14.05.05
15:36
Направих си диетата в 5 хранения на ден да имам по 6 гр/кг въглехидрати, но ми се струва че многото въглехидрати в едно ядене убиват апетита за дълго време; дори и 4 часа след изобилстващия с ориз обяд все още не ми е дошъл апетита за следващото хранене и трябва малко да се насилвам, да не говорим за пиене на вода (а се опитвам да си докарвам по 1.5-2 литра вода дневно). Ако се свиква с високовъглехидратните обяди, да потърпя, ако не - какво може да се направи - намаляне на въглехидратите, разхвърлянето им и по следобедните яденета... ?
14.05.05
17:34
Увеличи храненията и така ще намалиш големината на порциите.
при мен лично въглехидратите нямат чак такъв засищащ ефект. зажиси и какво ядеш де. преценяваи си така нещата, че да можеш да се храниш често без проблем.
Да, най-добре понамали порциите и увеличи пировете. По колко грама ориз на пориця ядеш?/предо вареде имам предвид :x /
ПС: само на ориз ли си? защо не пробваш със спагети или нещо такова. овес. А и може и разни сосове и подобнио да си вземеш ако си ентусиазиран :x
Ами за обяд обикновено съм на 250 гр ориз с малко зеленчуци (лев и трийсе там където обикновено обядвам - “Рощок” във Варна) със черен хляб, който нещо много тестян ми се вижда там... Мисля да пробвам да го махна тоя хляб от обяда и да хапвам печена царевица между закуската и обяда - 200 гр имат 28 гр белтъчини и 140 гр въглехидрати, които ми пасват добре на яденето. Излиза 1 лев.
Кух съм като градинска лейка, пълна с гъбено семе.
Аз хубаво нагъвам оризец, обаче днеска по някое време ми светна че е....ПЪРЖЕН. Представяте ли си колко време го мели несвикналото ми стомахче четвърт кило пържен ориз. 9 дена 8 часа...
Е, от утре съм на варен, може да не е четвърт кило, ама ще му добавя я пиленце я хлебец...
Какво ще кажете за царевицата ? Днеска пробвах печена (продава се със разните ядки на зърна), обаче много се дъвче и даже ми счупи пломба. Мисля да пробвам с чудото наречено качамак - просто ще си правя царевична каша и ще си я нагъвам между закуската и обяда.
Пържения оризец от китайски ресторант ли го вземаш? Понеже е трудно да се направи хубав при домашни условия.
А за царевицата досега не съм чувал, но не ми се струва много полезна, щом е от онези гадни магазини за ядки. Ако е таква, знач и аз съм як.. бля :x най добре давай на варен ориз и го мери преди варене!
Пърженият ориз е от ресторант, но не китайски, и определено ще го зарежа, просто чак днес се светнах че е пържен :shock: Разбира се че минавам на варен. И даже ще почна сам да си го варя.
И царевицата на зърна ще ми изпотроши зъбите. Вече си направих каша от царевичен качамак за утре, сигурно ще е доста безвкусна но на кого му пука :lol: