12.04.11
23:34
Брях... изтървах форумния търкал! :)
казано от Андриан К на 12.04.11, 23:13:
Използвай бутона докладвай :D
Не се бях сетила! Пфу! Нищо - другия път, сега вече е оспамено :D :D :D
казано от Андриан К на 12.04.11, 22:04:
Не мисля, че тези който четат постоянно...даже повечето са пълни простаци, затова им се налага да четат по много. :D
Иначе, нищо няма да ти стане ако си прочиташ по 1-2 уроците, нали така?
Няма нужда да ги чета. В някой друг живот ще ми казват че не съм в позиция да си позволявам подобни своеволия. Кадърният човек си е кадърен - или се оправя от рано, ако ще да не е докосвал учебник, или гори. Всеки човек заслужава съдбата си - не винаги, но провалиш ли се когато всичко си е зависело от теб, си заслужаваш да бачкаш на бензиностанцията и автомивката. Случва се и нещата да са извън контрола ни - това му се вика лош късмет просто. С това се изчерпва и съдбата на хората - или се оправят благодарение на себе си и/или добър късмет, или не могат да се справят, защото са кретени и/или не са имали късмет.
@Траш,
М-м-м, аз лично мога да поспоря....няма оправяне в този живот, проблеми винаги има и това не е само на думи. Няма и провал...ако не става едно, става друго.
Ето ти примери на хора, които познавам:
1. Семейство, собственик на голяма фирма, с къща - палат...на пръв поглед имат всичко, нали...да, но синът им е наркоман и се подвизава някъде из Азия, без да се обажда повече от 10 години...а фирмата е затънала в кредити;
2. Икономист, на водеща позиция във фирма, с много високи доходи, семейство и т.н.....остаря за 5 с години с 10, защото няма време за абсолютно нищо друго, освен работата. Хич не е щастлив. Набори сме, моите доходи не спадат към ниските, но съм много далече от неговата истина...Само че за това време аз пообиколих тук - там, аз контролирам живота си, не той - мен и изобщо живея, както аз искам...а той дипли пачките под дюшека и само се оплаква. Така си и изглежда...уморен, посърнал;
3. Младеж на 25, със собствени магазини и фирми, голямо жилище - много доволен от живота...на тоя фон краде паста за зъби от Кауфланд - е, искаш ли неговия просперитет? Ако това означава, получавайки неговото благосъстояние, да подменям кремчета за лице в магазините...нямам никакво желание за това, аз лично.
Все кадърни хора...
А пък познавам един много голям пич, който работи на бензиностанция. Смее се, излиза нагоре - надолу и си живее живота с усмивка...
Кретенията е отношение към живота, не е диагноза. А много размишления по тези въпроси причиняват вътрешен дискомфорт.
С течение на времето човек разбира, че най - важното са хората около него и поддържането на активни хобита. Работата се превръща просто в средство за задоволяване на най - различни прищевки, които можеш да си купиш с пари....Никой кариерист не е доволен в крайна сметка. Най - важното е да няма голямо разминаване между изисквания и възможности, както е при надутите комплексирани грандомани.
Мнението беше редактирано от Инис на 13.04.11 11:12.
казано от Ausser Haus на 13.04.11, 11:04:
@Траш,
М-м-м, аз лично мога да поспоря....няма оправяне в този живот, проблеми винаги има и това не е само на думи. Няма и провал...ако не става едно, става друго.
Ето ти примери на хора, които познавам:
1. Семейство, собственик на голяма фирма, с къща - палат...на пръв поглед имат всичко, нали...да, но синът им е наркоман и се подвизава някъде из Азия, без да се обажда повече от 10 години...а фирмата е затънала в кредити;
2. Икономист, на водеща позиция във фирма, с много високи доходи, семейство и т.н.....остаря за 5 с години с 10, защото няма време за абсолютно нищо друго, освен работата. Хич не е щастлив. Набори сме, моите доходи не спадат към ниските, но съм много далече от неговата истина...Само че за това време аз пообиколих тук - там, аз контролирам живота си, не той - мен и изобщо живея, както аз искам...а той дипли пачките под дюшека и само се оплаква. Така си и изглежда...уморен, посърнал;
3. Младеж на 25, със собствени магазини и фирми, голямо жилище - много доволен от живота...на тоя фон краде паста за зъби от Кауфланд - е, искаш ли неговия просперитет? Ако това означава, получавайки неговото благосъстояние, да подменям кремчета за лице в магазините...нямам никакво желание за това, аз лично.Все кадърни хора...
