12.04.11
09:47
Здравейте!От почти 2 седмици съм на НВД като в дневното ми меню влизат кисело мляко,овесени ядки,яйца,извара,чисти меса предимно пилешко и рибно филе на скара,зелена салата,вода и чай и др.Ходя активно на Тае Бо като преди това тичам на стадиона мин. 5 обиколки 3-4 пъти седмично.Идеята ми е да се стегна и малко да отслабна като съм 168см висока,63кг,на 27г.За това време съм смъкнала 1кг. и то още първите дни,доколкото разбрах с тази диета търся бавното отслабване за по-трайни резултати.Греша ли някъде и кога да очаквам видими резултати на кантара? :)))
Разчитам за малко съдействие от вас!
12.04.11
10:08
НВД се прави не повече от два месеца.
РБД а не НВД е подходяща за бавно и сигурно отслабване :)
казано от Daniela Hristova на 12.04.11, 09:47:
Здравейте!От почти 2 седмици съм на НВД като в дневното ми меню влизат кисело мляко,овесени ядки,яйца,извара,чисти меса предимно пилешко и рибно филе на скара,зелена салата,вода и чай и др.Ходя активно на Тае Бо като преди това тичам на стадиона мин. 5 обиколки 3-4 пъти седмично.Идеята ми е да се стегна и малко да отслабна като съм 168см висока,63кг,на 27г.За това време съм смъкнала 1кг. и то още първите дни,доколкото разбрах с тази диета търся бавното отслабване за по-трайни резултати.Греша ли някъде и кога да очаквам видими резултати на кантара? :)))
Разчитам за малко съдействие от вас!
Дано да не греша, но когато си на НДВ трябва да се посмята и да се види от кое колко трябва да се консумира.
Протеин- толкова ?
Въглехидрати-толкова ?
Мазнини- толкова ?
Храните които си изборила са добри и полезни, но все пак е важно и количеството. Има три варианта, единият е да ядеш повече от колкот ти трябва, другият е да се храниш на минимума, а третият е всичко да е ОК, ние обаче няма как да знаем това.
Опиши по-подробно кога, какво и колко ядеш. Може да напишеш и мерките си (талия, ханш, бедро, раменен пояс, прасец и т.н.)
Трябва да пиеш достатъчно вода, поне 2л на ден. Ти как си с това?
12.04.11
11:23
а аз доколкото разбрах ограничавам максимално въглехидратите и наблягам на белтъчините и зеленчуците в суров вид и най-вече всичко зелено.Вода пия достатъчно.Дневното ми меню:
сутрин- кафе без захар
преди обяд -кисело мляко с овесени ядки
обяд- 2 варени яйца и месо
следобяд - малко извара
вечеря- зелена салата с пил.пържола
Опитвам се да имам 5-6 хранения през деня,като последното да е поне 4 ч преди лягане
казано от Daniela Hristova на 12.04.11, 11:23:
а аз доколкото разбрах ограничавам максимално въглехидратите и наблягам на белтъчините и зеленчуците в суров вид и най-вече всичко зелено.Вода пия достатъчно.Дневното ми меню:
сутрин- кафе без захар
преди обяд -кисело мляко с овесени ядки
обяд- 2 варени яйца и месо
следобяд - малко извара
вечеря- зелена салата с пил.пържола
Опитвам се да имам 5-6 хранения през деня,като последното да е поне 4 ч преди лягане
Правилно си разбрала, но все пак трябва да има определено количество въглехидрати. А зареждащи дни правиш ли? До колкото знам са важни при НВД.
По кое време на деня тренираш?
Сподер мен трябва да размениш мястото на кафето и овесените ядки. И аз преди пиех кафе и след това закусвах, но от както им размених местата се чувствам по-добре. Или пък може да закусваш и в същото време да пиеш кафе. Не казвам, че моят начин е по- правилен, но за мен работи.
Към обяда прибави някакви зеленчуци.
Вечерята е ок.
Само не знам дали мазнините са ти достатъчни? Захтин към салатите и сурови ядки са добра идея, както и ленено семе.
Затова и казах че трябва да посмяташ по формулите дадени в темата за НДВ за да видиш дали нещатат са както трябва.
