За ВВД

NK

14.05.05
15:36

Направих си диетата в 5 хранения на ден да имам по 6 гр/кг въглехидрати, но ми се струва че многото въглехидрати в едно ядене убиват апетита за дълго време; дори и 4 часа след изобилстващия с ориз обяд все още не ми е дошъл апетита за следващото хранене и трябва малко да се насилвам, да не говорим за пиене на вода (а се опитвам да си докарвам по 1.5-2 литра вода дневно). Ако се свиква с високовъглехидратните обяди, да потърпя, ако не - какво може да се направи - намаляне на въглехидратите, разхвърлянето им и по следобедните яденета... ?

14.05.05
17:34

Увеличи храненията и така ще намалиш големината на порциите.

14.05.05
20:10

при мен лично въглехидратите нямат чак такъв засищащ ефект. зажиси и какво ядеш де. преценяваи си така нещата, че да можеш да се храниш често без проблем.

14.05.05
20:59

Да, най-добре понамали порциите и увеличи пировете. По колко грама ориз на пориця ядеш?/предо вареде имам предвид :x /
ПС: само на ориз ли си? защо не пробваш със спагети или нещо такова. овес. А и може и разни сосове и подобнио да си вземеш ако си ентусиазиран :x

NK

14.05.05
22:20

Ами за обяд обикновено съм на 250 гр ориз с малко зеленчуци (лев и трийсе там където обикновено обядвам - “Рощок” във Варна) със черен хляб, който нещо много тестян ми се вижда там... Мисля да пробвам да го махна тоя хляб от обяда и да хапвам печена царевица между закуската и обяда - 200 гр имат 28 гр белтъчини и 140 гр въглехидрати, които ми пасват добре на яденето. Излиза 1 лев.

NK

15.05.05
21:43

Кух съм като градинска лейка, пълна с гъбено семе.

Аз хубаво нагъвам оризец, обаче днеска по някое време ми светна че е....ПЪРЖЕН. Представяте ли си колко време го мели несвикналото ми стомахче четвърт кило пържен ориз. 9 дена 8 часа...

Е, от утре съм на варен, може да не е четвърт кило, ама ще му добавя я пиленце я хлебец...

Какво ще кажете за царевицата ? Днеска пробвах печена (продава се със разните ядки на зърна), обаче много се дъвче и даже ми счупи пломба. Мисля да пробвам с чудото наречено качамак - просто ще си правя царевична каша и ще си я нагъвам между закуската и обяда.

15.05.05
22:04

Пържения оризец от китайски ресторант ли го вземаш? Понеже е трудно да се направи хубав при домашни условия.
А за царевицата досега не съм чувал, но не ми се струва много полезна, щом е от  онези гадни магазини за ядки. Ако е таква, знач и аз съм як.. бля :x най добре давай на варен ориз и го мери преди варене!

NK

15.05.05
22:48

Пърженият ориз е от ресторант, но не китайски, и определено ще го зарежа, просто чак днес се светнах че е пържен  :shock:  Разбира се че минавам на варен. И даже ще почна сам да си го варя.

И царевицата на зърна ще ми изпотроши зъбите. Вече си направих каша от царевичен качамак за утре, сигурно ще е доста безвкусна но на кого му пука  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1