14.04.11
11:30
Здравейте, избирам си добавки за покачване на мускулна маса и се колебая между няколко продукта. Комбинацията от продукти мисля да е Аминокиселини + Глутамин + Таурин (въпреки, че последните две реално също са си аминокиселини) и се колебая дали да включа и L-carnitin (с цел повече енергия по време на тренировка и изгаряне на мазнини). Целта е с не-много голяма сума да си купя добавки за около 2 месеца (крайна сума до около 80лв.). Приема ще го опиша след всеки от продуктите.
За момента съм харесал следните продукти:
Аминокиселни:
Universal Amino 1900 - до 10 хапчета на ден
или JC Amino 2700 - до 6 хапчета на ден
за аминокиселните се чудя дали да взимам само в тренировъчни дни ли всеки ден.
Глутамин:
глутамин като цяло мисля да взимам по 5 грама само след тренировка (дните когато на тренирам не взимам).
PRO NUTRITION GLUTAMINE FX - 25 дози като не е чист глутамин но съм взимал и друг път и като, че ли ефекта ми хареса
NUTRIM LGLUTAMINE PURE 150гр - 30 дози
OPTIMUM NUTRITION LGLUTAMINE POWDER - 150 гр. - 30 дози
като допълнение какво мислите за този: JC глутамин 300гр - реално е почти 2 пъти по-евтин от оптимум?
Таурин:
тук съм почти като в задънена улица, мисля да взимам по 3-4гр. преди тренировка но видях само тези 2 опаковки:
JC вариант 1
JC вариант 2
L-carnitin:
BIO-FIT LCARNITINE 1000 - като тук имам възможността да си разделя опаковката и така цената става 50 капсули за 20лв. Тях мисля да ги взимам на 2 цикъла по около 20-25 капсули, всеки ден по 1 капсула, с почивка от около 2-4 седмици между два цикъла. (общ цикъл около 2-2.5 месеца)
Малко информация за мен:
Възраст: 26 години
Ръст: 174см.
Тегло: 69кг.
Тренировъчен план: този 3 дневен сплит. Тренировъчен стаж - около 30 месеца.
Хранителен режим - 3 хранения дневно, нещо не ми се отдава да ям по 5 пъти на ден.
Понеже темата май стана дълга да обобщя въпросите си:
1. Кой от двата варианта аминокиселини според вас е по-добър?
1.1. Аминокиселините да ги взимам всеки ден или само в тренировъчни дни?
2. Кой от вариантите за глутамин е най-добър?
3. JC таурин - струва ли си и ако да кой от двата, ако не бихте ли дали предложение за друг?
4. Има ли смисъл към трите продукта да добавя и Л-карнитина или по-добре да го оставя за друг период и тренировъчен план?
Благодаря ви предварително.
Последните проучвания сочат, че дози под 20-25 грама аминокиселини, глутамин на ден са неефективни. Комбинацията, която си сглобил, на теория изглежда добра, но ако търсиш някакъв реален ефект ти препоръчвам следния продукт scivation xtend (голямата разфасовка). Влиза в бюджетните ти граници и съм сигурен, че ще останеш доволен.