12.04.11
12:10
Диетата си ти е окей,дори мога да ти предложа,преди тренировката ти,вкарвай по още едно кафе,ако можеш двойно,още по добре
Има един момент,в който,особено аконе си тренирала преди,да отлабваш,и едновременно с това да трупаш муслуки,така че не се отчайвай
АКо можеш,вечер въобще не яж(след 6),ако много държиш на по бързичкото сваляне и не дотам на мускулната маса,а най добре сутрин след кафенцето си хапни и още нещо,закуската е важна!
Собствено,аз сутрин изпивам по 2 кафета,междувременно изяждам 100гр овес или флейкс(ама качествен)+ 200гр мляко+ 100 гр кашкавал
казано от Dean Petrov на 12.04.11, 12:10:
АКо можеш,вечер въобще не яж(след 6),ако много държиш на по бързичкото сваляне и не дотам на мускулната маса,а най добре сутрин след кафенцето си хапни и още нещо,закуската е важна!
Не съм съгласна с това, че не трябва да се яде след 6 вечерта.
Аз примерно тренирам между 18:00 и 20:00 часа и ако не ям след това ще си създам големи главоболия и налитането на сладко и тестяно ми е гарантирано след няколко дни. А и нали следтренировъчното хранене е важно ? Или аз бъркам?
Бързи резултати винаги могат да се постигнат с рестрикции в храната, но в повечето случаи идва един момент, в който тялото иска храна и идва голямото тъпкане. Според мен редовно хранене без пропуски и тренировки са най-доброто решение.
12.04.11
12:21
казано от Dean Petrov на 12.04.11, 12:10:
Ако можеш, вечер въобще не яж (след 6)...
В такъв случай ще се получи твърде дълъг интервал между храненето вечер и закуската на другата сутрин - поне 12 часа. Категорично не одобрявам тази идея, независимо от това по кое време на деня се тренира..
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.11 12:23.
12.04.11
12:28
По принцип никога не съм закусвала сутрин и сега ми е безкрайно трудно да ям насила,а да ям преди сутрешното си кафе просто е немислимо за мен.А м/удругото от това бягане се чувставам по-стегната в краката,точно все едно трупам мускулу,пръсците ми ги усещам доста по-големи.
Продължавам пък ще видим!
12.04.11
12:32
Даниела, храненето е навик и нагласа. Закуската е част от храненето. ;)
Кафето след закуска щади стомаха.
12.04.11
12:53
Момичето иска да свали някое кило,а не мускули,всеки знае до какво води храненето вечер,то има и поговорка по тая тема
Да,драстичен метод е но дава резултати,и при 3те жени около мен
Майка ми по тази система,от залежала 60 годишна 88 килограмова дама се превърна във не толкова залежала 58 килограмова
Да,имаше скандали,ревове,ама при мен няма лабаво....да видиш как се оказа че всичкото било от килограмите,и болките в коилената,и кръста...и остеопорозата намаля драстично
14.04.11
09:57
Възможно ли е този начин на хранене при мен да не действа спрямо това,което искам да постигна?!Имам усещане,че даже качвам килограми,а не свалям.Чувствам се напомпена от мускули и стегната,кога почвам да свалям?!
Закусих с кис. мляко с мюсли и ленено семе,за обяд и следобяд имам 2 варени яйца и пилешко филе.(wasntme)
14.04.11
10:07
Възможно е,изчисли си калориите които приемаш,на теб МНОГО грубо казано ти трябват 2500 може би дневно,може и по малко,във форума има много подробни теми по въпроса
Избягвай да ядеш чисно месо и яйца,смесвай със салатки:малки количества
С риск да се повторя:глад и бягане:това 5 обиколки колко са?2км ?Щото аз ги правя 5 пъти седмично по 3км(за разгрявка) на пътеката и не ги усещам никак даже.
14.04.11
10:17
Аз ги изчислявах-при спортна активност м/у 3-5 пъти седмично около 2300 ккал трябва да имам.Значи бягам мин. х 5 обиколки и след това 1ч. скачам на Тае Бо :D в момента съм на Диклак,защото краката ме болят безобразно от 4-5 дни,вчера пропуснах само бягането,но утре продължавам.
