Кантари, които измерват % мазнина

15.04.11
19:11

Според вас тези кантари по моловете и големите хранителни маркети смятат ли точно мазнините или си карат само по 1 формула за всички?Примерно човек който е висок 175 см тежи 95 кила с 10% мазнина  дали ще го изкара с наднормено тегло ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.04.11 19:47.

15.04.11
19:32

Много добър въпрос и зададен точно в момента, в който ми дойде калипера :).
Много е интересно - имам такъв кантар от година и половина. При жена ми дава доста добър прогрес като отслабва - при мен доста малък.
И аз примерно като пия половин литър вода после ми я отчита като мазнини :).
И в крайна сметка днес се измерих с калипер - на кантар 16,7 на калипер между 10 и 12.
Сега не мога да измеря на жената но ми е интересно при нея какво ще даде.

Т&

15.04.11
19:38

Десет процента мазнини е доста нисък процент, от 10 до 15 си личи явно и без упатребата на особени уреди.

15.04.11
20:08

Според теб кой е по вярният уред !

15.04.11
20:11

Приблизително :) Колкото да се ориентираш

15.04.11
20:13

Калипера би трябвало да е по-точен. Като цяло съм смъкнал доста килограми последната година и половина и съм се трансформирал тотално :).
А кантара дори и сега ако кача 2 кила пак ще ме покаже 18, колкото ме показваш и преди година и половина :).
Аз по-скоро си мисля, че съм около 12 някъде.

15.04.11
20:13

Един от уредите със сигурност греши, а при другия причината е зад-уредното устройство. Разбира се, че не са верни тези кантари, няма как да бъдат. Има кантари, които мерят BMI но това става чрез електрически импулси през специални електроди вградени в кантара.

15.04.11
21:11

Да, нашия е на този принцип с ел импулси но при мен не мери точно. При жена ми според мен мери точно. А с калипера проблема наистина е устройството държащо калипера :). Истината е някъде там...

15.04.11
22:03

само не разбирам как теб не те мери точно,а жена ти е ок :?

15.04.11
22:16

Ами при нея прогреса е малко по-различен отколкото при мен. И тя примерно като се напие с вода и дава, че и се е увеличил процента вода, а при мен дава мазнини :).

Вдругиден ще я измеря и нея с калипера и пак ще пиша какво се случва.

А кантара като цяло мери по различен начин жени и мъже - настройва се.

Мнението беше редактирано от entwickler на 15.04.11 22:17.

Аз вярвам единствено на огледалото. Оглеждам се, ако ми харесва оставям така, ако ли не, започвам здрави тренировки :)

16.04.11
11:07

казано от Valdis на 15.04.11, 20:13:

Един от уредите със сигурност греши, а при другия причината е зад-уредното устройство. Разбира се, че не са верни тези кантари, няма как да бъдат. Има кантари, които мерят BMI но това става чрез електрически импулси през специални електроди вградени в кантара.

Valdis кантарите по моловете които ти мерят височина сърдечен ритъм % мазнина с електрически импулси ли са?

21.04.11
15:40

И аз се интесувам, точни ли са? Или поне приблизителни резултати.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1