Ето го и моя дневник :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.04.11
09:59

Здравейте,
От доста време ви чета и ето, че се реших и аз да си направя дневник. Определено имам нужда от помощта ви, тъй като сама не се справям много успешно по пътя към заветната цел - сваляне на 4 кг :)
От 1 седмица се придържам към НВД, но си мисля, че някъде бъркам :)
На 21 години съм, тренирам 6 дни седмично, като 3 от тях са двуразово. 2 пъти седмично сутрин правя щанга, а следобяд-фитнес. През останалото време - на стадиона.
Ето какво хапнах вчера:
Закуска
40 гр елда + 200гр кисело мляко 2%
Втора закуска - 50 гр бадеми
Обяд
Спанак на фурна с извара и отгоре настърган кашкавал.
Вечеря
Зелена салатa
от спанака пак
3 пилешки крилца
Ами това е засега от мен...ще се радвам да се включвате чат-пат :)
Лек и усмихнат ден :)

Темата беше редактирана от Шопленка на 10.04.11 23:16.

Здрасти!

Каква е разликата между ‘щанга’ и ‘фитнес’?

Силово ли тренираш? (почти съм сигурен какъв ще е отговорът, но все пак)

Има ли реална причина да тренираш толкова интензивно?

Белтъчините са ти малко, определено, а и енергията като цяло, ако не се лъжа (не съм смятал).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.04.11 10:06.

05.04.11
10:08

Здрасти,  пожелавам ти успех и постигане на резултати ама ти се размазваш от тренировки :)

Мнението беше редактирано от ina_V_ на 05.04.11 10:10.

05.04.11
10:53

казано от Кольо Пияндето на 05.04.11, 10:05:

Здрасти!

Каква е разликата между ‘щанга’ и ‘фитнес’?

Силово ли тренираш? (почти съм сигурен какъв ще е отговорът, но все пак)

Има ли реална причина да тренираш толкова интензивно?

Белтъчините са ти малко, определено, а и енергията като цяло, ако не се лъжа (не съм смятал).

Здравей,
Да, има причина да тренирам толкова интензивно и тя е, че се занимавам професионално със спорт :)
Разликата м/ду “фитнес” и “щанга” - щангата е обръщане, изхвърляне, клек, сед, и разни такива включващи лоста и тежестите, а фитнеса е всичко останало по уредите.
За белтъчините - абе, и аз така предположих.... :D
Мерси за бързия отзив!

05.04.11
10:58

казано от ina_V_ на 05.04.11, 10:08:

Здрасти,  пожелавам ти успех и постигане на резултати ама ти се размазваш от тренировки :)

Привет!
Благодаря ти, успех ти пожелавам и аз на теб ;) а за тренировките - няма как да е по-различно, даже е малко :)

ОК, имам още малко търпение за кръстосан разпит... :D

С какъв спорт се занимаваш?

Силово ли тренираш? (пак питам)

Опитвала ли си да разпределиш храната в повече на брой хранения?

05.04.11
11:14

казано от Кольо Пияндето на 05.04.11, 11:00:

ОК, имам още малко търпение за кръстосан разпит... :D

С какъв спорт се занимаваш?

Силово ли тренираш? (пак питам)

Опитвала ли си да разпределиш храната в повече на брой хранения?

хахахха е, чак пък разпит... ;)
тренирам лека алтетика...а под “силово трениране” какво трябва да разбирам?
Яденето съм опитвала да го разделя на поне 5 хранения, но не ми остава време, колкото и да си мъкна с мен разни ядки и прочие. Да не говорим, че като гледам да пия по 3л вода на ден, не ми се и яде толкова често.

казано от Шопленка на 05.04.11, 11:14:

...а под “силово трениране” какво трябва да разбирам?

Колко повторения правиш в серия по време на щанга или фитнес?

