Дневник на Love Joy :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.04.11
15:28

Според мен пък този тип кардио след подобна въглехидратно-мазнинна закуска си е леко безсмислено. Или го прави на гладно, или си подбери внимателно закуската, защото така общо взето си губиш времето.

14.04.11
15:33

Dance_girl, сигурно визираш днешната ми закуска. Днес кардиото по изключение ще е в късния следобяд, иначе вече Кольо, Fire и Рали ме светнаха за закуската преди тренировка ;)

14.04.11
15:45

Малко идеи за тренорвка и след това ще гледам да не се меся много :)

Може да правиш 10 мин кростренажор.

След това няколко серии упражненив без тежест, примерно 3х10
лицеви ( на колене, ако неможеш по друг начим)
Глутеус мост на земя или на топка
клек
хиперекстензии
централен планк(колкото можеш)
страничен планк(колкото можеш)
Правиш всички упражнения без почивка, след това почиваш 1-2 минути или ако трябва повече и пак ги завърташ и така 3-4 пъти .
И след това още 30 мин кростренажор.

Може да пробваш и Хиит тренировка на кростренажора,  при която редуваш бързо със бано темпо, но внимаваи да не претовариш сърцето. Примерно пробваи за около 5-10 минути, да видиш как ще се чувстваш. И не почеве от 20 мин ако редуваш натоварването.

Според мен тази тренировка ще ти е по-разнообразна и полезна. Лично мнение :)

14.04.11
15:53

Централен планк, страничен планк - ама Рали, това ми звучи на китайски... :) Ще ги проуча тия неща, благодаря ти много, че си се погрижила. Относно кардиото, редувам 1-ва степен с 3-та степен (ниски степени, но определено се усеща разликата в натоварването), горе - долу в съотношение 3:1. Мисля, че си права за упражненията със собствено тегло и малки тежести - преди много време ходих на боди пъмп, където се използваха тежести и много бързо отслабнах и се стегнах, бях много доволна.

Ще ги имам предвид тези упражнения, още тази вечер ще ги преведа от китайски ;) :)

14.04.11
15:56

оо, да! точно хийт тренировка е най-подходяща за нея...

14.04.11
16:14

казано от maxxi на 14.04.11, 15:56:

В смисъл?

14.04.11
17:45

Рали, мисля, че Maxxi има предвид, че това е интензивна тренировка, при която се топят мазнини доста успешно и тъй като аз си ги имам в изобилие мазнините :), би била подходяща за мен. Някъде четох, че хийт-а е за напреднали и затова засега ще подходя максимално предпазливо спрямо този тип тренировка. Знам, че действа, ще я изпробвам днес, но ще я карам по-полека ;)

Аз заминавам на фитнеееес! :)

п.п. И к’ъв  тоя сняг по никое време в София, бе хора?! :)

14.04.11
17:49

казано от ralista на 14.04.11, 16:14:

казано от maxxi на 14.04.11, 15:56:

В смисъл?

Съгласна съм с въпроса на Рали. maxxi в какъв смисъл, защо да не е подходяща?

14.04.11
17:55

Ще се опитам да не пиша на китайски :D и да ме разбереш. Съветвам те следните неща:

1. Задължително си направи кръвни и хормонални изследвания, защото си мисля че инсулината хич не е в час, както и щитовидните хормони. Тотално си ги скапала, но не непоправимо.
2.Поради точка 1., изключи всякаква ЗАХАР от храната си, поне докато това “имах глад за въглехидрати” спре да съществува. Под захар имам предвид- плодове, мюсли, шоколад, стафиди, мед, подсладител и всичко което има сладък вкус.  Остави си малко бавни въглехидарти до обяд. След 5 дни без захар, няма да ти се ядат и ще имаш стимул за още 5 и т.н
3.Пий много вода/банално е, но е важно/
4.Яж много зелени зеленчуци и това е банално, ама пак е важно
5.Яж когато си гладна , не чакай да стане определен час, но не яж каквото ти попадне от рода на 3 парчета шоколад или филия с нещо си сладко
6.Според мен ти е рано за тренировки с тежести, защото съвсем ще озверееш от глад , ще наедрееш още/временно/ ще се гипсираш и ще кажеш майната му,но можеш да разнообразяваш кардиото всеки път - различна скорост, различна степен, различно времетраене, по различно време
7.Промени си нагласата към това което правиш, щото ми изглежда някак като отбиване на номера. “Вижте аз правя нещо и се опитвм ама не става”. Винаги става, ама винаги...
8.Движи се много!!!