А пък познавам един много голям пич, който работи на бензиностанция. Смее се, излиза нагоре - надолу и си живее живота с усмивка...
Кретенията е отношение към живота, не е диагноза. А много размишления по тези въпроси причиняват вътрешен дискомфорт.
С течение на времето човек разбира, че най - важното са хората около него и поддържането на активни хобита. Работата се превръща просто в средство за задоволяване на най - различни прищевки, които можеш да си купиш с пари....Никой кариерист не е доволен в крайна сметка. Най - важното е да няма голямо разминаване между изисквания и възможности, както е при надутите комплексирани грандомани.
Много смислен коментар.
Допада ми човек кариерист , но пък си има някаква мярка все пак.Ако трябва да избирам дали да съм щастлив на 30 или на 65г. ,ще избера 65г,защото най-добре човек да работи усилено до пенсиониране и след това да се отдаде на почивката,която е заслужил.
Примера ти с това момче на бензиностацията е точно обратното.Сега си живее живота,но след като дойде време за пенсия ще му се реве ,защото ще взема 150лв пенсия.
казано от brusakch на 13.04.11, 11:42:
...
Допада ми човек кариерист , но пък си има някаква мярка все пак.Ако трябва да избирам дали да съм щастлив на 30 или на 65г. ,ще избера 65г,защото най-добре човек да работи усилено до пенсиониране и след това да се отдаде на почивката,която е заслужил.
Примера ти с това момче на бензиностацията е точно обратното.Сега си живее живота,но след като дойде време за пенсия ще му се реве ,защото ще взема 150лв пенсия.
: )
И на мен ми допадат кариеристите, най - вече заради енергията, която влагат и желанието им за развитие. И аз бях така и е много ограбващо. В момента съм изключително доволна, че заех друга житейска позиция, която ми позволи да видя, че всъщност съм пропуснала доста неща, докато си кариерствам. Естествено, това се дължи и на факта, че в момента работата ми е доста приемлива и съм някакъв фактор в нея. Камъкът си тежи на мястото.
Не можеш да предвидиш бъдещето, не знаеш какво ще е на 65 години...
Да не прекалявам с още примери за трудилите се цял живот, които са разчитали именно на спокойни старини, но кретат с по 150 лв. пенсия. И те са си мислили какъв спокоен живот ги очаква на 60 години....
Според мен не трябва да се живее с идеята за светлото, но неясно бъдеще, защото така се пропуска настоящето. А ние все пак живеем в него. Само трябва да се създадат добри предпоставки...
13.04.11
12:44
http://www.youtube.com/watch?v=UGv00gccQ6w&feature=player_embedded#at=42
13.04.11
12:54
казано от alleN на 13.04.11, 12:44:
http://www.youtube.com/watch?v=UGv00gccQ6w&feature=player_embedded#at=42
Егати стриптизьора! :D :D :D
Интересно ми е защо мнгого хора във форума изпозват английски изрази и думи, когато искат за изкажат мнение? Нямаме ли си наши изрази та използчаме чуждите? Това обогатявали нащия език или напротив?
Особено изписани със български букви изглежда абсурдно. Съгласна съм, че някой са по-лесни за упортеба, но все пак.
Мнението беше редактирано от Rali на 13.04.11 14:11.
13.04.11
14:11
Щото се правят на интересни ;)
По правило - не пиша в такива теми :)
13.04.11
14:16
казано от ralista на 13.04.11, 14:09:
Интересно ми е защо мнгого хора във форума изпозват английски изрази и думи, когато искат за изкажат мнение?
Щото е фешън и като го напишеш, изглежда куул! :)
Има и други простотии - употребата на съвсем българските думички: мс, трен, здр, блг, плс, мн, нз, фр, г/д и други.
Аз също съвсем целенасочено отбягвам такива драскачи.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.04.11 14:17.
казано от ralista на 13.04.11, 14:09:
Интересно ми е защо мнгого хора във форума изпозват английски изрази и думи, когато искат за изкажат мнение? Нямаме ли си наши изрази та използчаме чуждите? Това обогатявали нащия език или напротив?