Разпит е, защото е препоръчително да имаме поне бегла представа от натоварването ти. Трудно може да се прецени в момента до колко се придържаш към НВД, ясно е защо, нали? :) Според мен резултатите ще дойдат когато направиш храненето - качество, количество и разпределение, особено преди и след натоварване. Води дневника, пък ние ще четем и ще си казваме мнението. :)

05.04.11
11:40

казано от Кольо Пияндето на 05.04.11, 11:29:

казано от Шопленка на 05.04.11, 11:14:

...а под “силово трениране” какво трябва да разбирам?

Колко повторения правиш в серия по време на щанга или фитнес?

Разпит е, защото е препоръчително да имаме поне бегла представа от натоварването ти. Трудно може да се прецени в момента до колко се придържаш към НВД, ясно е защо, нали? :) Според мен резултатите ще дойдат когато направиш храненето - качество, количество и разпределение, особено преди и след натоварване. Води дневника, пък ние ще четем и ще си казваме мнението. :)

Повторенията в серия ги правя в зависимост от килограмите, които съм сложила. На максималните кг не мога да направя кой знае колко бройки.
Ето, например, вчера на клек-а направих следното - 60кг-6 бр, 70 кг- 6бр, 80-5бр, 90-5бр, 100-4 бр, 110-4бр, 120-4бр, 130-3бр, 140-2бр, 150-1бр. Горе-долу същото е и с сед-а.
Когато правя фитнес,по уредите, бройките не падат под 10, като се стремя по 12-15 да правя. Вече зависи и колко силици са ми останали от щангата сутринта.
Не споменах, но след фитнес, правя и 20-30 мин кардио на колелото, с пулсомер на 75%, а и понякога 80-82% oт макс.сърдечен ритъм/не съм убедена дали се изказах правилно/.
За напред ще опитам да променя яденето :)

Да... ясно. Тренираш юнашки, това е страхотно! (sun)

Нищо лично, но попитах, защото много Дами залитат да правят стотици повторения в серия, защото “така се отслабва и няма да направя мускули като на културист”.

Яденето е на дъното на успеха. Посмятай малко за да видиш къде си спрямо закономерностите на НВД. Подходящ ли е моментът за такъв режим? Един състезател не винаги може да си го позволи, защото е свързан с огромна вероятност за спад в силата. Правиш сериозен енергоразход с този тренировъчен режим и лесно можеш да нагласиш храната така, че да постигнеш целта си качествено. Едва ли ще посмееш да гладуваш ;)

05.04.11
12:02

казано от Шопленка на 05.04.11, 11:40:

Повторенията в серия ги правя в зависимост от килограмите, които съм сложила. На максималните кг не мога да направя кой знае колко бройки.
Ето, например, вчера на клек-а направих следното - 60кг-6 бр, 70 кг- 6бр, 80-5бр, 90-5бр, 100-4 бр, 110-4бр, 120-4бр, 130-3бр, 140-2бр, 150-1бр. Горе-долу същото е и с сед-а.
Когато правя фитнес,по уредите, бройките не падат под 10, като се стремя по 12-15 да правя. Вече зависи и колко силици са ми останали от щангата сутринта.
Не споменах, но след фитнес, правя и 20-30 мин кардио на колелото, с пулсомер на 75%, а и понякога 80-82% oт макс.сърдечен ритъм/не съм убедена дали се изказах правилно/.
За напред ще опитам да променя яденето :)

Когато тренираш щанги само клек ли правиш? Може ли да опишеш по-подробно тренировките? Стана ми интересно!От това, което си написала за тренировката по щанги излиза, че използваш доста големи работни килограми. Не всеки може да се похвали с такива. Браво!

Колко си висока и колко тежиш?

06.04.11
08:31

Добро утро!
Отчета за вчера е: Закуска-40гр елда, 1 кисело мляко 2%; Втора закуска - 30гр кашкавал; Обяд - 300гр спанак с извара и 2 варени яйца; 200гр млечна салата; Следобяд - 40гр бадеми; Вечеря - салата от спанак с 1 скумрия на скара.
По мои сметки, за да свалям, дневната ми доза въглехидрати е 50гр, белтъчините - 143гр, а мазнините - 92гр. Съответно калориите за поддържане - 2511ккал, от тях вадя 500 и за сваляне отивам на 2011ккал.