14.04.11
19:00

казано от Love Joy на 14.04.11, 17:45:

Рали, мисля, че Maxxi има предвид, че това е интензивна тренировка, при която се топят мазнини доста успешно и тъй като аз си ги имам в изобилие мазнините :), би била подходяща за мен. Някъде четох, че хийт-а е за напреднали и затова засега ще подходя максимално предпазливо спрямо този тип тренировка. Знам, че действа, ще я изпробвам днес, но ще я карам по-полека ;)

Точно това имах пред вид. И / в никакъв случай не искам да те обидя/, но с тези килограми да се прави хийт е меко казано дори рисковано. Не мога да не се сещам за сестра ми, извинявай за което, но на нея й тежи дори когато походи повечко - в смисъл - стави, крака, гръб... за това съм напълно съгласна с тома, което дива ти е писала. По лека карай, но упорито! Сигурна съм, че ще успееш!

Мнението беше редактирано от maxxi на 14.04.11 19:03.

14.04.11
19:03

Ами поради тази причина и казах да опита 5-10 мин не повече и да прецени. Ако е разумна всичко ще е ок.
Плюс това до колкото разбрах тя ползва 1 и 3 степен на кростренажора. Не знам в случая на коя фирма е, но аз примерно на кростренажора съм на 5 до 10 степен, мисля че има разлика .

14.04.11
19:07

тя трябва първо да свикне с по 10- 15 - 20 минути въобще да прави кардио. Ти имаш ли представа колко са 90 кг.?????

14.04.11
19:15

казано от maxxi на 14.04.11, 19:00:

казано от Love Joy на 14.04.11, 17:45:

Точно това имах пред вид. И / в никакъв случай не искам да те обидя/, но с тези килограми да се прави хийт е меко казано дори рисковано. Не мога да не се сещам за сестра ми, извинявай за което, но на нея й тежи дори когато походи повечко - в смисъл - стави, крака, гръб... за това съм напълно съгласна с тома, което дива ти е писала. По лека карай, но упорито! Сигурна съм, че ще успееш!

По принцип ХИИТ не значи “тичане”, би било тежко за ставите да тича, това е ясно - в никакъв случай ХИИТ с тичане. Но мисля, че ХИИТ с велоаргометър или кростренажор е доста подходящ вариант. Наистина трябва да се подходи полекичка, като се спазват основните правила на ХИИТ - интензивността да расте постепенно от тренировка на тренировка. И може да се разнообразява като се редуват ХИИТ с монотонно кардио (както и да се редуват различните кардио уреди ( в различни тренировки естествено, не в една)), защото ( за мен лично ) ХИИТ е тежко и психически.

14.04.11
19:16

Аз бих била доста внимателна в даването на подобни съвети. Наднорменото тегло само по себе е товар за сърцето.

14.04.11
19:20

казано от maxxi на 14.04.11, 19:16:

Аз бих била доста внимателна в даването на подобни съвети. Наднорменото тегло само по себе е товар за сърцето.

Не ме четеш, казах  да качва интензивността постепенно. По-кратки интензивни периоди, по-дълги почивки, а интензивните периоди няма да са толкова интензивни. Тя ще го усети.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.04.11 19:21.

14.04.11
19:23

не виждам връзка с това, което аз писах. аз не давам съвети, ако не забелязваш, само споделям мнение.

14.04.11
19:27

казано от maxxi на 14.04.11, 19:23:

не виждам връзка с това, което аз писах. аз не давам съвети, ако не забелязваш, само споделям мнение.