Особено изписани със български букви изглежда абсурдно. Съгласна съм, че някой са по-лесни за упортеба, но все пак.
Аз лично го правя, когато иронизирам нещо, точно защото ме влудява като се използват чужди думи, вместо да се намерят българските. Именно и затова ги пиша на кирилица, защото са абсурдни, както в повечето случаи и това, което иронизирам - за абсурдни неща, абсурдни изрази :) Много пъти съм задавала въпроса “Нямаме ли българска дума?”, отговорът е “МИ на английски ми е по-лесно да се изразя!”. Веднъж провеждам следня разговор:
ЛИцето Х:...и просто си намираш твоя...соулмейт?
Аз:Ъъъъ, няма ли български израз?
Лицето Х:ами как да кажеш соулмейт на български? Няма!
Аз:Ъъъъ, сродна душа например???
Така, че много дразни :D
A, да - btw, omg…изкарват ме извън нерви :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.04.11 14:23.
Понякога и на мен ми е по лесно да кажа нещо с английската му дума, но това е понеже в ежедневието си използвам английски. Въпреки това когато пиша и общувам на български винаги се стрема да изкажа всичко с наши думи и изрази.
Не знам, не мога да оправдая хората живеещи в България, пък и тези извън нея, които претендират че за забравили българския, да
говорят с чуждици. Все пак има хора около нас, които може и да не ни разберат.
Мнението беше редактирано от Rali на 13.04.11 14:26.
“Най-рядкото нещо на този свят е да живееш,повечето хора просто съществуват!”
Според мен животът на кареиристите е много скучен,правят пари,а не знаят как да ги похарчат.
Лично аз предпочитам да живея сега и на мига,защото не знам колко още ще живея. Може утре да ме блъсне кола или пък да умра в самолетна катастрофа. Никой не знае колко му е писано и дали ще доживее до пенсия...
Тук в Холандия около 50% от населението са кареиристи и мога да ви кажа,че живеят сами и нямат деца. То хубаво да имаш красив дом и кола,но като няма с кой да го споделиш всичко се обезсмисля.
Предпочитам да живея нормално отколото да съм 40+ без семейство и деца.... и да стоя вечер сама на дивана да пия френско вино и да гледам някоя драма на най-новото ЛЕД ТВ...,няма смисъл от такъв отшелнически живот в името на парите и работата,поне за мен е така.
Не искам като стана на 65 и да няма кой да ми отвори вратата или да ми каже: “Как си имаш ли нужда от нещо....?”
Винаги има начин за оцеляване,примерно на старини ще отива на село и ще си отглеждам зеленчуци и някоя друга кокошка,колко му трябва на човек за да бъде нахранен и щастлив? Малко :)
казано от ralista на 13.04.11, 14:26:
Понякога и на мен ми е по лесно да кажа нещо с английската му дума, но това е понеже в ежедневието си използвам английски. Въпреки това когато пиша и общувам на български винаги се стрема да изкажа всичко с наши думи и изрази.
Не знам, не мога да оправдая хората живеещи в България, пък и тези извън нея, които претендират че за забравили българския, да
Ааа, тия, чужбинците, “забравящи” българския са сред най-големите ми любимци. То па такав позьорщина и простотия. Като се възмутя обикновено се казва: “Ти не си живяла дълго време в чужбина, не знаеш как ти се обръща езикът!” Я, стига! Защо има хора, които живеят десетки години в чужбина и няма и следа от акцент или “бели петна” в българския им. Всичко е позьорщина!
Когато не практикуваш нещо го забравяш бързо. Ако не е форума,роднини,приятели и малко телевизията със сигурност ще затапея много от към български :D Всекидневно говоря на 2 езика(английски и холандски) и винаги мисълта ми минава от единият език към другият,никога не правя превод от български към тези два езика. Доста често като се прибера в България по навик използвам думи които тук ги повтарям минимум 40 пъти на ден,а знам значението им на нашият език...