казано от karpi на 05.04.11, 12:02:

Когато тренираш щанги само клек ли правиш? Може ли да опишеш по-подробно тренировките? Стана ми интересно!От това, което си написала за тренировката по щанги излиза, че използваш доста големи работни килограми. Не всеки може да се похвали с такива. Браво!
Колко си висока и колко тежиш?

Karpi, висока съм 169 и тежа 62кг...пф(tmi)

06.04.11
19:56

Такаааа...след като приключих за днес с храната, реших да драсна някой ред тук. Менюто днес е леееко еднотипно, но на мен пък това по никакъв начин не ми пречи...ям каквото има сготвено вкъщи :)
Закуска
40гр елда, объркана с малко извара, кисело мляко и подсладител... /бъркочи всякакви мога да ям!/
Към 11ч
40 грама кашкавал
Обяд
скумрия на скара + спанак с извара /предполагам, че е сварен или задушен...честно казано нямам идея как го е направила майка ми/
Към 15ч
40гр бадеми
Тренировка
Вечеря
като обяда, само че без изварата в спанака :D
Въведох във FitDay всичко от по-горе и излезна следното: Калории - 1677; Въглехидрати-74.5/тук съм се пооляла../ Протеин-144.1; Мазнини-93.2гр
Е, това е от мен :)
До скоро :P

Какъв подсладител ползваш?
Мазнинките преди тренировка добре ли ти се отразяват?

06.04.11
20:30

казано от Кольо Пияндето на 06.04.11, 20:22:

Какъв подсладител ползваш?
Мазнинките преди тренировка добре ли ти се отразяват?

Подсладителят е течен - Sussina, а за мазнинките преди тренировка - ами не съм усетила нищо по-различно...да кажем, че са добре.
Как ти се струва иначе като цяло режима?
Само да вметна, че е истинско постижение за мен вече 5ти ден да не ям сладко!

Ха... (sun)

Попитах за подсладителя, защото ми стана интересно с какво заместваш “бялата отрова”. Не знам какво съдържа този продукт, който използваш, но се старай да бягаш от синтетики до колкото е възможно. В днешно време има няколко неща, от които нямаме шанс да се спасим напълно и едното от тях са синтетичните подсладители... и все пак! Когато искам да подсладя без захар и Е-та, ползвам Стевия. Помисли над този вариант.

Мазнинките преди тренировка - попитах, защото може би е въпрос на усещане. Това са най-бавно усвояващите се хранителни вещества, независимо че твоят източник в случая е качествен. Въпрос на организъм е - при мен ядки преди тренировка не вършат добра работа. Ако им прибавя белтъчини и мъничко бавни въглехидрати, тогава става “друга бира” - въпрос на количества, разбира се.

Режимът на prima vista ми се струва ОК. Да видим как ще го поддържаш! :P

Сладкото - защо се тормозиш? Пет дни без сладко, лошо няма, но ако обичаш такива храни, намери начин да подпъхваш по нещичко тук-там. Сутрин, например, е сравнително безобиден момент - нещо малко веднага след закуска няма да ти провали нещата. Разбира се - внимавай с количествата. Има и нещо друго - тренираш солидно все пак. :) Сигурна ли си, че не изразходваш МНОГО повече енергия, от колкото приемаш?

06.04.11
21:09

казано от Кольо Пияндето на 06.04.11, 20:54:

Ха... (sun)

Попитах за подсладителя, защото ми стана интересно с какво заместваш “бялата отрова”. Не знам какво съдържа този продукт, който използваш, но се старай да бягаш от синтетики до колкото е възможно. В днешно време има няколко неща, от които нямаме шанс да се спасим напълно и едното от тях са синтетичните подсладители... и все пак! Когато искам да подсладя без захар и Е-та, ползвам Стевия. Помисли над този вариант.

