16.04.11
00:28
Здравейте! Това ми е официални и последен акаунт, така че не ме критикувайте xD. Защото знам, че не всеки обича изварата, реших да ви дам една рецепта с която става вкусна, не много тежка(поне така мисля де) и лесна за приготвяне.
Цялата работа става за 30 мин-1 час в зависимост от това имате ли готов печен пипер или не. Първо нарязвате печения пипер на парченца не много ситни и не много едри(абе да можете да си го бучвате с виличката), след това прибавяте изварата(съотношението извара пипер се определя от вас, слагате толкова извара, че да има пропорционалност пипер-извара). Овкусявате със сол(на вкус), олио/зехтин(предпочитам олиото, а и изварата и пипера носят на олио), малко оцет(или много от вас зависи) и някой ако иска може да си счука чесън със оцет(както за шкембе чорбата) и да си слага. Това нещо се обърква добре за да може солта и останалите подрапвки да се смесят добре със изварата. Оставя се да постои поне 1 час за да си поемат изварата и чушките. Бон Апети : )
Може и свеж магданоз да се добави. Ако не искате да добавяте мазнини от олио или зехтин, сместа може да се направи по-нетрошлива и с малко кисело мляко.
Продават един катък с печен пипер, много го обичам, но може би по-нискокалоричното съответствие с изварата е по-добре.
16.04.11
09:12
Anelia, да може да се добави и магданозче. Лично на мен много ми харесва, но лошото е, че съм от малък град и няма от къде да си купя печен пипер или изобщо пипер за да си опека...
На есен се хващаш с чушкопека. Печеш, белиш и слагаш в камерата в торбички :)
16.04.11
10:12
То това ясно, ама свършиха торбичките... Иначе редовно си правим вкъщи : )