Навикът е “шит” :D
казано от karfi4ka на 13.04.11, 14:32:
говорят с чуждици. Все пак има хора около нас, които може и да не ни разберат.Ааа, тия, чужбинците, “забравящи” българския са сред най-големите ми любимци. То па такав позьорщина и простотия. Като се възмутя обикновено се казва: “Ти не си живяла дълго време в чужбина, не знаеш как ти се обръща езикът!” Я, стига! Защо има хора, които живеят десетки години в чужбина и няма и следа от акцент или “бели петна” в българския им. Всичко е позьорщина!
:)
Съгласна съм голяма поза са някои, особено когато са били извън България 1-2 години и са забравили български. Много е смешно.
Виж за бели петна понякога се случва. И на мен понякога ми бягат думите, но не е като да кажеш да говоря български с акцент, а съм повече от 8 години извън България.
Разни хора, разни идеали. И все пак, млади хора говорете на български, моля ви :)
Когато сте извън България може да покажете колко можете и знаете на други езици :)
казано от Hiya на 13.04.11, 14:36:
Когато не практикуваш нещо го забравяш бързо. Ако не е форума,роднини,приятели и малко телевизията със сигурност ще затапея много от към български :D Всекидневно говоря на 2 езика(английски и холандски) и винаги мисълта ми минава от единият език към другият,никога не правя превод от български към тези два езика. Доста често като се прибера в България по навик използвам думи които тук ги повтарям минимум 40 пъти на ден,а знам значението им на нашият език...
Навикът е “шит” :D
Хора като нас, които не живеят в България и говорят на друг език е горе долу оправдано. И на мен понякога ми е по-лесно да кажа ОК вместо добре, или да кажа че съм нарру вместо щастлива. Или пък ми се губи някоя дума.
Но когато общувам с хора в България, пиша тук или някуде другаде, винаги се замислям и се стремя да ползвам нашия език.
Мен това ме дразни, че някой който ако отиде в друга страна едва ли ще има смелостта да каже и една дума на английски, ама тук е много куул като говори така :)
13.04.11
14:45
казано от karfi4ka на 13.04.11, 14:32:
говорят с чуждици. Все пак има хора около нас, които може и да не ни разберат.Ааа, тия, чужбинците, “забравящи” българския са сред най-големите ми любимци. То па такав позьорщина и простотия. Като се възмутя обикновено се казва: “Ти не си живяла дълго време в чужбина, не знаеш как ти се обръща езикът!” Я, стига! Защо има хора, които живеят десетки години в чужбина и няма и следа от акцент или “бели петна” в българския им. Всичко е позьорщина!
Ти май много често се дисгъстваш. Постоянно си в дисгъст нещо а ?
П.С. Кольо, защо мислиш, че когато някой използва думите, които си изредил се мисли за много кулл?
Мнението беше редактирано от Zombi Bombi на 13.04.11 14:50.
Да, допустими са белите петна за хора, живели много дълго време в чужбина, но например тези, които ходят на бригада за 3 - 4 месеца, връщат се и хоп - говорят за намирането на “соул мейт”... И тези, дето на английски им е по-лесно...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.04.11 15:04.
13.04.11
15:09
казано от CKOTA на 13.04.11, 15:08:
WTF??? :D
BTW???
казано от CKOTA на 13.04.11, 16:13:
Корп, тотова не беше за теб :D
ах, тиииииииии :D :D :D :D :D
13.04.11
16:57
Karpus едно време имаше магазин за тежести точно срещу съдебната палата - отстрани там където са лъвовете - витошка. Мисля, че магазин на адидас или найк беше, слиза се в нещо като мазе. Другия е на алабин при площад македония
казано от Ausser Haus на 13.04.11, 11:04:
@Траш,
blablahblablablahbla
Ами аз съм съгласен с теб, не виждам за какво има да спорим. Вече ми е банално да демонстрирам омразата към консуматорския лайфстайл, затова не мисля да я подхващам пак. А и просто изразих мнение за това как стоят нещата. Съвсем обективно написах виждането си за успеваемостта, но далеч не ща да съм успял човек. Нали ги виждам всичките какви са (да, да, да... всяко правило си има изключения). Цял живот съм бил между дъното и върха и мисля да си остана така до края на дните си. Ако ще по навик, по възпитание (макар да се опитваха да ме убедят другояче), искам просто да съм щастлив. А това, което ме прави щастлив зависи 10% от финанси и 90% от мен. Problem solved.