Подкрепям Пияндето. За вечеря намаляй въглехидратите ако решиш даже ги спирай но компенсирай с белтък и мазнини които биха захранвали тялото ти по време на сън. Без нужната вечеря би постигнала загуба на килограми от чист калориен дефицит, но за сметка на забавяне на метаболизма ти което от чисто здравословна гледна точка не е правилното решение. Все пак тук не говориме за залежала възрасна жена а за спортуваща 27 годишна жена има разлика :)
14.04.11
10:25
всичко е ясно само дето никакъв резултат (dull)
Мнението беше редактирано от Daniela Hristova на 14.04.11 10:25.
14.04.11
10:29
От 2 седмици си на НВД. А преди това какво е било? Това също оказва влияние върху сегашните резултати. НВД-то не е нещо, което се започва когато си искаме и веднага дава резултатите, които искаме.
Иначе от казаното от теб дотук ме притесняват 3 неща:
- краката и Диклака
- много малкото мазнини
- липсата на закуска
Преди да търся причината защо не се махат сланините бих се съсредоточил върху тези 3 проблема.
14.04.11
10:35
Проблемите с краката ги отчитам,че бягането никога не ми е било любимо и натоварването за мен не е малко,въпреки,че до момента не смятам,че съм водела лишен от всякаква спортна активност живот.
Закусвам!
14.04.11
13:07
Нали идеята да си засиля метаболизма е да се храня м/у 5-7 хранения в малки количества и задължително закуска?!Ограничавам на мах въглехидратите и наблягам на белтъчините и мазнините(като при мен те почти липсват,освен в суровите ядки и да овкуся салатите си).
Съжалявам,че повтарям едни и същи неща,но почвам вече да се обърквам.
Въглехидрати до обяд/ранен следобяд после мазнини и белтъци като след 18 часа особенно внимание никакви въглехидрати. Хранене през 3-4 часа. През 4 дни зареждащ ден с повече въглехидрати но сложни - ориз овес нещо подобно. За точен размер на порциите и калориен баланс изваждаш калкулатора и смяташ :)
15.04.11
08:39
Daniela
Замествайки въглехидратите вечер с белтъчини и мазнини не е твоето решение,това са съвети за билдъри,а повечето дами не желаят да имат билдърска структура,да не говорим че ти и не тренираш билдърски
Още повече че,не си изследвала метаболичния си цикъл,и като нищо може да не разграждаш добре протеините.
Пак ще повторя:след 6 глад,сега,знам че е трудно,но ако вкараш да кажем...2-3 ябълки,най добре зелени,понеже имат повече пектин,ще ти убият тотално апетита.
Биг ти препоръчал и зелен чай,но не вечер,все пак има кофеин
Според мен 7 хранения са много,никой не е казал че колот повече ядеш толкова метаболизма ти ще е по бърз....биж бебетата ядат по 5 пъти,и растът като гъби,5 според мен е най удачно
Просто не разбирам как може да съветваш жената на глад - 200 грама пържола с една салата с зехтин и малко сирене и ще стане билдър . Освен ако не заспива в 19 часа това си е чиста лудост която напомня на приказката “Търпи бабо за хубост е” . Най-много да си докара някой здравословен проблем- как си представяш тялото и 14 часа без храна?! Не се отслабва със глад отслабва се с правилно балансирана диета. 5 хранения как ще ги набута от 8 сутринта до 18 часа ще стане само ако брои 2 бадема за обяд, 30 грама месо за вечеря и тн тн. Със 17 грама захар на зелена ябълка 3 ябълки биха били точно 200 калории което е равносилно на 150 грама месо да не говорим че само ще и развалят добре спазваното НВД преди това.
15.04.11
09:24
@Dean Petrov
Ти забеляза ли, че дамата е 63 кг на 168 см, а не 103 кг. Има да свали 5 кг, а не 50. Това да не яде след 18:00 ч. е крайност, която се прилага, при хора с мнооого голямо наднормено тегло.
Подкрепям горното мнение на Хееu3.
Мнението беше редактирано от Мила на 15.04.11 09:25.