аз също :)

14.04.11
19:56

Първо - благодаря на всички за съветите и загрижеността, оценявам вашето време!

Diva_97, специални благодарности за подробния пост. Задължително ще си пусна едни хормонални и кръвни изследвания при ендокринолог при първа възможност (което ще е след 10 - на дни). От известно време го обмислям, защото на майка ми й откриха диабет наскоро (а тя е 50 кила), какво остава за мен, да не говорим за генетична предразположеност и т.н. Аз мисля, че напълнях предимно от неправилно и обилно хранене и от заседнал живот, но знае ли човек, задължително е да се правят и изследвания от време на време. Останалите съвети също са ценни, ще се постарая да ги спазвам максимално. Не съм съгласна единствено за това, че “отбивам номера”, но в това няма смисъл да убеждавам когото и да било. Тук действията са важни, не думите.

Maxxi, добре ме разбираш и изобщо не си ме обидила. Дори ако се натоваря повече с ХОДЕНЕ, после ме болят краката с дни. Затова смятам, че натоварването ми за момента е добро - сравнявам го с това само отпреди месец и всъщност съм доволна от развитието си в тази посока. Разбира се, постепенно ще увеличавам интензивността на заниманията и ще започна да разнообразявам. И аз съм сигурна, че ще се справя, благодаря ти от сърце за подкрепата! :)

Рали, Карфичка - благодаря и на вас за включването, момичета!

14.04.11
22:59

Здравей Love Joy! Като дете на инсулинозависим(баща ми) както твоята майка от скоро го има,мога да ти дам един съвет който проработи в нашето семейство,а той е :
Направи си първо изследвания за кръвната захар и не забравяй да си правиш поне веднъж в годината. Ако живееш с майка си започни да си храниш по нейната схема(предполагам са и дали брошури,кое е позволено и как да се готви).Аз и моето семейство успяхме да свалим по някое друго килце с този режим на хранене. Много е лесен.
Всеки път когато ръката ти посегне към банан,сладкиш или каквото и да било друго произведение на съвременната сладкарска промошленост си казвай “мама не може да яде и аз няма да ям,защото прекалена употреба на захарта може да ми навреди”.
Повярвай ми страхът да не се разболееш и ти от диабет е по-голям от желанието ти за сладко...
Това което каза ендокринолога на татко за децата на диабетиците е,че те са обречени цял живот да внимават какво и кога да ядат.
Сама ако си сложиш някаква бариера да не ядеш бързи въглехидрати,ще видиш,че с времето ще бъдеш в пъти по-добре. Заложи на бавните въглехидрати и гладът ти за сладко с времето ще утихне.
Постарай се също така и да ходиш много пеша.Нищо,че сега те болят краката с времето ще свикнеш и ще видиш колко е приятно да не се задъхваш и уморяваш бързо.
Просто ти трябва време,а ти не бързаш за никъде нали? :)

14.04.11
23:27

Здравей, Hiya!

Много си мила!

Живея в чужбина от известно време и не съм си ходила в БГ при нашите от януари. В общи линии майка ми ми обясни, че са й забранили сладките плодове и сладкишите, но може да яде кисели плодове например. Тя преди се изхранваше на 50% от сникърси и подобни сладории, сега казва, че е прояла кисело мляко и плодове... Трудно ми е да го повярвам, тя толкова години не ги е помирисвала тия неща... Стреснах се, когато ми каза, че е с диабет. Нейната майка също е диабетичка...
Относно движението и бързите захари - разбрано. Напоследък ми се струва, че ям много протеинови храни, та ще трябва да си правя по-точни изчисления на това, което ям, за да съм спокойна.

Лека нощ ти желая и благодаря за включването!!! 

14.04.11
23:49

казано от maxxi на 14.04.11, 19:07:

тя трябва първо да свикне с по 10- 15 - 20 минути въобще да прави кардио. Ти имаш ли представа колко са 90 кг.?????