Колкото до пича на бензиностанцията - не съм искал думичката “заслужаваш” да прозвучи като нещо лошо. Не винаги е.
п.п. За който каза, че на 65 си живееш живота с високата пенсия, която си заработил с цял живот бачкане - ало?! На 65г. си, какъв живот те гони? Каква почивка? Аз не мисля да изпусна цял живот в бързане и планиране за да мога да си бия най-скъпата виагра на 65. Ще пукна от скука, то нищо вече и тялото ми няма да ме слуша. Да се чудя по цял ден за какво са ми тия пари, като не мога да ги правя нищо, само да се превръщам в картоф на дивана със скъпо уиски и да се самосъжалявам удавен в носталгия и да изживявам младините си чрез децата/внуците (евентуално).
Мнението беше редактирано от ~ DN на 13.04.11 17:41.
Какъв бисер днеска чух. На някакъв познат, него приятел бил зобил и спрял да тренира САМО за 5 години и станал торба. Какво прави химията и не само... абе неблагодарен спорт.
А в един форум бях чел, подобен на Тийнпроблема, че на някакъв пич дядо му е на ок.65-70 и на младини зобил и сега заради зобенето не му ставал х*я и имал проблеми със сърцето :D :D :D .......wewewweweeeeeee
казано от karfi4ka на 13.04.11, 16:42:
твърдо не съм съгласен с казаното (wasntme)
:D
ПП Мишо, ама сигурно жули ракии кат разпран, пък за другия пич, аз слушах, че от протеините някви овиснали и станали прасета- та плашат ме нещо :D
казано от CKOTA на 13.04.11, 17:55:
казано от karfi4ka на 13.04.11, 16:42:
твърдо не съм съгласен с казаното (wasntme)
Приемам, че “казаното” е казаното от мен :) Е, така виждам аз нещата, това показва моят опит. Разни хора, разни идеали :) Ако искаш, можеш да кажеш с кое и защо не си съгласен, а ако не - приемам, че просто сме на различни мнения ;)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.04.11 18:19.
13.04.11
18:22
Какво ви пречат тия чужди изрази ? Чао, браво, мерси все не са български думи, но никой не се хваща за тях. Вадете го тоя бастун от гъза.. стига сте се чудили какво да ви дразни, чуждиците се срещат във всички държави в ежедневния им разговорен език. Щом 90% от хората ги разбират тези изрази поне аз не виждам никакъв проблем.
Напротив с онова съм съгласен и мен ме дразнят, такива хмм как беше думата, а да пърсънс :D, не съм съгласен с другото, а именно “ах, тиииииииии “... и не за друго ами щото е директна провокация към мойта провокация, а не бива така :D
Абе направо нямам думи. Днеска 2мата най-големи пияници на випуска, питали един от моя клас сериозно дали взимам амфети. То да не може човек да си избухва лекинко и веднага го набеждават :D :D
Днес приятелката ми ходила да тренира и някакъв дето бил кинта и петдесет, някакъв културист и обяснил, че не бива (след загрявката на смит машина) “на този етап да кляка, щото щяло да и порасне дупето”...
13.04.11
20:29
казано от Миsh0 на 13.04.11, 17:42:
Какъв бисер днеска чух. На някакъв познат, него приятел бил зобил и спрял да тренира САМО за 5 години и станал торба. Какво прави химията и не само... абе неблагодарен спорт.
А в един форум бях чел, подобен на Тийнпроблема, че на някакъв пич дядо му е на ок.65-70 и на младини зобил и сега заради зобенето не му ставал х*я и имал проблеми със сърцето :D :D :D .......wewewweweeeeeee
на 70 години какво да очаква... търси под вола теле като обвинява химията в случая :D
Влак го блъснал , от протеина умрял или просто Бог го наказва , че е зобил.
Не мога да разбера какво всъщност вика тоя в рекламата. “Ииии с кашкавал” или “Ииискаш кавал”? :D
казано от korpusito на 13.04.11, 21:19:
Не мога да разбера какво всъщност вика тоя в рекламата. “Ииии с кашкавал” или “Ииискаш кавал”? :D
:D :D :D
Същото - “оооо с пица” или говори за няк’во колело - “оооо, спицааа!” :D :D :D