Мазнинките преди тренировка - попитах, защото може би е въпрос на усещане. Това са най-бавно усвояващите се хранителни вещества, независимо че твоят източник в случая е качествен. Въпрос на организъм е - при мен ядки преди тренировка не вършат добра работа. Ако им прибавя белтъчини и мъничко бавни въглехидрати, тогава става “друга бира” - въпрос на количества, разбира се.

Режимът на prima vista ми се струва ОК. Да видим как ще го поддържаш! :P

Сладкото - защо се тормозиш? Пет дни без сладко, лошо няма, но ако обичаш такива храни, намери начин да подпъхваш по нещичко тук-там. Сутрин, например, е сравнително безобиден момент - нещо малко веднага след закуска няма да ти провали нещата. Разбира се - внимавай с количествата. Има и нещо друго - тренираш солидно все пак. :) Сигурна ли си, че не изразходваш МНОГО повече енергия, от колкото приемаш?

Такааам, за Стевия съм чувала и от доста време имам желанието да посетя някой Био магазин, за да си я закупя. За съжаление липсата на свободно време си казва думата... :)
По-важното за режима е не как, ами колко дълго ще го спазвам, предвид “тежките” предстоящи празници... :D Всъщност нещото, което ме притеснява са козунаците, курабийките иии една торта се прокрадва там на едно семейно събиране.... :x :D
За калориите- трябват ми малко по-експресни резултати /за около месец/ и затова съм намалила така приема им. В интерес на истината, за момента не се чувствам гладна, по-скоро съм лакома. Ще видим занапред как ще е... :)

казано от Шопленка на 06.04.11, 21:09:

Такааам, за Стевия съм чувала и от доста време имам желанието да посетя някой Био магазин, за да си я закупя.

Хммм... като ти гледам псевдонима май се ориентирам за някои детайли. :) Стевия има в ХИТ (аз си купувам от там напоследък), можеш да я откриеш и в магазините за хранителни добавки.

По-важното за режима е не как, ами колко дълго ще го спазвам, предвид “тежките” предстоящи празници... :D Всъщност нещото, което ме притеснява са козунаците, курабийките иии една торта се прокрадва там на едно семейно събиране.... :x :D

Директно ти казвам - въпрос на количество и момент на изяждане.

За калориите - трябват ми малко по-експресни резултати /за около месец/ и затова съм намалила така приема им. В интерес на истината, за момента не се чувствам гладна, по-скоро съм лакома. Ще видим занапред как ще е... :)

Хубаво е да не намаляваш калориите драстично, защото вероятността да загубиш сила и издържливост се увеличава. Храни се качествено.

08.04.11
21:25

Привет!
Ето и какво “смотах” днес:
Закуска /7.30/: бъркоча с изварата, киселото мляко и кокосовите стърготини... пийнах и 2 чаши прясно мляко...знам, че не е много на място, но не можах да устискам на аромата на домашното прясно мляко...отдавна не ми се беше случвало да опитам истинско мляко и реших, че не е за изпускане :x
Към 10.30 глада надделя и “мушнах” 80 грама бяло пилешко месце..
За обяд: 2 домата+1 краставица и едно пилешко бутче
След тренировка пък, около 16часа - 50 грама бадеми
За вечеря: зелена салата с 100 грама пилешко...
Днес ме гони адската жажда и до момента съм на 3 литра.
В цифри, написаното по-горе, изглежда по следния начин: калории - 1,513 мазнини - 81гр  въглехидрати - 56.1гр  протеин 141,3гр
или
Протеин 39%  Въглехидрати 14%  Мазнини 47%
Нещо така в % мазнинките ми се виждат стряскащо повече, ама знам ли...

09.04.11
03:28

Според трябва да имаш поне два дни почивка. Аз тренирах 7 дни в седмицата и накрая единият ми крак се преумори и отказа. Вече не тренирам 10 дни заради това. По-добре не си  давай зор... :) Успех!

09.04.11
08:36

казано от Bathory на 09.04.11, 03:28:

Според трябва да имаш поне два дни почивка. Аз тренирах 7 дни в седмицата и накрая единият ми крак се преумори и отказа. Вече не тренирам 10 дни заради това. По-добре не си  давай зор... :) Успех!

