Въпрос ?

26.02.11
16:11

Смятам да изляза от залата и да започна тренировки на лостове,но имам няколко въпроса.Имам 1 год. стаж в залата.Сега обаче искам да наблегна на релефа и силата ,и съм се насочил към лостовете.Най - големия ми въпрос е - как да тренирам - всяка тренировка = отделна мускулна група или вс. трен. = от всички мускули по 1-2 упр.

АЧ

26.02.11
16:24

Както на теб ти е удобно. На лостовете неможеш да правиш само 1 мускулна група. Примерно когато правиш кофи, правиш и трицепс и рамо малко. Когато правиш набирания правиш гръб и бицепс.... Аз лично съм тренирал и всичко в едно и разделно. Но правя разделно трениране, за да акцентувам по-добре на мускула и упражнението, което тренирам. Избора е твой. Който и от 2-та варианта да избереш все ще спечелиш, това което искаш. По-здрави ;)

26.02.11
16:33

Мерси за отговора брат.Ако можеш ,ще съм ти благодарен да напишеш някоя примерна тренировка да добия малко представа :)

АЧ

26.02.11
18:41

Примерно ако искаш разделно: 1 ден - набирания (надхват и подхват) + корем, 2 ден кофи и лицеви, 3 ден крака, и почиваш 1 ден и пак наново..
А ако искаш всичко в едно - набирания,кофи,лицеви,корем в 1 ден. и почиваш 1 ден. :)

09.03.11
19:18

Почнах лостовете ,вече 2ра седмица обаче имам страшни болки в мускулите (най-вече в трицепса , рамото и гърдите малко ).Може ли тази болка да е предизвикана от кофите и лицевите опори.Искам да питам като програма добре ли е така :гърди,гръб,корем-крака , с по 1 ден почивка между тренировките.Макар че при тези болки съм толкова вдървен ,че днеска пропуснах тренировката и ще видя ,май ще почивам докато отминат.

АЧ

09.03.11
19:20

Споко. Това ги има при всеки начинаещ. Мускулна треска или болка. :) Болката може да я има, нормална е. И аз имах преди така докато улегна с упражнението, да свикат ставите ;) Тренирай и не се притеснява.

10.03.11
13:50

Така ще е и влияние оказва и възстановянето ми ,което не е много добро. :)

АЧ

10.03.11
15:11

Защо ти не е добро възстановяването ?

10.03.11
17:24

Ами спя по 5-6 часа и с яденето съм много зле.

АЧ

10.03.11
17:31

Ами и аз не спя много, но поне между 7 -9 часа трябва.

12.03.11
19:56

Най - зле от всичко са ми набиранията за гръб , а те все пак са “основата” в тренировката на лостове.Правя по 4-5 повторения на 1ва серия и до 3-4та серия работите са още по зле :D.Знам ,че няма вълшебен метод ,с който да увелича повторенията ,но не отказвам съвети :).

АЧ

12.03.11
20:21

Грешиш. Има. ;) Аз си ги вдигнах по следния начин: Казвам си: “Ще направя 100 набирания ОБЩО за 15-20 мин”. В тия 20 мин влизат и почивките. Правиш по колкото можеш, но общо 100 набирания трябва да са ти за 20 мин. С времето скъсяваш времето и така се напомпваш добре и правиш сила, която ти е най-нужна за сега. Имаш ли и силата ще помпаш по-добре мускула. Скачай на лоста ;) !

13.03.11
19:27

Мерси за отговора.Един познат ми каза ,че  той пък правел нещо подобно само където без време - казва си примерно 100 набиранки и примерно първия път ги прави на 20 серии.На следващата тренировка гледа да ги направи примерно за 19 серии и така с времето идвали резултатите.Ще пробвам това което ти ми каза ,но мисля да пробвам с по-малко набирания (пр. 50) и ще трябва да отделя един ден ,в който да правя само тези набирания защото след това едва ли ще имам сила да направя нещо друго :)

Мнението беше редактирано от ivan nikolov на 13.03.11 19:27.

АЧ

13.03.11
19:29

Да, с 50 е добре :) И след време вдигаш общите бройки. Примерно на седмица + 10 ;)

Ачо това което написа ми хареса ! Аз по същия начин добавях повторения, но не съм си отделял специален ден за това просто с всяка следваща тренировка се стремя да направя повече набирания, започнах с 3 серий по 10 повторения , следващия път ги правих + 4-та серия до отказ и така... Сега когато правя набирания си правя 6 серий по 15 и 7 до отказ . Лично на мен това много ми улесни добавянето на повторения . ivan nikolov може да пробваш по този начин ако все още имаш нужда от съвет.

14.04.11
12:39

Няма как да очакваш някакви стабилни резултати без добро ядене и сън поне 8 часа на денонощие. Каза че имаш болки но не можах да разбера дали са в ставите или мускулите, ако са в ставите не е на добре.За набиранията няма вълшебна формула така е ,но има начини вместо да правиш по 3-4 набирания на серия просто посвии малко захвата и постепено разширяваи. Искаш някаква програма за лостове. Никои не може да ти направи такава без да знае ръстът ти килограмите ти и подкожните  мазнини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1