15.04.11
09:57
казано от Xeeu3 на 15.04.11, 09:02:
Просто не разбирам как може да съветваш жената на глад - 200 грама пържола с една салата с зехтин и малко сирене и ще стане билдър . Освен ако не заспива в 19 часа това си е чиста лудост която напомня на приказката “Търпи бабо за хубост е” . Най-много да си докара някой здравословен проблем- как си представяш тялото и 14 часа без храна?! Не се отслабва със глад отслабва се с правилно балансирана диета. 5 хранения как ще ги набута от 8 сутринта до 18 часа ще стане само ако брои 2 бадема за обяд, 30 грама месо за вечеря и тн тн. Със 17 грама захар на зелена ябълка 3 ябълки биха били точно 200 калории което е равносилно на 150 грама месо да не говорим че само ще и развалят добре спазваното НВД преди това.
Както виждаш,белтъчно мазните диети при нея не дават релултат.Да сравняваш 3 ябълки със 200 грама месо...какво има да се коментира,организма разгражда много повече калории за обработката на една ябълка от това което съдържа тя.
6 часа разбира се е при положение че си ляга в 10 и 30,11 макс,както повечето хора,разбира се ако ляга по късно,не е проблем тя самата да преизчисли.
Ти приятелю откъде знаеш как и понася протеина?Колкото до това дали е лудност...еми жен ами е така от ...много отдавна,нито се е разболяла,ното полудяла,роди второ дете,чувства се чудесно,работи яко,и зимъска ме мачка на червените писти по Банско за мен като скиор със доста добър стаж е немислимо да направя повече от 5-6 спускания,тя прави над 10
Иначе да,при този ръст и килограми,може би няма такъв проблем,нищо чудно да е генетичен по скоро,паласчици, дръжки и тнт,прояваващи се с годините...които за съжаление със спорт няма как да се оправят до желаното ниво.
15.04.11
10:07
Иначе да,при този ръст и килограми,може би няма такъв проблем,нищо чудно да е генетичен по скоро,паласчици, дръжки и тнт,прояваващи се с годините...които за съжаление със спорт няма как да се оправят до желаното ниво.
Деане, тва с генетиката си е само оправдание. Дамата има шанс да си промени тялото, когато си промени и храната. Менюто от към белтъчини е добре, но и липсва основен източник на енергия.
Другото нещо, тренировките... тренира се до болка ;) Когато знаеш, че имаш проблем и трудно сваляш килограми, даваш всичко от себе си.
Друго нещо НВД не при всеки действа, на някои не им се отразява добре. Пък и 2 седмици за който и да е бил режим са малко време за видими резултати (пък тя е свалила 1 кг, така че незнам кое не действа, не всеки сваля по 2 кг на седмица)
Мнението беше редактирано от Мила на 15.04.11 10:11.
Аз си изказах мнението и се придържам към него, от тук натам е нейно решението за това какво иска да прави с тялото си. 14 часа без храна(приемайки че се събужда към 7:30, 8 сутринта) е ужасяваща мисъл за мен. Подкрепям също така и мнението на Мон Куер ест а воус (сори) че това е екстремна мярка. Дори приемайки че протеина не и понася(нито аз нито ти има как да знаеме ние просто говориме за чисти принципи в храненето) би могла съвсем спокойно си хапне една хубава засищаща салата вместо да трепери на вода.
17.04.11
11:01
казано от Mon coeur est a vous на 15.04.11, 10:07:
Деане, тва с генетиката си е само оправдание. Дамата има шанс да си промени тялото, когато си промени и храната. Менюто от към белтъчини е добре, но и липсва основен източник на енергия.
Другото нещо, тренировките... тренира се до болка ;) Когато знаеш, че имаш проблем и трудно сваляш килограми, даваш всичко от себе си.
Друго нещо НВД не при всеки действа, на някои не им се отразява добре. Пък и 2 седмици за който и да е бил режим са малко време за видими резултати (пък тя е свалила 1 кг, така че незнам кое не действа, не всеки сваля по 2 кг на седмица)
Хич не е оправдание,за съжаление
С риска да стана банален:след ражданията проблема при жена ми със натрупванията по бедрата се задълбочи..и то доста
Въпреки че свали много,на ръст 171 стана 55 кила,пак ги имаше,и най странното е че не бяха мръднали,изключително неприятна гледка...така е и майка и,абс същата форма и място
И то след жестока тренировка,съчетана с масажи, и какви ли не процедури
Е....ножа прави чудесна :),който обича жена си инвестира в нея ,нейното здраве и самочувствие
Таака че,радвай се че нямаш генетична обремененост към подобни проблеми