Ами ако говоря за себе си, не не знам колко са 90кг. Никога не съм била толкова. Ако говорим за други хора, да знам колко са 90кг. Не съм нито заблудена нито нищо. Имам познати с тези килограми и с далеч по-малък ръст.
Аз не съм и казала да прави каквото и да е, а и казах ако иска да опита, Избора е неин не мой :) Но си мисля , че рано или късно всеки трениращ трябва да излезе от златната си среда на комфорт и да усети леко затруднение при тренировката. Казвам леко, имайки предвид наднорменото тегно. Била съм свидетел на момичета с наднормено тегло, които се движат толкова бавно на кростренажора, че като слезат от него, нормалният им ход е по-бърз. Това имам предвид, дано съм по ясна.
Ами това е , няма нужда от повече спам.

15.04.11
08:56

Добро утро!

Точно 96 кг съм. Знам, че не трябва да се меря всеки ден на кантара, но, както казах, това ми действа мотивиращо. Понякога има дни, в които съм с 200-500 гр. нагоре и това НЕ ме демотивира.

Тая сутрин ми е леко криво - някакъв се беше напил явно и през нощта се скъса да звъни по домофона, в следствие на което не спах никак добре. Ако се повтори, ще викам полиция.
6:45 - ставане, 1 чаша вода
7:25 - 1/2 купичка фини овесени ядки (не знам колко грама, може би към 100), 250 гр. кисело мляко, 1 безкофеиново кафе с малко мляко
9:20 - 2 с.л. кисело мляко, 1 малка ябълка, 5-6 бадема
10:30 - 11:15 - Разходка надолу и нагоре по баир
11:50 - Бъркани яйца - 3 по-дребни яйца и 1 белтък, 50 гр сирене. Голяма зелена салата с 2 с.л. зехтин. 1 портокал.
13:10-15:15 - баира (слизане, качване, слизане) + 26 мин тренажор + почивка + отново баира (качване)
15:40 - 17:00 - спане
17:05 1/2 кофичка кисело мляко + 100 гр котидж, малко домати и краставици с 2 с.л. червен боб
18:30 - 220 гр сурово тегло свински котлетни пържоли с кост на тефлон, зелена салата

Мазнини - 88.8 гр. (41%)
Въглехидрати - 146.6 гр. (30%)
Протеин (29%) 131.5 гр.

1911 ккал без да смятам сиренето, забравих го. Да кажем малко над 2000 ккал с него.

Мнението беше редактирано от Елена на 15.04.11 21:31.

15.04.11
16:30

Така, имах негативни емоции в последните два часа. Към 1:10 тръгнах към залата, направих си едно спускане и качване по баира, после започнах с тренажора и...към 20-тата минута започна да ми става лошо. Продължих аз в по-бавно темпо, обаче след още няколко минути се отказах. За първи път ми се случва това в залата - дали не беше проветрена добре, дали лошият ми сън миналата нощ оказва влияние - не знам. Едвам се прибрах до вкъщи. Сега пия кафе, дано да живна.

Е, живнах, след час и нещо спане :) Май се получи така от недоспиването.

Мнението беше редактирано от Елена на 15.04.11 18:29.

16.04.11
10:18

Добро утро! :)

Наспах се, хапнах и се чувствам перфектно :)

7:30 ставане, 2 чаши вода
към 8 - 1 преп. филия пълн. хляб, 20 гр. Бри, 60 гр. шунка
към 9 - 1 дълго кафе с 50 гр. мляко
10:00 -10:40 - кростренажор - 5 мин 1ва степен, 5 мин 4-та, после съответно по 5 мин. 3-та, 5-та, 4-та, 5-та, и последните 10 мин сменях степента от 1 до 5 през 2 мин. После баирчето и сега пот се лее от мен :D
Вода - 750 мл по време на тренировката, 2 чаши след нея
2 яйца
12:15 - 1 филия пълн. хляб с малко песто, 100 гр. някаква нискомаслена моцарела (8гр.мазнини/100 гр), 100 гр. скариди на тефлон, голяма зелена салата с 1 с.л. зехтин
Към 14:00 - 50 гр. бадеми, печени от мен, с малко сол. 50 гр. от моцарелата.
Малко преди 16:00 - 1 портокал
19:10 - 160 гр. пилешки гърди, 200 гр (сурово състояние) зелен боб

1923 кал.
103 гр. мазнини,
76 гр. въглехидрати,
178 гр. протеини

Малко с мазнините май съм се оляла.

