12.04.11
21:32
Здравейте,
интересува ме, според вас кое от следните е най-ефективно:
А) 6-7 пъти седмично, сутрин от 7:00 до 8:00 - велоергометър
Б) 3-4 пъти седмично вечер към 20:00 45мин. джогинг 8км/ч (това са 6км.)
В) 3-4 пъти седмично вечер към 20:00 20мин. HIIT (5мин. загрявка/джогинг + 8 повторения на 1мин. ходене/1мин. спринт + 3мин. ходене накрая)
12.04.11
21:44
Според мен зависи от целите ;)
12.04.11
21:47
каква цел може да имаш с 7пъти кардио... освен пренавитост... ;) интервално кардио 1-2пъти в седмицата МАКСИМУМ по 15минути ;) ... с правилно хранене си готов... я кажи ти нещо за себе си .... ръст, тегло .... стаж в залата, на лостовете където тренираш, защото има вероятност изобщо да не си за кардио ! :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 12.04.11 21:48.
Аз пък съм на мнение, че трябва да прави по 3-4 силови и 2-3 пъти хийт в седмица, като цяло 6 дни да тренира по 45-60 минути с тежести, хийт по 20-30 минути, 1 ден почивка.
Мерси за бързите отговори!
За мен: на 26г. съм от 2 години ходя на фитнес по 3пъти седмично (с леки пропуски на моменти но нищо сериозно) не вземам добавки, освен аминокиселини. 182см. висок и малко под 100кг.
От около 6-7месеца след всяка тренировка тичам по 45мин. с цел лека полека да свалям килата, но не мърдам, та наскоро малко си постегнах хранителния режим и почна да се получава желания ефект.
Крайната ми цел е 85~90 кила.
Тичането ми е вързано донякъде със силовите, тъй като гледам да тичам на пътечка в залата, защото из квартала не е особено удобно а и помиарите дето тичат след всеки ме разсейват..
Велото ми е вкъщи и мислих, че най-бързо ефект ще постига със всекидневно сутрешно кардио... после открих и HIIT-а и изникна дилемата.
В крайна сметка не съм много запознат и за това пуснах темата.
Мнението беше редактирано от T1000 на 12.04.11 22:15.
3 силови и 3 кардио- перфектно.Щом имаш вело вкъщо, въпзолзвай се, сутрин на гладно, ако имаш време разбира се.
12.04.11
22:19
По 30-40 мин велоергометър 3 пъти в седмицата, пробвай да поддържаш пулс 120-125. Аз също имам вело вкъщи и така правя. Няма смисъл от повече от 3-4 пъти да въртиш...
Ок, мерси - значи сутрешно вело е по-ефективно от вечерен HIIT ?
Има ли значение тези 3-4 пъти вело сутрин ще ги засичам със силовите тренировки вечер или както е писал Rikoo за HIIT-a да са в различни дни ?
Мнението беше редактирано от T1000 на 12.04.11 22:27.
12.04.11
22:52
аз правя-понеделник,сряда,петък-силова..вторник,четв.,събота-кардио,неделя-почивка,зареждащ ден :)
Дай малко инфо за хранителния режим по който караш. На НВД ли си? Зареждащи дни, кога?
Traiko Mishev, програмата ти изглежда интересна, може да пробвам и аз така.
Миsh0, сигурно си прав но искам по-бързи резултати, за това правя и кардио. Пък и ми е кеф да търча, зарежда ме : )
Freeflyer, да на НВД съм и зареждащите дни са ми един (Неделя) или два (Четвъртък - Неделя).
казано от T1000 на 12.04.11, 22:26:
Има ли значение тези 3-4 пъти вело сутрин ще ги засичам със силовите тренировки вечер или както е писал Rikoo за HIIT-a да са в различни дни ?
ХИИТ можеш да правиш и на велоергометъра сутрин. Според мен това е най-ефективното от предложените от теб варианти. Прави ХИИТ в различни дни от тежестите. Но понякога даже и да се засекат, не е фатално.
15.04.11
16:24
Какво мислите за стълбите?
казано от Anelia на 14.04.11, 14:53:
казано от T1000 на 12.04.11, 22:26:
ХИИТ можеш да правиш и на велоергометъра сутрин. Според мен това е най-ефективното от предложените от теб варианти. Прави ХИИТ в различни дни от тежестите. Но понякога даже и да се засекат, не е фатално.
Мерси за съвета, колелото принципно го въртя с максималната скорост с която мога.
Според мен е скачане на въже ;) То така или иначе е интервално защото рано или късно се спъваш и спираш за малко :D
казано от T1000 на 15.04.11, 17:12:
Мерси за съвета, колелото принципно го въртя с максималната скорост с която мога.
Има разлика между максималната скорост за 30 секунди и максималната скорост за 30 минути. Не можеш да поддържаш 30 минути същото темпо, което ти е максимума за 30 секунди.
Стълбите са също супер като натоварване.
15.04.11
21:01
Аз запчнах днес да тичам 2-3 пъти в седмицата по 10-15 мин и минавам едни стълби и е много яко натоварването там.
16.04.11
22:39
4-5 пъти седмично по един час скуош ще ти е най добре :)
17.04.11
20:35
Яко тичане :)
Аз също зареждам в Четвъртък и Неделя, затова ще ти препоръчам следното относно най-доброто време според мен за кардио. Така построена програмата , ти препоръчвам да правиш кардио сряда и четвъртък сутрин, и Събота и Неделя сутрин след ставане. Силовите е добре да имаш Пон, Вторник и Петък, така ще изхразходваш гликогена и ще го държиш максимално нисък до дните за кардио. Така ще има най-голям фет бърнинг ефект.
Аз лично почнах от 2 тренировки HIIT кардиота на седмица + 5 силови и постепенно увеличих както броя на кардиото (до 4, от повече наистина няма смисъл) така и интензитета и времетраенето (макс 40-45 мин).
Поздрави
Мнението беше редактирано от Freeflyer на 19.04.11 13:28.