вас 2-3 кофички/колкото ти трябват/, ако са 2% е най-добре, според мен разклащаш хубаво и енергично отварят 2 дупки и пиеш през едната. Ако някви пишлемета те базикат, случайно, че правиш/пиеш това/........  им бийш 2 шута в главата и всичко е ок :lol:

Хубаво е и ддруги неща да хапваш в даскало, но тези са най-лесни.

п.п. Млякото да не е студено, че ще настинеш, гърло и т.н.

Като стана 100 кила културист тогаз ще ги ритам. За сега ще карам на айряни. Пък и не се готвя за състезание просто искам да махна това омразно шкембе  8)  С бягането и с тая диета ще стане мисля. Благодаря за съвета все пак  :twisted:

XA

22.05.05
13:02

manson и аз искам да го махна туи шкембе дето го напраих тая зима но покраи него станаха добри мускули.Проблема ми е че незнам как си праите НВД ще ползвам на някои програмата.Обаче по време на НВД ще приемам АК + протеин. НЯКАКВИ забележки ако имате кажете ми ( даите съвети ) :lol:  :wink:  :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1