Ами аз тренирам 6 дни седмично от 8 години, така че това не ми е проблем :) Благодаря все пак за съвета ;)

09.04.11
09:42

Клякаш със 150 кг !!! Евала. Грабна ми интереса. Ще следя дневника ;) Успех за напред.

ПП: Да не издребнявам, но в заглавието МОЯТ трябва да е с кратък член ;)

10.04.11
21:34

9.04
Закуска
Омлет с 3 яйца, като към тях добавих 2 супени лъжици овесени трици, 3-4 ситно нарязани бадема и подсладител.
200 гр кисело мляко 2%
тренировка
Обяд
половин скумрия на скара с малко салата от домати и краставици
тренировка
30 гр суроватъчен протеин
Вечеря
150гр агнешко + още толкова спанак с извара
преди да легна “вкарах” и 120 гр кисело мляко

10.04
Днес малко мешаница се получи... бяхме при баба и беше нещо от рода на “боц малко от това, боц малко от онова” по всяко време. Горе-долу групирано изглежда по следния начин:
закуска половин ябълка с 1 чаша кисело мляко; около 20гр ементал
Преди обяд - 80гр маринована херинга
обяд зелена салата с наденица
айрян
вечеря
еми не бях пък много гладна... след дълго мислене какво ми се яде, реших че това е кисело мляко с извара и малко чесън, за трепане на бацилите (devil) ...

10.04.11
21:38

казано от anxiety на 09.04.11, 09:42:

Пич, абсолютно приемам критиката! Бързала, не бързала....няма какво да се оправдавам - грешката е факт...ако знаех и как да я поправя сега... (wasntme)

10.04.11
21:41

казано от Шопленка на 10.04.11, 21:38:

казано от anxiety на 09.04.11, 09:42:

Пич, абсолютно приемам критиката! Бързала, не бързала....няма какво да се оправдавам - грешката е факт...ако знаех и как да я поправя сега... (wasntme)

Отиваш на първия пост в дневника си, избираш редактирай и променяш името му.

Защо не описваш подробно тренировките си?

10.04.11
23:02

казано от karpi на 10.04.11, 21:41:

Защо не описваш подробно тренировките си?

На ЛС! :)

11.04.11
21:31

11.04
Закуска Печена тиква с извара, орехи и подсладител
тренировка
30гр протеин
Обяд
В стола имаше пиле с ориз...обрах месцето от кокаляците и остана не повече от 20 грама маааааакс... затова и подядох ориза. Изядох половината, като по мои сметки не беше повече от 100-120 грама
тренировка, а преди нея бях прегладняла /предвид “обилния” обяд/ и пийнах още 30гр протеин
След нея - 1 кисело мляко 2%, а за вечеря - телешко със салата домати и краставици :)
Това е от мен за днес! Лека вечер :)

13.04.11
08:07

12.04
Закуска
Печена тиква с орехи, кисело мляко
Обяд
Телешко, задушен спанак с извара; 20 гр Ементал
Следобяд
20 грама орехи
Вечеря
Телешко, зелена салата
В цифри: 1400ккал, М - 81гр, В 51гр, Б 123гр
Лек и усмихнат ден от мен :)

14.04.11
12:05

13.04
Закуска
бъркани яйца-2бр с орехи и кокосови стърготини
Втора закуска
печена тиква с кисело мляко
Обяд
200гр агнешко(така и не можах да го определя какво точно “агнешко” е), краставица и задушен спанак
Вечеря
130гр риба тон, салата от домати и краставици с извара
1517 ккал, мазнини 88гр, въглехидрати 60гр, белтъчини 136гр

Яйца с кокос?! Екзотика! :) Ще взема да пробвам!
Колкото до агнешкото - какво искаш да знаеш за него?
Личи си само ако всъщност е овнешко и не е приготвено правилно... (giggle)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.04.11 12:27.