Добре ли ми е закуската?

Слънчев ден на всички! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 16.04.11 20:27.

fire.is.my.nature

16.04.11
10:47

Добре е , добре е :) Важното е да си постоянна :)

16.04.11
12:24

Благодаря, Fire! :) Старая се.

Доволна съм от тренировката днес. Направих 40 мин по-разнообразно и интензивно кардио (по-горе ще го опиша), имах енергия, даже можех и още. Сега нищо не ми се яде, ама от 1 яйце нищо няма да ми стане. Сега ще дописвам горе, а после ще ям яйцето :D

Have a great day, all of you! :)

16.04.11
21:13

Пепитас готин пост, браво всичко което си написал е доста вярно и правилно, но има нещо за което не съм съгласен

“Плодове-Ограничи и плодовете(прости захари “фруктоза”) засега, но може да включиш грейпфрут и зелена кисела ябълка ( кората и съдържа целулозни влакнини)” това е така, че в плодовете има прости захари и то точно фруктоза, НО природата така ги е създала плодовете, че както има фруктоза така има и супер много фибри в тях, така че няма проблем да яде плодов колко иска ( само не по 6 банана на ден ;) ) аз примерно ям по 2кг всеки ден в период на чистене и се чистя а съм доста бавен метаболизъм :) предпололагам знаеш, че една от ролята на фибрите е да забавя превърщането на простите захари в случая фруктоза в мазнини, така че те да могат да се изразходят.И фруктозата седи доста време в кръвта и трудно се превръща в мазнина когато има богато количество фибри, природата си знае работата където има фруктоза има и много фибри :)

16.04.11
21:15

Това май не беше за моя дневник :) :)

16.04.11
21:17

Здравй Лов Дожой,

Първо честит дневник, ще го следя и ще помагам с каквото мога :)

Това си беше баш за твоя дневник, от 1 страница поста на Пепитас това дългото, може да го погледнеш доста е добро.

16.04.11
21:22

А, извинявам се тогава :) Първата страница се отнася за миналата година и даже скоро не съм чела първите мнения, че ме е срам на какъв акъл съм била тогава - 3 -4 филии с течен шоколад за закуска или мюсли със сметана - хахаха! Сега ще прочета първата страница и ще се посрамувам малко :D

Благодаря за включването! :)

п.п. Много хубав пост на Пепитас, наистина. Отнася се и за сега, не само за миналата година, както написах по-горе. Сега започна най-накрая да ми идва акъла и се опитвам да се храня по-правилно, надявам се и тайно мисля, че до известна степен успявам.

Мнението беше редактирано от Елена на 16.04.11 21:35.

16.04.11
21:48

От колко време тренираш активно и се храниш правилно и как си с резлутатите? :)

16.04.11
21:57

От 30 дни правя кардио всеки ден без неделя, кростренажор (само). Започнах с 30 мин на ден и увеличавах по малко времето, в момента правя по 40-45 мин на ден. Не съм супер напреднала :) Старая се да се движа повече, вече не ползвам градския транспорт (че то е срамота, в тоя малък град...) и сега започвам да се ориентирам към НВД, но още не съм напълно сигурна доколко ми се получава. Резултатът за 1 месец е минус 3.8 кг и това ме устройва като темпо. Целта засега ми е да постигна здравословен BMI (25), тъй като в момента съм все още в obesity - зоната (30). За целта трябва да сваля около 17-18 кг.

До преди два дни си позволявах сладки неща в сравнително малки количества и до скоро не внимавах какво ям преди и след тренировка. Сега, благодарение на хората от форума, съм изключила сладкото, внимавам с плодовете и обмислям храненето преди и след кардиото.

Забравих да кажа, че през тези 30 дни ограничавах калориите (1600-1900 на ден), като са ставали и някои издънки :)

Мнението беше редактирано от Елена на 16.04.11 22:15.

16.04.11
22:23

Еми мога да кажа само браво, че си сериозна и имаш желанието да се промениш :) Аз в момента съм 91кг. а бях 130кг. и се промених за година и половина адски много, 40кг съм свалил.НВД не е лоша диета, но мое мнение, че в твоя случай е по-добре да се почне с РБД в началото до като свалиш 10кг да кежеме и постепенно да намаляваш въглехидратите до като стигнеш до НВД да може организма да се адаптира към по малкото количество въглехидрати което ще му даваш при НВД.Още нещо което ще те посъветвам е да ги сваляш доста бавно желените кг. заради кожата, за да не увисне, че после по голяма беля :) аз съм свалил доста и то бавно и нямам този проблем не знам след 40кг не увиснах и кожата що годе ми е добре, но в долната част на корема под пъп е доста отпусната някак си мека е.И понеже имам да свалям още към 7 8кг. за добър релеф, искам да се изичистя напълно и мисля да ги свалям за към година и малко до другото лято чак, че това с кожата ме притеснява, излгежда добре но на пипане е доста мека и отпусната и ме е страх да не увисне, така, че по кротко с свалянето.Принципно казват, че до 30 години няма проблем за кожата, не увисва при отслабване, естевено ако свалиш 20кг за 1 месец и на 18 да си, пак ще увиснеш :) Друго което бих те посъветла е да ядеш супер много фибри около 150-200гр. на ден, водата е ясно 30мл. на кг телесно тегло.Пробвай сутрин лененео семе с овеса или мюслито, полезнини мазнини :)

16.04.11
22:35

Поздравления за свалените килограми и най-вече за търпението да сваляш бавно! Това са много килограми, не е шега работа.

Сега за диетата - всичко ок, ама 150-200 гр фибри не са ли прекалено много?! Според FitDay днес съм на 23 гр... По принцип е много хубаво да се приемат повече фибри, повечето хора приемат далеч под нормата, но 200 гр ми звучи малко абсурдно! Извинявай, ако не съм права, но никога не съм чувала, че на ден е добре да се ядат такива количества фибри - откъде да си ги набавя, трябва да изям 3 кила (примерно) зелена салата ли?! :)

16.04.11
22:42

Еми то най-добре е по 300гр да се ядат ама е трудна работа, иначе и 150гр е ОК еми аз ям много фибри, може си купиш фибри от магазина и да хапваш.Аз гледам да ям колкото мога повече фибри, ям зелена салата 2 пъти на ден по една огромна купа (лиген) хаха, плодове 2кг. на ден, мноого брокули ям и брюкселско зеле, въпреки, че от 1 2 месеца съм го спрял брокулито, че почна да ми писва, цяло зима се тъпчех с него по 1кг на ден ;)

16.04.11
22:53

Абе чак да се тъпча нарочно с фибри ми идва малко екстремно :) Ям си зелени салати, може би ще увелича още зеленчуците, но едва ли ще докарам фибрите до 150 гр., пък и според мен не е и нужно и не съм сигурна дали е и здравословно. Виж, ако примерно усещам вълчи глад - тогава да - 1 кило броколи примерно би било добра идея, хаха, но не и в обикновените дни.

16.04.11
22:54

Да, да аз само споменавам ти си преценяваш просто мое мнение :)

16.04.11
22:56

Изгледай този филм, ако не си го гледала :) http://zamunda.net/details.php?id=213225&hit=1

Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 16.04.11 22:56.

16.04.11
23:28

казано от Bojidar Stefchev на 16.04.11, 22:56:

Изгледай този филм, ако не си го гледала :) http://zamunda.net/details.php?id=213225&hit=1

Божидар “чужбинските чада” не можем да отваряме сайтове като замунда и арена. Кажи как се казва филма :)

17.04.11
08:56

Филмът се казва: Sugar: The Bitter Truth / Захарта: Горчивата истина (2009)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1