14.04.11
17:51

казано от Кольо Пияндето на 14.04.11, 12:27:

Яйца с кокос?! Екзотика! :) Ще взема да пробвам!
Колкото до агнешкото - какво искаш да знаеш за него?
Личи си само ако всъщност е овнешко и не е приготвено правилно... (giggle)

Ами нали има агнешки котлети, агнешки гърди, бутове, вратове, карета...и всяко едно от тея неща е с различен хранителен състав. Аз така и не можах да определя моята мръвка каква е, за да съм сигурна в сметките :)
Що се отнася до яйцата - бъркочи всякакви правя и си ги хапвам с неохота. Може, да не кажа че е задължително, да им вкараш и малко стевия :)

казано от Шопленка на 14.04.11, 17:51:

Ами нали има агнешки котлети, агнешки гърди, бутове, вратове, карета...и всяко едно от тея неща е с различен хранителен състав.

И какви са разликите, бре? 1 g белтъчини на 100 g продукт? И това ще ти издъни режима?! Хайде де...
Стегни се в кръста! :D

казано от Шопленка на 14.04.11, 17:51:

Що се отнася до яйцата - бъркочи всякакви правя и си ги хапвам с неохота. Може, да не кажа че е задължително, да им вкараш и малко стевия :)

Е, не... за мен със стевия става прекалено екзотично... (giggle)

14.04.11
22:17

В моята овесена питка задължително присъстват кокосовите стърготини и други екстри :D Става чудесна пита палачинка номер едно :)

14.04.11
23:10

хаххахахха Кольо, е аз нямах предвид белтъчините, те са ми най-малкия проблем....виж вече мазнинките и калорийкте са друго нещо  :P
Иначе тези кокосови стърготини ги ръгам навсякъде - в изварата, яйцата...къде ли не! :D

Мнението беше редактирано от Шопленка на 14.04.11 23:13.

15.04.11
09:15

Отчет за вчера, 14.04
Закуска: 2 яйца с 20 гр овесени ядки и кокосовите стърготинки
200гр кисело мляко
Обяд: свинска пържолка с малко ориз
Преди тренировка: доза протеин - 30гр
Следобяд: печена тиква с извара, кокосовите ... и стевиа
Вечеря: задушени броколи, свински джолан
Към 22: “чопнах” малко доматки и 2 кебапчета (tmi)

Протеинчето в случая замества хранене, правилно ли се ориентирам?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.04.11 09:23.

15.04.11
09:47

казано от Кольо Пияндето на 15.04.11, 09:22:

Протеинчето в случая замества хранене, правилно ли се ориентирам?

Ами да... обяда в стола на университета не е кой знае колко обилен, а пържолата, която беше задушена, си беше направо обидно малка - не знам дали имаше и 100 грама...та за протеина - бях вече прегладняла, когато отидох в залата, и залъгах глада с него :)

15.04.11
09:59

150-те кг. са сед, не клек...99% сигурност...

Много малко от бг тренерите по лека атлетика ползват пълния клек...всичко е полу, сед и други вариации...

На какви дисциплини те пускат девойче и какви са ти личните...

И при кой треньор тренираш?

15.04.11
10:08

казано от slavko на 15.04.11, 09:59:

Много малко от бг тренерите по лека атлетика ползват пълния клек...всичко е полу, сед и други вариации...

Значи аз не поясних в началото, но разлика има м/ду упражненията. Разликата м/ду клека и седа е, че на сед имаме пейка под задника, образно казано...а на клек-а няма нищо. На малките килограми е пълен, но вече на максималните е “кой докъдето може”.

Мнението беше редактирано от Шопленка на 15.04.11 10:14.

15.04.11
10:29

Абе, чудя се от няколко дни насам нещичко... Като ядете само белтъците, какво се случва с жълтъците? Жал ми е да ги метна в кофата....

15.04.11
10:31

Плашат се, че ще завишат нивата на лошия холестерол и ги хвърлят... та мисълта ми е яж си ге цели. В жълтъка има куп витамини и полезни вещества.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1